کد خبر 225585
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۵
به گزارش مشرق، کیهان در ویژه‌های خود نوشت:

دموکراسی ایران مایه نگرانی رژیم‌های استبدادی منطقه است

جمهوری اسلامی نمونه دموکراسی پیشرفته است و همین برخی کشورهای استبدادی منطقه را نگران می‌کند.

خبرگزاری الشرق الجدید ضمن انتشار این تحلیل ذیل عنوان «دشمنان دموکراسی ایران» نوشت: از هنگام پیروزی انقلاب ایران به رهبری آیت‌الله خمینی، جمهوری اسلامی نمونه خاص خود را در تکثر سیاسی نشان داده و سلطه بین جریان‌های مختلف رقیب براساس برنامه‌ها و طرح‌های آن‌ها دست به دست شده است.

در این دست به دست شدن اما همواره صندوق‌های رای حاکم بوده، به طوری که موسسات دولتی نظام ایران در چارچوب یک سیستم جمهوری پیشرفت کرده‌اند. بدنه این نظام از نظر قانونی از طریق انتخابات ریاست‌جمهوری، پارلمانی و همچنین انتخابات مجلس خبرگان (که مسئولیت انتخاب رهبر را برعهده دارند) مستحکم شده است.

این خبرگزاری لبنانی می‌افزاید: نوع آزادی که در ایران وجود دارد از بسیاری از نمونه‌های غربی نیز پیشرفته‌تر است و مسئله اینجاست که مصداق‌های این پیشرفت به اندازه کافی برای خارج ایران شناخته شده نیست.الشرق الجدید خاطرنشان کرد: دموکراسی ایرانی یکی از منابع نگرانی و احساس خطر در برخی کشورهای خلیج‌فارس است.

 آنها نگران هستند که نمونه ایران مانند ویروسی به کشورهایشان سرایت کند و این امر در واقع یکی از عوامل مهم حملات سرشار از نفرتی است که کشورهای اتوکرات واپس‌گرا و استبدادی خلیج‌فارس علیه ایران صورت می‌دهند. این کشورها به شاه سابق ایران به عنوان یک هم‌پیمان نگاه می‌کردند که روابط خوبی با اسرائیل و غرب و تخصصی ویژه در سرکوب داشت و به شکل مستقیم این تجربه‌ها را در اختیار نظام‌هایی مانند اردن و مغرب قرار داد.

در ادامه این تحلیل آمده است: نظام شاه از طرف گروه‌های حاکم در بریتانیا و ایالات متحده به ژاندارم خلیج‌فارس ملقب شده بود تا بدین ترتیب چرخه نفت متوقف نشده و امنیت اسرائیل حفظ شود. می‌توان به خواهرخواندگی ساواک و موساد به عنوان نمونه بارزی از این نزدیکی اشاره کرد که هنوز اسناد کمی در مورد آن منتشر شده است.

غالب قندیل نویسنده این تحلیل خاطرنشان می‌کند: ایران به عنوان یک نمونه دموکراتیک که در آن گردش قدرت وجود دارد همواره چالشی برای برخی رژیم‌های خلیج‌فارس بوده و موضع‌گیری‌ آن در حمایت از آرمان فلسطین و جنبش‌های مختلف در منطقه، نقطه مقابل دست داشتن حکومت‌های عربی در برنامه‌های اسرائیل و توطئه علیه مقاومت و تلاش برای از بین بردن آرمان فلسطین است.

الشرق الجدید می‌نویسد: جمهوری اسلامی ایران هنگامی که تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل کرد، نمونه‌ای ویژه در گزینه توسعه و استقلال شد. ایران از این فرصت استفاده کرد تا صنعت و فن‌آوری پیشرفته‌ای را در سایه محاصره و تحریم و فشارهای مادی و معنوی ایجاد کند و تلاش کرد تا در زمره کشورهایی قرار گیرد که فضا را نیز فتح کرده‌اند. این نمونه پیشرفته حتما برای حکومت‌هایی که در اسارت غرب بوده و منابع غنی خود را در مصرف‌گرایی هدر می‌دهند، یک تهدید بزرگ است.

براساس این دلایل سه‌گانه؛ دموکراسی، فلسطین و توسعه اقتصادی پیشرفته؛ حملات زیادی علیه ایران می‌شود. این در حالی است که غرب به سمت اعتراف به شکست خود در جلوگیری از پیشرفت ایران حرکت می‌کند.

المانیتور: دولت اوباما فاقد اختیار در مذاکره با ایران است

«نفوذ لابی اسرائیل بر کنگره آمریکا مانعی بر سر راه لغو تحریم‌های ضد ایرانی است و اوباما اختیاری از خود ندارد»پایگاه اینترنتی المانیتور، در گزارشی با اشاره به تحریم‌های تحمیلی آمریکا علیه ایران، نوشت: دولت باراک اوباما بدون موافقت کنگره تحت نفوذ اسرائیل، قدرت لغو تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران را ندارد.

این پایگاه اینترنتی می‌نویسد؛ آیا دولت اوباما قادر است تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را لغو کند و به این ترتیب راه را برای دستیابی به یک توافق بر سر مسئله هسته‌ای ایران هموار سازد؟ به اذعان بسیاری از مقامات این تحریم‌ها خللی در پیشرفت‌های هسته‌ای ایران ایجاد نکرده بلکه ایران را بیش از پیش به سوی استقلال پیش برده است.

در آخرین دوره مذاکرات ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان در اوایل ماه آوریل، ایران دو خواسته را برای رسیدن به هرگونه توافقی شرط لازم دانست. این شروط عبارت بودند از؛ به رسمیت شناختن حق ایران در داشتن فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و پایان تحریم‌ها.

المانیتور نوشت: چشم‌پوشی‌های محدودی که در اختیار قدرت اوباما است، چیزی نیست که ایران به دنبال آن است. این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع در طول مذاکرات و گفتگو با گروه 1+5 نه وندی شرمن نماینده آمریکا و نه هیچ یک از مقامات مافوق او در دولت، قدرت و اختیار لغو تحریم‌ها را ندارند.

دیپلمات آمریکایی: ملت ایران قوی است ؛این ملت را نمی‌توان از پا درآورد

یک دیپلمات ارشد آمریکایی تأکید کرد ایران ملتی مقاوم دارد و آمریکا از فشار تحریم‌ها نتیجه‌ای نخواهد گرفت.

رایان کروکر سفیر سابق آمریکا در افغانستان که سالها در کشورهای مختلف خاورمیانه، فعالیت کرده، در گفت و گو با رادیو فردا تصریح کرد: تنها چیزی که از تحریم‌ها به چشم می‌آید، نشانه دشمنی غرب است. کشورها در مقابل چنین مسئله‌ای مقاومت می‌کنند و سیاست خود را تغییر نمی‌دهند که به باور من امری قابل پیش‌بینی است.

وی درباره این سؤال که آیا تحریم‌ها سیاست ایران را تغییر نخواهد داد؟ گفت: خیر اینطور فکر نمی‌کنم. ایران یک کشور قوی است، ملت مقاومی دارد. جنگ هشت ساله با عراق ایران را به کشوری شکست‌خورده تبدیل نکرد، و هیچ کدام از این عوامل استفاده شده علیه ایران نیز چنین نتیجه‌ای را در برنخواهد داشت. آنچه من پیشنهاد می‌کنم حرکت به سمت دیپلماسی است.

اگر چه همانطور که گفتم و در گزارش «پروژه ایران» آمده، این همه در چارچوب رویکردی می‌گنجد که در آمریکا به «چماق و هویج» معروف است. در واقع از آن طرف آنها همیشه گفته‌اند که دنبال چنین چیزی هستند، اما ما نه تحریم‌ها را برداشتیم و نه گزینه نظامی را از روی میز حذف کردیم و هر دو را نگه داشتیم.

کروکر درباره سیاست فشار برای براندازی نیز گفته است: ما یک بار برای تغییر رژیم در ایران تلاش کردیم، می دانید، در زمان نخست وزیری محمد مصدق در 1953 (مرداد 1332). آن برنامه سرنوشت خوبی پیدا نکرد و فکر می‌کنم بذر انقلاب 1979 (انقلاب 57) در 1953 کاشته شد. پس قطعاً تغییر رژيم را به‌عنوان سیاستی برای ایالات متحده یا هر [کشور] دیگری توصیه نمی‌کنم.

غرب می‌خواهد ترکیه را نابود کند؛آنکارا با تهران هم‌پیمان شود

مشاور رئیس جمهور سابق جمهوری آذربایجان از ترکیه خواست از پیمان ناتو خارج شده و اتحاد نظامی با ایران تشکیل دهد.

وفا قلی‌زاده مشاور حیدرعلی‌اف در گفت‌وگو با پایگاه خبری «م ر ن‌.آذ» اظهار داشت: کشورهای غربی درصددند ترکیه را هم مثل لیبی و سوریه به نابودی بکشانند، از این‌رو آنکارا باید ضمن خروج از پیمان ناتو، با ایران پیمان نظامی امضا کند.

وی افزود: ترکیه در لیست سیاه غرب قرار گرفته و این مسئله نیز با انگیزه غرب برای نابودی ایران در ارتباط است.قلی‌زاده تصریح کرد: با دقت بیشتر به تظاهرات در ترکیه می‌توان دریافت که اکثریت تظاهرکنندگان از سوی غرب به عصیان تحریک شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی غرب، آغاز جنگ داخلی در ترکیه است، افزود: برای غرب ترکیه با ثبات اهمیتی ندارد. برعکس چنانچه ترکیه تجزیه شده و به مناطق کوچک‌تری تقسیم شود بهتر است و همه آنها را می‌توان علیه ایران به حرکت درآورد.

قلی‌زاده با بیان اینکه اردوغان باید دشمن ترکیه را به مردم نشان دهد، افزود: این یک واقعیت انکارناپذیر است که غرب به هیچ وجه تحمل حضور و بروز کانونهای دیگر قدرت در جهان را ندارد. غرب درصدد است ترکیه را نیز دستخوش حوادثی نظیر لیبی و سوریه کرده و این کشور را از بین ببرد.

قلی‌زاده گفت: ترکیه برای خروج از این وضعیت باید در وهله نخست از پیمان ناتو خارج شده و با ایران قرارداد همکاری نظامی منعقد کند و به این شیوه از کمک‌های ایران بهره‌مند شود. ترکیه باید از طریق هم پیمانی با ایران خود را از جنگ داخلی نجات دهد و چاره دیگری ندارد. در غیر این صورت اردوغان نیز به پایان خود خواهد رسید.

این کارشناس آذری همچنین با اشاره به اینکه سرنوشت ترکیه برای آذربایجان اهمیت حیاتی دارد، تجزیه ترکیه را خطری بسیار بزرگ برای جمهوری آذربایجان تعبیر کرد. به گفته وی، ممکن است با در هم ریختن اوضاع ترکیه، شرایط برای ادعاهای ارضی ارامنه بیش از گذشته فراهم شود، در این صورت جمهوری آذربایجان همه شانس خود را از دست خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس