مطمئنا یک استاد دانشگاه اگر در حزوه تخصصی خودش برای یک کتاب نظر بدهد و آن را بررسی کند، خیلی تعامل سازنده تری خواهد بود نسبت به آرای وزارت ارشاد که معمولا بدون دیدن نویسنده صادر خواهند شد. اینجا گفتگو بسیار مهم است و می طلبد که برای تولید یک کتاب باید گفتگوی علمی و رودررو صورت بگیرد.

سرویس فرهنگی مشرق - دکتر محمد هادی همایون در نشست خبری برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی حداد عادل که صبح امروز در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار مشرق مبنی بر این که جلیلی در بحث ممیزی کتاب ها در دولت های مختلف برخی خط قرمز ها به صورت سلیقه ای اعمال می شوند و با آمدن دولت جدید خط قرمز ها هم عوض می شوند، چه رویکردی خواهند داشت، گفت: مهمترین موضوع در حوزه نشر کتاب همین بحث ممیزی است که در دولت احتمالی آقای جلیلی مورد توجه قرار خواهد گرفت. کتاب و نشر را می توان به عنوان حزوه مادر تلقی کرد و باقی حوزها به نوعی زیر مجموعه های آن به حساب می آیند. نکته دیگر این است که کتاب و کتابخوانی ریشه در تولید علم دارد. ما باید کاری کنیم که این موضوع تولید علم سرو سامان بگیرد و تولید علم به سمت علوم اسلامی و انسانی هدایت بشود، خیلی از مشکلات حل خواهند شد.

وی ادامه داد: آن آزاری که امروز نویسندگان و ممیز ها و حتی سیاستمداران ما در این حوزه دارند می بینند، به خاطر ناهمانگی در توسعه علمی ما است که باید جدی گرفته شود. ممیزی ها می تواند سلیقه ای صورت بگیرد. این بحث وجود دارد که مگر یک ممیز چقدر بیشتر از یک نویسنده می تواند صاحب نظر باشد؟ من فکر می کنم دولت آینده باید بتواند چارچوب های عام و کلی را مطرح کند و همه مکلف باشند در جهت همان چارچوب ها حرکت کنند. در عین حال آنچیزی که ما به عنوان ممیزی می شناسیم باید به خود اصناف واگذار شود. بنده حضور دانشگاه ها را در این حوزه جدی میدانم.  بلاخره باید در دانشگاه هارا برای حضور در این زمینه باز کنیم.

همایون تاکید کرد: مطمئنا یک استاد دانشگاه اگر در حزوه تخصصی خودش برای یک کتاب نظر بدهد و آن را بررسی کند، خیلی تعامل سازنده تری خواهد بود نسبت به آرای وزارت ارشاد که معمولا بدون دیدن نویسنده صادر خواهند شد. اینجا گفتگو بسیار مهم است و می طلبد که برای تولید یک کتاب باید گفتگوی علمی و رودررو صورت بگیرد.

در این نشست همچنین درباره‌ وضعیت سازمان سینمایی و نهادهای فرهنگی پرسش شد که محمدهادی همایون گفت: ساختار وزارت ارشاد و دیگر نهادهای فرهنگی نیاز به بازطراحی و اصلاح دارد. متأسفانه وزارت ارشاد و نهادهای فرهنگی به جای انجام فعالیت‌های ستادی اعم از نظارت‌، ارزشیابی‌، حمایت و ترویج به فعالیت‌های تصدی‌گری روی آوردند که از آن جمله برپایی نمایشگاه کتاب و نمایشگاه قرآن است، در حالی که این فعالیت‌ها باید از طرف مردم و اصناف صورت بگیرد و دولت حمایت و نظارت کند. ضرورت دارد معاونت اقتصادی برای توجه به اقتصاد هنر شکل بگیرد، همچنین در حوزه مسائل حقوقی و سیاسی موضوعات متعددی هست که باید وزارت ارشاد با بازطراحی و نوسازی فعالیت‌های مناسبی را انجام دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس