کد خبر 224957
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۴

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات گفت: فردی خلأ داستان‌نویسی برای جوانان و نوجوانان را در جامعه مذهبی ما پر کرد و باعث شد که ما شیفته کسانی نباشیم که خوب می‌نوشتند، اما به ما احترام نمی‌گذاشتند.

به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، مراسم بزرگداشت امیرحسین فردی، مدیر سابق دفتر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، عصر امروز، 28 خرداد، با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مؤمنی شریف رئیس حوزه هنری، جمعی از خانواده پدر داستان انقلاب و دوستان وی در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

حجت الاسلام سیدمحمود دعایی، مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، از جمله سخنرانان این مراسم بود. وی در ابتدا با اشاره به انتخاب علیرضا قزوه به عنوان جانشین فردی گفت: قزوه از افتخارات ماست و به نظر من بهترین جایگزین برای آقای فردی بود.

وی با اشاره به زادگاه امیرحسین فردی در اردبیل افزود: ما همیشه به آذری‌زبان‌ها در حوزه‌های مختلف ادبیات، فقه، موسیقی، داستان و به ویژه داستان مدیون هستیم. من در طول زندگی به دو نفر از نویسندگان از این خطه مدیون هستم، نخست صمد بهرنگی و دوم امیرحسین فردی. قبل از انقلاب، زمانی که من در نجف آواره بودم، مجله «نگین»ماهانه برای من ارسال می‌شد. در این مجلات با داستان‌های بهرنگی مانند «ماهی سیاه کوچولو» آشنا و به خصوص به شرح‌هایی که بر داستان‌های وی می‌شد، علاقه‌مند شدم، ولی جهان‌‌بینی صمد را نمی‌پذیرفتم.

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات ادامه داد: بهرنگی اعتقادات مارکسیستی داشت و ما که آن زمان انقلابی بودیم این‌ها را نمی‌پذیرفتیم. همیشه آرزو داشتم که انسان توانمندی مانند بهرنگی با همان روحیه مردمی به عرصه داستان‌نویسی پا بگذارد و برای جوانان ما داستان بنویسد، این شد که با امیرحسین فردی آشنا شدم. من قبل از اینکه با فردی آشنا شوم، با آثار او آشنا شدم.

وی با بیان اینکه برخورد آشنایی ما در سه جلسه بود، به خاطراتی از این دیدارها اشاره کرد و افزود: نخستین دیدار ما به زمانی بازمی‌گشت که فردی به همراه دو تن از دوستانش از کیهان به دفتر ما آمد و از ما خواست که به عنوان اعضای هیئت مدیره با این مؤسسه همکاری کنیم، چون من در آن زمان دچار یک سرخوردگی در امور فرهنگی شده بود، قبول نکردم؛ اما بعداً متوجه شدم که منظور این مرد نازنین این بود که من نیز به فعالیت‌های این‌چنینی بپردازم و نقش خودم را به خوبی ایفا کنم. فردی در آن زمان همانند سیره امام حسن(ع) و امام حسین(ع) به صورت غیرمستقیم این تذکر را به من داد و گفت که ما هر دو یک رسالت داریم.

دعایی ادامه داد: جلسه بعدی در مراسمی بود که قرار بود از تعدادی پیشکسوتان تجلیل شود، آقای فردی هم یکی از این افراد بود. آنچه که من در این جلسه از ایشان دیدم این بود که ایشان مشتاق برای این تجلیل نبودند. این رفتار ایشان نشان داد که نباید به خود بنازیم. سومین‌باری که ایشان را دیدم، در نمازخانه حوزه هنری بود. بعد از اینکه نماز ظهر را خواندم، دیدم ایشان در گوشه دنجی نششته و خلوت کرده‌اند. اینقدر حالت ایشان در نماز برای من زیبا بود که به ایشان اقتدا کردم و فکر می‌کنم که این یکی از نمازهایی بود که لذتش را احساس کردم.

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات در پایان به نقش امیرحسین فردی در داستان‌نویسی اشاره کرد و گفت: فردی خلأ داستان‌نویسی برای جوانان و نوجوانان را در جامعه مذهبی ما پر کرد و باعث شد که ما شیفته کسانی نباشیم که خوب می‌نوشتند، اما به ما احترام نمی‌گذاشتند.

همچنین در این مراسم، فیلم مستندی از امیرحسین فردی با عنوان «در آشیانه دل» به کارگردانی ابراهیم شاکری پخش شد. در پایان این مراسم نیز آخرین رمان پدر داستان انقلاب با عنوان «گرگ‌سالی» با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین دعایی، رضا امیرخانی، محسن مؤمنی شریف، یوسفعلی میرشکاک، مصطفی آجورلو و فرزندان وی رونمایی و از خانواده وی به پاس تلاش‌های فردی در عرصه ادبیات داستانی انقلاب تجلیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس