عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه بناست از بین اصولگرایان فقط یک نفر معرفی شوند، اظهار داشت: آن یک نفر باید از مقبولیت، مشروعیت و کاردانی بیشتری برخوردار باشد.

به گزارش مشرق، علی‌اکبر ولایتی عضو ائتلاف پیشرفت امروز در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به سوال آنها در خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری، مذاکره ایران با آمریکا و مهمترین برنامه‌های دولت یازدهم پاسخ داد.

وی در باره اینکه چرا شما گفته‌اید که نظرسنجی‌ها را قبول ندارید و نظر جامعتین برایتان مهم است، افزود: من نگفته‌ام که نظرسنجی‌ها را قبول ندارم، البته نظرسنجی‌ها باید پایه علمی داشته باشد. فردی آمده مدعی شده است که در نظرسنجی‌ها 60 درصد آراء را به دست آورده است.

عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه آقای تقوی عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز نیز در مصاحبه‌ای تاکید کرد که به نظرسنجی‌ها تکیه می‌کنند، گفت: باید در انتخابات ریاست‌ جمهوری مقبولیت، مشروعیت و کارایی را مورد توجه قرار داد. اینکه بگوییم فردی رای کمتری دارد، اما از مشروعیت برخوردار است فقط منجر به شکست اصولگرایان می‌شود؛ همچنین کیفیت در کنار نظرسنجی معیار انتخاب است.

ولایتی با بیان اینکه بناست از بین اصولگرایان فقط یک نفر معرفی شوند، اظهار داشت: آن یک نفر باید از مقبولیت، مشروعیت و کاردانی بیشتری برخوردار باشد.

وی درباره اینکه از چه نیروهایی در دولت خود استفاده خواهید کرد، گفت: ملاک نیروها در دولت آینده کارآمدی و پایبندی به نظام است، افرادی که امتحان خود را به خوبی پس داده باشند و از استقلال نیز برخوردار باشند، اهل تملق و وادادگی نیز نباشند و در داخل کشور به جای ایجاد تنش فقط برای مردم کار کنند.

عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا شما تا دقیقه آخر در انتخابات حضور خواهید داشت یا به نفع یکی از اعضای ائتلاف کناره‌گیری خواهید کرد، خاطرنشان کرد: بنای ما آن است که از بین 3 نفری که در این ائتلاف قرار گرفته‌ایم یک نفر معرفی شود. البته تاکنون 10 الی 12 نفر احساس تکلیف کردند و می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند، اما امیدواریم با سایر اصولگرایان به تفاهم برسیم تا در نهایت اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری یک کاندیدا داشته باشند. وگرنه رای تقسیم می‌شود.

"هر 3 نفر ستادهای انتخاباتی خود را فعال کرده‌اند، وسیله‌ ارتباطی همین ستادهای انتخاباتی است. ضمن آنکه در نظرسنجی‌ها این ائتلاف نسبت به سایر ائتلاف‌ها بالاترین رای را آورده است و بنابراین 2 نفر به نفع یک نفر کنار خواهند رفت و رای آن 2 نفر نیز به نفر منتخب اضافه خواهد شد".

"چرا حاضر شدید با محمدباقر قالیباف که تکنوکرات و ساکت فتنه است ائتلاف کنید؟!"این سوال یکی دیگر از دانشجویان از عضو ائتلاف پیشرفت بود که ولایتی خطاب به او پاسخ داد: شما در هیچ کجای دنیا 2 نفر مثل هم را پیدا نمی‌کنید. آنچه برای ما مهم است مشترکات ما است. مشترکات ما پایبندی به نظام و ولایت‌فقیه است. من نمی‌دانم چرا این سوال علامت تعجب داشت. آقای حداد عادل سلیقه‌ای دارد، من هم سلیقه‌ای دارم. شاید از حدادعادل سوال کنند که چرا حاضر شدی در این انتخابات با ولایتی ائتلاف کنی؟ با وجود اختلاف سلایقی که وجود دارد، اشتراک‌ها را مورد توجه قرار دادیم، هنر ما همین است که بر روی مشترکات تکیه کنیم.

ولایتی اضافه کرد: اگر این کار را انجام نمی‌دادیم، قضیه مثل سال 84 می‌شد. انتخابات به دور دوم می‌رسد و معلوم نیست که در دور دوم چه اتفاقی می‌افتد. دور دوم انتخابات غیر پیش‌بینی‌تر است.

وی درباره برنامه‌های دولت یازدهم برای مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز اظهار داشت: فساد باید به حداقل برسد و برای این کار مسئول قوه مجریه باید تا آنجایی که می‌تواند از سیستم‌هایی همچون بازرسان مخفی استفاده کند.

عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه برای این موضوع جلساتی تشکل شد، یادآور شد: متاسفانه این جلسات و دور هم جمع‌شدن ها کارایی نداشت، مهمترین کار دولت آینده باید مبارزه با فساد باشد؛ کشور با فساد پیش نمی‌رود. دولتی موفق است که مهمترین اولویت خود را مبارزه با فساد قرار دهد و شجاعت مبارزه با فساد را هم داشته باشد.

ولایتی همچنین در خصوص تعریف خود از حجاب نیز تاکید کرد:‌ ملاک حجاب در کتاب استاد شهید مرتضی مطهری آمده است؛ چیزی که در اسلام توصیه شده است چادر است، چادر حجاب برتر است، اما معنای آن این نیست که کسی که چادر ندارد حجاب نیز ندارد. من توصیه می‌کنم کتاب شهید مطهری را در این زمینه بخوانید. ایشان موشکافانه به حجاب پرداختند.

سخنرانی مقام معظم رهبری در نماز جمعه 29 خرداد ملاک ارزیابی عملکرد افراد در فتنه است

دانشجویی از وی سوال کرد نقش هاشمی‌رفسنجانی در فتنه سال 88 را چگونه ارزیابی می‌کنید که ولایتی در پاسخ تاکید کرد: بنده قوه قضائیه نیستم که راجع به افراد قضاوت کنم یا سیستم اطلاعاتی نیستم که بگویم افراد چه کاری کرده‌اند. در مورد افراد ملاک‌هایی را عرض می‌کنم. ملاک ما موضع‌گیری حکیمانه مقام معظم رهبری در 29 خرداد سال 88 است؛ هر کس مطابق با این فرمایشات عمل کرد با فتنه مبارزه کرده، در غیر اینصورت به آن توصیه‌های حکیمانه عمل نشده است.

"در مورد آقای هاشمی‌رفسنجانی باید بگویم که نظر مقام معظم رهبری استفاده از ایشان در سمت ریاست مجمع تشخیص است. ما هم به نظر ایشان احترام می‌گذاریم، البته قضاوت با مردم است و ملاک‌ها هم مشخص است".

عملکرد دولت کنونی یکی دیگر از سوال‌هایی بود که در این نشست دانشجویی از ولایتی پرسیده شد. وی دولت نهم و دهم را از پرکارترین دولت‌های بعد از انقلاب دانست و با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرموده‌اند که باید نقاط مثبت و نقاط منفی را با هم در نظر بگیریم، یادآور شد: در مورد سیاست‌ یارانه‌ای این موضوع در قانون برنامه‌ چهارم و پنجم پیش‌بینی شده بود و باید 30 درصد یارانه‌ها به بخش صنایع داده می‌شد تا کارگران بیکار نشوند، اما این کار انجام نشد.

"درباره تحریم اقتصادی نیز معتقدم که باید با تدبیر تحریم‌ها را دور بزنیم، ما این کار را در دوران جنگ انجام دادیم و بر این اساس برای مقابله با تحریم‌ها هم باید تدبیر کرد".

عضو ائتلاف پیشرفت در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به تجربه شما در عرصه سیاست خارجی، چرا در زمینه مذاکره با آمریکا پیش‌قدم نمی‌شوید، تاکید کرد: بنده مسئول روابط خارجی نیستم. مسئول روابط خارجی وزارت امور خارجه است. اگر بخواهم کاری را انجام دهم، باید از طرف قوه مجریه مامور شوم، ضمن آنکه بنده هم‌اکنون مشاور مقام معظم رهبری هم هستم و اگر اذن ایشان را هم داشته باشم از هیچ‌کاری دریغ نخواهم کرد. سخت‌ترین کارها در دوران وزارت امورخارجه من صورت گرفت، مذاکره ایران و عراق به صدور قطعنامه 598 و کارهای دیگر از جمله دیگر اقدامات بود. حالا هم هر ماموریتی را به بنده بدهند از آن دریغ نخواهم کرد.

ولایتی در خصوص تورم و مقابله دولت با گرانی‌ها اظهار داشت: تورم تا حدی بالا رسیده است و دولت باید کنترل بازار را انجام دهد. باید فوریت‌ها را مشخص کنیم، کارهای کوتاه‌مدتی که می‌توانیم برای رفع این برنامه‌ها انجام دهیم در نظر بگیریم. یکی از برنامه‌های میان مدت نفت و انتقال پول نفت است. ما می‌توانیم خیلی از کارها را انجام دهیم تا از آن طریق بیکاری را کم کنیم.

"چرا پس از ریاست‌جمهوری آیت‌الله خامنه‌ای به وزارت امورخارجه معرفی نشدید و به توصیه ایشان به رئیس‌جمهور وقت معرفی شدید؟" این یکی از سوال‌های دیگر دانشجویان از وزیر امور خارجه در دولت‌های دفاع‌مقدس و سازندگی بود که او در پاسخ این موضوع را رد کرد و گفت: بنده در هر 4 دوره وزیر امورخارجه بودم و این سمت را هم با تائید امام و سفارش رهبری بر عهده گرفتم. در دوره امام ایشان به من گفتند "تو اگر عوض شوی کشورهای دیگر خیال می‌کنند سیاست خارجی ما عوض شده است." بنابراین با تائید حضرت امام در وزارت امورخارجه تثبیت شدم و در این 4 دوره‌ای که وزیر امورخارجه بودم تائید بالاترین مقام کشور را داشتم.

وی همچنین در مورد برنامه‌های دولت آینده خاطرنشان کرد: اول باید به یک موضوعی اشاره کنم و آن این است که ما در اوایل انقلاب موشک دوربرد با تنظیم الکترونیکی نداشتیم و 6 موشک از لیبی گرفتیم. موشک سام 2 و سام 3 هم همینطور.  اما در آینده توانستیم طراحی‌های خوبی را انجام دهیم.

عضو ائتلاف پیشرفت با بیان اینکه چشم‌انداز و سیاست‌های کلی ابلاغ شده است و برنامه‌های پنج‌ساله هم مشخص است، اظهار داشت: ما در سیاست‌، امنیت، دفاع و علمی - فناوری به 1404 رسیده‌ایم. در زمینه فناوری هسته‌ای و فضایی نیز در آسیای جنوب در رتبه‌ای بالایی قرار داریم، اما در اقتصاد به این مرتبه نرسیده‌ایم. چرا؟

"علت آن است که اصل 44 را اجرا نکردیم. اگر اقتصاد دولتی باشد، به جایی نمی‌رسیم. در اصل 44 آمده است که همه بیمه‌ها به غیر از بیمه مرکزی و همه بانک‌ها به غیر از بانک مرکزی و ملی باید خصوصی باشد، اما این کار انجام نشده است. کارخانه‌ها نیز باید خصوصی شود، حتی کارخانه‌های پایین دست نفت نیز باید خصوصی باشد".

ما در این صورت حتما می‌توانیم به مقصدی که در چشم‌انداز ترسیم‌ کرده‌ایم، برسیم. اما خصوصی‌سازی را انجام نداده‌ایم. کارخانه‌ها تعطیل شده‌اند و کارگران بیکارند. بنابراین دولت باید براساس این تفسیری که مجمع تشخیص مشخص کرده، درست عمل کند. می‌شود نفت را فروخت. می‌شود پتروشیمی را 100 میلیون تن رساند و حتی می‌توان پتروشیمی را هم به بخش خصوصی واگذار کرد.

ولایتی در ابتدای سخنانش گزارشی از اجلاس بین‌المللی علما و بیداری اسلامی پرداخت و گفت: این اجلاس هم همچون اجلاس‌های گذشته با موفقیت و با نتایج خوب به پایان رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • مفید ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    بین ولایتی و لنکرانی مردد هستم. کدو بهتره؟ چرا؟
  • سجاد ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    رای ما لنکرانی به خاطر تقوا و دوری از فساد و البته تایید علامه مصباح ، عمار ولایت
  • علی ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    به نظرم اصلح زاکانی هستش. گذشته اش این رو ثابت کرده و الان هم فساد ستیز واقعی ایشونه. نمونه ش همین چند روز پیش بود که تو دادگاه سایپا تک و تنها حاضر شد تا از منافع به غارت رفته ملت دفاع کنه.
  • ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    شما اگر به سابقه افراد نگاه کنید تشخیص می دهید 1- رهبر در دوران ریاست جمهوری در هر دو دوره آقای ولایتی را به عنوان نخست وزیر معرفی نمودند که مجلس آن زمان قبول نکردن 2- در مدت سی سالی که ایشان در دولت و مقام عالی بوده اند هیچ انحرافی دیده نشده است و اکنون نیز مشاور رهبر نماینده رهبر در مجامع مختلف می باشند که آقای لنکرانی هیچ یک از اینها را ندارند تفاوت از اوضح واضحات است اما تبلیغات مخصوصا تخریب توسط جبهه پایداری زیاد است
  • هادی ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    تعهد و تخصص و تجربه و کلی نگری و دارای بینش،آرام و قاطع،اهل بلوف هم نیست. به نظر من آقای ولایتی اینا رو داره واسه دولت تشکیل دادن. لنکرانی فقط تعهد داره،در ضمن نیدونم چه اتفاقی افتاده ایشون گفتن که واسه انتخابات مجلس آمادگی ندارن چطور واسه ریاست جهوری آماده شدن یییی هوو
  • جواد ۱۸:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    ناشناس جان! انتقادات از سوی جبهه پایداری ، فقط علیه مشایی و هاشمی مطرح شده ، جو سازی نکن برادر من! ولایتی هم آدم درستی هست ولی آیا در میدان اجرایی موفقیت چشم گیری از ایشان دیده ایم؟
  • ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    اقای ناشناسی که به قول خودت ولایتی و لنکرانی رو معرفی کردی و در پایان به نا حق پایداری رو تخریب می کنی اگه دکتر لنکرانی سوابق ولایتی رو نداره چون هنوز جوان هستن و از سوابقشون وزیر بهداشت بودن مورد تایید علامه مصباح هستن ..........
  • سید ولایتمدار ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    من که به آقای ولایتی رأی می دم. مهمترین خصوصیاتی که دارند: 1- فردی با تجربه بالا در عرصه سیاست هستند که چندین دوره وزیر خارجه موفقی بودند و امتحانشون رو پس دادن. 2- فردی متعهد و انقلابی و ولایتمدار و در عین حال معتدل هستند. 3- مشاور مقام معظم رهبری هستند. 4- فردی تحصیل کرده هستند و ائتلافی که تشکیل دادند شامل عناصر فرهنگی، اقتصادی هستند.
  • ۱۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    امام خمینی(ره) فرمودند که «تا ولی فقیه در ایران باشد، ملت ایران سایه هیچ دیکتاتوری را بالای سر خود احساس نخواهد کرد.
  • ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۱
    0 0
    فقط و فقط دکتر جوان انقلابی
  • سجاد ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    0 0
    چرا پاسخ منو نشون ندادید
  • سجاد ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    0 0
    آقای ولایتی همونیه که سال 84 به نفع آقای هاشمی کناره گیری کرد و به گفته خودشان هنوز هم بر این حرف هستند. جبهه پایداری نیاز به تخریب افراد ندارد بویژه ولایتی که در جبهه دوستان است. جبهه پایداری از این حرفها مبرا است و فقط از ویژگیهای کاندید خود می گوید. بهتر است با دقت بیشتری سایتها و خصوصا "رجانیوز" رو بخونید
  • آشنا ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    0 0
    خدا کنه آن یک نفر دکترولایتی باشد
  • ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    0 0
    احسنت بر اقای سجاد با جواب منطقی
  • ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۲
    0 0
    ببخشید منفی دادم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس