مشرق---- حماسه سیاسی سال 1392 که از آغازین روز این سال مبارک در انتظارش بودیم، به لطف و عنایت خداوند و تدبیر و هدایت خورشید فروزان انقلاب اسلامی و همت و همراهی بی بدیل ملت ایران در جمعه 24خرداد ماه، به زیبایی هر چه تمام تر رقم خورد و دنیا را متوجه خود نمود. دوست و دشمن از این حماسه و حماسه آفرینان آن، دچار شگفتی شدند و زبان به تحسین و اعتراف گشودند. لذا شایسته است با همه وجود، به پیشگاه خداوند مهربان پیشانی ستایش بسائیم و ضمن شکرگذاری این نعمت بزرگ، در پاسداشت این دستاورد گرانسنگ کوشا باشیم.
همچنین از همه کسانی که در خلق این حماسه نقش آفرینی کردند و در رأس همه از رهبر بزرگوار و فرزانه انقلاب، مراجع عظام تقلید و علمای متعهد بلاد، رؤسای محترم قوا، رسانه های جمعی بویژه رسانه ملی- به دلیل نوآوری و نقش بی بدیلش، داوطلبان پذیرش مسئولیت خطیر ریاست جمهوری و علی الخصوص همه اقشار ملت بصیر و با کرامت ایران، صمیمانه سپاسگزاری می نمائیم.
ویژگی های حماسه 24 خرداد
ویژگی های منحصر به فرد حماسه 24 خرداد ماه 1392، بخشی از فلسفۀ نامگذاری امسال را بیان می کند:
1) وزارت اطلاعات می گوید، در زمان انتخابات، آرام ترین و امن ترین شرایط را داشتیم.
2) نیروی انتظامی می گوید، در زمان برگزاری انتخابات، کوچکترین ناامنی در کشور رخ نداد.
3) وزارت کشور می گوید، در طول برگزاری انتخابات- اعم از دوران تبلیغات انتخاباتی و روز برگزاری، گزارش قابل توجهی از تخلف، دریافت نکردیم.
4) شورای نگهبان نیز این انتخابات را از جمله سالم ترین انتخابات در همۀ فرایند انتخابات و مراحل آن در کشور، اعلام می کند.
5) سالم ترین فضای تبلیغاتی در گفتگوها، تبلیغات و مناظره های انتخاباتی و سفرهای داوطلبان، وجود داشت.
6) کم هزینه ترین تبلیغات ریاست جمهوری، وقوع پیدا می کند.
7) مناسب ترین شرایط برای شناسایی و انتخاب اصلح برای مردم و مقایسه دیدگاهها و برنامه ها و حتی شخصیت داوطلبان، فراهم می شود.
8) .....
در حماسه سیاسی 24 خرداد ماه، باز هم شاهد برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی بودیم. حضور دوشادوش چهار نسل از زن و مرد و پیر و جوان، اعتماد چندین باره مردم را در سی و پنجمین سال حاکمیت نظام مقدس جمهوری اسلامی، به این نظام الهی و مردمی نشان داد. وقتی مردم در انتخابات شرکت می کنند، ابتدا به نظام سیاسی که این انتخابات را برگزار می کند و به سازوکارهای انتخاب، ابراز اعتماد می کنند. آنگاه به داوطلبانی که با معیارها و مقیاس های این نظام، واجد شرایط اعلام شده اند رأی داده و از بین آنها، دست به گزینش می زنند. یعنی به طور همزمان، هم به نظام جمهوری اسلامی رأی می دهند و هم داوطلب مورد نظر خود را بر می گزینند. لذا در حماسه بزرگ 24 خرداد امسال، 7/72 درصد از ملت رشید ایران، به نظام مقدس جمهوری اسلامی ابراز وفاداری مجدد کرده و اعتماد خود را به آن نشان دادند. فراخوان های مکرّر مقام معظم رهبری و تشریح اهمیت و نقش حضور سرنوشت ساز مردم در این انتخابات، در کنار بیان ویژگی های نامزد اصلح نیز نقش ممتاز و عاملیت اساسی به صحنه آوردن مردم را به خود اختصاص داد؛ به گونه ای که حتی دشمنان ملت ایران، حضور حماسی24 خرداد را، لبیک مردم به ندای رهبر انقلاب تعبیر نمودند.
پیام ها و پیامدها
اما حقایقی که در حماسه بزرگ ملت ایران در 24 خرداد 1392 خود نمایی کرد و پیام ها و پیامدهای این رخداد بزرگ، فراوان تر از آن است که بتوان در این مختصر و در روز بعد از آن حماسه، فهرست نمود. لیکن برشماریِ برخی از آنها، خالی از لطف نخواهد بود:
1) انتخابات در جمهوری اسلامی، بسیار جدی و واقعی است.
2) اینکه در ایران اسلامی، «میزان، رأی ملت است.» حقیقتی انکارناپذیر می باشد.
3) انتخابات در ایران، برترین و بارزترین نماد مردم سالاری اسلامی است.
4) مردم، صاحب حقیقی انقلاب و کشور هستند و آینده کشور و نظام، فقط و فقط با ارادۀ مردم ایران، رقم می خورد.
5) مردم ایران، دارای بالاترین سطح شعور سیاسی و بصیرت در میان ملت های جهان هستند و در هر زمان که لازم باشد و احساس ضرورت کنند، با حضور خود در صحنه، کار را تمام می کنند و حرف آخر را می-زنند.
6) مردم سالاری و الزامات آن، در جمهوری اسلامی ایران نهادینه شده است و رشد روزافزون مردم در بیان خواست و اراده خود و ردّ و تأیید عملکرد و دیدگاهها با زبان دموکراتیک، نماد و مظهری از نهادینه شدن مردم سالاری است.
7) سیاست ورزی و رفتار سیاسی بر مدار اخلاق و در چارچوب ارزش های حاکم بر جامعه، فضای حاکم بر انتخابات امسال بود. رفتار داوطلبان در تبلیغات و مناظره ها و سفرهای تبلیغاتی و فعالیت های طرفداران نامزدها و از همه برجسته تر رفتار شایسته داوطلبانی که موفق به کسب رأی مردم برای تصدی مسئولیت ریاست جمهوری نشدند و اعلام تشکر آنها از ملت و تبریک به نامزد پیروز و ابراز شادمانی طرفداران رئیس جمهور منتخب در قالب و مدار اخلاق و قانون- به جز موارد محدود و ناچیز- همه و همه رفتار سیاسی اخلاق مدارانه مردم ایران و نخبگان ملت را نشان داد.
8) حاکم شدن گفتمان قانون مداری در فرایند انتخابات و تأکید مکرر داوطلبان بر حرکت در مسیر قانون و فصل الخطاب بودن و محور قرار دادن قانون اساسی به عنوان میثاق ملی و حرکت در راستای سیاست های کلی نظام و به سمت تحقق چشم انداز 1404 و نیز اعلام اشراف به اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی و کافی و جامع بودن این اختیارات و ضرورت تعامل کارآمد و اثرگذار قوای سه گانه بر مبنای قانون اساسی و اقرار و اعتراف مکرر آنها در سخنرانی ها و مناظره ها و رسانه های جمعی به این مهم، قوت قلبی برای ملت ایران ایجاد کرد، که انشاالله دیگر شاهد خود محوری ها، قانون گریزی ها، ناهماهنگی ها، نق زدن-ها و تشنج آفرینی ها نخواهند بود و تعامل هم افزای مسئولان عالی نظام، امیدبخش تحقق آینده ای روشن و پر امید برای کشور خواهد بود.
9) دستاورد ردیف 8، به نتیجه ای سترگ و با عظمت- حتی فراتر از آنچه گفته شد- منتهی شد و آن تبدیل گفتمان قانون مداری و عمل بر مبنای قانون، به یک مطالبه ملی در جامعه است. آنچه از صحبت های مردم در رسانه های جمعی مشاهده شده و آنچه در گفتگو با اقشار مختلف جامعه در ایام گذشته- اعم از مجالس خصوصی و عمومی- به گوش می رسید، اصرار و پافشاری مردم بر محوریت قانون در تمامی رفتارها و تعاملات- حتی ابراز نارضایتی ها- بود. رفتار سیاسی مردم در انتخابات 24خرداد، خود نمادی از زبان قانون برای اعلام نارضایتی از قانون شکنی، تنش آفرینی، خود محوری و حتی گرانی های لجام گسیخته و فشارهای اقتصادی واردشده به مردم ناشی از سوء تدبیر دست اندرکاران امور اقتصادی جامعه- در کنار فشارهای دشمنان ملت در قالب تشدید تحریم ها- محسوب می گردد.
10) شاهد دیگر ادعای فوق، واکنش24 خرداد امسال به گفته وزیر محترمی از دولت فعلی به حساب می آید که در پاسخ خبرنگاران در مورد تورم و گرانی های ماه های اخیر گفت:« به نظر می رسد مردم با گرانی ها کنار آمده و آن را پذیرفته اند!!» اما وی غافل از این مهم بود- یا تغافل می کرد!- که مردمی که نظام و کشور را از خود می دانند و برای آن ارزش قائلند و برای برپایی و استمرار آن هزینه های سنگین پرداخته اند، هرگز برای مشکلات معیشتی خود- هر چند سنگین و کمر شکن که باشد- دست به اعتراضات ساختارشکنانه نخواهند زد و با حیثیت نظام بازی نخواهند نمود. آنها عاقلانه و هشیارانه، پاسخ این مدیران بی تدبیر را در مدار قانون گرایی و با زبانی دموکراتیک در انتخابات خرداد ماه داده و یک نه بزرگ به این نحوه اداره امور و به این مدیران می گویند.
11) وحدت و انسجام ملی و تقویت یکپارچگی ملت ایران، در قالب حماسه 24 خرداد یک بار دیگر به منصه ظهور رسید و مایه امید دوستان و ناامیدی دشمنان شد. ملت ایران نشان داد که علیرغم اختلاف نظرها و سلیقه ها و حضور جدی در صحنه برای دفاع از نظر و رویکرد و رأی خود، هنگامی که زمان رقابت به فرجام رسید، به گاه رفاقت و همدلی بدون هر گونه بغض و کینه، دست در دست هم، پشت سر منتخب ملت می ایستد و او را برای پیشبرد مقاصد عالیه مردم و نظام اسلامی، حمایت می کند.
12) تمرین رقابت سیاسیِ تمام عیار با کمترین تنش و ارتقاء سطح شعور و آگاهی سیاسی و ارتقاء به رتبه بالاتری از مدارج مردم سالاری اسلامی و زیست مسالمت آمیز علیرغم جدی بودن اختلاف نظرها، و در پایان، ترجیح منافع ملی بر نگرانی ها، نارضایتی ها و دغدغه های شخصی، از جمله پیام ها و پیامدهای حماسه سیاسی امسال است.
13) مردم ایران به کسانی که هم صدا با تبلیغات دشمنان به سیاه نمایی و بسته بودن روزنه های امید و وجود بن بست در ادامه مسیر و پراکنش بذر ناامیدی در جامعه مشغول بودند، پاسخ منفی داد و دست رد به سینه اربابان خارجی آنها – علیرغم امپراطوری رسانه ای و مالی آنان – زد و نشان داد که در چارچوب مردم سالاری و با روش های کاملاً دموکراتیک با قرائت جمهوری اسلامی ایران و با وجود قانون اساسی مترقی و جامع و روزآمد کشور، هیچ بن بستی وجود ندارد و با اراده ملت، راه برای پیشرفت و تعالی همچنان باز است و ایجاد تغییر و نوآوری با حفظ اصول و آرمانها، نسخه نجات بخش ملت ایران می باشد.
14) پیام ملت ایران را نظام سلطه و دشمنان عنود و کینه توز مردم می شنوند و در می یابند، اما از سر حِقد و حسد و کینه، خود را به نشنیدن می¬زنند و یا آن را تفسیر به رأی نموده و از پذیرش و قبول آن، سرباز می زنند. اما در همه دنیا، گوش¬های شنوا و چشم های باز فراوانی وجود دارند که این پیام را به درستی می شنوند و از آن برداشت صحیح می کنند و در قضاوت خود نسبت به مردم ایران و نظام مورد حمایت آنان، تجدید نظر کرده و مسیر تعامل عادلانه و منصفانه را بر تقابل کینه توزانه و جاهلانه، ترجیح خواهند داد.
15) این نکته نیز قابل اغماض نیست که اگر رسوباتی از شعار ظالمانه تقلب در سال 88- که نتیجه ظلم بزرگ برخی جاهلان و غافلان و سر سپردگانه دشمن بود– در ذهن برخی افراد باقی مانده، با مشاهده مسابقه حامیان و بانیان و طراحان آن شعار برای ورود به عرصه رقابت در خرداد 92 و حضور جدی در عرصه انتخابات، پاک می شود و نفرین و لعن خود را نثار عاملان آن خسارت بزرگ می کنند؛ همان کسانی که طعم شیرین پیروزی بزرگ ملت در خرداد 88 را به کام آنها تلخ و زهر آگین نمودند و طمع دشمنان را افزون کرده، خسارات سنگینی را بر ملت حق¬طلب و بزرگ ایران تحمیل نمودند. پاسخ طراحان و عاملان شعار تقلب سال 88 به این سئوال بازی خوردگان دیروزی آنها چه خواهد بود که: وقتی که نه نظام تغییر کرده، نه قانون عوض شده و نه کارگزاران و دست اندرکاران فرایند اجرای انتخابات عوض شده اند، چه اتفاقی رخ داده است که می توان اعتماد کرد و در گردونه رقابت سیاسی وارد شد و مُهر مشروعیت بر این ساز و کار زد و حلقه طوع و رقبت آن را، به گردن آویخت؟!!
رفتار قانونمدارانه و عادلانه دست اندرکاران انتخابات و نهایت امانت داری در برابر رأی مردم و اعلام منتخب ملت در نهایت صداقت و صفا در کمتر از 24 ساعت بعد از پایان انتخابات نیز، بر آن رسوب زدایی و اعتمادآفرینی، افزوده است.
16) حماسه 24 خرداد، تبلیغات دشمن و ایادی داخلی آنها را در مورد شعارهای القائی «مهندسی انتخابات» و «کاندیدای نظام» و «از پیش معلوم بودن نتیجه انتخابات» و ... بی رنگ کرد و خود ملت، مهر ابطال بر آنها زد و صحت و سلامت انتخابات و واقعی و جدی بودن انتخابات ملت را نشان داد. نتیجه انتخابات 24 خرداد، بر خلاف پیش بینی همه یا اکثر صاحب نظران داخلی و خارجی بود و مبالغه نخواهد بود که بگوئیم برای خود منتخب محترم ملت و طرفداران ایشان نیز غیرقابل انتظار می باشد.
آخرین سخن اینکه، به ملت بزرگ و رهبر فرزانه و نخبگان ملت و بویژه به منتخب ملت در حماسه بزرگ سیاسی 24 خرداد ماه 1392 حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی، به واسطه این همه عظمت و دستآوردهای بزرگ، صمیمانه تبریک می گوئیم. منتخب محترم ملت ایران نیز حتماً و قطعاً قدردان این ملت و اعتماد آنها است و به میثاقی که در دوران تبلیغات انتخاباتیِ خود با ملت ایران بسته است، وفادار خواهدماند. یقیناً ایشان خود را رئیس جمهور همه ملت ایران می داند و به این مهم آگاهی دارد که تنها با بسیج تمام توان و ظرفیت ملت بزرگ ایران و استفاده از تجارب 34 سال گذشته و نقاط ضعف و قوت دولت های پیشین است که راه برای تحقق آرزوها و خواسته های مردم، هموار می شود.
این نکته نیز حسن ختام گفتار ما است که؛ رأی ملت به یک روحانی و عالم دینی با پیشینه طولانی عضویت در نهاد سنتی روحانیت، فعالیت بلندمدت در عرصه ستادی دفاع مقدس و امور دفاعی و امنیتی، عضویت در مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام، گویای این پیام مهم است که مردم ما در سخت ترین شرایط و پیچیده ترین اوضاع، باز هم کلید حل مشکلات خود را در درون خانواده نظام اسلامی و کسانی که در همین زمینه و عرصه ریشه دوانیده و اصالت خود را از آن گرفته اند و به آن مباهات می کنند، جستجو می نمایند. این اعتماد و حس انتخاب نیز، جای تبریک مضاعف دارد.
از خدای قادر متعال برای منتخب محترم و ارجمند ملت و ملت سرافراز و بزرگ ایران اسلامی، تحت لوای جمهوری اسلامی و رهبری مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(دام ظله العالی)، عزت و سربلندی و پیروزی های بزرگ و بزرگ تر را آرزو می کنم و خود را به عنوان عضوی کوچک از دریای خروشان عظمت ملت ایران، در این پیروزی ها و دستآوردها سهیم دانسته و به انگشت اشاره جوهری خویش می بالم و احساس عزت و غرور می کنم. الحمد الله الذی هدینا لهذا و ما کنا لنهتدی لولا ان هدینا الله.
والسلام
سید رضا حسینی- 25/3/1392
وقتی مردم در انتخابات شرکت می کنند، ابتدا به نظام سیاسی که این انتخابات را برگزار می کند و به سازوکارهای انتخاب، ابراز اعتماد می کنند. آنگاه به داوطلبانی که با معیارها و مقیاس های این نظام، واجد شرایط اعلام شده اند رأی داده و از بین آنها، دست به گزینش می زنند.