عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيدبهشتي با تاکيد بر اينکه « ماساژ براي نوزادان فوايد متعددي دارد و از نظر جسمي، ذهني و عاطفي براي آنان بسيار مفيد است» گفت:« تماس پوستي و لمس ملايم باعث ايجاد آرامش و اطمينان خاطر در نوزاد ميشود و ماساژ نوزاد راهي است براي تقويت احساس امنيت در وي، همچنين تحريکات حسي باعث تقويت هوشياري و تسريع تکامل عصبي نوزاد ميشود.»
به گزارش مشرق، دکتر مهتا فاطمه بصير در گفتگو با سلامت، درباره فوايد ماساژ نوزادان اظهار داشت:« زمان ماساژ نوزاد زيباترين زمان شناخت احساسات اوست، با مشاهده واکنش وي هنگام ماساژ ميتوان تا حدي به احساسات او پي برد، ماساژ يک ارتباط غير کلامي است و باعث تحکيم ارتباط بين مادر و نوزاد ميشود، برقراري تماس محبتآميز (لمس- نگاه-کلامي بطور همزمان) والدين با نوزاد و برقراري ارتباط با او و تمرکز بر رفتار نوزاد هنگام ماساژ باعث افزايش اين تاثير متقابل ميشود و فوائد ماساز براي بهبود خواب نوزاد، براي تقويت عضلات، در درمان نفغ و کوليک ، براي کاهش درد رويش دندان و براي نرم کردن پوست کودک مطرح شده است.»
اين متخصص کودکان و فوق تخصص نوزادان درباره نوع روغنهايي که بايد براي ماساژ نوزاد استفاده شود عنوان کرد:« استفاده از روغنهاي مايع گياهي ، به دليل خواص اسيدهاي چرب اشباع نشده و نيز توانايي جذب فوق العاده پوست توصيه ميشود. انواع مختلف روغنهاي گياهي مانند روغن آفتاب گردان، بادام ، کنجد و زيتون ميتواند به صورت تک يا ترکيبي مساوي از دو نوع مورد استفاده قرار گيرد، در اين ميان اغلب لوسيونهاي تجاري که حاوي موادي براي قوام و رنگ و بوي مطبوع هستند به دليل اينکه ممکن است تحريک کننده پوست يا آلرژي زا باشند، کمتر مورد توجه است.»
وي درباره موارد منع ماساژ نوازد، تصريح کرد:« موارد منع مهمي بجز ناراحتي پوستي زخم و سوختگي پوست نوزاد وجود ندارد. در صورت ترديد براي موارد خاص بهتر است نظر پزشک معالج را جويا شد. ماساژ شکم بعد از تغذيه (و احتمالا هنگام سکسکه) باعث برگشت شير شده و ناخوشايند است. نکته ديگر اين است که امر " لذت بخش بودن "اهميت دارد. در صورتي که کودک در آن ساعت آمادگي ندارد انجام ندهيم و اگر کودک ناراحت ميشود، با او لجبازي نکنيم.»
دکتر بصير خاطر نشان کرد:« بعضي از والدين از برهنه کردن نوزاد براي ماساژ بيم دارند. اما در ماساژ مسئله مهمي تحت عنوان « تماس پوست با پوست» مطرح است که موجب آرامش و لذت ميشود. ميتوان هنگام ماساژ محيط را کمي گرم تر کرد و فقط قسمتي از بدن کودک را که ماساژ مي دهيم برهنه کرد؛ نبايد از ياد برد که ماساژ کودک مزاياي زيادي براي پدر و مادر و نوزاد دارد. اين اقدام به روند دلبستگي متقابل کمک مي کند و با ايجاد تحريکات حسي به تکامل نوزاد کمک ميکند.»
به گزارش سلامت نيوز، متخصصان تکامل نوزادان توصيه ميکنند که در هنگام ماساژ که نوزاد را برهنه ميکنيم دماي اتاق بين 25 تا 27 درجه سانتيگراد باشد، آنها همچنين توصيه ميکنند قبل از آنکه با يک روغن يا ترکيب دو روغن قصد ماساژ نوزاد را داريد ابتدا مقداري از روغن را روي مچ دست نوزاد و حدود بيست دقيقه منتظر بمانيد، اگر پوست نوزاد حساسيتي نشان نداد در آنصورت نسبت به ماساژ بدن نوزاد با آن روغن مبادرت کنيد.
اين متخصصان همچنين توصيه ميکنند که در هنگام ماساژ دادن فضاي خانه کاملا آرام باشد، تلفن را از پريز بکشيد و موبايل را خاموش کنيد و در صورت امکان يک موسيقي آرام نيز پخش بشود که اين کار موجب چندين برابر شدن لذت نوزاد از ماساژ ميشود.