کد خبر 223592
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۴

امروز مردم از ساعت 8 صبح در سراسر کشور برای رای دادن به 6 نامزد ریاست جمهوری و انتخابات شورای شهر پای صندوق رای حاضر شدند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، اخذ رای در شعب تهران با حاشیه هایی همراه بود که بخشی از آن به این شرح است:

- ازدحام جمعیت در حسینیه ارشاد تهران باعث شد که صندوق سیار برای رای گرفتن در این حوزه انتخابیه اعزام شود.

- از ساعت 16 امروز و پس از خنک تر شدن هوا، مسجد امام صادق(ع) همانند صبح شاهد تعداد کثیری از مردم است که با تشکیل صف های طولانی منتظرند نوبتشان شود تا در فرآیند انتخاب رئیس جمهور آینده و اعضای شورای شهر شرکت کنند. آفتاب مستقیم و تند خردادماه مانع از این نشد که روند انتخابات و حضور مردم کند شود. یکی از رای دهندگان با یک بغل گل گلایول به میان مردم آمد و شاخه های گل گلایول را میان مردم توزیع کرد.

- در صف های مختلف رای دهندگان گاهی اوقات افراد صلوات دسته جمعی قرائت می کردند. همچنان افراد پیر و کهنسال که اکثرا دچار ناراحتی های حرکتی هستند و یا بیماری خاصی دارند در صف را دهندگان مشاهده می شوند. حتی یکی از این بیماران علی رغم اینکه امکان راه رفتن نداشت، تمایل به رای دادن و شرکت در انتخابات داشت.

- برخی خبرنگاران خارجی در مسجد امام صادق نیز حضور یافتند. یکی از این خبرنگاران که ژاپنی است ارزیابی خود را از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 مناسب اعلام کرد. وی بر این باور بود که انتخابات ریاست جمهوری سال 88 شلوغتر از انتخابات ریاست جمهوری 92 بود، با این حال این انتخابات را هم پر رنگ می دانست.

- یکی از نکات جالب اظهار نظر این افراد در خصوص مدرک تحصیلی کاندیدای ریاست جمهوری بود و برخی سعی داشتند با ادله هایی که دارند طرف مقابل را به معتبر بودن مدرک دانشگاهی کاندیدا قانع کنند.

- برخی افراد که قصد رای دادن در فرآیند انتخابات شورای شهر را دارند بیشتر وقتشان برای انتخاب کاندیدای شورای شهر صرف می شود، این گروه را افرادی تشکیل می دهند که معمولا شناختی از اعضای شورای شهر ندارند و بیشتر به سبب سابقه فعالیت برخی کاندیداها در دوره های گذشته شورای شهر دنبال اسامی آنان می گردند، اما برخی دیگر از رای دهندگان اسامی کاندیداهای مورد نظرشان را در گوشی موبایل ذخیره کرده و یا روی کاغذ نوشته و با خود به همراه آورده اند.

- عده ای دیگر از افراد واجد شرایط نیز که رای اولی هستند با هیجان و شور کاملا متفاوتی نسبت به سایر رای دهندگان در صف ایستاده اند و بر این باورند که با یک رای خود می توانند به طور قطع رئیس جمهور مناسب آینده کشور را انتخاب کنند.

- صبح امروز 24 خرداد ماه سال 92، با آغاز رای‌گیری یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری بسیاری از هنرمندان به پای صندوق‌های رای رفتند تا نام رئیس‌جمهور منتخب‌شان را روی برگه رای بنویسند.

- از جمله هنرمندانی که تا این لحظه به پای صندوق‌های رای رفته‌اند می‌توان به امین حیایی، نیلوفر خوش‌خلق، صابر ابر، دانیال عبادی، پوران درخشنده، رخشان بنی اعتماد، پگاه آهنگرانی، روناک یونسی، پولاد کیمیایی، بهاره رهنما، محمدرضا درویش، سام درخشانی، فلور نظری، احمد کاوری، محمود پاک‌نیت، پرویز شیخ طادی، حسن جوهرچی، بابک حمیدیان، جمال شورجه، پروانه معصومی، امیر تاجیک، هوشنگ توکلی، مهدی رحمانی، مهدی شیرزاد، مهدی سلوکی و … اشاره کرد.

- همچنین حامد عنقا، فریدون جیرانی، محمد حسین لطیفی، محمدرضا شفیعی، محسن علی اکبری، رضا جودی، شیبان خاقانی، حسن نقاشی، مهدی گلستانه، رامین عباسی‌زاده، علی کمالی‌نژاد نیز تاکنون پای صندوق‌های رای حاضر شده‌اند.

ـ ناطق نوری و محمدرضا عارف نخستین چهره های سیاسی بودند که در حسینیه ارشاد حضور داشتند. محمد رضا عارف در حالی که در صف کنار مردم ایستاده بود، حضور گسترده مردم را قابل تحسین عنوان کرد.

-حضور اقلیت های مذهبی و حضور تیم ملی وزنه برداری معلولان در حسینیه ارشاد برای رای دادن نکات جالب توجه در این شعبه انتخابات است.

-برخی از رای دهندگان هنوز از رد صلاحیت شدن کاندیدای مورد نظر خود اطلاعی ندارند به طوری که یکی از رای دهندگان  قصد رای دادن به معصومه ابتکار را داشت که در لیست کاندیداهای شورای شهر نتوانست اسم وی را پیدا کند.

- برخی جوانان نیز به همراه رنگ تبلیغاتی کاندیدای مورد نظر خود وارد صف های رای گیری شدند. یکی از این رای دهندگان که رای اولی هم بود یک کلید به گردنش آویخته بود.

- برخی از رای دهندگان مدام در خصوص رئیس جمهور بعدی تاکید می کردند که بی کاری و گرانی را توسط رئیس جمهور بعدی حتما ریشه کن شود و دولت یازدهم بیشتر به فکر اشتغال برای جوانان باشد.

- پیرزنی 80 ساله که از کرج برای حضور در انتخابات آمده بود، در امام زاده صالح (ع) در تهران در بیان دلیل خود برای رای دادن عنوان کرد: تلویزیون گفت هر کس مسلمان است وظیفه دارد که رای بدهد، من هم مسلمانم و سیدم و برای اینکه مملکتم را نگهدارم، آمده ام رای بدهم، امیدوارم گرانی ها کاهش یابد و جوانان به آرزوهای خود برسند.

- همچنین مرد نابینایی که از اسلامشهر برای رای دادن به امام زاده صالح آمده بود، گفت: چون جای دیگری را نمی شناختم با نوه ام به اینجا آمده ام تا با رای دادن استقلال کشورم را حفظ کنم تا کاندیدای مورد نظر من شرایطی را که تاکنون در این 8 سال به وجود آمده است را تغییر بدهد.

- در شعبه اخذ رای امام زاده صالح(ع) خبرنگاران خارجی از مردم دلیلشان را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری می پرسیدند و اینکه چقدر اطمینان دارند که نامزد مورد نظر آنها انتخاب خواهد شد؟ یک نفر در پاسخ به این سوال گفت: در جمهوری اسلامی قطعا همان کسی را که مردم تعیین کنند و نامش را به صندوق ها بیندازند از داخل صندوق ها درخواهد آمد.

- به گفته مسئول حوزه انتخابیه مسجد امام صادق (ع) تا ساعت 12:30 امروز یک سوم تعرفه های ارسال شده به این شعبه مصرف شده است، هر چه از ساعت رای گیری می گذرد حضور مردم در شعبه بیشتر می شود به گونه ای که نیمی از صف رای دهندگان به بیرون مسجد و در خیابان های اطراف کشیده شده است.

- با وجود گرمای هوا و نبودن فضای کافی در بیرون از شبستان اصلی مسجد برای نوشتن آراء، مسئولان رای دهندگان را مجبور به خروج از محل رای گیری برای نوشتن آراء می کنند این در حالی است که گرمای هوا مردم را کلافه کرده است.

- یکی از جذابیت های یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حسینیه ارشاد حضور عروس وداماد جوانی پای صندوقهای رای بود. این عروس 22 ساله تهرانی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه چرا در لباس عروسی به پای صندوقهای رای آمده گفت: به اعتقاد من رای دادن یک وظیفه ملی است و چون وقت دیگری برای رای دادن وجود نداشت ناگزیر شدم قبل از رسیدن به مراسم عروسی رای  خود را به صندوق بیاندازم.

- در ادامه صحبتهای این عروس 22 ساله همسر او که 28 سال سن داشت درباره دلیل حضور خود در لباس دامادی پای صندوق رای گفت: پای صندوق رای آمده ام تا هر تبلیغی که علیه ایران صورت می گیرد را به سهم خودم خنثی کنم و دشمنان مملکتم بگویم که ایرانیان تحت هر شرایطی وظیفه ملی خود را انجام می دهند.

- یکی دیگر از صحنه های دیدنی رای دهندگان حسینیه ارشاد حضور طرفداران نامزدهای مختلف با بحث درباره دلایل رای دادن به نامزد مورد نظرشان که گاهی بحث بالا می گرفت و گاهی هم با صحبت‌های منطقی یکدیگر را قانع و به رای هم احترام می گذاشتند.

- تذکرهای بازرس شورای نگهبان به رای دهندگان مبنی بر عدم تبلیغ کاندیدای مورد نظر از دیگر حاشیه های حوزه انتخابی حسینیه ارشاد بود. به این معنی که طرفداران هر یک از نامزدهای انتخابات با نام  بردن اسامی نامزدهای مورد نظر خود سعی در تغییر نامزدهای دیگر داشتند که این مساله با دخالت بازرس شورای نگهبان برطرف شد.

- یکی از طرفدارهای نامزدها با جلب توجه رسانه های خارجی روی زمین نشسته بود و رای خود را نوشت در مقابل دوربینها قرار داد و به دوربینهای نشان داد که این مساله نیز با تذکر بازرسان خاتمه یافت.

- با گذشت زمان و نزدیک شدن به غروب صف شرکت کنندگان نیز طولانی تر می شود و تعداد بیشتری از مردم با رنگهایی که نماد کاندیداها هستند در صف می ایستند.

- یکی از برنامه های جالب صدا و سیما د رحسینیه ارشاد حضور عموها و خاله های چهره آشنا برای کودکان بودند، تیم مجید قناد و گروهش با گروه نمایشی خود در حسینیه ارشاد گرد هم آمدند و برای کودکان با موضوع انتخابات برنامه اجرا کردند.  

- در صف طولانی که در حسینه ارشاد کشیده شده بود کودکی با پلاکاردی در دست پیامی به رئیس جمهور آینده داده بود در این پلاکارد نوشته شده بود خاک هم خیانت نمی کند به عشق حسین، این پلاکارد در دست کودک 6 ساله توجه عکاسان و خبرنگاران داخلی و خارجی را به خود جلب کرده بود.

- رخشان بنی اعتماد کارگردان سینما از دیگر چهره های حاضر در حسینیه ارشاد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس