به گزارش مشرق، فرزاد بابایی در گفت گو با ایسنا اظهارکرد: در گرمای شدید سیستم بدن دچار تغییر میشود و شرایطی مشابه شرایط تب برای فرد ایجاد میکند که متابولسیم بدن وی را ۷ تا ۱۳ درصد افزایش میدهد.
وی از دست رفتن آب بدن به دلیل تعریق را از جمله دیگر پیامدهای گرما برای بدن افراد عنوان و ادامه داد: همراه آب، مقدار قابل توجهی املاح و الکترولیت نیز از بدن فرد دفع میشود.
وی با بیان این که سدیم و پتاسیم مهمترین املاحی هستند که همراه آب در زمان گرما از بدن خارج میشوند، افزود: مواد دیگری چون آهن، زینک و کلسیم نیز ممکن است همراه آب دفع شوند که مقدار آنها بسیار ناچیز است.
به گفته این کارشناس تغذیه، از دست رفتن آب و املاح تعادل آب و الکترولیت بدن را بر هم میزند و موجب کاهش حجم و فشار خون و به دنبال آن سردرد و سرگیجه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: میوههای فصل تابستان میتوانند میزان آب و الکترولیت بدن را تنظیم کنند و بهتر است قبل از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید، از آنها استفاده کرد.
بابایی یادآور شد: خربزه، طالبی، هندوانه، زردآلو و ... میتوانند تا حدی از بروز گرما زدگی جلوگیری کرده، چرا که سرشار از آب و املاح هستند.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر لزوم استفاده از آب فراوان در روزهای بسیار گرم، ادامه داد: در شرایط عادی توصیه میشود هر فرد هشت لیوان آب در روز مصرف کند، اما این میزان نیاز در روزهای گرم بسیار بیشتر است.
وی اظهار کرد: لازم است در زمان گرمای شدید از مصرف آب خیلی سرد به شدت پرهیز شود، همچنین آب آرام و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.
بابایی با اشاره به باور غلط رایج بین مردم مبنی بر استفاده از نوشابههای گازدار در زمان گرما، افزود: این نوشابهها نه تنها موجب رفع تشنگی نمیشود، بلکه با افزایش قند خون باعث بالا رفتن غلظت خون خواهند شد و به علاوه مواردی از پارگی مری در اثر نوشیدن نوشابه سرد در زمان گرما نیز گزارش شده است.
به گفته این کارشناس تغذیه، دانههای گیاهی از جمله خاکشیر و تخم شربت نیز میتوانند در پیشگیری از گرمازدگی تا حدودی موثر باشند.
وی از دست رفتن آب بدن به دلیل تعریق را از جمله دیگر پیامدهای گرما برای بدن افراد عنوان و ادامه داد: همراه آب، مقدار قابل توجهی املاح و الکترولیت نیز از بدن فرد دفع میشود.
وی با بیان این که سدیم و پتاسیم مهمترین املاحی هستند که همراه آب در زمان گرما از بدن خارج میشوند، افزود: مواد دیگری چون آهن، زینک و کلسیم نیز ممکن است همراه آب دفع شوند که مقدار آنها بسیار ناچیز است.
به گفته این کارشناس تغذیه، از دست رفتن آب و املاح تعادل آب و الکترولیت بدن را بر هم میزند و موجب کاهش حجم و فشار خون و به دنبال آن سردرد و سرگیجه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: میوههای فصل تابستان میتوانند میزان آب و الکترولیت بدن را تنظیم کنند و بهتر است قبل از قرار گرفتن در معرض گرمای شدید، از آنها استفاده کرد.
بابایی یادآور شد: خربزه، طالبی، هندوانه، زردآلو و ... میتوانند تا حدی از بروز گرما زدگی جلوگیری کرده، چرا که سرشار از آب و املاح هستند.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر لزوم استفاده از آب فراوان در روزهای بسیار گرم، ادامه داد: در شرایط عادی توصیه میشود هر فرد هشت لیوان آب در روز مصرف کند، اما این میزان نیاز در روزهای گرم بسیار بیشتر است.
وی اظهار کرد: لازم است در زمان گرمای شدید از مصرف آب خیلی سرد به شدت پرهیز شود، همچنین آب آرام و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.
بابایی با اشاره به باور غلط رایج بین مردم مبنی بر استفاده از نوشابههای گازدار در زمان گرما، افزود: این نوشابهها نه تنها موجب رفع تشنگی نمیشود، بلکه با افزایش قند خون باعث بالا رفتن غلظت خون خواهند شد و به علاوه مواردی از پارگی مری در اثر نوشیدن نوشابه سرد در زمان گرما نیز گزارش شده است.
به گفته این کارشناس تغذیه، دانههای گیاهی از جمله خاکشیر و تخم شربت نیز میتوانند در پیشگیری از گرمازدگی تا حدودی موثر باشند.