به گزارش مشرق، سيد محمود احمدي در گفتوگو با ايسنا، درباره احتمال جعل اسکناسهاي??هزار توماني اظهار کرد: هيچ گزارشي درباره جعل هر نوع اسکناس و ايرانچک به بانک مرکزي نرسيده است.
وي ادامه داد: در برخي موارد نيروي انتظامي و برخي محاکم قضايي اسکناسهاي ? و ? و ?? هزار توماني را کشف ميکنند که کپيهاي بسيار ساده از اسکناسهاي اصلي است و نميتوان نام آن را جعل گذاشت.
وي گفت: از آنجايي که تبادل اسکناس نقدي در کشور زياد است، مردم در دريافت و پرداختها توجهي به ويژگيهاي امنيتي اسکناس نميکنند و ممکن است در بين دستهاي از اسکناسها، کپيهايي هم وجود داشته باشد.
دبيرکل بانک مرکزي گفت: اتفاقا روز گذشته در اين باره جلسهاي با نيروي انتظامي داشتيم که آنها هم بر اين امور اشراف داشتند و تصريح کردهاند که تا کنون چيزي به نام جعل که مردم و متخصصان بانکي را سردرگم کند، نداشتهايم.
احمدي با بيان اينکه متاسفانه اطلاع مردم از ويژگيهاي امنيتي اسکناس و اسناد بانکي کم است اظهار کرد: به همين دليل مراسم رونمايي اسکناس?? هزار توماني را با اطلاعرساني زيادي برگزار کرديم تا مردم از ويژگيهاي امنيتي اسکناسها بيش از پيش آگاه شوند.
دبيرکل بانک مرکزي تاکيد کرد: ويژگيهاي امنيتي هم در کاغذ و هم در چاپ اسناد بانکي و اسکناسها بکار رفتهاند. اين ويژگيها در سه سطح وجود دارند. سطح اول ويژگيهاي تخصصي است که نياز به دستگاههاي پيشرفته در بانکها و بانک مرکزي دارد. سطح دوم ويژگيهايي است که نياز به ابزارهايي دارد که در اختيار مردم هم هست مثل مدادهايي که بر کاغذهاي معمولي خط مياندازند و روي اسکناس خير و سطح سوم ويژگيهايي از قبيل مرکب حرارتي که با حرارت دست رنگش تغيير ميکند يا نخ اسکناسها است که با چشم هم قابل ديدن است.
وي تاکيد کرد: در هيچ کدام از کپيهاي اسکناس هيچ يک از اين سه سطح قابل استحصال نيست.
احمدي بر لزوم آموزش و اطلاعرساني در اين باره تاکيد کرد و از ساخت تيزرهايي درباره ويژگيهاي امنيتي اسکناس و ايرانچک براي پخش از سيما خبر داد.