به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه "با دوربین" شبکه اول سیما اظهار داشت: شرایطی که در حال حاضر در آن قرار داریم و مسیری که از 34 سال پیش آغاز شد و موفقیتهای بسیار خوبی را برای کشور به ارمغان آورد،ایجاب میکند که یک ارزیابی صحیحی از آنچه که موجب موفقیت و ضعفها شده است، داشته باشیم.
وی ادامه داد: تصور و باورم این است که آنچه که باعث موفقیتهای ما شده است، دو عامل اصلی دارد که یکی اندیشه دینی و گفتمان انقلاب اسلامی بوده و دیگری همراهی و حضور مردم در حمل و تحقق این اندیشه و هرچه از این دو مورد فاصله بگیریم، به همان اندازه نقاط قوت ما کاهش پیدا میکند و ضعفهای ما افزایش مییابد که این مورد باور دینی و اعتقاد قرآنی ماست.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با قرائت آیه "ومن عمل صالحاً من ذکر او اونثی و هو مومن فلنحینه حیاة طیبة" خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری از حیات طیبه به زندگی دوستداشتنی یاد میکنند و علامه طباطبایی در تفسیر این آیه میفرمایند که "اگر دو مولفه ایمان و عمل صالح را توانستیم با هم جمع کنیم، این دو مورد میتواند برای ما زندگی دوستداشتنی به ارمغان بیاورد و این سنت خداست که اگر این دو مورد با هم همراه شد میتواند این زندگی را به همراه بیاورد."
جلیلی تصریح کرد: البته باید این مورد واقعیت پیدا کند و با ادعای صرف نتیجه محقق نمیشود، بلکه باید عمل صالح و ایمان تحقق پیدا کند و بتواند در همه عرصههای زندگی جاری و ساری شود.
وی افزود: کسی که در مقام رئیسجمهوری کشور قرار میگیرد، باید این باور و تلاش را داشته باشد تا عمل صالح را متناسب با دستگاههای اجرایی ظهور دهد و عمل صالح فقط در بحثهای عبادی خلاصه نمیشود، بلکه در هر دستگاهی متناسب با خودش باید ظهور و بروز پیدا کند و این امر با ادعا و شعار نیز نمیشود.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اگر اعتقاد داریم که دروغ عمل صالح نیست، باید بدانیم که اگر دروغ وارد سیستمی شود، حتما جواب عکس خواهد داد و به حیات طیبه منجر نمیشود.
جلیلی اظهار داشت: رئیسجمهور رئیس قوه مجریه است و باید تلاشش این باشد که این آهنگ را در تمام رفتارها و سیاستها و اقداماتیکه در آن قوه اجرا میشود، حاکم و جاری کند. بر این مبنا یک کار ویژه مهم را برای رئیسجمهور میتوان تعریف کرد که شاید مهمترین کار ویژه آن باشد و آن این است که مهمترین وظیفه دولت و در راس آن رئیسجمهور این است که باید فرصت را برای شکوفا شدن استعدادهای آحاد جامعه آماده کنند و این بحث بسیار مهمی است.
وی افزود: اگر دولت بتواند تمام ظرفیت خودش را بکار بگیرد تا استعدادهای کشور از جمله جامعه، سختافزاری و نرمافزاری شکوفا شوند، به نظر بنده حاصل آن ظرفیتی دهها برابر ظرفیتی است که برخی فکر میکنند با سلاح هستهای میتوانند آن را به دست بیاورند. تحقق این امر قدرت و ظرفیت و شکوفایی برای کشور به ارمغان خواهد آورد که یک ظرفیت بسیار خوب را برای کشور به دنبال خواهد داشت و این مورد به نظر بنده ممکن است، اما باید برای آن برنامه داشت.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: برخی کشورهایی که نه تنها برای مردم خود بلکه برای مردم و جوانان و دانشجویان سایر کشورها برنامهریزی میکنند و بنای آنها بر این است که بتوانند ظرفیت این افراد را جذب خود کنند، میبینید که آنها با یک برنامهریزی این ظرفیت را جذب خودشان میکنند. ما نیز میتوانیم حداقل یک برنامه بسیار دقیق برای مردم خودمان طرحریزی کنیم تا ظرفیتها و استعدادها متوقف نماند.
جلیلی گفت: به نظر بنده دولت دو وظیفه اصلی دارد که اگر بتواند این دو وظیفه اصلی را انجام دهد، میتواند موفقیتهای بزرگی برای کشور رقم بزند که اول این است که نگذارد این ظرفیتها در انفعال و معطل بماند و دیگری اینکه اجازه ندهد این ظرفیتها منحرف شود و از اولویتها و مسیر پیشرفت و تعالی خارج شود.
وی با بیان اینکه اگر دولت بتواند این انفعال و انحراف را از مسیر شکوفاشدن ظرفیتهای کشور جدا کند، خودبه خود فعالیت های بسیار خوبی برای کشور به ارمغان میآید، گفت: برنامهریزی فقط نباید برای ضرورتهای اولیه از جمله آب و نان باشد؛ نه! اتفاقا اگر ما متناسب با استعدادهای کشور بسیاری از برنامهریزیها را به خوبی انجام دهیم، خیلی از نیازهای اولیه نیز خودبه خود حل خواهد شد و این نکته ایست که دولت و رئیسجمهور بعدی باید این موضوع را سرلوحه کار خود قرار دهند و دولت را در این مسیر فعال کنند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: دولت نباید مانع این ظرفیتها شود و باید به این ظرفیتها کمک کند تا راه بیفتند که نکتهای بسیار مهم است . اما در حال حاضر متاسفانه در برخی موارد که سروکار مردم به ساختار اداری کشور میافتد، بیشتر از اینکه تشویق بشوند به مرجعی که در دستگاههای دولتی قرار دارد رجوع کنند، احساسی به آنها دست میدهد که چگونه میتوانند از این هفت خوان گذر کنند که این مورد نه تنها نباید اینگونه باشد بلکه ظرفیتهای مردم باید با رجوع به دستگاههای دولتی و ساختارهای اجرایی کشور فعالتر و شکوفاتر شود که به نظر من یک بحث بسیار مهم است.
جلیلی ادامه داد: رئیسجمهور در راس قوه مجریه قرار میگیرد و قوه مجریه به مثابه یک ماشین و یا یک قطار است و جدا از اینکه این قطار و یا ماشین به چه سمتی حرکت کند که به سمت صحیح پیشرفت و تعالی کشور باشد، یک بحث اساسی این است که این قطار و یا ماشین در حال حاضر چگونه و با چه سرعت و هزینهای حرکت میکند.
وی ادامه داد: این ارزیابی در حال حاضر وجود دارد که آن میزانی که برای این قطار هزینه و خرج میشود، متناسب با سرعت حرکت آن نیست. یعنی این انتظار وجود دارد که این قطار با سرعت کامل بتواند تمام آحاد جامعه را در بر بگیرد و آنها را به اهدافی که لازم است برساند. اما متاسفانه صرفنظر از اینکه این قطار باید به کجا برود، این مسئله وجود دارد که این قطار خیلی کند حرکت میکند. اگر بی انصافی نکنیم و نگوییم که این قطار کلا حرکت نمی کند، اینطور میگوییم که این قطار خیلی کند است و باید بسیار سریعتر حرکت کند و مسئلهای که در حال حاضر وجود دارد این است که این قطار چگونه به حرکت درآید و در سرعتی درخور و شایسته گفتمان انقلاب اسلامی به پیشرفت ملت ایران منجر شود و این انقلاب را به سرعت به اهداف خود برساند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با اشاره به سفرهای استانی دولت نهم و دهم، گفت: به نظر بنده برخی از اقدامات که مانند سفرهای استانی شکل گرفت، شاید پاسخ هوشمندانهای به حرکت کند این قطار بود که احساس میشد این قطار نمیتواند با سرعت حرکت کند و باید از آن پیاده شوند و به طریق دیگر باید کار را انجام دهند که این کار در نوع خودش بسیار ارزشمند و ضروری بود و باید تداوم داشته باشد، اما کافی نیست و باید سفرهای وزارتخانهای صورت بگیرد، یعنی باید هر وزارتخانه به مثابه یکی از واگنهای این قطار بررسی شود که چگونه میتواند با مردم و با موضوع کاری تعامل دارد و با چه سرعتی دارد این مسیر را طی میکند.
جلیلی اضافه کرد: در حال حاضر قانون، سیاستهای کلی و اسناد بالادستی خوبی داریم، اما سوال اینجاست که چرا این مصوبات تا اجرا فاصله دارد و حتی برخی از آنها محقق نمیشود. اگر نتوانیم حرکت این قطار را فعال کنیم دچار مشکل خواهیم شد. لذا به نظر بنده یکی از اولویتهای اصلی باید این باشد.
وی گفت: اگر قصد داریم که اقتصاد، سیاست خارجی، فرهنگ، سیاست داخلی و مسائل دیگر مسیر رشد و پیشرفت بالنده را طی کند، لازمه آن این است که سازوکار ساختار اجرایی ما متناسب با این موارد شود و موانعی که باعث جلوگیری از رشد میشود، کنار گذاشته شود و عوامل شتابدهنده به این ماشین تزریق شود.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، یکی از اولویتهای دولت منتخب آینده را برطرف کردن موانع و افزودن عوامل شتابدهنده به این ماشین دانست و در مورد چگونگی این اقدام اظهار داشت: اکثرا به سمت ساختارها متوجه میشوند و این ساختارها را تغییر میدهند تا به هدف برسند. به نظر بنده این مورد لازم است، اما کافی نیست و بالاتر از ساختارها، سازوکارهاست.
جلیلی تصریح کرد: باید سازوکارهای متناسب با آن چیزی که نیاز پیشرفت است را در ساختار اجرایی کشور تزریق کنیم و آن سازوکار حاکم شود.
وی در تشریح این مورد گفت: یکی از بحثهایی که در دوران دفاع مقدس وجود داشت، سازوکارهای جدید بود و به این علت که این سازوکارها در اندیشه دینی ما و انقلاب اسلامی وجود داشت، موفقیتهای بزرگی را به دنبال داشت و ارتش صدام و عراق که در مقابل ما قرار داشت، سازوکارهای خاص خودش را داشت و اسباب و ادوات لازم برای رزم از همه جای دنیا به آن کمک میشد، اما علت موفقیت و پیروزیهای مهم ما سازوکار ما بود که با انقلاب اسلامی تناسب داشت.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، تصریح کرد: فرمانده یک لشکر عراق در پشت میدان مینشست و به نیرویش دستور حرکت رو به جلو میداد و این سازوکاری بود که از این طریق آنها به جلو حرکت میکردند، اما در سازوکار ما فرمانده ابتدا به جلو میرفت و به نیروهای تحت امرش میگفت که بیایید. تبدیل این "برو" به "بیا" باعث تحولات بزرگی میشد و کارآمدی این ساختار را عوض میکرد. یعنی نیروها ظرفیت و انگیزه پیدا میکردند و بر این مبنا بود که با عوض شدن یک سازوکار و فرهنگ میدیدید که ساختار کارآمدی بسیار بالایی پیدا میکرد که اصلا قابل مقایسه با نیروی مقابل نبود.
جلیلی ادامه داد: این ظرفیت را میتوان در سازوکارهای اداری و ساختار اجرایی کشور وارد کرد و آن چیزی که امروزه تحت عنوان پاسخگویی از آن نام میبریم، چنین رویکردی است و اینگونه نیست که در سازوکار اجرایی ما این باشد که اگر فردی در بخش کشاورزی، صنعتی و فرهنگی مراجعه کرد، آن فرد مثلا تلفن را زود جواب دهد یا ارباب رجوع را زود راه بیندازد. خیر، منظور بنده اینگونه نیست. بلکه باید سازوکارهای ما به گونهای تعریف شود که ساختار اداری و اجرایی کشور در چارچوب وظایفی که دارد به سمت مشتری و اراب رجوع بیاید.
کد خبر 218100
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۲۱
- ۰ نظر
- چاپ
کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری گفت: قطار قوه مجریه، اگر بی انصافی نکنیم و نگوییم که کلا حرکت نمی کند، خیلی کند است و باید بسیار سریعتر حرکت کند.