کد خبر 229618
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۴

اگر اتفاقات چند روز گذشته مصر برای هر فرد عادی یا سیاسی قابل هضم و درک باشد، بی‌شک برای محمد مرسی قابل فهم نیست. او حتی در خواب هم نمی‌دید، فردی که پس از انقلاب مردمی مصر و سرنگونی مبارک بر سرزمین فراعنه حکمرانی می‌کند، در عرض ۴۸ ساعت هم باید عطای سیاست را به لقایش بپردازد و هم به زندانی برود که مبارک یک سال است در آنجا زندگی می‌کند.

گروه بین الملل مشرق- از همان ساعات اولیه بازداشت "محمد مرسی"  به دست ارتش مصر و کودتای نظامی در این کشور، گمانه زنی‌ها درباره جایگزین وی در رسانه های دنیا آغاز شد، اما پس از بررسی‌‌ افراد مطرح شده به سه گزینه نهایی می رسیم که احتمال حضور آنان در کاخ ریاست جمهوری قاهره بیش از دیگران است.
* محمد البرادعی

محمد البرادعی در شهر الدقی متولد گردید. او در سال ۱۹۶۲ با مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه قاهره دانش‌آموخته شد. وی با "عایده الکاشف" آموزگار ورزش مدرسه بین المللی وین ازدواج نمود. حاصل ازدواج آنان یک پسر و دختر به‌ نام‌های لیلی و مصطفی می‌باشد. دخترش لیلی حقوقدان و پسرش مصطفی مدیر یک ایستگاه تلویزیونی در لندن می‌باشد. خانواده وی تا سال ۲۰۰۹ در لندن سکونت داشتند و بعد از سرنگونی رژیم حسنی مبارک به مصر بازگشتند.

این دیپلمات و سیاستمدار مصری بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۹ به عنوان دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مشغول به کار بوده و از افتخاراتش، کسب جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۵ می داند.

محمد البرادعی رهبر حزب " الدستور " مصر و از رهبران برجسته جبهه نجات ملی مصر که رهبری جریان سرنگونی محمد مرسی رئیس جمهوری مصر را برعهده داشت گفت: خون شهید علامه شیخ حسن شحاته و یاران شیعه اش که در مصر ریخته شد باعث سرنگونی رژیم مرسی وجماعت اخوان المسلمین شده است.



منابع سیاسی و دیپلماتیک "محمد البرادعی" را مهمترین گزینه تصدی سمت نخست وزیری دولت موقت مصر می‌دانند. به طوری که جنبش «تمرد» مصر در صفحه خود در سایت توییتر اعلام کرد که «محمد البرادعی» را به عنوان نخست‌وزیر دولت انتقالی انتخاب کرده است.

این در حالی است که برخی دیگر از منابع خبری از تعیین «محمد البرادعی» رئیس حزب «الدستور» مصر به عنوان معاون رئیس جمهور موقت و «هشام رامز» به عنوان نخست وزیر جدید این کشور خبر دادند.

البته گفتنی است "البرادعی" در گفت وگویی تلویزیونی احتمال نامزدی خود را برای شرکت در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری مصر رد کرده است.


* حمدین صباحی

حمدين عبد العاطي عبد المقصود صبّاحي، معروف به حمدين صبّاحي متولد1954 در استان بلیطم است.

این سیاستمدار برجسته مصری بنیانگذار حزب "الکرامه ناصری" بوده و سردبیری روزنامه الکرامه و عضویت در پارلمان مصر را در کارنامه خود دارد.

همچنین حمدين صبّاحي یکی از اعضای موسس جنبش تغییر مصر (حزب کفایه) بوده و از تاسیس کنندگان انجمن ملی تغییر به ریاست محمد البرادعی نیز است.



صباحی با بیان اینکه مصر نشان داد هنوز زنده است، تاکید کرد که برکناری مرسی حرکتی علیه استبداد بود و این پیام برای تمام جهان عرب بود تا بداند که انقلاب‌ها به آزادی و عدالت اجتماعی منتهی خواهد شد.


* عمرو موسی

عمرو محمود ابو زید موسی معروف به عمرو محمد موسی (زادهٔ ۳ اکتبر ۱۹۳۶ در قاهره) دیپلمات مصری است که از سال ۲۰۰۱ تا ۱۵ مه ۲۰۱۱ دبیرکل اتحادیه عرب بود. وی در خانواده ثروتمندی در قاهره بزرگ شد و فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه قاهره است.

وی در پایان دهه ۵۰ میلادی به دستگاه دیپلماسی مصر پیوست. در دوره‌ای مدیر اداره روابط خارجی مصر بود، پس از آن سفیر مصر در هند شد و بعد از آن عضو گروه مصری اعزامی به سازمان ملل در نیویورک شد و پس از آن به عنوان سفیر کشورش در سازمان ملل انتخاب شد.

عمرو موسی به مدت یک دهه از سال ۷۰ تا سال ۸۰ سمت وزیری خارجه مصر را داشت و سیاست خارجی حکومت حسنی مبارک را هدایت می‌کرد و پس از آن دبیرکلی اتحادیه عرب را از سال ۸۰ تا سال ۹۰ بر عهده گرفت و در حالیکه تنها سه ماه از پیروزی انقلاب مردم مصر و سرنگونی رژیم مبارک نگذشته بود، وی زمزمه استعفا از سمت دبیرکلی اتحادیه عرب و نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری مصر ِ پس از مبارک را سر داد.

روزنامه صهیونیستی "یدیعوت احرونوت" با بررسی سوابق "عمرو موسی" نامزد 76 ساله انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته مصر، وی را بهترین گزینه برای اسرائیل دانست.



موسی پس از ناکامی در انتخابات ریاست جمهوری، حزب المؤتمر المصری را بنیان گذاشت که یک جبهه سیاسی از نیروهای سکولار این کشور متشکل از چندین حزب لیبرال و چپ‌گرا و همینطور تعدادی از اعضای حزب دمکراتیک ملی (حزب حاکم سابق مصر به رهبری حسنی مبارک) است.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • حسين ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    0 0
    اينجاست كه بى بى سى حقيقت وجود خودش را نسان ميده كوچكترين اشاره اى به شهادت شهيد شحاته نكردند حتى وقتى فرد معروفى مثل البرادعى با وجود ليبرال بودن انقدر تاكيد پررنگى روى آن داشت ،بى بى سى چون بر خلاف مصالحش بود براحتى صرفنظر كرد از انعكاسش. البته يادمون باشه كه پايه گذار اسراييل انگليس هست و طبيعتا جانى تر از دست پرورده خودش هست.
  • ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۵
    0 0
    به نظر میاد حمد بن صباحی برای مردم مصر خوب باشه و البرادعی برای ایران گزینه ی خوبی باشه
  • ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۶
    0 0
    فعلا علی ظاهر آقای البرادعی بهتر به نظر می آید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس