فوتبال ایران در حالی وارد دور جدید لیگ حرفه ای خود می شود که انتقادات به میزان قراردادها و کارآیی بازیکنان بیش از قبل شده است.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، هر چه از آغاز لیگ حرفه ای فوتبال گذشته، اگر بر کیفیت آن افزوده نشده، بر دستمزد بازیکنانش افزوده شده است. این موضوع اکنون به جایی رسیده که موجب اعتراض بسیاری شده است. پرداخت های میلیاردی به بازیکنان به میزانی رسیده که کنترل این موضوع از دست مدیران نیز در رفته و به معضلی جدی تبدیل شده است.

در این بین، نشست های متعددی برگزار شده تا این بحران فوتبال مهار شود؛ اما تا کنون نتیجه ای در پی نداشته است. البته، کم نیستند آگاهانی که عنوان می دارند، ریشه این مشکل را بایستی در مدیریت فوتبال پیدا کرد. این مدیریت فرسوده و ناتوان که بر مبنای هزینه شکل گرفته، این روزها اسیر باندها و دلال ها نیز شده که همین نیز بر دامنه مشکلات افزوده است؛ اما به راستی، این وضعیت پایان نخواهد یافت و اتلاف بیت المال ادامه خواهد داشت؟


عدم نظارت دقيق بر عملكرد مديران سبب قدرت نمايي بيش از حد دلالان شده است. رفتار و نوع برخورد مديران با دلال ها منجر به دخالت غير قانوني و خارج از ضابطه آنها در امر جا به جايي بازيكن شده است. افراد دلال آنچنان قدرتمند شده اند كه با پول كم نيز راضي نمي شوند و خواهان جذب و درآمد زياد از عرصه بي نظارت فوتبال هستند ...

× نوک پیکان انتقادات به سمت سه متهم
"خروجی این جلسه برای خود ما این بود که استقلال، پرسپولیس و سپاهان 3 باشگاهی هستند که عامل اصلی افزایش قیمت بازیکنان هستند. تصمیم گرفتیم تا هر سه مدیرعامل در کنار هم با هم تصمیم بگیریم تا بازار نقل و انتقالات را مهار کنیم. قیمت بازیکنان از دست همه در رفته و باید این موضوع کنترل شود. متهم اصلی در این زمینه هم ما سه باشگاه بودیم." اینها را محمد رویانیان، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در حالی بر زبان آورد که از نشست با وزیر ورزش و جوانان بیرون می آمد.

در سال های اخیر همواره این شائبه وجود داشته که سه باشگاه استقلال تهران، پرسپولیس و سپاهان اصفهان، عوامل اصلی افزایش نجومی دستمزدها بوده اند. حضور این سه تیم در کورس قهرمانی موجب می شد تا در تلاش باشند تا بهترین ها را بخواهند و برای رسیدن به این هدف نیز از هر ترفندی بهره ببرند. از دادن حواله های مربوط به فروش آهن تا دادن کلید ماشین هایی چون پورشه، موضوعی بوده که همیشه درباره آنها مطرح بوده و البته، با پاسخی قانع کننده نیز همراه نشده است.

در نشستی نیز که چندی قبل از سوی وزیر ورزش برگزار شد، مدیران باشگاه ها نوک پیکان اتهام را به سمت مدیران این سه باشگاه گرفتند. بعد از آن هم اعلام نشد که نتیجه این نشست ها چه بود و تدابیر مدیران این سه باشگاه چه خواهد بود. البته، گذر زمان نشان داد این سه همچنان بر منوال سابق باقی مانده و تدبیر خاصی نداشته اند. این ماجرا به ویژه درباره پرسپولیس ادامه یافت که با اعتراض برخی مربیان نیز مواجه شد که این تیم را متهم به بر هم زدن تعادل فوتبال کشور کردند؛ اما به راستی همه چیز به همین سادگی است؟


دست‌های پشت پرده و چپاول بیت المال

صحبت های اسماعیلی حلالی، بازیکن سال های قبل پرسپولیس که اکنون مربی است، در این زمینه قابل توجه است: "عدم نظارت دقيق بر عملكرد مديران باشگاه ها سبب قدرت نمايي بيش از حد دلالان در فوتبال شده است. متاسفانه رفتار و نوع برخورد مديران با دلال ها منجر به دخالت غير قانوني و خارج از ضابطه آنها در امر جا به جايي بازيكن شده است. افراد دلال آنچنان قدرتمند شده اند كه با پول كم نيز راضي نمي شوند و خواهان جذب و درآمد زياد از عرصه بي نظارت فوتبال هستند." این جملات ریشه در واقعیتی پنهان در فوتبال دارد. مدیرانی که عموما فاقد صلاحیت و کارآمدی هستند، در دام دلال هایی قرار دارند که فوتبال را دچار فساد کرده اند.

فوتبال ایران دچار مدیرانی شده که عموما فاقد تخصص در این زمینه هستند. تراز مالی باشگاه های لیگ برتر می تواند سندی برای این مدعی باشد. تا کنون هیچ باشگاهی تراز مالی خود را اعلام نداشته تا بتوان تحلیلی از عملکرد یک مدیر داشت. همین عدم تخصص موجب می شود تا دلال ها به منفعت طلبی روی آورده و مدیران را به ابزار خود تبدیل کنند. این دست های پشت پرده که با حمایت برخی جریان های دیگر نیز همراه می شوند، موجب شده اند تا عملا دستمزدها به شکل عجیبی افزایش پیدا کند. در این بین، نبود نهادهای نظارتی قدرتمند موجب می شود تا نه تنها دامنه این دست فعالیت ها کاهش پیدا نکند که افزایش چشمگیری داشته باشد.

"می‌بینیم که با ارائه پیشنهادهای عجیب و غریب به بازیکنان، باعث افزایش بی‌رویه دستمزد آنها می‌شوند و هیچگونه کنترلی هم روی آن صورت نمی‌گیرد. این شرایط دو اتفاق مهم را در بر دارد؛ یکی اینکه هر ساله شاهد رشد دلال‌ها و قوی‌تر شدن آنها هستیم و دیگری اینکه قیمت بازیکنان به شکل بی‌رویه‌ای افزایش پیدا می‌کند. نهادهای ذیربط باید نظارت جدی در این زمینه انجام دهند." اینها را محمد رویانیان، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس بر زبان می آورد. در واقع، افزایش دستمزدها ریشه در مدیریتی بدون نظارت دارد که زمینه ساز رشد دلال ها نیز شده است. این پول میلیاردی که در فوتبال می چرخد، به مقصد نمی رسد. واقعیت این است که چرخه معیوب موجب شده تا اتفاقات ناگواری روی دهد که بدان در آینده بیشتر خواهیم پرداخت.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • طلبکار ۰۲:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    احسن از نگارنده محترم کمال تشکر را دارم فتح اله زاده و رویانیان هر دو مدیران فقط هزینه هستند و فتح اله به نکونام بیشترین پول را داده بعد از وی رحمتی و مجیدی اما این مدیر دورغ گو کلی طلبکار دارد در این وضعیت بد اقصادی که مردم یک کیلو کوشت نمی توانند بخرند آقایان ارزشی که به گرفتاریهای مردم بی اعتنا هستند تیم خود را به خارج اعزام می کنند و قلعه نوعی می فرمایند که هزینه های سفر را فلان کس داده به جای در ؛ در رفتن و هزینه کردن آقای فتح اله زاده پول طلبکاران خود را پر داخت کن و از خالی بندی بیشتر پرهیز کن آخه بنده خدا شما مکه رفته ای چرا مردم را سر کار گذاشته ای شما به زمین وزمان بدهکاری
  • ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    ابتدا باید باشگاه ها خصوصی شه تا لااقل پول بیت المال رو تو حلقوم این مفت خورها نریزند
  • محمد ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    خیلی جالبه که با این درامدهای نجومی بیشتر از مردم مستضعف نق میزنند و حقشون را طلب میکنند. بعد جشن برترین های لیگ هم برگزار میشه.واقعآ چه افتخار بزرگیست برای ملت ما. بیش از ده ساله برنامه اقای فردوسی پور بدون هیچ مشکلی در حال پخشه ، ذر حالی که بسیاری از برنامه های خوب و مجریان متعهد و با اخلاق را بایکوت کردند. آقایان عزیز، نمیشود هم پیگیر مسابقات فوتبال شد و یقه مان را برای تیم محبوبمان پاره کنیم و هم بنشینیم و از فساد اخلاقی و اقتصادی فوتبال دم بزنیم. فقط یک راه دارد ، و آن اینکه ارزش کاذبی که امروز متاسفانه از طریق همین رسانه ملی در خصوص فوتبال شکل گرفته ، از بین ببریم .متاسفانه امروز یک فوتبالیست گاهی بیشتر از یک وزیر یا ریس جمهور مورد مصاحبه قرار میگیرد. این یعنی توجه افراطی به چند آدم غیر مهم ، که خودمان کردیمشان اسطوره. اسطوره حجازی ، اسطوره کریمی ، اسطوره دایی و... پس پهلوان تختی کیست؟ پس شهید همت وباقری و... کیستند؟ اگر انها اسطوره اند پس اینها کیستند؟ واقعآ بنشینید وبیندیشید که کجاییم.
  • m ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    1 0
    این نگاه که اکثر مدیران هم دارند خیلی سطحیه که فکر کنید با خصوصی شدن باشگاه تحول ایجاد میشود. ایا اخلاق فراموش شده ، بی غیرتی، زیاده خواهی مالی ومقامی، حس خیالی قهرمان وپهلوان بودن، بی سوادی و خیلی معضلات دیگه با خصوصی شدن حل میشه؟ این درامدهای میلیاردی ریشه فرهنگی و عقیدتی داره جان من. کدام خصوصی شدن؟ به همه چیز میپردازیم ال به ریشه این معضل. از زمانی که اقای رویانیان وارد فوتبال شد، ببین تا چه حد وارد حاشیه شده. اون هم به خاطر مسایل مالی. یک پارچ اب را نمیتوان در یک لیوان ریخت. فوتبال ظرفیت تزریق این همه پول را ندارد. حالا بگید خصوصی سازی
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    عزیز من کسی نمیگه با خصوصی سازی مشکلات حل میشه ولی لااقل پولهای بیت المال رو نمیدن به اینا. خصوصی که باشه هر مدیری خودش میدونه و جیب خودش
  • عباس ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    مشرق جان! مدیران فعلی مقصر هستند اما اینها هم ادامه دهنده راه مدیران قبلی و شیوه به غلط رایج شده فوتبال پولکی ما هستند. مگر رویانیان چند سال است وارد این فوتبال شده؟ بنده با این که سنم زیر 40 سال است اما بازی فوتبالیستهای چند نسل گذشته را از نزدیک دیده ام چون از دهه 60 به استادیوم می روم . چون یک پرسپولیسی دوآتیشه هستم خیلی اوقات سر تمرینات هم رفته ام. در این سالها از نزدیک و به وضوح دیده ام پول چه بلایی سر این فوتبال آورده است. رفته رفته که پولهای آنچنانی آمده جایش غیرت و صفا و صمیمیت رفته است. دهه 60 که من یک بچه بودم به راحتی به بزرگانی نظیر پروین و مایلی کهن و عربشاهی و محرمی و پیوس و عابدزاده و ... نزدیک میشدیم و عکس و امضا می گرفتیم اما حالا باید یک تراول 50 هزاری بدهی تا فلان فوتبالیست میلیاردی جواب سلامت را بدهد! به جرات می گویم فوتبال ایران را عابدینی در زمان مدیریتش بر پرسپولیس پولکی کرد. نمی گویم تمام تقصیرها گردن اوست ولی قطعا بیشترین نقش را دارد. با کمی تحقیق خودتان متوجه می شوید. ببخشید طولانی شد.
  • امیر ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    اقا من مشکلم درامد فوتبالیست ها نیست چون خیلی جاها از اینجا بیشتره مشکل اینه که پول از جیبه مردم یعنی باشگاهها خصوصی نیستند بعد اینکه بازیکن به خاطر پول حاضر میشه تو امارات که لیگش خلیج عرب هست بازیکنه وانگیزه برای رفتن به اروپا نداشته باشه فقط فکره پوله برای همسن باشگاه ها باید خصوصی بشن اگه خواستن 10میلیارد پول بدن کسی هم نمیتونه بهشون بگه چرا
  • میترا ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    اقا امحمد افرین به این کامنتت کاش میتونستم صدها لااااااااااااااااااایک بزنم به این نظر خودمون با دست خودمون مردمو تو جاهلیت میبریم و بعد انتظارات الهی داریم ازجوونامون!
  • میترا ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    چرا فوتبالیستها به قراردادهای میلیاردی رسیدند؟؟جواب : چون سفره ای پهن شده و ...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • م م م ۲۳:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۳
    0 0
    به قول پروین:این اشک دیده من وخون دل شماست> شعر.اشک یتیم
  • محمد ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۴
    0 0
    گاهی که میبینم برای یک بازی باشگاهی یک جمعیت چند ده هزار نفری که بسیاری مواقع از شهرهای دیگر هم میایند،جمع شده اندو اکثریت انها جوان هستند، به این میاندیشم که چه کردیم با این جوان که برای یک قمار کثیف ،او را از درس وزندگی و مطالعه و تفریح سالم به اسم حمایت از تیم محبوب ،جداکردیم . یادم میاید یکی دو سال پیش همین اقای عزیز محمدی ، رئیس سازمان لیگ گفت: بهتر بود بودجه میلیاردی سریال مختار به فوتبال میرسید. به نظر شما باید به این ادم به اصطلاح متدین و درد شناس چه گفت؟ فقط باید گفت متاسفیم...
  • امیر ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۴
    0 0
    سلام مشرق مشکل فوتبال ما از اونجا شروع شد که گفتن میخوایم فوتبال رو حرفه ای کنیم فکر کردن برای حرفه ای شدن باید پول های حرفه ای بی زبون خرج کرد(به بازیکنا و مربی ها) کاری که کارشناسی نشده بود.بدون حرفه ای کردن زیر ساخت ها یی مثل استادیوم،زمین چمن و ... پول بی زبون رو به فوتبالیستهایی میدن که دم از حرفه ای بودن و سخت بودن شرایطشون میزنن در حالی که اصلا این افراد تحت شرایط حرفه ای تربیت نشدن شما یه اکادمی فوتبال حرفه ای تو ایران نام ببر؟ ادمهایی هم که تو فوتبال کار میکنن فقط حرف حرفه ای بودن میزنن فقط خدا نکنه ببازن،یا داور یه خطا رو نگیره از هر چیزی استفاده میکنن تا طرفشونو متهم کنن(از اخلاقیات میگزرن و به تکالبشون میپردازن) اینم از لیگ حرفه ای ما.
  • سعید ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۴
    0 0
    هیچ فکر کرده اید که درکل کشورتنهابازیکنان لیگ برتر وتعدادی از بازیکنان لیگ یک قادرند ازدرآمدفوتبال گذران زندگی کنند که جمع آنان بامربیان درچرخه موردتایید نظام فوتبالی نهایت 1200نفرخواهند شددرحالی که صدهابرابراین تعدادفوتبال بازی میکنندوبه چرخه پولی فوتبال پذیرش نمیشوند موضوع عدم وجودعدالت وتوزیع ناصحیح است والا پولی که درفوتبال ما خرج میشوددرمقایسه باسایرکشورهامبلغی نمی باشدودرنهایت انعکاس این توزیع ناعادلانه تبانی وفساد موجوداست اگر فوتبالیستی 50%مبلغ قراردادش رانقدکندشانسآورده است
  • محمد ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵
    0 0
    اگر قرارباشد فوتبالیستها درامدشان را با لیگ های دیگر کشورها مقایسه کنند، پس یک کارگر یا کارمند هم باید بگوید من هم دستمزدم باید مثل اونطرفی ها باشد. بحث توزیع ناعادلانه وغیره نیست . بحث سر این است که چرا اینهمه پول در مدت کوتاهی و با این همه مشکل اقتصادی ، وارد این قمار کثیف شد. همین الان کم درامد ترین بازیکن لیگ حاضر نیست جایش را با یک شغل دیگر در کشور عوض کند. (اگر دیدی من حاضرم جای او بروم).
  • ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵
    0 0
    مفت خوری از بیت المال هم حدی داره . این فوتبال را خصوصی کنید ببینید به این بازکنان بخش خصوصی حاضره این رقمها را بده. پشت این پرداختها هزاران تبانی نهفته است همه در حال خوردن هستند از دلال گرفته تا مربی و بازیکنو مدیر عامل و .... بدبخت مردم که این پولها از جیبشان می رود . مشرق خوب است یک نظر سنجی بگذارد و ببیند مردم از این پرداختها راضی هستند یا خیر
  • ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۲۵
    0 0
    خصوصی بکنن باشگاه ها رو بعد هرچی خواستن به بازیکناشون بدن. ما که حسود نیستیم! البته اونوقت فک نکنم هیچ مالک باشگاهی همچین پولی به این بازیکنا بده، چون نصف این قیمت ها هم نمی ارزن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس