کد خبر 232032
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۸

خانواده های یمنی در ماه مبارک رمضان به مواد غذایی و کالاهای مصرفی زیادی نیاز دارند و این در حالی است که گرانی و افزایش قیمت ها از یک سو و کم درآمدی و تنگدستی نیز از سوی دیگر تبدیل به وجه مشترک بسیاری از شهروندان یمنی شده و اعتراض و شکایت آنها نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی و معيشتی خود را در پی داشته است".

به گزارش ویژه نامه ضیافت مشرق- شبکه خبری "الجزیره" در گزارشی که روز جمعه تحت عنوان "رمضان در یمن، گرانی و رکود" روی پایگاه اینترنتی خود قرار داده، به بررسی وضعیت اقتصادی شهروندان این کشور و مشکلات آنها در ماه مبارک رمضان پرداخته که در آن آمده است:

«ماه مبارک رمضان در يمن طعم خاص خود را دارد و این کشور را به گونه ای از سایر کشورهای عربی متمایز می کند، جایی که در این ماه مبارک، سفره های غذایی متنوع و در بر گیرنده خوراکی ها و نوشیدنی های گوناگون بوده و مساجد نیز پر می شوند از نمازگزارانی که در فضای معنوی آن به عبادت می پردازند.

با وجود استقبال خانواده های یمنی از حلول ماه مبارک رمضان، آنها به مواد غذایی و کالاهای مصرفی زیادی نیاز دارند، این در حالی است که گرانی و افزایش قیمت ها از یک سو و کم درآمدی و تنگدستی نیز از سوی دیگر تبدیل به وجه مشترک بسیاری از شهروندان یمنی شده و اعتراض و شکایت آنها نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی و معيشتی خود را در پی داشته است.

در همین راستا، یک شهروند یمنی به نام "اسماء الارحبی" با بیان اینکه تمامی مواد غذایی و کالاهای مصرفی از جمله سبزیجات، روغن، گوشت، میوه، کنسروها و آب میوه های بسته بندی شده به صورت گسترده در بازار عرضه می شوند، تاکید می کند که به دلیل نداشتن پول کافی، از خرید تمامی مواد و کالاهای مورد نیاز خانواده و فرزندانش ناتوان است.

به گفته این شهروند یمنی، نیازمندی های ماه مبارک رمضان به دلیل گرانی، تبدیل به مشکلی اساسی برای بسیاری از خانواده های یمنی شده و نبود نظارت دولتی نیز باعث شده بسیاری از کالاهای عرضه شده در بازارها تقلبی و یا تاریخ مصرف گذشته باشند.

"گوشت و گوجه فرنگی"

در حالی که مغازه های فروش گوشت در ماه مبارک رمضان با استقبال گسترده شهروندان یمنی روبرو می شوند، صاحبان مغازه ها به دلیل افزایش تقاضا و بالا رفتن قیمت چهارپایان و هزینه های حمل و نقل، قیمت گوشت را بالا برده و مشکلاتی جدی برای شهروندان کم درآمد به وجود می آورند.

در همین راستا، یک شهروند دیگر یمنی نیز به نام "محسن الشبيری" می گوید که با معنویت زیادی از ماه مبارک رمضان استقبال می کند، اما تنگدستی و نداشتن پول کافی برای خرید تمامی مواد و کالاهای مورد نیاز از شور و شعف وی می کاهد، چرا که اکثریت شهروندان یمن به ویژه هنگامی که در ماه مبارک رمضان می خواهند سفره های خود را با گوشتی تزئین کنند که در سایر ماه های سایر از آن محروم بوده اند، با مشکلاتی جدی روبرو می شوند.

این در حالی است که شهروندان یمنی از افزایش بیش از حد قیمت گوجه فرنگی نیز گله مند هستند، چرا که به دلیل استفاده زیاد از آن در بسیاری از غذاها و سالادها، در ماه مبارک رمضان تقاضا برای آن نیز افزایش می یابد.

در همین راستا، "عبدالله الشهاری"، صاحب یک بقالی فروش میوه و سبزیجات در یمن با بیان اینکه مجبور است گوجه فرنگی را با هر قیمتی که باشد، بخرد، می گوید که با وجود افزایش دو برابری قیمت گوجه فرنگی در ماه مبارک رمضان، تقاضا برای آن همچنان ادامه دارد.

"قیمت های در حال افزایش"

از سوی دیگر، "مصطفى نصر"، مدير مركز رسانه اقتصادی در "صنعاء"، پایتخت یمن افزایش قیمت مواد غذایی و کالاهای مصرفی در این کشور به دلیل نبود هیچ گونه نظارتی از سوی نهادهای ذیربط را مورد تایید قرار داد.

به گفته مدير مركز رسانه اقتصادی در "صنعاء"، افزایش قیمت مواد غذایی و کالاهای مصرفی در یمن به سال 2011 میلادی برمی گردد، زمانی که این کشور شاهد بحرانی بزرگ و بی سابقه در زمینه فرآورده های نفتی شد و این مسئله افزایش قیمت سایر کالاها را در پی داشت، به گونه ای که سود برخی کالاها به 100 درصد رسید و بسیاری از بازرگانان پس از گذشت دو سال از آن بحران نیز، قیمت کالاها را کاهش ندادند.

"مصطفى نصر" همچنین تاکید کرد که حوادث اخیر يمن به صورت مستقیم بر شهروندان این کشور به ویژه افراد فقیر تاثیری منفی داشته و کاهش درآمد شهروندان نیز به کاهش خرید و تقاضا در بازار منجر شده است.

"بحران اقتصادی و افزایش فقرا"

در همین حال، دکتر "عبدالباقی شمسان"، استاد علوم اجتماعی در دانشگاه دولتی شهر "صنعاء" اعلام کرد که پیامدهای اقتصادی حوادث سال 2011 میلادی به کاهش شدید درآمد و سرمایه خانواده های يمنی منجر شده، به گونه ای که این خانواده ها دیگر در دایره فقر و تهیدستی قرار گرفته و در نتیجه نمی توانند تمامی مواد غذایی و کالاهای مصرفی مورد نیاز خود به ویژه در ماه مبارک رمضان را تامین کنند.

به گفته این استاد علوم اجتماعی دانشگاه دولتی شهر "صنعاء"، فقر در مناطق روستایی یمن که 70 درصد جمعیت این کشور را در بر می گیرند از نمود بیشتری برخوردار است، جایی که بر اساس آمار رسمی سال 2011 میلادی، 84 درصد از 47 درصد شهروندان زیر خط فقر در یمن در مناطق روستایی این کشور زندگی می کنند.

لازم به ذکر است که آغاز انقلابی مردمی يمن در ماه فوریه سال 2011 میلادی که به سرنگونی "علی عبدالله صالح"، رئيس جمهوری پیشین این کشور منجر شد، یمن همچنان با بحران اقصادی بزرگی روبرو است و درگیری های نظامی و اقدامات خشونت آمیز در این کشور نیز به وخیم تر شدن اوضاع اقتصادی آن انجامیده است.

منبع: شفقنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس