به گزارش مشرق، دکتر محمدباقر ذوالقدر معاون رئيس قوه قضائيه در مراسمي که به مناسبت سالگرد نهم ديماه در حسينيه اعظم زنجان و با حضور جمع کثيري از مردم زنجان تشکيل شده بود سخن ميگفت، نهم ديماه را يومالله خواند و تاکيد کرد: در آن روز بغض فروخورده ملت مسلمان و انقلابي ايران از هشت ماه بيحرمتي به ارزشها و رفتار ساختارشکنانه فتنهگران شعله ور شد و ملت بصير و آگاه ايران در يک رفراندوم مردمي و خياباني دهها ميليوني، عليه فتنهگران بسيج شدند و با آرمانهاي انقلاب، نظام اسلامي و رهبر عظيمالشأن انقلاب تجديد عهد و پيمان نمودند.
وي در ادامه افزود: حضور مردم در 9 دي نقطه پايان فتنهاي بود که با هدف براندازي نظام ديني و هموارسازي راه سلطه بيگانگان بر کشور با الگوي براندازي نرم و انقلاب رنگين تدارک ديده شده بود. اين فتنه حاصل تلاش مشترک قدرتهاي خارجي و جريان منحرف داخلي بود که به دليل قدرت اسلام و هوشياري ملت ايران و رهبري بيبديل ولايت فقيه ناکام ماند.
دکتر ذوالقدر در بيان علل و عوامل و ريشههاي فتنه 88 با انتقاد از تحليلهاي سطحي و سادهانگارانه از حوادث سال قبل، علت اصلي و ريشه اساسي فتنه سال گذشته و ساير فتنهها و توطئههاي سالهاي پس از انقلاب را خصومت و دشمني عليه اسلام ناب محمدي و ملت انقلابي ايران دانست و تصريح کرد: ملت ايران طي دويست سال گذشته همواره در مقابل تهاجم بيگانگان براي سلطه بر اين کشور، مقاومت کرده و بر خلاف ساير ملتها و کشورها، هيچگاه تسليم غرب متجاوز نگرديده است.
وي با تشريح مقاومت ملت ايران در قبال تهاجم خارجي که به رهبري مرجعيت و روحانيت شيعه در دويست سال گذشته، شورانگيزترين مقاومتها را شکل داده است، به ايستادگي ملت ايران در قبال تجاوزات دولت روسيه تزاري براي تصرف ايران و رسيدن به آبهاي گرم جنوب به رهبري علماي دين، همچون سيدمحمد مجاهد، کاشفالغطاء و ميرزاي قمي اشاره کرد و اظهار داشت نيرويي که ارتش متجاوز روس را در پشت رودخانه ارس متوقف و زمينگير کرد، بسيج مردمي با فتواي مراجع بزرگ تقليد و علماي دين بود.
وي در ادامه به قرارداد ننگين رويتر براي غارت نفت ايران در دوران ناصرالدين شاه که با مقاومت آيتآلله ملاعلي کني مواجه شد و سلطه غرب بر اقتصاد ايران و کسب انحصاري امتياز تنباکو توسط دولت استعمارگر انگليس که با فتواي تاريخي ميرزاي شيرازي ناکام ماند، اشاره کرد و افزود: ملت ايران با برخورداري از ايدئولوژي تشيّع و تبعيت از مرجعيت و ولايت فقيه، هيچگاه اجازه نداد قدرتهاي استکباري غرب بر اين کشور سلطه يابند و در بزرگترين حماسه تاريخ خود به رهبري امام خميني براي هميشه دست قدرتهاي غربي را از مقدرات خود کوتاه کرد و به عمر رژيم وابسته و غربگراي پادشاهي در ايران پايان داد و نظامي بر اساس آموزههاي ديني و مبتني بر مکتب اهل بيت بنياد نهاد و اين رمز دشمني و خصومت غرب مستکبر با ايران اسلام است.
وي دليل تجاوز قدرتهاي غربي به ساير کشورها را در دو سه قرن گذشته، تحولات غرب پس از رنسانس دانست که با زايل شدن دين و معنويت در غرب و حاکم شدن جهانبيني اومانيستي و ايدئولوژيهاي مادي، انقلاب صنعتي و تشکيل نظامهاي سرمايهداري، غرب فضاي تنفس را براي خود تنگ ديد و در پوشش استعمار و آباداني ساير ملل به کشورهاي ديگر لشکر کشيد و جهان شرق و دنياي اسلام را به زير سلطه خود آورد و اين تنها ايران بود که هيچگاه تسليم استعمار نشد و روحانيت و مرجعيت انقلابي، همواره با بسيج مردم مسلمان اين مرز و بوم، آنها را در هدفهاي استعماري خود ناکام گذاشتند و اين رمز دشمني تاريخي غرب مستکبر با ايران و رهبري و ايدئولوژي ديني آن است.
وي در تحليل خود به وجود جرياني در داخل کشور اشاره کرد که از دويست سال قبل به عنوان پايگاه داخلي و ستون پنجم استعمار غرب عمل کرده و همواره در تعامل با بيگانگان و در تقابل با روحانيت و نيروي مذهبي، براي گسترش نفوذ و سلطه غرب بر ايران تلاش کرد ه است. اين جريان که وي آن را جريان «منوّرالفکري» ناميد از عناصري شکل گرفت که براي تحصيل و يا مأموريتهاي ديپلماتيک به خارج از کشور اعزام ميشدند و در آنجا مجذوب ظواهر فرهنگ و تمدن غرب شده و توسط محافل فراماسونري جذب شده و با تعهد براي خدمت به سياستهاي استعماري غرب، به ايران بازميگشتند. اين جريان که پايگاه اصلي نفوذ فرهنگي، سياسي و اقتصادي غرب به حساب ميآيد، در دويست سال گذشته مطابق شرايط شکل عوض کرد، گاه رنگ مذهبي به خود گرفته و حتي از ميان روحانيون کمسواد عضوگيري نموده است.
معاون قوه قضاييه فتنهها و حوادث پس از انقلاب را محصول تلاش مشترک قدرتهاي استکباري و جريان مزبور دانست و گفت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در ايران، جريان مزبور براي توقف انقلاب، تغيير مسير آن و براندازي نظام اسلامي، در هماهنگي کامل با غرب و با هدايت و پشتيباني آنان وارد عمل شد و با تمامي مظاهر اسلامي و انقلابي به معارضه برخاست؛ با نام «جمهوري اسلامي» مخالفت کرد و خواستار جمهوري يا جمهوري دموکراتيک شد، بر سر قانون اساسي و اصل ولايت فقيه، دعوا براه انداخت و کار به اردوکشيهاي خياباني کشيد، بر سر حجاب و حقوق زنان، در موضوع قوانين اسلامي به خصوص لايحه قصاص، حدود و ديات جنگ به راه انداخت، به خاطر قطع رابطه با امريکا فرياد به آسمان برد در خصوص مالکيت و اقتصاد اسلامي و حذف ربا از سيستم بانکي چه مناقشاتي که صورت نگرفت و در بحبوحه جنگ، در حالي که بيش از بيست هزار کيلومتر مربع از خاک کشور در اشغال بيگانه بود، همين جريان با پرچمداري بنيصدر و منافقين، براي براندازي نظام، فتنه خرداد 60 را پديد آوردند.
وي تشکيل دولت اصلاحات در دوم خرداد 76 را تلاش اين جريان براي فتح سنگر به سنگر مواضع قدرت و حذف ولايت فقيه و حکومت مردمسالاري ديني دانست و اظهار داشت. اين جريان با استفاده از فضاي تسامح و تساهل دوران دولت سازندگي در مراکز فرهنگي، پژوهشي و اقتصادي نفوذ کرده و با سازماندهي نيروهاي خود، در غفلت نيروهاي انقلاب بعد از جنگ، بر دولت و مجلس و شوراهاي اسلامي اول چنگ انداختند و هر روز غائله آفريدند و با شعار دروغين اصلاحات، بر همه مقدسات و ارزشهاي اين ملت تاختند و حاصل آن، شد فتنه 18 تير 78 که آن خسارتها بر کشور وارد شد؛ در آنجا نيز هدف، کانون مقاومت و ايستادگي ملت ايران و ستون خيمه انقلاب يعني ولايت فقيه بود. و بعد از ده سال فتنه جديدي با همان اهداف و بازيگري همان جريان پديد آمد.
وي نصرتالهي، ولايت فقيه، بصيرت و حضور به موقع مردم را عامل مؤثر در دفع تمامي اين فتنهها و توطئهها دانست و افزود: دشمني غرب و عوامل داخلي آنها ادامه دارد و بايد منتظر بروز فتنههاي جديد و پيچيدهتري باشيم. تبعيت از رهبري و آگاهي و هوشياري مردم و نخبگان، رمز پيروزي و عبور موفقيتآميز ملت ما در فتنههاي پيش روست.
دکتر ذوالقدر در پاسخ به سؤال خبرنگاري در خصوص سران فتنه و محاکمه آنان گفت: کساني که به سران فتنه موسوم شدهاند عناصر حقير و بيارزشي هستند که آلت دست بيگانگان قرار گرفته و از روي عناد، لجاجت و نفسانيت در مقابل نظام و مردم ايستادهاند. آنها در زميني که دشمن تعيين کرده بازي کردهاند. سران واقعي فتنه سردمداران امريکا و قدرتهاي غربي هستند که هيچ فرصتي را براي ضربه زدن به اسلام و ملت انقلابي ايران از دست نميدهند؛ سران واقعي فتنه صهيونيسم جهاني و جنايتکاران رژيم صهيونيستي هستند که به خيال خام پيروزي فتنهگران، دست خود را رو کرده و رسماً وارد ميدان شدند و از جريان فتنه و اين افراد بانام حمايت کردند. اما اين افراد که بايد آنها را عمال و کارگزاران داخلي اين فتنه ناميد، در 9 دي سال گذشته در دادگاه دهها ميليوني مردمي محاکمه و محکوم شدند و در زندان نفرت و خشم و بياعتنايي ملت گرفتارند و همين براي آنان بزرگترين مجازات است!
وي در پايان تاکيد کردد: از همان روزهاي نخست دشمن تلاش کرد نظام را با ايجاد فضاي تبليغاتي و رواني تحت فشار قرار دهد که اين افراد را دستگير و محاکمه نمايد آنگاه جنجال به راه بياندازند که نظام جمهوري اسلامي با محاکمه و مجازات نخست وزير، رؤساء جمهور و مجلس سابق، گذشته خود را محاکمه و نفي کرده است و نظام به رغم خواست و مطالبه به حق مردم براي برخورد با اين عناصر، هوشمندانه صبوري کرد و امکان سوء استفاده را از دشمن سلب کرد و مردم خود اينان را طرد نمودند. در عين حال همچنان که رئيس محترم قوه قضائيه اعلام کرده است، در صورتي که مصلحت اقتضاء کند، لحظهاي براي برخورد با اين افراد درنگ نخواهد شد.