کد خبر 2180
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۰۹:۲۲

طرح ساخت 30 هتل ويژه بانوان که قرار بود با سه هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري بخش خصوصي در 30 استان کشور اجرا شود به دليل پرداخت نشدن وام به سرمايه گذار آن و نداشتن توجيه اقتصادي از نظر مديران جديد سازمان ميراث فرهنگي متوقف ماند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، ساخت 30 هتل ويژه بانوان در 30 استان کشور توسط بخش خصوصي با هزينه سه هزار ميليارد تومان جزو برنامه هاي معاونت گردشگري سابق سازمان ميراث فرهنگي براي ترويج فرهنگ سفر در ميان بانوان در سال 87 بود که در پي آن وعده هايي همچون ارايه وام، تسهيلات و حمايت از اين هتلها از سوي معاونت وقت گردشگري اين سازمان داده شد.

محمدشريف ملک زاده، بر ايجاد هتلهاي بانوان در کشور اصرار داشت و عنوان کرده بود که اقامت زنان در هتلها در طول سالهاي پس از انقلاب با مشکلاتي مواجه بوده است. زناني که به شهرهاي مختلف سفر مي کنند بايد براي اقامت در هتل به اداره اماکن نيروي انتظامي مراجعه و دلايل سفر خود را شرح دهند و بعد در صورت موافقت اداره اماکن، اجازه اقامت در هتل را پيدا کنند. اين مسئله باعث شده بود که بسياري از بانوان ايراني از خير سفر به شهرهاي ايران بگذرند. در حالي که با احداث هتلهاي بانوان اين مشکل حل خواهد شد.

توجيه معاونت گردشگري سابق براي موافقت با اين طرح، اين بود که چون در کشور تنها هزار هتل وجود دارد پس اين تعداد هتل براي 20 ميليون گردشگري که در سالهاي آتي خواهيم داشت بسيار کم است ضمن اينکه سرمايه گذاران زيادي هم شوق احداث هتل در استانهاي کشور را دارند.

اما هتلداران در زمان اعلام طرح ساخت اين هتلها، با اعلام نارضايتي اجراي اين طرح را ناموفق دانسته و کاهش آمار مسافران هتلهاي کشور را از جمله دلايل مخالفت خود عنوان کردند.

به اعتقاد کارشناسان هتلداري، ساخت هتل ويژه بانوان تاثيري در افزايش سفرهاي بانوان به شهرهاي ديگر ندارد. اصغر ژيان دربندي، کارشناس هتلداري گفت: برخي طرحها در زمينه هتلداري بدون نظر کارشناسي داده مي‌شود.

وي گفت: مگر در طول سال چند مسافر خانم براي ماموريت و کار به شهرهاي ديگر مي‌روند که بخواهيم براي آن تعداد مسافر، هتل اختصاصي بسازيم؟ حتي اگر تعداد اين بانوان زياد باشد مي‌توان هتلي را به صورت کامل اجاره کرد يا يک طبقه از آن را به آنها اختصاص داد و به سرمايه‌گذاري جديد نيازي نيست.

حسن موسوي، معاون سرمايه گذاري سابق نيز در واکنش به اينکه ساخت هتلهاي بانوان توجيه اقتصادي ندارد گفته بود: توريستهايي هستند که تمايل دارند در چنين هتلهايي اقامت کنند. مانند برخي از گردشگران که تنها با آژانس و يا تورهاي مخصوص بانوان سفر مي‌کنند. بنابراين بانوان در چنين هتلي بيشتر رغبت به سفر پيدا مي کنند.

اما زهرا پيشگاهي فرد، استاد دانشکده جغرافياي دانشگاه تهران و سرمايه‌گذار هتلهاي ويژه بانوان درباره به سرانجام رسيدن اين طرح به خبرنگار مهر گفت: اجراي ساخت هتلها اولويت بندي شد تا بدانيم کدام استانها در اولويت ساخت قرار گيرند. بنابراين تا مرحله گرفتن زمين هم پيش رفتيم اما هنوز مشکل گرفتن وام براي ساخت هتلها از سوي بانکها حل نشده است.

وي افزود: يک سال و نيم است که براي دريافت وام تلاش مي کنم اما هنوز جوابي نگرفته ام. در صورتي که دستور وام را يکي از معاونان رئيس جمهوري داده بود.

پيشگاهي فرد معتقد گفت: بازده سرمايه براي کساني مهم و حياتي است که هدفشان بازگشت سرمايه‌ باشد اما هدف من فرهنگسازي و تلاش در جهت ارتقا فعاليتهاي زنان است.

الگوبرداري از هتلهاي خارجي

در عربستان هتلي براي استفاده انحصاري خانمها آغاز بکار کرده تا خانمهاي شاغل در امور بازرگاني و تجارت از آن استفاده کنند. پيشگاهي فرد، سرمايه گذار هتلهاي بانوان معتقد است که سرمايه گذاري در اين هتلها در کشورهاي ديگر بازده خوبي دارد و بانوان از آن استقبال مي کنند. اما خسرو ايرانپور، دبير اتحاديه هتلداران کشور دراين باره به خبرنگار مهر گفت: اگرچه طرح هتلهاي زنان در کشورهاي ديگر توجيه پذير است اما در ايران که بيشتر مسافرتها خانوادگي انجام مي شود توجيه ندارد.

به عقيده وي، بهتر است ابتدا هر طرحي را که مي خواهد در ايران پياده شود به قول معروف ايراني و بعد آن را اجرا کنيم. چون خانمهايي که جدا از خانواده سفر کنند تعدادشان آنقدر نيست که ساخت هتل براي آنها توجيه داشته باشد.

وي گفت: دست اندرکاران گردشگري در دنيا طرحهايي که استفاده مشتري را خاص کند قبول ندارند. در ايران نيز به جاي آنکه هتلي را مخصوص بانوان بسازيم، مي توانيم براي مدت يک سال يا 6 ماه يک هتل را براي استفاده افراد خاصي مانند بانوان يا دانشجويان از قبل رزرو کنيم و تورهاي خود را به آن هتل ببريم و يا اينکه براي مدتي به صورت آزمايشي هتلي را در اختيار بانوان قرار دهيم تا مشخص شود چقدر مسافر دارد.

ايرنپور افزود: در بحث هتل هم بايد بررسي کرد که اگر يک هتل براي بانوان وجود داشته باشد چقدر از آن استقبال مي شود بعد براي 30 نمونه آن برنامه ريزي و سرمايه گذاري کرد.

با اين حال رضا موسوي معاون گردشگري سابق سازمان ميراث فرهنگي که به تازگي جاي خود را به عليرضا عامري داده در تيرماه امسال اجرايي شدن طرح سي هتل براي بانوان را توجيه پذير ندانست و به خبرنگار مهر گفت: ساخت هتل بانوان در وهله اول بايد توجيه داشته باشد بعد براي ساخت آن اقدام کنيم.

وي با اعلام اينکه بايد شتاب زدگيها را در حوزه هاي کاري کنار بگذاريم، تصريح کرد: بايد مشخص شود که چه تعداد از بانوان کشور به تنهايي به استانهاي کشور سفر مي کنند و از اين تعداد چند نفر به هتل مي روند تا بتوان براي ساخت 30 هتل براي بانوان تصميم گرفت.

طرح ساخت هتلهاي بانوان در استانهاي کشور که زماني معاونت گردشگري سابق سازمان ميراث فرهنگي بر اجرايي شدن آن اصرار مي ورزيد در حالي متوقف شده که پيش از اين کارشناسان هتلداري از شکست آن خبرداده بودند. حال آنکه اگر پيش از دادن وعده اجراي چنين طرحهايي و تحميل هزينه از جيب بيت المال امکان اجرا شدن و يا نشدن آن به صورت کارشناسي بررسي مي شد به طور حتم هزينه اي براي يک طرح ناموفق گردشگري مانند احداث هتلهاي بانوان صرف نمي شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس