گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
روحانی از رقبایش در دولت استفاده کند/ او باید از شقهکردن جامعه بپرهیزند
روزنامه شرق طی یادداشتی مصطفی هاشمیطبا معاون دولت سازندگی نوشت: چه نیکوست رییسجمهور منتخب ملت از نیرو و توان رقبای نزدیک خود بهره ببرد زیرا در ورزش ما داریم که «رقیب خود را دوست داشته باشیم» زیرا اگر رقیب نباشد قهرمانی بیمعناست.
در سابقه و ناصیه رییسجمهور منتخب ملت ایران این دوست داشتن را میتوان دید و امید است با استفاده از همه نیروهای توانمند صرفنظر از نوع تفکرشان، که نوعا چندان قابل اعتنا نیست استفاده کند و شعار اعتدال و عقل خود را تحقق بخشد و دیگران نیز با صمیمیت به او کمک کنند تا این بار سنگین بهخوبی تحمل شود و کار به کاردانان سپرده شود.
کاش همه آنان که اعتقاد دارند صلح امامحسن (ع) و جهاد امامحسین (ع) هر دو در یک راستا بودهاند به این نیز میاندیشیدند که تحت رهبری مقاممعظمرهبری روسای مختلف جمهوری اسلامی ایران همانند صلح امامحسن و جهاد امامحسین عمل کردهاند و قدردان آنان باشند و از تفرقه و شقهکردن جامعه بپرهیزند.
ابطحی: دولت روحانی «خردگرا است»
محمد علی ابطحی در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: با توجه به شعارهاي انتخاباتي آقاي دكتر روحاني و با توجه به شخصيتي كه از ايشان ميشناسيم، من مطمئن و اميدوارم آن شعارها خيلي سريع در دولت ايشان تحقق پيدا كند، چون ايشان مسائلي را از جمله عدالت و جلوگيري از برخورد سليقهيي با افراد با گرايشات متفاوت سياسي، آزادي بيان و توجه به كرامت انساني ملت ايران و اقوامي كه در ايران زندگي ميكنند و در انتخابات هم شركت كردهاند و... عنوان كردند و مشخص است كه دولت ايشان «خردگرا است» و به تعقل، اخلاق و خرد دامن ميزند و اين همان دولتي است كه مردم ميخواهند ولي قطعا يك رييسجمهوري به تنهايي نميتواند تمام شعارهاي انتخاباتي خودش را كه بر آمده از خواستههاي مردم است محقق كند و قطعا همفكران ايشان كه در سطوح مختلف مديريتي حضور داشتند و همانطور هم كه خود ايشان اعلام كردند، دولت «وحدت ملي» را تشكيل ميدهند.
مصادره آراء روحانی توسط همراهان ناهمراه!
حسین شریعتمداری یادداشت امروز روزنامه کیهان را به تحلیل پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اختصاص داد و نوشت: همزمان با انتخاب آقاي روحاني، سه جريان جبهه اصلاحات، اطرافيان آقاي هاشمي رفسنجاني و اصحاب فتنه تلاش گسترده و از قبل پيشبيني شدهاي را براي مصادره آراي ايشان به نفع خود آغاز کردند. اين تلاش با استناد به حمايت آقايان هاشمي رفسنجاني و محمد خاتمي از آقاي روحاني صورت گرفته و ادامه دارد. جريانات ياد شده در تبليغات و اظهارنظرهاي خود به طور زيرکانهاي موقعيت آقاي دکتر روحاني را تضعيف کرده و ادعا ميکنند چنانچه هاشمي و خاتمي از وي حمايت نکرده بودند نميتوانست اکثريت آراء مردم را به دست آورد! اين عمليات رواني گسترده و پرحجم براي مصادره آراي آقاي دکتر روحاني در حالي است که؛ الف: مدعيان اصلاحات در همان اوايل کار متوجه شدند نامزد اختصاصي آنها، آقاي عارف کمترين شانسي براي پيروزي ندارد و تمامي نظرسنجيها از پايينترين رده مقبوليت ايشان در ميان 8 نامزد رياست جمهوري يازدهم حکايت ميکند. اصرار آقاي عارف که نامزد اصلاحطلبان است آراء ايشان را کمتر و کمتر ميکرد و نهايتا تصميم به حذف ايشان گرفته شد و با وجود مخالفتها و مقاومتهاي فراوان آقاي عارف، او را وادار به انصراف کردند و اين در حالي بود که حلقههاي دوم و سوم جبهه اصلاحات- که معمولاً در جريان تصميمهاي اصلي نيستند- به شدت اعتراض ميکردند که چرا نامزد اصلاحطلبان را حذف ميکنيد و از روحاني که هيچ قرابتي با اصلاحات ندارد حمايت ميشود؟! ب: درباره حمايت گروهها و جريانات اپوزيسيون از کانديداتوري آقاي دکتر روحاني، قبل از همه بايد از هوشمندي ايشان قدرداني کرد که برخلاف خاتمي و موسوي و کروبي، نه فقط روي خوشي به اين جرثومههاي فساد و تباهي نشان نداد بلکه با اظهارات خود در مناظرههاي تلويزيوني و تأکيد بر آموزههاي نظام و انقلاب- ولو با سليقه و بياني متفاوت- راه سوءاستفاده آنها را در مقياس قابل توجهي سد کرد.
اولین واکنشهای هواداران جبهه پایداری به برتری رقیب
روزنامه تهران امروز نوشت: سایت رجا نیوز در مطلبی از یامینپور نوشته است: کسانی که سربازان از پیکار برگشته را شماتت میکنند، خائناند. ماجرای ما همان ماجرای لشکر زخمی پس از اُحد است. نیزههای شکسته و پرچمهای نیمسوخته...به شماتت ابلهان گوش نکنید.
همچنین رجا نیوز در پاسخ به شبهه شکست رای اصولگرایان توسط جلیلی نوشت: باید توجه داشت که این ترکیب رای، نتیجه تعدد کاندیداهای اصولگرا نیست چرا که جمع آرای کاندیداهای اصولگرا بازهم از آرای آقای روحانی به صورت قابل توجهی کمتر است از همین رو نگارنده معتقد است حتی در صورت تجمیع آرای جریان اصولگرا در دور دوم انتخابات هم باز پیروز میدان، روحانی است چراکه حتی به نظر نمیرسد که همه آرای اصولگرایان در دور دوم به سبد کاندیدای واحد اصولگرا منتقل شود. باید توجه داشت که آقای روحانی امروز توانسته سبد رای احمدینژاد در سال 88 را به نفع خود مصادره کند.
عبدي: اکثر تحليلگران باختند، پيروز بزرگ، نظام و رهبري بود
عضو مستعفي حزب مشارکت معتقد است برگزاري انتخابات با مشارکت 73درصدي مردم، پيروزي عظيم براي نظام است و حتي اگر اصلاحطلبان وارد ميدان نميشدند، رقم مشارکت به 60 تا 65 درصد ميرسيد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، عباس عبدي در مصاحبه با روزنامه اعتماد گفت: من وقتي با اکثر تحليلگران صحبت ميکنم، نخستين حسشان اين است که در برابر رفتار مردم باختهاند. اين انتخابات نشان داد که مردم در امور مهم خود نه تحت تاثير رسانههاي خارجي و فضاي مجازي هستند و نه تحت تاثير جو مايوس و نااميدکننده برخي از نيروهاي سياسي داخل کشور. مردم با وجود همه انتقادها، به سيستم يک اعتماد نسبي دارند که باعث ميشود راه انتخابات را کمهزينهترين و در عين حال پردستاوردترين راه بدانند.
وي اضافه کرد: طرف ديگر قضيه حکومت است. رفتار حکومت بسيار عاقلانه و درست بود. من شخصا معتقدم که رهبري نظام در اين قضيه بيشترين نقش را داشت. وقتي حکومتي چهار سال تحت فشار تبليغاتي درباره مسائلي نظير کودتاي انتخاباتي قرار دارد، اما در نهايت انتخاباتي را برگزار کند که بيش از 70درصد مردم در آن شرکت کنند و بسيار آرام و قابل اعتماد براي همه طرفها، اين انتخابات برگزار شود، اين يک پيروزي عظيم براي حکومت و کشور و مصداق واقعي حماسه سياسي است.
وي با بيان اينکه «شرکت در انتخابات را مردم به اصلاحطلبان تحميل کردند» افزود: اگر اصلاحطلبان شرکت نميکردند، اصل مشارکت شايد مقداري کمتر از الان ميشد و شايد به 60 تا 65 درصد ميرسيد.
عبدي درباره فضاسازيهاي راديکال در فضاي مجازي مبني بر رفع حصر موسوي و کروبي و آزادي زندانيان حوادث سال 88 هم گفت: «اين همان اشتباهي است که بايد از آن پرهيز کرد. اين مسائل تحت تاثير فضاي مجازي است. نخستين کاري که بايد دولت جديد و اصلاحطلبان انجام دهند اين است که دور اين فضاي مجازي يک خط قرمز بکشند. اين فضا به معناي واقعي «مجازي» است. اگر اين فضا واقعي بود الان هيچکس نبايد در انتخابات شرکت ميکرد. آنهايي که تحت تاثير اين فضاي غيرمسئول مجازي هستند، هيچ کاري نميتوانند بکنند. افرادي که تحت تاثير اين فضا بودند تا دو ماه پيش اگر درباره انتخابات حرفي ميزديم آنقدر انتقاد ميکردند که حد نداشت. بنابراين نخستين کار اين است که تحت تاثير فضاي مجازي نباشند و در فضاي واقعي تصميمگيري کنند. آنهايي که در فضاي مجازي مطالبات را تعيين ميکنند، همانهايي هستند که تا قبل از اين تحريمي بودند... اين کارها حصر را طولانيتر ميکند همچنان که تاکنون کرده است.»
گرانی و بداخلاقی احمدینژاد،دلیل پیروزی روحانی
روزنامه تهران امروز نوشت: حجتالاسلام پناهیان به فارس گفت:آقای روحانی در طبقهبندی رایج سیاسی یک راست سنتی محسوب میشود و جزو بدنه عام اصول گرایی قرار دارد- به حدی که اصلاحطلبان حاضر نشدند بهطور جدی پای کار ایشان بیایند- نمیتوان این انتخابات را رای نیاوردن اصولگرایان به معنای عام کلمه تلقی کرد. به هر حال ایشان عضو جامعه روحانیت مبارز بودند.وی افزود: اگر این گرانی پدید نیامده بود و اگر بداخلاقیهای رئیسجمهور در مجلس پیش نیامده بود، هرگز چنین اقبالی به آقای روحانی نمیشد.
مشایی حریف روحانی بود!
روزنامه تهران امروز نوشت: بهمن شریفزاده،روحانی نزدیک به مشایی در گفتوگو با قانونآنلاین گفت: ما از ابتدا به اصولگرایان گفتیم که شما توانایی شکست اصلاحطلبان را ندارید ولی آنها دچار توهم شدند و حتی گفتند که دولت را آنها روی کار آوردند.وی گفت: تنها کسی که میتوانست در میدان رقابت،کاندیدای جناح آقای هاشمی را شکست دهد مهندس مشایی بود.
وی با اشاره به اینکه «شاید رای به روحانی رای به اصولگرایی باشد» افزود: آنچه واضح است جبهه اصلاحات و آقایان هاشمی و خاتمی از آقای روحانی حمایت کردند و ازآنجا که آرای اصلاحطلبان کم نیست رای آقای روحانی بالا رفت.حجتالاسلام شریفزاده ادامه داد:در انتخابات یازدهم نه تنها رایدهندگان به آقای موسوی بلکه افراد گوناگونی رای خودشان را به روحانی دادند و باعث این کسب آرا شدند.
مشابهتسازی غلامحسین الهام میان احمدینژاد و حضرت یوسف
روزنامه ایران به نقل از غلامحسین الهام نوشت:...تشابهات قابل قیاس نیست اما ببینید پیامبر احتیاط میکند آنچه در رابطه با امیرالمومنین باید بگوید نمیگوید؛ چرا چون ظرفیتش نیست، آنکه تازه حق مطلق است، ما که دارای اشتباهات عدیده هستیم؛ احمدینژاد به بنده علاقه دارد لزومی ندارد همه علاقه را بروز دهد اگر پدر باشی چه بحق، چه به ناحق یک بچه را بیشتر دوست داری، اگر دوستی خود را بروز دهی، چه میشود؟ حسادت بقیه برانگیخته میشود و قصه یوسف به وجود میآید؛ موجب تحریک میشود و این فرصت را میگیرد.
لذا یوسف چند سال میرود زندان چون محبت را بروز داد. زمانی هم عزیز مصر میشود که یعقوب دیگر چشم نداشت؛ نمیخواهم سنتهای الهی را تخطئه کنم میخواهم از آن نتایجی بگیرم، تحریک و ایجاد حساسیت ممکن است موجب ظرفیت سوزی شود، آقا اگر حمایت از احمدینژاد نمیکرد مشکلات دیگری بود قبول؛ این طرف هم حمایت کرد دیگران آنقدر حساس شده بودند که همه کار میکردند تا احمدینژاد از چشم رهبری بیفتد.
اصولگرایاین قواعد دموکراسی را بیشتر از داعیهدارانش رعایت میکنند
حسین قدیانی طی مطلبی در روزنامه وطن امروز نوشت: ما چه 2 خرداد، چه 24 خرداد نشان دادیم قواعد دموکراسی را بیشتر از داعیهدارانش رعایت میکنیم، لیکن از ما مظلومتر، نظام مقتدر جمهوری اسلامی است؛ جمهوری مظلوم اسلامی! اختلاف فاحش 11 میلیونی کجا، اختلاف میلیمتری 250 هزار نفری کجا؟! فقط 7 دهم درصد!! ما اما باز هم به منتخب ملت تبریک گفتیم. دم اصولگرایان گرم که جنبه برد و باخت دارند و وقتی میبازند، ادعای تقلب نمیکنند!
اینکه حالا 7 دهم درصد است، اگر فقط و فقط یک رای بالاتر، حکم به ریاستجمهوری روحانی میداد، ما باز هم تمکین میکردیم به قاعده بازی. جمهوری اسلامی در سوم تیر و 22 خرداد هم دموکراتترین انتخابات دنیا را برگزار کرد اما همین آقای هاشمی، نه حرمت نظام را نگه داشت، نه احترام رای اکثریت را. ما اما آن شطرنجبازی که نیستیم هنگام باخت، زیر میز بازی بزنیم.
ولایتی جانشین جلیلی میشود
روزنامه آرمان در قالب شنیدهنگاریهای امروز دوشنبه خود نوشت: علیاکبر ولایتی در دولت حسن روحانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی میشود. ولایتی یکی از نزدیکان آیتا... هاشمی بهشمار میرود که بر اساس اخبار رسیده، قرار است در دولت حسن روحانی، جایگزین، سعید جلیلی شود.
تظاهرات علیه مرسی حرام است!
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که تظاهرات علیه مرسی، تظاهرات علیه اسلام بهشمار میرود و در واقع میتوان این تظاهرات را تلاش برای زنده به گور کردن اسلام دانست. جام نوشت؛ شیخ «وجدی غنیم» از چهرههای سرشناس دینی مصر که از نزدیکان جنبش اخوانالمسلمین به شمار میرود، با صدور فتوایی برگزاری هرگونه تظاهرات علیه محمد مرسی رئیسجمهور این کشور را حرام اعلام کرد.
وی در اینباره گفت: هر کس علیه دولت و آقای مرسی تظاهرات کند اقدامی حرام انجام داده و کافر است زیرا محمد مرسی رئیسجمهور قانونی و منتخب مردم مصر است. وجدی غنیم که اظهاراتش در کلیپی در اینترنت منتشر شد، در ادامه افزود: تظاهرات علیه مرسی، تظاهرات علیه اسلام به شمار میرود و در واقع میتوان این تظاهرات را تلاش برای زنده به گور کردن اسلام دانست.
جمهوري اسلامي توهم جنبش سبز را به خاک سپرد
روزنامه کیهان در این باره نوشت: شبکه اينترنتي بالاترين که از نقشآفرينان اصلي در فتنه سال 88 بود ضمن درج اين مطلب نوشت: گروههايي که مدعي جنبش بودند با شرکت در انتخابات و پذيرش صحت و سلامت آن- آن هم با 976 هزار رأي که قابل جا به جايي بود [7/50 درصد آراي برنده انتخابات]- جنبش سبز را با دستان خود به خاک سپردند و دفن کردند.
بالاترين در مطلب ديگري با بيان اينکه که «کسي متوهم نشود، شخص عوض شده و نه سيستم سياسي» افزود: روحاني نماينده رهبري در شوراي عالي امنيت ملي است.
از سوي ديگر گويانيوز ديگر وبسايت اينترنتي وابسته به محافل ضدانقلاب معتقد است: جمهوري اسلامي اينبار هم حماسهاي خلق کرد که بازيگرانش شامل طيف گستردهتري از اپوزيسيون بود که در زمين جمهوري اسلامي به بازي پرداختند تا اوامر و خواستهاي جمهوري اسلامي براي مشارکت حداکثري فراهم شود. بنابراين ترديدي نيست که [آيتالله] خامنهاي پيروز بزرگ اين انتخابات است. اين به منزله همهپرسي براي مشروعيت نظام بود.
از سوي ديگر پايگاه اينترنتي خودنويس وابسته به اپوزيسيون معتقد است: تحريمکنندگان انتخابات شکست سنگيني خوردند و با وجود تلاش و فعاليت آنان، مردم در ايران پاي صندوقهاي رأي رفتند. البته به گفته هنريک ايبسن نروژي، اکثريت همواره اشتباه ميکنند(!) با اين وجود واقعيت اين است که خط تحريم انتخابات شکست خورد.
خودنويس در مطلب ديگري نوشت: حاکميت اندکي هم زحمت به خود نداد که آراي جليلي را بالا ببرد. اگر از مدتي پيشتر غبار اوهام خودانگيخته را مينشانديم، روشن شده بود خيال اين که رهبر در نظر دارد جليلي را از صندوق بيرون بياورد، صرفا پرداخته ذهن ما بوده است. در شمارش آرا حتي بخود زحمت ندادند که آراي جليلي را اندکي بالاتر گزارش کنند.
خودنويس اضافه ميکند: حماسه سياسي که درباره انتخابات گفته شد، از جمله مهر پايان به جنبش سبز و شعار رأي من کو بود. با توجه به اينکه اکنون افکار عمومي و بخصوص رايدهندگان به آقاي روحاني بر اين باور هستند که در شمارش آرا تقلبي صورت نگرفته، اين پرسش جدي مطرح شده که آيا ادعاي مخالفين نظام براي تقلب در انتخابات چهارسال پيش صحيح بوده است؛ و چرا اينبار مخالفين چنين ادعايي را مطرح نميکنند؟
اسناد جریان انحرافی از بین میرود
آرمان روابط عمومی نوشت: شنیده شد که برخی اخبار حاکی از تلاش جریان انحرافی برای از میان بردن برخی اسناد مربوط به این جریان حکایت دارد. یک منبع آگاه گفت با پایان انتخابات، ساختمان قائممقام جریان انحرافی که اتاق فکر رسانهای این جریان است محل رفتوآمد گسترده اعضای این جریان و تلاش برای از میان بردن همه اسناد مربوط به این جریان بود. یکی از مهمترین افرادی که در ساختمان قائممقام جریان انحرافی تردد دارد (ب.ش) است که از افراد نزدیک به لیدر جریان انحرافی محسوب میشود. این منبع آگاه گفت: از صبح روز شنبه صدها سند با دستگاههای کاغذ خردکن امحا و توسط خدمه به سطل زبالههای خارج از محل برای اطمینان از عدم دسترسی منتقل شد.
جلسه نهاوندیان با روحانی
روزنامه آرمان روابط عمومی در قالب شنیدهنگاریهای امروز دوشنبه خود نوشت: شنیده شد که جلسه ماهانه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران برگزار شد. تسنیم نوشت؛ جلسه هیات نمایندگان درحالی برگزار شد که محمدرضا صادق، نماینده حسن روحانی و یحیی آلاسحاق بههمراه رئیس اتاق ایران در این نشست حضور داشتند و نهاوندیان آمادگی بخش خصوصی برای همکاری کامل با دولت جدید را اعلام کرد. محمدرضا صادق پس از قرائت بیانیه حسن روحانی که بر اولویت حل مشکلات اقتصادی نزد دولت آینده تاکید شده، محمد نهاوندیان در ادامه جلسه اظهار کرد: واقعیت این است که مردم یک بار دیگر نشان دادند با وجود دلخوریهای موجود در جامعه هر زمان که احساس وظیفه نمایند تا از وحدت و انسجام ملی در مقابل دسیسههای دشمنان حفاظت کنند، از مشارکت دریغ نخواهند کرد.