به گزارش مشرق، نتايج نهايي آزمايشات باليني صورت گرفته توسط تيم دامپزشکي دقايقي پيش از مخابره اين خبر مشخص شده بر اساس آن علت تلف شدن ببر «نر» سيبري در باغ وحش تهران ابتلا به بيماري باکتريايي مشمشه بوده است.
از سوي ديگر قرار است نمونهاي براي تاييد نهايي بيماري مذکور توسط سازمان دامپزشکي به آزمايشات مرجع ارسال شود.
بدين ترتيب به نظر ميرسد قرنطينه باغوحش تهران تا عادي شدن شرايط و رفع خطر ادامه مييابد.
مهندس هوشنگ ضيايي، مشاور معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست که دو هفته است مسووليت پروژه احياي نسل ببر مازندران را بر عهده گرفته چندي پيش در گفتگويي با ايسنا با اشاره به انجام تست FIV (ايدز گربه سانان) در باغ وحش تهران گفته بود که نتايج بررسيها نشان داده است تست FIV ببر نر سيبري، ببر بنگال موجود در باغ وحش تهران و 5 قلاده شير باغ وحش تهران مثبت بوده اما نتايج اين تست در ببر ماده منفي بوده است.
وي همچنين تاکيد کرده بود اگر علت اصلي مرگ ببر سيبري بيماري مشمشه باشد اين بيماري از طريق گوشت آلوده وارد بدن اين حيوان شده است.
بر اساس اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، مشمشه يک بيماري قابل انتقال از حيوان به انسان است که با توجه به سابقه وجود آن در کشورهاي همسايه و به خصوص گزارش موارد اخير طغيان اين بيماري بين تک سميها (الاغ، قاطر، اسب) در کشور عراق و احتمال ورود اين حيوانات آلوده به داخل کشور به عنوان يک تهديد جدي براي جمعيت تک سميها و جمعيت انساني در کشور مطرح است.
عامل مشمشه همراه با سياه زخم به عنوان سلاح بيولوژيک مدرن از سال 1915 ميلادي مورد استفاده قرار گرفته است و در بسياري از کشورها اين بيماري پس از انجام اقدامات قرنطينهاي و ساير اقدامات کنترلي حذف شده است.
از دهه 1940 ميلادي تا کنون انتقال مشمشه به انسان در امريکا ديده نشده است ولي در بين حيوانات اهلي در افريقا، آسيا، خاورميانه و مرکز و جنوب امريکا شايع است.
بيماري مذکور در گربهها و سگساناني که از گوشت اسبهاي آلوده تغذيه کردهاند اتفاق افتاده است، بعلاوه ترشحات تنفسي و ترشحات پوستي اسبهاي بيمار بسيار مسري است.
مشمشه يکي از بيمارهاي رايج در بين اسبها و ساير تک سميهاي عراق است.