به گزارش سرویس سینمایی مشرق، اين ديدار كه با ضيافت ناهار همراه بود در هتل لاله برگزار شد و تعدادي از سينماگران در خصوص مشكلاتشان سخنراني كردند. مجري اين مراسم محمد خزاعي و ظاهراً يكي از مسؤولان برگزاركننده و هماهنگكننده با سينماگران محمد داوري بوده است.
در ابتداي اين مراسم محمدخزاعي از استقبال سينماگران جهت حضور در اين مراسم صحبت كرد و گفت كه هنرمندان در اين مراسم ميخواهند حرفها و درددلهاي خود را با آقاي ولايتي كه سابقه فرهنگي دارند بيان كنند و چنين نشستهايي ميتواند به رشد و اعتلاي سينماي ايران كمك شاياني نمايد.
پس از صحبتهاي خزاعي، ولايتي در خصوص تاريخ و فرهنگ ايران صحبت كرد و با اشاره به سابقه دههزار ساله فرهنگ ايراني به عنوان تمدني ريشهدار و كهن كه توانسته است در تاريخ منشا خدمات بسيار باشد از تمدن ايراني به عنوان تنها تمدني ياد كرد كه اگر چه در طول تاريخ در برهههايي شكستهاي نظامي داشته است اما هيچگاه در زمينه فرهنگي مغلوب و مرعوب فرهنگهاي مهاجم و بيگانه نبوده است و حتي با قدرت اين فرهنگها را تحت تاثير خود قرار داده است.
فرهنگ ايراني از چين تا بالكان و تا زنگبار در آفريقا نفوذ پيدا كرده است و در هر گوشه از دنيا و هر موزهاي ميتوان ردپايي از فرهنگ اصيل ايراني را پيدا كرد كه اين نشان دهنده عمق و تاثيرگذاري اين فرهنگ ناب و اصيل است.
ولايتي در ادامه در مورد آشنايي خود با هنر سينما به اهالي سينماگفت: من در چند فيلم و سريال تاريخي به عنوان مشاوره فيلمنامه با اين مجموعهها همكاري داشتهام و با فضاي سينما چندان غريبه نيستم و علاوه بر آن بيننده فيلمهاي شما نيز هستم و معتقدم كه تاثيرگذاري سينما به عنوان يك هنر، بينظير و بيبديل است واستفاده از آن در جلب اهداف ملي و پيشرفت فرهنگ حتمي و لازم است و همانطور كه ما در زمينه خط، نقاشي و معماري در دنيا حرف اول را ميزنيم و با ذوق و استعداد و نجابت و قناعتي كه بنده در هنرمندان سراغ دارم ميتوانيم عرصه سينما نيز حرف اول را بزنيم.
پس از صحبتهاي ولايتي نشست پرسش و پاسخ اهالي سينما با ايشان آغاز گرديد كه طي آن هنرمندان به بيان نقطه نظرات و مشكلات خود درخصوص مسائل سينما پرداختند.
محمدحسين لطيفي، منيژه حكمت، فريدون جيراني، مجيد مظفري، سعيد سهيلي، حميد اعتباريان و مهدي داوري از سينماگراني بودند كه در اين ديدار نقطهنظراتشان را با علياكبر ولايتي در ميان گذاشتند. محور حرفهاي مجيد مظفري سانسور در سينما، محمدحسين لطيفي كپيرايت فيلمها و سريالها، اعتباريان تأثيرات مخرب شبكههاي ماهوارهاي و فريدون جيراني لزوم برقراري رابطه با غرب بود. منيژه حكمت نيز با انتقاد از عملكرد شهرداري و حوزه هنري و بيان اين نكته كه شهرداري با حضور تعداد محدودي از سينماگران حياط خلوت درست كرده است از افزايش فشار بر سينماگران طي سالهاي گذشته انتقاد كرد و گفت: به دليل برخي از اين فشارها بسياري از هنرمندان ما درخواست گرين كارت از كشورهاي خارجي كردهاند و تعدادي از سينماگران مطرح ما از كشور خارج شدهاند. سعيد سهيلي نيز با عنوان كردن اين موضوع كه آقايان حداد عادل و قاليباف با اظهارنظر و عملكرد خود موضعشان را درباره «گشت ارشاد» اعلام كردند از ولايتي نظرش را درباره فيلمش پرسيد. نامزد احتمالي رياستجمهوري نيز در پاسخ به سهيلي عنوان كرد: «من به دليل مشغله كاري نتوانستهام اين فيلم را ببينم و نميتوانم درباره آن اظهارنظر كنم. درست است كه ما ائتلاف كرديم اما ائتلاف ما به معناي توافق در همه موارد نيست. توافق ما در ائتلاف صورت گرفته بر سر فضاي سياسي است كه بايد سمت آن حركت كنيم.»
نكته مشترك در ميان حصبتهاي اهالي سينما انتقاد از وضعيت فعلي سينماي ايران و درخواست از ايشان براي حل مسائل موجود و ارائه راهكار براي برون رفت از وضعيت فعلي بود كه ولايتي در پاسخ به مسائل و مشكلات مطروحه اهالي سينما به اين نكته اشاره كرد كه براي حل معضلات و مشكلات فعلي بايد يك آسيب شناسي جدي در حوزه سينما انجام گيرد تا از طريق آن بتوان سينما را به جايگاه مورد نظر اهالي سينما رساند.
ولايتي درخصوص برخوردهايي كه با هنرمندان صورت ميگيرد نيز به اين نكته اشاره كرد كه هنر و هنرمند داراي ظرافت است و در برخورد با آنان بايد اين موضوع را لحاظ كرد و با هنرمندان بايد با ظرافت و سعه صدر برخورد كرد و بايد هنر و هنرمند مورد احترام قرار گيرند و با برخوردهاي سلبي در زمينه فرهنگ مخالفم و اين برخوردها بايد ايجابي باشد و سينما و بخش خصوصي آن زماني ميتواند پيشرفت كند كه حاكميت نقش حمايتي داشته باشد.
از نكات قابل توجه اين نشست، سوالات و انتقادات صريح، تند و بيپرده مدعوين بود، دخالت نهادهاي موازي درخصوص سينما، تضعيف بخش خصوصي، برخوردهاي سليقهاي و محدوديتهاي موجود براي برخي اهالي سينما، تهاجم فرهنگي، قانون كپي رايت و استفاده ابزاري از اهالي سينما از جمله انتقادات و گلايههاي مطروحه بود در پايان مراسم دكتر ولايتي خطاب به هنرمندان گفت: دغدغه اصلي من ايران و هنر به عنوان بخش مهمي از تاريخ ده هزار ساله ايران مورد حمايت من است. سيد ضياء هاشمي، حسين فرحبخش، روحا... حجازي، مهدي صباغزاده، محسن اميريوسفي، پوران درخشنده، محمدرضا شفيعي، مسعود اطيابي، حبيب كاوش، مريم سلطاني، جلال قزلاياق، محسن علياكبري، علياكبر ثقفي، يدا... صمدي، علي عبدالعليزاده، كاظم راست گفتار، امير پروينحسيني، حديث فولادوند، رامبد شكرابي، خسرو اميرصادقي، محمد صادق آذين، محمدرضا ورزي، علي سرتيپي، محمود فلاح، فلورا سام، محمد نشاط، مجيد اوجي و... تعدادي از سينماگران حاضر در اين مراسم بودند. گفتني است علياكبر ولايتي پيش از اين در مقام مشاور فيلمنامه با چند پروژه تلويزيوني از جمله «نردبامي بر آسمان» همكاري كرده است. فيلمي كه حامد عنقا نويسندهاش بود و محسن علياكبري تهيهكننده. گفته ميشود اين دو سينماگر در كنار محمدحسين لطيفي ساخت فيلم تبليغاتي اين كانديداي رياستجمهوري را انجام خواهند داد.
در همين رابطه گفته ميشود ستادي نيز با حضور تعدادي از سينماگران براي ساخت فيلم تبليغاتي يكي ديگر از اعضاي ائتلاف 1+2 تشكيل شده كه زير نظر مستقيم محمدمهدي عسگرپور مشغول فعاليت براي تحقيقات و فيلمبرداري از سفرهاي نامزد مورد علاقهشان هستند. همچنين از ديگر حضور دستاندركاران سينما اينكه سهشنبه هفته گذشته با هماهنگيهاي يكي از اعضاي يك تشكل صنفي، بيشتر اعضاي اتحاديه 2 در مهماني ناهار يحيي آلاسحق يكي از كانديدهاي احتمالي رياستجمهوري شركت كردند. اين ضيافت با هماهنگيهاي مستقيم تهيهكننده «رژيم طلايي» انجام گرفت.
جمعي از سينماگران ظهر روز گذشته با علياكبر ولايتي يكي از نامزدهاي رياستجمهوري ديدار كردند.