به گزارش مشرق به نقل از فارس، این دانشجویان یکی از عرصههای خطیر پیش روی رئیس جمهور آینده را صمیمسازی در باب سیاست خارجه عنوان کرده و تصریح کردند: گفتمان مورد نظر دولت نقش تعیین کنندهای در مسیر آتی دیپلماسی بین المللی خواهد داشت. بدیهی است تطابق این گفتمان با ارزشهای انقلاب اسلامی، خط مبین امام خمینی و منویات رهبری معظم از شاخصهای مهم ارزیابی کاندیداهای حاضر خواهد بود. همچنین دولت آتی باید بتواند با برنامههای مشخص ناظر به مسائل و اولویتهای عرصه سیاست خارجه قدمی در راه پیشبرد اهداف کشور در این حیطه بردارد.
دانشجویان جنبش عدالتخواه و اتحادیه بین المللی امت واحد از کاندیداهای ریاست جمهوری خواستند با جوابهای مشخص ناظر به سوالات و مسائل عینی مطرح شده زمینه روشنشدن برنامههای دولت در حیطه سیاست خارجه دولت آتی و محک خوردن آن توسط مردم، دانشجویان و متخصصان امر را فراهم آورد.
این دانشجویان 25 سؤال به شرح ذیل را از کاندیداهای انتخابات یازدهم ریاستجمهوری پرسیدند:
1.با توجه به وجود سیاستهای کلان در کشور و اختیارات قوه مجریه در حوزه دیپلماسی مطلوب است نظر خود را نسبت به روند و فرآیند تصمیم گیری در سیاست خارجی مطرح کرده و بفرمایند که آیا قصد تغییر در فرآیند یا اصلاح و تکمیل آن به منظور استفاده از حداکثر نیروها را دارند یا خیر؟
2.پیرامون نقش مردم در عرصه سیاست خارجه چه جایگاهی برای مردم قائل هستید و سازوکارهای پیاده کردن این جایگاه را چگونه تعریف میکنید؟ آیا نقشی برای تشکلهای غیردولتی در عرصه دیپلماسی قائلید؟
3.آیا مخالفت و یا عدم همراهی مردم جایی در تصمیمگیری و اجرای سیاست خارجی دارد؟ آیا فشارهای وارده بر مردم و مشکلات متعدد پیش آمده میتواند تغییری در وضعیت سیاست خارجی ایجاد کند؟
4.دوگانه تنشزدایی یا ماجراجویی در عرصه سیاست خارجه این روزها در عبارات سیاستمداران و کاندیداهای ریاست جمهوری به کرات مطرح می شود. لطفا ضمن طرح آسیبهای موجود در روندهای گذشته، دیدگاه صریح و راهکارهای پیشنهادی خود در تعاملات بین المللی مطرح بفرمایید. نظرتان را در مورد گزارههایی چون هولوکاست، جبهه جهانی مستضعفین و… بفرمایید.
5.دوگانه مقاومت و سازش از موارد مهم مطرح شده در زمینه سیاست خارجی میباشد. با توجه به اینکه جمهوری اسلامی قصد گام نهادن در مسیر توسعه و پیشرفت را دارد، از ملزومات کنونی این مساله، همراهی با نظام بین المللی است. بنظر می رسد این امر در تقابل با سازشناپذیری قرار میگیرد. لطفا نظر خود را در این زمینه بیان داشته و راه حل خود را در رفع این تناقض احتمالی ارائه فرمایید.
6.ضمن تبیین علل اساسی تحریمها، میزان نقش ناکارآمدی و سوء مدیریت داخلی را از نظر خود بیان داشته و بفرمایید برای مقابله با تحریمها در عرصه خارجی چه برنامهای دارید؟
7.در قانون اساسی بندهای متعددی در بحث سیاست خارجی آمده است. مواردی چون دفاع از حقوق همه مسلمانان، روابط صلح آمیز با دول غیر محارب، نفی سلطه در قراردادها، حمایت از مستضعفین جهان. با نقد وضعیت کنونی، لازم است برنامه خود را نیز برای نیل به این اهداف اعلام دارید. برخی اعتقاد دارند که کمک به محرومین و حمایت از مظلومین عالم در شرایطی که کشور ایران خود تحت فشار قرار دارد بی معناست؛ نظر شما چیست؟
8.دیپلماسی عمومی از موارد با اهمیت در سیاست خارجی میباشد. با توجه به لزوم حضور و فعالیت نهادهای غیردولتی در این عرصه از طرفی و رصد حقایق موجود در باب زمینه سازی برای حضور مردم در این فضا در این زمینه نیاز به ورود جدی احساس می شود. نظر و برنامه شما برای ایجاد چنین بسترهایی کدامند؟ جایگاه ایران را در مقایسه با دیگر کشورهای رقیب در منطقه چطور ارزیابی میکنید؟
9.قدرت نرم از جمله مسائل متاخر تاثیرگذار بر سیاست خارجی میباشد. قدرتی که صرفا در منابع فیزیکی تعریف نشده و تمامی موضوعات را در بر میگیرد. لطفا ضمن برشمردن مهمترین منابع قدرت نرم جمهوری اسلامی، برنامهی خود برای فعال سازی و استفاده همه جانبه از این مقوله را بیان نمایید.
10.بیداری اسلامی و مجموعه تحولات منطقه از جمله حوادث تاریخی در طی این دوره از عمر انقلاب اسلامی میباشند. ضمن بیان تحلیل خود از این مساله، ظرفیتهای موجود در این حرکت و راهکارهای خود را برای بهره برداری ارائه فرمایید.
11.ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد از فرصتهای موجود در آینده سیاست خارجی جمهوری اسلامی است که برای استفاده هرچه بیشتر از آن قطعا به برنامه مدون و کاربردی همراه با شناخت ظرفیتها نیاز است. طرح و نظر شما برای بهره گیری از این فرصت کدامند؟
12.با توجه به ملتهب شدن اوضاع در سوریه و موقعیت استراتژیک این کشور در محور مقاومت، ضرورت تاثیرگذاری در این فضا از سوی ایران به شدت احساس میشود. فعالیتهای انجام شده از سوی نهادهای نظامی یا دیپلماتیک ایران در این زمینه را چطور ارزیابی میکنید و ادامه راه را چطور میبینید؟ درصورت تداوم بحران سوریه آیا موضع شما در حمایت از نظام بشار اسد تغییر خواهد کرد؟ چرا؟ از نظر شما آیا میتوان عمق استراتژیک ج.ا.ایران را در میان ملل مسلمان عالم یک بار دیگر همانند شرایط پیش از بحران سوریه تقویت کرد؟ چگونه؟
13.نظر به عقبنشینی اخیر اعراب و امتیازدهی به رژیم صهیونیستی در بحث تبادل زمین، ضمن اعلام تحلیل خود از این عملکرد، چه موضعی را از جانب ایران در این زمینه صحیح میدانید؟ در صورت اتفاق گروههای فلسطینی بر طرح تشکیل دو دولت، موضع شما نسبت به این طرح چه خواهد بود؟ نحوه تعامل با کشورهایی در منطقه که عامل نفوذ مستقیم رژیم اشغال گر قدس هستند را چگونه میدانید؟
14.یکی از کارکردهای وزارت خارجه بعنوان چشم نظام در خارج از کشور رصد فرصتهای موجود برای نظام در راستای منافع آن است. از جمله این موارد فرصتهای اقتصادی است. برای فعالسازی این بعد در وزارت خارجه چه برنامه مشخصی دارید؟
15.با عنایت به اهمیت روابط جنوب جنوب برای ایران، برنامه شما برای تقویت این مناسبات و استفاده بهینه از آنها چیست؟ با فرض وجود فرصتهای برابر و منافع اقتصادی یکسان کدام یک از این دو کشور را برای توسعه روابط انتخاب خواهید کرد: فرانسه یا آفریقای جنوبی؟
16.یکی از آسیبهای وزارت خارجه، بدنهای است که در طی چند دهه فاصله گرفتن از انقلابی گری به نوعی دیپلماتهای غیرانقلابی بدل شدهاند. برای تغییر این بدنه چه برنامه مشخصی دارید؟
17.سفارتخانهها و مراکز فرهنگی خارجی ج.ا.ایران را چه میزان در نشر و گسترش تفکر انقلاب اسلامی ایران موفق میدانید؟ اگر نه به چه راه حلی برای اصلاحش معتقدید؟
18.فرصتهای مغفولی که در سیاست خارجی ما مورد توجه واقع نشدهاند را چه میدانید؟
19.یکی از اقدامات دشمن خصوصا پس از بیداری اسلامی تلاش برای جلوگیری از نزدیک شدن کشورهای اسلامی و مسلمانان به هم است. لطفا بفرمایید دیدگاه شما در قبال اخوان المسلمین چیست و برنامه شما برای نزدیک کردن مسلمانان کدام است؟
20.راهبرد شما برای تحقق امت واحده اسلامی و نزدیک شدن به شرایط تحقق تمدن اسلامی چیست؟
21.بر اساس سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۴۰۴ باید کشوری الهام بخش در منطقه باشد. نقش وزارت خارجه در قبال تحقق این معنا چیست؟
22.نسبت میان رسانه های خارجی جمهوری اسلامی ایران و دستگاه دیپلماسی از نظر شما چگونه باید باشد؟ آیا باید انطباق در سیاستها و راهبردها موجود باشد یا خیر؟
23.با توجه به برنامه اسلام و ایران هراسی غرب و دیگری سازی از ما در جهان برنامه شما در مقابله با این سیاست شوم چیست؟
24.چه تغییرات اساسی در سیاست خارجی ما و آمریکا، پس از وقوع بیداری اسلامی پدید آمده ؟
25.بنظر شما جنبش ۹۹ درصد در غرب چه سرانجامی خواهد داشت. از این فرصت چطور میشود بهره برد؟
کد خبر 220919
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۶
- ۰ نظر
- چاپ
جنبش عدالتخواه دانشجویی و اتحادیه بین المللی امت واحده با صدور بیانیهای سؤالات و مسائل اصلی خود را در حیطه سیاست خارجی دولت آینده بیان کرده و خواستار پاسخگویی کاندیداها و بیان موضع صریح شدند.