به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، علي شامي در اين نامه بر حق لبنان در بهره برداري کامل از ثروت نفتي که در داخل منطقه اقتصادي خاص لبنان قرار دارد تأکيد کرده و هرگونه استفاده رژيم صهيونيستي از ثروت نفتي لبنان را مخالف قوانين و عرف بين المللي و نقض حاکميت لبنان دانسته بود.
وزير خارجه لبنان در پايان ابراز اميدواري کرد که بان کي مون تمامي تلاش هاي خود را براي جلوگيري از تجاوز رژيم صهيونيستي به ثروت نفتي لبنان به کار بگيرد.
اما 'مارتين نيسيرکي' سخنگوي بان کي مون در خلال يک کنفرانس مطبوعاتي با ارائه پاسخ منفي به درخواست لبنان، گفت: نيروهاي حافظ صلح بين المللي(يونيفيل) مستقر در جنوب لبنان طبق قطعنامه 1701 شوراي امنيت صلاحيت ترسيم مرز دريايي مورد اختلاف ميان لبنان و اسراييل را ندارد.
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر چگونگي انجام مأموريت نيروهاي دريايي يونيفيل در صورت مشخص نبودن مرز دريايي، افزود: اين دو امري متفاوت از همديگر است؛ مأموريت نيروهاي دريايي يونيفيل بسيار محدود است و شامل ترسيم مرز دريايي ميان لبنان و اسراييل نمي شود.
نيسيرکي گفت: سازمان ملل بارها تکرار کرده است که در صورت درخواست اسراييل و لبنان سازمان ملل مي تواند به آنها از نظر فني و لجستيکي در ترسيم مرز دريايي کمک کند.
از سوي ديگر ژنرال 'آلبرتو آسارتا' فرمانده نيروهاي يونيفيل نيز در خلال بازديد از مدرسه دولتي ناقوره در منطقه ساحلي در جنوب، گفت: يونيفيل سرانجام قسمت شمالي روستاي اشغالي غجر را به لبنان برخواهد گرداند ولي اين موضوع به خاطر وجود برخي مشکلات نيازمند وقت و صبر است.
وي افزود: مشکل اصلي وجود 1600شهروند سوريه اي در روستاي غجر است ولي با اين وجود ما نسبت به حل اين موضوع خوش بين هستيم.
آسارتا در پايان از رضايت کامل خود نسبت به وضعيت جنوب لبنان خبر داد.
گفتني است چاه نفتي که به اسم'لفيتان' معروف است در درياي مديترانه مقابل ساحل لبنان قرار دارد و بيش از 450 مليارد متر مکعب گاز دارد که مبلغ آن 50 مليارد دلار تخمين زده شده است.
رژيم صهيونيستي اين ثروت را از آن خود دانسته و تلاش مي کند با به خدمت گرفتن شرکت هاي آمريکايي مقدمات استخراج اين ثروت را براي 10 سال آينده فراهم کند.