به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر امید منصوری با بیان اینکه در کشور آینده نگری نداریم، گفت: این در حالی است که در دنیا برای چند دهه آینده نیز برنامهریزی دارند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از کشورها تا سال 2050 برنامه ریزی دارند، اظهار داشت: این برنامهها نشان میدهد که تا سال 2050 چه فرآیندهایی در جوامع بشری تاثیر گذار هستند.
منصوری تغییر جمعیتی و اقلیمی را از بارزترین عوامل تاثیرگذار تا سال 2050 ذکر کرد و یادآور شد: تغییر اقلیم به ویژه در ایران با توجه به شرایط آب و هوایی خشک و نیکه خشک و کم آبی مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد.
وی کاهش زمینهای کشاورزی را از پیامدهای تغییرات اقلیمی دانست و خاطر نشان کرد: علاوه بر این و توسعه زمینهای شور و خشک، کم آبی، گسترش پاتوژنها و آلایندههای زیست محیطی در کشور را خواهیم داشت.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه بروز این عوامل موجب اختلال در تولید غذا میشود، ادامه داد: ما در این زمینه حق انتخابی نداریم بلکه تنها یک مسیر مشخص و آن هم دستکاری بشر در موجودات زنده به ویژه در گیاهان را در پیش رو دارد.
منصوری یادآور شد: با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی اقدام به تغییر ژن در گیاهان می کنیم و گیاهان تراریختهای تولید خواهیم کرد که برای شرایط فعلی و برای آینده مفید است.
وی با تاکید بر اینکه غذای مورد نیاز را باید در کشور تولید کنیم، اضافه کرد: در این راستا باید ژنهای مختلف را دستکاری و با استفاده از علوم و فنون جدید که در راس آن تراریختهها قرار دارند شرایط تولید غذای سالم و محیط زیست سالم را فراهم کنیم.
مجری طرح با تاکید بر اینکه در این زمینه مدیریت نقش موثری را ایفا میکند، یادآور شد: برای تولید محصولات تراریخته قطعا تولید گندم اولویت کشور نخواهد بود چراکه با قیمت مناسبتری میتوانیم آن را خریداری کنیم.
وی اضافه کرد: در عین حال میتوانیم محصولات باغی که سایر کشورها توانایی تولید آن را ندارند مانند انار را تولید و اقدام به صادرات آن کنیم.
به گفته منصوری تولید محصولات تراریخته باغی چون انار در کشور میسر است چراکه ژرمو پلاست آن در کشور موجود است.
محققان دانشگاه تهران طی یک پروژه تحقیقاتی تغییر اقلیمی و کاهش زمینهای کشاورزی را از معضلات کشور تا سال 2050 دانستند و اعلام کردند که برای تولید غذای سالم راهی جز تولید محصولات تراریخته نداریم.