به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست خبری کرسیهای آزاداندیشی در سینما ظهر امروز با پرویز فارسیجانی مدیر اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی سازمان سینمایی برگزار شد.
فارسیجانی در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه کرسیهای آزاداندیشی از جمله فعالیتهایی است که سازمان سینمایی پس از استقرار ستاد تشکیلاتی خود به دنبال انجام آن است گفت: اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی به تعبیری اتاق فکر سازمان سینمایی است و وظیفه اصلی آن در دو حوزه پژوهش و آموزش خلاصه میشود لذا کلیه امور نبود به این موضوعات توسط این اداره کل انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به راهاندازی شورای امور فیلمنامه در زیرمجموعه اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی اظهار داشت: در این شورا فیلمنامههایی که به شورای پروانه ساخت ارائه میشود و احتیاج به اصلاحات دارد به این شورا جهت انجام مشاوره معرفی میشود و از ابتدای فعالیت بیش از دهها فیلمنامه مورد بازبینی و مشاوره قرار گرفته که بازخورد بسیار خوبی در بین اهالی سینما داشته است و تأثیرات این مشاورهها را میتوانید در تولیدات آینده سینمایی مشاهده کنید.
این مدیر سینمایی همچنین با اشاره به اینکه بخش نظارت بر محتوا و کیفیت جشنوارههای سینمایی یکی دیگر از مأموریتهای اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی است اظهار داشت: جشنوارهها به دو بخش نرمافزاری و سختافزاری تقسیم شدهاند که در بخش صدور مجوز، جشنوارهها بعد از تأیید این اداره کل مجوز دریافت میکنند و همچنین موزه سینما نیز یکی دیگر از زیرمجموعههای این اداره کل است که برنامههایی برای ارتقای کمی و کیفی آن داریم.
فارسیجانی حضور در شوراهای پروانه ساخت، نمایش و پروانه ساخت نمایش فیلمهای خانگی را یکی دیگر از مسئولیتهای اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی دانست و همچنین ارتقای کمی و کیفی سینمای انقلاب را جز مهمترین برنامههای این اداره کل به جهت فراهمسازی زیرساختهای سینمای ایران دانست.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار داشت: از مهمترین برنامههای اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی طراحی زیرساختهای اصلی سینمای ایران و انقلاب است و در این خصوص اقدام به تهیه منشور جامع سینما کردهایم که برگرفته از بیانات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است که با نظر ادارات ذیربط سازمان سینمایی آماده چاپ شده و این منشور سینما فصلالخطاب برای مسئولین، سینماگران و مردم خواهد بود.
مدیر اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی تأکید کرد: تدوین منشور سینما از این جهت حائز اهمیت است که از انحراف و اعمال سلیقه پرهیز میشود و یک رهنمود جدی است و براساس آن مجموعه سیاستها و باید و نبایدهای سینما استخراج شده که پس از چاپ قصد داریم برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را ارائه کنیم.
وی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص سبک زندگی پس از فرمایشات مقام معظم رهبری در سفر به خراسان به دستور جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی در اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی گفت: در این خصوص نشستهای مختلفی با صاحبنظران برگزار کردیم تا به یک راهکار درست در خصوص سبک زندگی و ارتباط آن با سینما دست یابیم و مجموعاً به چند دسته پژوهشی و آموزشی رسیدیم که یکی از آنها تهیه کتابی به نام سبک زندگی اسلامی - ایرانی و شاخصههای آن از منظر مقام معظم رهبری است که تمام فرمایشات ایشان از ابتدا تا امروز استخراج و به گونهای تدوین شده که برای سینماگران و مدیران سینمایی قابل استفاده باشد.
فارسیجانی خاطرنشان کرد: همچنین این کتاب در سه ویرایش مختلف در اختیار شوراهای ذیربط سازمان سینمایی از جمله شورای پروانه ساخت، نمایش، فیلمنامه و پروانه خانگی قرار گرفت که مورد استقبال اعضای آنها واقع شد و در حال حاضر اعضای آن در حال پیادهسازی فرمایشات رهبری در حوزههای مربوط به خود هستند.
وی همچنین با اشاره به تهیه اطلاعات لازم از متون اسلامی و استخراج ایدهها و سوژههای مربوط به سبک زندگی ایرانی - اسلامی به عنوان یکی دیگر از محورهای فعالیتی زیرمجموعه خود اظهار داشت: در حوزه آموزش نیز اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی تلاشهایی را انجام داده که در دو سطح حرفهای و آماتوری است. در سطح آماتوری پژوهشهای انجام شده در مورد سبک زندگی ایرانی - اسلامی در اختیار مدیران آموزشگاههای آزاد سینمایی قرار داده شده تا حتماً به عنوان یکی از واحدهای درسی خود آن را بگنجانند و در حوزه حرفهای نیز تشکیل کرسیهای آزاداندیشی مهمترین اقدام آن است.
فارسیجانی در ادامه با اشاره به برگزاری نخستین جلسه کرسی آزاداندیشی در سینما تک موزه هنرهای معاصر گفت: نخستین جلسه کرسی آزاداندیشی تحت عنوان سینما و سبک زندگی یکشنبه 5 خرداد ماه در سینما تک موزه هنرهای معاصر برگزار میشود و علاوه بر نمایش فیلم سینمایی درخت زندگی اساتیدی نظیر دکتر ندایی، حجتالاسلام سهرابی، دکتر فهیمیفر، دکتر محمدهادی کریمی و مهدی سجادیچی در آن به اظهارنظر در خصوص وجوه مختلف سبک زندگی ایرانی - اسلامی خواهند پرداخت.
وی در ادامه تصری کرد: نشستهای کرسی آزاداندیشی نیز قرار است به صورت دو هفته یکبار و یا حداقل ماهانه برگزار شود و در کنار آن قصد داریم هر هفته در سینما تک موزه هنرهای معاصر جلسات نقد و بررسی فیلمهای سینمایی را نیز برگزار کنیم.
مدیر اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی در ادامه با تأکید بر اینکه در صورت فراهم شدن شرایط این نشستها در ادامه در سایر شهرستانها نیز برگزار خواهد شد، افزود: تمامی مطالب ارائه شد در کرسیهای آزاداندیشی به صورت کتاب تدوین خواهد شد و از طریق سایت و DVD در اختیار اهالی سینما و رسانه قرار خواهد گرفت همچنین به زودی نشریه الکترونیک سینما توسط اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی منتشر خواهد شد.
این مدیر سینمایی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به ویژگی تشکیلات جدید سازمان سینمایی اظهار داشت: معاونت آثار سازمان سینمایی دارای سه اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی است، اداره کل نظارت و ارزشیابی در سینمای حرفهای و اداره کل حمایتها است که وظایف هر کدام از این اداره کل کاملاً تعریف شده است.
وی افزود: به طور کلی در معاونت آثار بخش نرمافزاری سینما مورد حمایت قرار میگیرد و در بخش معاونت فعالیتها، بخش سختافزاری سینما مورد حمایت است و در برخی از وظایف اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی پشتیبانی از فیلمنامههای سینمایی تحت شورای امور فیلمنامه انجام میشود که فیلمنامههای سینمایی در صورت اعلام آمادگی از سوی سازندگان آثار توسط این شورا مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت نیاز به فیلمنامهنویسان مشاوره داده میشود.
فارسیجانی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه شورای امور فیلمنامه اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی فیلمنامههای سینمایی را تکذیب نمیکند بلکه فیلمنامهها پس از آنکه مورد تصویب شورای پروانه ساخت قرار گرفتند اگر احتیاج به بازنویسی داشتند به این شورا معرفی میشوند تا توسط کارشناسان ما مورد مشاوره قرار گیرند و پس از اصلاحات لازم دوباره به شورای پروانه ساخت ارائه شوند و یا اینکه فیلمسازان قبل از ارائه فیلمنامههای خود به شورای پروانه ساخت میتوانند از نظرات کارشناسان شورای فیلمنامه بهرهمندشوند.
مدیر اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه پس از تصویب فیلمنامهها امکان حمایت از ساخت فیلمهای مختلف توسط شورای حمایت معاونت امور آثار سینمایی وجود دارد گفت: در ساختار جدید سازمان سینمایی شورای حمایت از تمامی آثار میتواند حمایت کند و پس از تصویب فیلمنامه به درخواست فیلمسازان میزان حمایت سازمان سینمایی از فیلمنامههای مختلف مشخص خواهد شد.
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر خود فیلمسازان هستند که میتوانند میزان حمایت سازمان سینمایی را درخواست کنند که این حمایت میتواند در بخش تحقیق و پژوهش باشد و یا به صورت مادی باشد که در آن صورت شورای حمایت پس از بررسیهای لازم میزان حمایت مالی خود را از آثار مختلف اعلام خواهد کرد.
فارسیجانی تصریح کرد:در شکل فعلی دیگر هیچ کدام از مراکز سینمایی خودشان نمیتوانند فیلمنامه را به تنهایی تصویب کنند و از این به بعد تمامی فیلمنامهها برای ساخت باید در شورای حمایت مورد تصویب قرار گیرد و این شورا است که میتواند تشخیص دهد فیلمنامهها براساس موضوع توسط کدام یک از مراکز دولتی ساخته شود و حتی در این شیوه تهیهکنندگان بخش خصوصی نیز میتوانند برای ساخت فیلمهای فاخر اقدام کنند.
از مهمترین برنامههای اداره کل مطالعات و توسعه دانش و مهارتهای سینمایی طراحی زیرساختهای اصلی سینمای ایران و انقلاب است و در این خصوص اقدام به تهیه منشور جامع سینما است.