به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از فارس، رضا دوستعلی، مدیر مراکز فرهنگی هنری منطقه 6 درباره این نمایشگاه عکس توضیح داد: خانۀ موزه دکتر شریعتی با مشارکت بنیاد دکتر شریعتی، نمایشگاه «با شب، تنها، نشسته، خاموش» را به مدت ده روز برگزار کرده است. در این نمایشگاه که از روز 22 تا 31 تیرماه برپاست، تصاویری از آخرین روزهای اقامت دکتر شریعتی در انگلستان، آخرین گذرنامه و آخرین کتابهای وی به نمایش گذاشته شده است.
دوستعلی دربارۀ گذرنامۀ دکتر شریعتی که در نمایشگاه با شب، تنها، نشسته ،خاموش به نمایش گذاشته شده است گفت: نام خانوادگی دکتر در شناسنامهاش «مزینانی» است و شریعتی لقب این خاندان است. نام خانوادگی شریعتی حتی در شناسنامه خود استاد هم نبود. حال آنکه در شناسنامه خواهران او نام «شریعتی» درج شده است. همین موضوع سبب شد شریعتی بتواند در سال 56 از ایران خارج شود چرا که نام وی در پاسپورت علی مزینانی است، حال آنکه ممنوعیت خروج او براساس نام علی شریعتی بود.
وی با اشاره به اینکه کتاب شریعتی به روایت اسناد ساواک، که در سالهای پایانی 1370 بههمت مرکز اسناد انقلاب اسلامی به چاپ رسید، بهشکل مبسوط در مورد این سوءتفاهم توضیح میدهد، افزود: شریعتی، پس از گرفتن گذرنامه، با پروازی ناشناخته (سابنا) ایران را به مقصد بلژیک در 26 اردیبهشت 56 ترک میکند و سپس به انگلستان میرود و در شهر بندری ساوتهامپتون نزد اقوام همسرش مستقر میشود که تصاویر این روزها، برای اولین بار، در خانۀ موزۀ دکتر شریعتی به نمایش درآمده است.
وی دربارۀ کتابهای شریعتی در نمایشگاه با شب، تنها، نشسته، خاموش هم گفت: دکتر شریعتی به علت ممنوع القلم بودن طی سالهای 1352 تا 1356، کتابها و آثار خود را با نامهای مستعاری چون علی علوی، علی امیدوار،محمدعلی آشنا،علی خراسانی،علی سربداری و علی سبزه وارزاده، به رشتۀ تحریر درآورده است.
ترجمۀ سلمانِ پارسی که توسط لویی ماسینیون نوشته شده است، کتابهای اگزیستانسیالیسم، زیربنای توحید، درسی از روم به ضمیمۀ الیناسیون، جدال مذهب، حج زیباترین روح همبستگی، از هجرت تا وفات، عنوان کتابهایی است که به گفتۀ دوستعلی در این نمایشگاه ارائه شده است.
دانش پژوهان و شهروندان می توانند برای بازدید از نمایشگاه با شب، تنها، نشسته، خاموش از ساعت 9 تا 19 روزهای 22 تا 31 تیرماه به خانۀ موزه دکتر شریعتی واقع در خیابانِ جمالزادۀ شمالی، نرسیده به فاطمی غربی، کوچۀ نادر، پلاک 9 مراجعه کنند.
نمایشگاهی از عکسهای علی شریعتی در آخرین روزهای اقامت او در انگلستان در خانه موزه شریعتی برپاست.