به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، آیتالله سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت نماز جمعه این هفته تهران طی سخنانی در خطبه اول با تاکید بر رعایت تقوا در زندگی گفت: تقوا لازمه یک زندگی سعادتمندانه است. نباید خود را تنها ببینیم و باید بدانیم که در محضر خدا هستیم و باور داشته باشیم که تنها نیستیم و زیر نظریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت داشتن حسنخلق در زندگی انسان اشاره کرد و افزود: بعضیها فکر میکنند که حسن خلق فقط خندیدن، جوک گفتن و مزاح داشتن است در حالی که حسن خلق فراتر از این حرفهاست.
خطیب امروز نماز جمعه تهران با بیان اینکه حسن خلق در سه بعد خانواده و عرصه اجتماعی، عرصه سیاسی و عرصه حکومتی مطرح است، گفت: حسن خلق در زندگی خانوادگی همانگونه که امام صادق (ع) به آن اشاره کردند در سه تعریف تقسیمبندی میشود. یکی آنکه انسان نباید خود را بگیرد، بلکه باید متواضع باشد و از تکبر به دور باشد. دوم آنکه انسان از فحش و بدزبانی دوری گزیند، چه با مردم و چه با خانواده و سوم اینکه با روی گشاده و لبخند با دیگران طرف شوی.
خاتمی در تعریف حسن خلق در عرصه سیاسی با بیان اینکه در عرصه سیاسی هم بداخلاقی داریم و هم خوشاخلاقی، تصریح کرد: خوش اخلاقی در عرصه سیاسی انصاف است.
وی بر همین اساس به روایتی از امام صادق در تعریف حسن خلق در عرصه سیاسی اشاره کرد و افزود: باید با مردم به طوری رفتار کنید که همانگونه انتظار دارید مردم با شما رفتار کنند.
خطیب امروز نماز جمعه تهران با بیان اینکه بداخلاقی سیاسی به معنای واقعی بیانصافی است، یادآور شد: متأسفانه ما در تبلیغات انتخاباتی و مناظرههای انتخاباتی عنصر بداخلاقی سیاسی را کم ندیدیم. برخی از کاندیداها اظهارنظرهای مختلفی یک جوری وانمود میکردند که کشور در عرصه اقتصادی ورشکسته است و کارش تمام است. در عرصه آزادی خفقان همه جای کشور را گرفته است. عرصه سیاست خارجی ما هم از دم فشل بوده است.
خاتمی افزود: آیا واقعا این انصاف است که به این شکل قضاوت کنند؟ اگر اقتصاد ما فشل بود 11 تیرماه سال گذشته که تحریم آمریکا علیه ما شروع کرد، ایران باید یک ماه دیگر بنا به گفته خودشان دست تسلیم را بلند میکرد. بله؛ ملت ما یک ماه بعد یعنی 11 تیر روز قدس دستهایش را بلند کرد، اما به صورت مشت و مرگ بر آمریکا سر داد. و 11 خردادماه، 11 مهرماه، فروردین سال 92 و اکنون به سالگرد آن رسیدهایم، اما اوباما همچنان خمیازه میکشد. معنیاش این است که اقتصاد ما ورشکسته نبوده و نیست.
حضرت عباسی ما در کشور آزادی بیان نداریم؟
وی بر همین اساس اضافه کرد: سفرهای نوروزی را که نمیشود با جیب خالی رفت. طبق آمار، سفرهای نوروزی 9 درصد از قبل بیشتر شده است و همه این ها نشاندهنده این است که اقتصاد ما مشکلی ندارد.
خطیب امروز نماز جمعه تهران با بیان اینکه برخی از مشکلات اقتصادی ما به خاطر تحریمها و بخشی از آنها به خاطر سوء مدیریتهاست، به آزادی بیان در کشورمان اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت عباسی ما در کشور آزادی بیان نداریم؟! آیا ازادی بیان در دانشگاهها و رسانههای ما نیست؟ حدود 40 روزنامهای که صبحها منتشر میشود به چه کسانی انتقاد میکنند و کسی به خاطر انتقاد به او متعرض شده است. واقعا ناسپاسی نیست که کشور را خفقانی نشان دهیم.
خاتمی افزود: البته ممکن است در بعضی جاها رفتارهای بدی صورت گیرد و اگر در گوشهای از نظام بدرفتاری شد نباید آن به کل پای نظام گذاشت.
وی به بداخلاقی های صورت گرفته در عرصه سیاسی خارجی اشاره کرد و گفت: در عرصه سیاست خارجی آیا ما وضعمان فشل است. واقعا ما تنشزایی کردیم یا دشمنان تنشزایی کردند؟ ما با هیچ کشوری در نیفتادیم، آنها با ما درافتادند. باید انصافا همه ابعاد قضیه را ببینیم.
خطیب امروز نماز جمعه تهران بر همین اساس بر لزوم تدوین قانونی درباره پاسخگو بودن افراد در برابر اظهاراتشان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و اظهار داشت: در آینده مجلس محترم شورای اسلامی که میخواهد قانونی را بنویسد، بگویند که پاسخها هم داده شود. اینکه یک طرفه بنده کاندیدا بیایم و هر چه دلم خواست برای رای جمع کردن بگویم نقض قانون است. قوت قانون این است که هر کاندیدایی که در هر موضوعی شعار میدهد، آن مسئول مربوطه هم پاسخش را بگوید و آن میشود انصاف. انصاف حسن خلق است در برخوردهای سیاسی و بیانصافی بداخلاقی است.
خاتمی بر تاکید بر رعایت حریمها از سوی افراد تصریح کرد: رعایت حریمها، چه حریم نظام و چه حریم خدمتگزاران و چه حریم کسانی که حریمدار هستند، حسنخلق است و نیش زدنها و تعریضها خلاف است.
وی افزود: بنده روز گذشته یکی از روزنامهها را تتبع کردم و دیدم که فقط یک روزنامه بیش از 10 تعرض و نیش به کسانی که دوست ندارد میزند. این ادبیات، ادبیات درستی نیست که سیاستمداری را به نیش زدن تفسیر کنیم. باید پرهیز کنیم از بداخلاقیهای سیاسی.
خطیب امروز نماز جمعه تهران افزود: باید از بداخلاقیها دوری کنیم و کشور را رو به رشد و پیشرفت حرکت دهیم و الا این نیشها به ایجاد تفرقه در جامعه کمک خواهد کرد.
خاتمی در توضیح رعایت حسن خلق در عرصه حکومتی با تاکید بر ادای حق حکومت از سوی مردم و حق مردم از سوی حکومت تصریح کرد: باید خیرخواه و دلسوز باشیم. آنجایی که حکومت به حضور نیاز دارد حاضر شویم و این حق حکومت است و باید وفادار به بیعت و خیرخواه کشور باشیم.
وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) در رعایت حق مردم گفت: باید حرکات و برنامههای کشور در مسیر خدمت به مردم باشد و نه برای حزب، گروه و دوستان خود.
خطیب امروز نماز جمعه تهران در پایان سخنان خود در خطبه اول خاطرنشان کرد: حق مردم است که حکومت مردم را به یک چشم ببیند و شایستهسالاری حرف اول را بزند و مشکلات معیشتی مردم را حل کند. این رعایت حقوق متقابل همان رعایت حسنخلق در عرصه حکومتی است.
*دولت جنایتکار آمریکا به فرمانده ناو وینسنس مدال افتخار داد
آیتالله سید احمد خاتمی همچنین در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه از مبانی تقوا این است که توجه داشته باشیم تک تک کارهایی که انجام میدهیم باید در فردای قیامت پاسخگوی آن باشیم، گفت: قیامت 50 موقف دارد که در هر موقفی از چرایی و حجت شرعی داشتن اقدامات ما سوال میشود. لذا باید تقوا پیشه کنیم و بدانیم سرانجام ما با ذات مقدس ربوبی است و بدانیم که در آن روز تنهای تنها فقط اعمال ما به حساب میآید و انشاءالله جواب برای رفتارمان داشته باشیم.
وی همچنین با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایران گفت: در 12 تیرماه سال 67 ناو دریایی آمریکا وحشیانه هواپیمای مسافربری ما را هدف قرار داد که 290 سرنشین درجا کشته شدند که در بین این کشته شدگان 66 نفر کودک بودند و دولت جنایتکار آمریکا نه تنها در این حادثه از یک عذرخواهی خشک و خالی دریغ کرد بلکه به فرمانده ناو وینسنس مدال افتخار داد. این اقدام سیمای عریان و بیپرده دولت متجاوزی است که خود را به ناحق دولت مسلط دنیا میداند.
امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به در پیش رو بودن ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: در آستانه ماه خدا و ماه ضیافتالله هستیم. بارها خطبه معروف پیامبر اکرم (ص) را درباره آخرین جمعه ماه شعبان شنیدهایم. نسیم ویژه رحمت الهی در حال وزیدن است و به ماه خدا نزدیک میشویم و باید برای ورود با معرفت به ماه خدا آماده شویم. چرا که خداوند پذیراییاش را در این ماه روزه قرار داده است.
آیتالله خاتمی تاکید کرد: خداوند پاداش روزه را به این دلیل قرار داده که نماد اخلاص روزه است و تنها عبادتی است که هیچ نمود بیرونی ندارد و اگر خود فرد عنوان نکند، هیچ کس نمیفهمد. همچنین دیگر پذیرایی خداوند با قرآن است و الحمدلله به برکت پیروزی انقلاب اسلامی بهار قرآن در کشور شکل گرفته و در ماه مبارک رمضان در گوشه و کنار کشور شاهد جلسات باشکوه قرآنی هستیم.
وی تصریح کرد: از ابتکارات سیما و صدای جمهوری اسلامی ایران پخش قرآن ترتیلی از مکانهای مقدس است که ما از این کار ستودنی حمایت میکنیم و امیدواریم که در کنار تلاوت تفسیر قرآن نیز رونق پیدا کند.
*شما مردم سال حماسه سیاسی را که حضرت آقا فرمودند بحمدالله شکل دادید
امامجمعه موقت تهران همچنین به قرائت دعاهای ماه مبارک رمضان اشاره کرد و افزود: در این ماه دعای ابوحمزه ثمالی، دعای سحر و دعای افتتاح خوانده میشود که این دعاها قرآن ساعد است. اهل بیت معارف بلندشان را با خدا مطرح میکنند. لذا امید است که سحر ماه مبارک رمضان با خواندن این دعاها سپری کنیم. البته اصرار نداریم که همه دعای ابوحمزه ثمالی را در یک یا دو شب بخوانیم، بلکه اگر توانستیم یک یا دو صفحه آن را بخوانیم. ان شاءالله ماه مبارک رمضان سکوی رشد معنوی ما باشد.
آیتالله خاتمی در بخش دیگری از خطبه دوم نمازجمعه با اشاره به انتخابات ریاستجمهوری و حماسه بزرگی که مردم کشورمان شکل دادند، اظهار داشت: درباره حماسه حضور 72 درصدی مردم چندین نکته وجود دارد. نکته اول این است که شما مردم سال حماسه سیاسی را که حضرت آقا فرمودند بحمدالله شکل دادید. در حالیکه دشمنان ذکر کلمه تحریم، تحریم را پیش گرفته بودند و گفتند حداکثر 25 درصد مردم میآیند، اما شما در این انتخابات سر بودید، نه آنها و توانستید دنیا را مبهوت کنید. حضور بیش از 72 درصدی با آن تهاجم گسترده نتیجه لطف خدا و بصیرت مردم بود.
وی همچنین به حضور مردم دیگر کشورها در انتخابات ریاستجمهوری کشورشان اشاره کرد و افزود: من 30 کشور را در رابطه با انتخابات ریاستجمهوری رصد کردم و در مقام مقایسه میزان حضور مردم، چند کشور را به عنوان مشت نمونه خروار عنوان میکنم.
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه در سال 2010 حضور مردم آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری، 57 درصد بوده است، گفت: در سال 2012 حضور مردم روسیه در انتخابات ریاستجمهوری کشورشان 65 درصد و حضور مردم اتریش در انتخابات سال 2010، 53 درصد بوده است. همچنین حضور مردم کرواسی در انتخابات سال 2010 ریاستجمهوری 50 درصد و در انتخابات 2011 پرتغال نیز 46 درصد حضور داشتهاند. در انتخابات 2010 اوکراین نیز 69 درصد از مردم آن کشور حضور داشتند.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه البته برخی کشورها به دلیل شرایط خاصشان حضور بیشتر از 72 درصد را تجربه کردند، افزود: حضور مردمی که اینچنین مورد تهاجم دشمنان بودند و این نصاب بالا را به دست آوردند از عنایات خداوند است و خداوند بهترین خیرات و برکات را شامل حال شما مردم میکند.
وی ادامه داد: منتخب این انتخابات بیش از 50 درصد یعنی 50 میلیون به اضافه حدود 300 هزار رای را به دست آورد و که این نشان داد که نظام کاملا امانتدار است و به صراحت اعلام کرد که منتخب مردم جناب آقای دکتر حسن روحانی است. روندی که کاملا قانونی بود و هیچ کس نتوانست گوشهای ایراد بگیرد و عین این روند در انتخابات ریاستجمهوری دهم نیز صورت گرفت و همین دولت و شورای نگهبان بر سر کار بودند.
امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: تفاوت انتخابات ریاستجمهوری یازدهم ودهم این بود که در سال 88 ناکامان انتخابات شعار دروغین تقلب را با وجود 11 میلیون تفاوت رای سر دادند در حالیکه در این انتخابات نظام از 300 هزار رای محافظت کرد. البته خودشان بعدها اعلام کردند که شعار تقلب رمز فتنه بوده است.
آیتالله خاتمی با بیان اینکه در سال 88، آنهاییکه مورد اقبال مردم قرار نگرفتند و ناکام بودند به خاطر اینکه رای نیاوردند، میخواستند کشور را به آتش بکشند، اظهار داشت: البته آنها نتوانستند این اقدام را انجام دهند، اما اگر میتوانستند انجام میدادند. در این انتخابات تا نتایج اعلام شد، بلافاصله نامزدها تبریک گفتند و برای کمک به دولت منتخب اعلام آمادگی کردند که این ارزشگرایی را به نمایش گذاشت.
وی در ادامه تصریح کرد: ما نیز به رئیسجمهور منتخب تبریک میگوییم و امیدواریم که همت خود را برای خدمت به نظام اسلامی و حل مشکلات معیشتی بگذارد و از خداوند آرزوی توفیق ایشان را داریم.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به شعارهای رئیس جمهور منتخب اظهار داشت: شعار اعتدال، عقلانیت، خردورزی و اهتمام به فکر جمعی شعار درست، صحیح و ریشه در اعتقادات مکتب ما دارد. چرا که مکتب ما مکتب اعتدال است در مکتب اسلام، اهل خدا دانستن اهلبیت کفر و توهین و فحش به اهلبیت نیز کفر است. تمام اخلاق اسلامی ما اعتدال است. حتی میگویند شجاعت مرز بین دیوانگی، بی کلهگی و ترس است؛ بنابراین این شعار درست است، اما انتظار این است که رئیسجمهور منتخب این شعار (اعتدال) را تفسیر کند تا مورد سوء استفاده برخی قرار نگیرد.
"آنچنانکه ایشان اعتدال را به قانونگرایی تفسیر کردند، حرف درستی است. ما مظهر اعتدال در مواضع سیاسی را مقام معظم رهبری حضرت آیتالله العظمی خامنهای میدانیم و ایشان الگوی اعتدال هستند. ما اعتدال در مواضع سیاسی را با ایشان میسنجیم. ایشان فرمودند که باید به دولت کمک کرد که حرف درستی است، اگر کسی از حالا ساز مخالفی بزند که دولت نتواند کار کند به بیراهه رفتن است."
آیتالله خاتمی تاکید کرد: 4 سال پیش و در انتخابات 88 خط مقام معظم رهبری مقابله با جریان فتنه بود و معتدل شما مردم بودید که با ایشان همراهی کردید و حماسه ارزشمند 9 دی 88 را رقم زدید. آنهاییکه در آن عرصه فتنهگری و آتش افروزی وارد کردند و اردوکشیهای خیابانی 88 رای هدایت کردند تندرو و افراطی هستند و آنهاییکه سکوت کردند و یا بیتفاوت بودند کندرو به حساب میآیند. اگر همگان میخوانند بدانند اعتدال چیست باید گفت اعتدال در عرصه سیاسی همراهی با مواضع سیاسی مقام معظم رهبری است.
وی در ادامه تاکید کرد: موضع ما چه نسبت به این دولت و دولتهای قبلی و نسبت به دولتهای آینده، حماسه ناصحانه است و اصل را بر حمایت میگیریم، اما حمایت ناصحانه.یعنی به موضع خوب آفرین میگوییم و تشویق میکنیم، اما اگر جایی چیزی دیدیم که با قانون اساسی و مواضع ولایت منافات دارد، دلسوزی، امر به معروف و نصیحت را پیش میگیریم.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به تحولات مصر، اظهار داشت: مصر خاستگاه بیداری اسلامی است و مردم مصر مسلمان و دلداده اسلام هستند. در طول این یک سال چندبار پای صندوقهای رای آمدند و به قانون اساسی و نمایندگان مسلمان رای دادند، اما متاسفانه آنهاییکه بعد از بیداری اسلامی بر مسند قدرت نشستند، آنچنان بد عمل کردند که زمینهساز کودتا شدند. رفتار بد و نادرست آنها کاری کرد که دوباره کودتا و کودتاچیان در مصر حرف اول را بزنند.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: آنها به جای اینکه جهان اسلام را به وحدت دعوت کنند، از تکفیریهای آدمکش حمایت کردند یا حداقل در برابر آنها سکوت کردند. این موضع حتی با مواضع خودشان قبل از به قدرت رسیدن نمیخواند. در عرصه رژیم صهیونیستی شعار آنها مبارزه با این رژیم بود، اما بعد از اینکه به قدرت رسیدند نه تنها شاهد این شعار نبودیم بلکه شاهد این بودیم که قرارداد ننگین کمپ دیوید دوباره تایید شد. شاهد این بودیم که نامه می نویسند به شیمون پرز و او را برادر خطاب میکنند و به رژیم صهیونیستی نیز سفیر میفرستند و این عملکرد حتی با شعارهای خودشان سازگار نبود.
*وهابیت یک حزب سیاسی ساخته و پرداخته انگلیسیها است
وی خاطر نشان کرد: آنها دوست و دشمن را اشتباه کردند. آنها با ایران که دوست همه مسلمانان جهان است، بیمهرانهترین برخورد را داشتند و ایرانهراسی و شیعههراسی را راه انداختند و دل به دشمنان دادند. رئیس این کشور میگوید که من با اوباما مشورت کردم و این مشورت را در بوق و کرنا میکند و آن را در رسانهها اعلام میکند. این رفتار جمعیت دهها میلیونی را به صحنه میآورد و نتیجهاش منجر به کودتا میشود. آنها با ملت خود خوب تا نکردند و بسیار بسیار تنگنظرانه هر کسی را که منصوب به حزب آنها نبود به کلی از صحنه راندند.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: نتیجه این اقدامات این بود که آنها بعد از 80 سال تشکیلات به درد دنیا و آخرت مردم نخوردند. ما از مردم فهیم مصر که دلداده اسلام هستند انتظار داریم که با هشیاری در صحنه بمانند و نگذارند همانند دوره نامبارک، مصر حیات خلوت رژیم صهیونیستی شود.
آیتالله خاتمی همچنین به شهادت عالم مصری حسن شحاته اشاره کرد و افزود: این کشتار فجیع در 30 کیلومتری قاهره در جشن نیمه شعبان انجام شد و عالم بزرگوار شیعه حسن شحاته 66 ساله در جمع حدود 30 نفره مجلس جشن نیمه شعبان برپا کرده بود، اما این تکفیریهای آدمکش که هیچ بویی از انسانیت نبردهاند، با نیرویی حدود هزار نفر به این خانه هجمه کردند و این عالم جلیلالقدر را به همراه 5 نفر با وضع فجیعی به شهادت رساندند و 15 نفر نیز زخمی شدند.
وی ادامه داد: اینها منتسب به وهابیت هستند. وهابیت یک حزب سیاسی ساخته و پرداخته انگلیسیها است و اگر کسی میخواهد مسئله پیدایش این حزب سیاسی را دنبال کند باید خاطرات مستر هنفر جاسوس انگلیسی را بخواند. این حزب سیاسی از آغاز زمان روی کار آمدن تاکنون با قتل، غارت و آدمکشی جلو رفته است و از حدود 30 نمونهای که مطالعه کردهام، باید بگویم در سال 1216 هجری قمری یعنی 218 سال قبل و در روز غدیر مردان کربلایی عازم نجف شدند و لشکر 12 هزار نفری جرار و خونریز وهابی به کربلا حمله کردند. البته من کمترین آمار را میگویم، اگر چه حدود 20 هزار کشته تخمین زدهاند، ولی در آن روز 3 هزار نفر را سر بریدند و راوی عنوان کرده که در آن روز جوی خون راه انداخته بودند و خردسالان، زنان و پیرمردان را کشتند.
امام جمعه موقت تهران خاطر نشان کرد: جماعتی که حسن شحاته را شهید کردند، از این قماش افراد بودند. از آن قماش آدمهایی که در سوریه که تصویر آن در سایتها به نمایش گذاشته شد دختربچه 3 سالهای را که دست او را با زنجیر به تخت بسته بودند، پیش چشم او پدر و مادرش را کشتند و باید گفت این وهابیت خبیث است.
آیتالله خاتمی اضافه کرد: انتظار از علمای اهل سنت در داخل و خارج از کشور که خوب در برابر این مسائل موضع میگیرند و محکوم میکنند و با معلول مبارزه میکنند، این است که با علت اینگونه حوادث مبارزه شود و به صراحت اعلام شود که وهابیت ربطی به اسلام ندارد و به صراحت میگویم که هرگز ما برادران اهل سنت را مترادف با وهابی نمیبینیم. حتی نگاهی انداختم و مشاهده کردم که کتابهایی که اهل سنت علیه وهابیت دارند بیش از کتابهایی است که شیعیان نوشتهاند. آنها 30 کتاب نوشتهاند، اما شیعه 17 کتاب نوشته است. ما جنایت مصر را محکوم میکنیم و از خداوند میخواهیم که شر همه دشمنان اسلام را از سر مسلمانان کوتاه کند.
کد خبر 229371
تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۰
- ۰ نظر
- چاپ
امام جمعه موقت نماز جمعه تهران با اشاره به انتشار...