کد خبر 213112
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۲

محققان دانشگاه دوک از اولین دستگاه نامرئی‌کننده رونمایی کرده‌اند که می‌توان با یک چاپگر سه بعدی آن را تولید کرد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، این دستگاه شبیه پنیر سوئیسی بوده، که هر سوراخ آن به انحراف پرتوهای ریزموج کمک کرده و دستگاهای موجود در مرکز آنرا در برابر این پرتوها نامرئی می‌کند.

هفت سال پیش مهندسان این دانشگاه اولین شنل نامرئی‌کننده را در تجربیات پیچیده آزمایشگاهی نمایش دادند و اکنون می‌گویند که این تجربه در خانه نیز قابل انجام است.

به گفته این محققان، تولید شنلهای نامرئی کننده با این روش ارزانتر و آسانتر است و آنها دستگاه کوچکی با این کاربرد را در دانشگاه دوک ساخته‌اند.

از الگوریتمهایی برای تعیین موقعیت، اندازه و شکل سوراخها برای تحریف پرتوهای ریزموج استفاده شده و فرآیند ساخت آن سه تا هفت ساعت طول می‌کشد.

مانند شنل طراحی شده در سال 2006، نسخه جدیدتر نیز پرتوهای ریزموج را منحرف می‌کند اما دانشمندان بر این باورند که در آینده نه چندان دور این پوشش نامرئی‌کننده برای طول موجهای بالاتر از جمله نور مرئی نیز قابل استفاده خواهد بود.

این شنل صفحه مانند از یک محیط باز در مرکز آن برخوردار بوده که محققان یک جسم مات را در آن قرار دادند. هنگامی که پرتوهای ریزموج از یک سوی صفحه به جسم تابیده شد، این شنل آنرا نامرئی کرد.

این پژوهش در مجله Optics Letters منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس