کد خبر 21330
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۰

مدير کارگروه سيستم‌هاي اطلاعات مکاني پرديس فني دانشگاه تهران با بيان اينکه در صورت وقوع زلزله مناطق مرکزي و جنوبي تهران بيشترين تلفات انساني و سازه‌اي را خواهد داشت گفت:‌ تهران يکي از شهرهاي لرزه خيز است که داراي گسلهاي وسيع است.

به گزارش مشرق، دکتر محمودرضا دلاور در پاسخ به مهر افزود: در حال حاضر تعداد زيادي گسل‌هاي شناخته شده در تهران داريم مانند گسل ري و عباس‌آباد و همچنين تعداد زيادي گسل‌هاي ناشناخته داريم و طبق تحقيقاتي که انجام شد هيچ نقطه‌اي از شهر تهران منطقه ايمن نخواهد بود.

وي با بيان اينکه در کشوري هستيم که عمق زلزله‌هايي که اتفاق مي‌افتد در اعماق کم زمين است، اظهار داشت: از اين رو خطرپذيري زلزله‌هايي که در کشور رخ مي‌دهد بسيار بالاست از اين رو لازم است تا در خصوص مسائلي چون کيفيت سازه‌ها و ايجاد اتاق‌هاي ايمن در کشور اقدام کنيم.

مدير کارگروه سيستم‌هاي اطلاعات مکاني با بيان اينکه در اين طرح تحقيقاتي پارامترهايي چون تعداد طبقات، کيفيت سازه‌ها، قدمت سازه‌ها، ميزان جمعيت، ويژگي‌هاي توپوگرافي زمين و وقوع زلزله در شب و روز مورد بررسي قرار گرفت، اظهار داشت: در اين تحقيقات همچنين نسبت به ميزان تلفات احتمالي انساني و فيزيکي و همچنين شدت زلزله و مناطق پرخطر برآوردهايي صورت گرفت.

وي با بيان اينکه تهران جزء شهرهاي لرزه‌خيز و خطرناک کشور است خاطرنشان کرد: در حالي که 25 درصد جمعيت کشور در تهران متمرکز است، بسياري از استانداردهاي کيفي و مقاوم‌سازي براي سازه‌ها رعايت نشده است از اين رو در صورت وقوع زلزله شاهد تلفات زيادي خواهيم بود.

دلاور ادامه داد: طبق برآوردهايي که بر روي گسل‌هاي تهران از جمله گسل ري و شمال تهران صورت گرفت، برآورد شده است که در مناطق مرکزي و جنوبي تهران بيشترين تلفات رخ خواهد داد.

وي همچنين به وجود گسل‌هاي ناشناخته در شهر تهران اشاره کرد و اضافه کرد: براي شناسايي اين گسل‌ها نياز است تا علاوه بر مشاهدات ميداني اقداماتي در جهت لرزه نگاري با استفاده از تکنيک‌ها و سيستم‌هاي تعيين موقعيت و همچنين وارد کردن انرژي به زمين و بررسي عکس‌العمل زمين صورت گيرد. اين امر هرچند که در برنامه پنجم توسعه ديده نشده ولي لازم است تا مسئولان نسبت به اين امور توجه ويژه‌اي داشته باشند.

استاد گروه مهندسي نقشه برداري دانشگاه تهران با تاکيد بر ضرورت سرمايه گذاري در بخش مديريت بحران ادامه داد: ‌در بسياري از کشورها نسبت به اموري چون مديريت بحران توجه ويژه‌اي نمي‌شود چرا که معتقدند پيشگيري بر درمان مقدم‌تر است. در کشور ما نيز بايد توجه شود که سرمايه گذاري در بخش تخريب و بازسازي سازه‌ها چندين برابر هزينه را مي‌طلبد که لازم است علاوه بر اينکه مراکز علمي و تحقيقاتي در زمينه بررسي زلزله فعال شوند بخش هاي حاکميتي نيز در اموري چون نظارت، قانون‌گذاري و نظارت بر رعايت استانداردهاي سازه‌اي نيز توجه داشته باشند.

وي با بيان اينکه وقوع زلزله در تهران حتمي است يادآور شد: طبق تحقيقات زلزله داراي يک دوره بازگشت است که طبق برآوردها هر 150 سال يک بار يک زلزله بزرگ رخ مي دهد و با توجه به اينکه بزرگترين زلزله در تهران در 170 سال گذشته رخ داده است بايد خود را براي وقوع زلزله بزرگ در کلانشهرها آماده کنيم.

نشست بررسي زلزله تهران با اشاره به اجراي پروژه تحقيقاتي در دانشگاه تهران صبح امروز سه شنبه برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس