یکی از شعارهای احمدی‌نژاد توزیع عادلانه وام‌های بانکی در سراسر کشور و متوقف ساختن روند تمرکز تسهیلات بانکی در شهر تهران بود، اما آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد این شعار نه تنها محقق نشده، بلکه روند معکوسی هم یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، انتقاد از نحوه توزیع وام‌های بانکی، یکی از محورهای اصلی شعارهای احمدی‌نژاد در تبلیغات انتخاباتی سال 1384 بود. او پس از ریاست جمهوری نیز بر شعار «توزیع عادلانه وام‌های بانکی» تاکید می‌کرد و از این که بخش اعظم وام‌های بانک‌های کشور در شهر تهران توزیع می‌شود، به شدت شاکی بود.

اما آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد دولت‌های نهم و دهم، بر خلاف شعارهای رئیس آن، نه تنها در راستای توزیع عادلانه منابع بانکی گام برنداشته‌اند، بلکه سهم پایتخت‌نشینان از وام‌های بانکی نسبت به اوایل دولت احمدی‌نژاد، بیشتر هم شده است.

در سال 1385 سهم پایتخت از مجموع تسهیلات بانک‌ها در کل کشور 35 درصد بود که این رقم طبق آخرین آمار منتشره بانک مرکزی به 36 درصد در آبان سال گذشته افزایش یافته است.

این حقیقت آماری نشان می‌دهد بر خلاف شعارهای پرحرارت احمدی‌نژاد مبنی بر عزم و برنامه دولت وی برای توزیع عادلانه منابع بانک‌ها، عملا بهبودی در این مسیر رخ نداده و همچنان بیش از یک سوم کل وام‌های بانکی به پایتخت‌نشینان پرداخت می‌شود.

از آنجا که سیاست گذاری و مدیریت بانک‌ها در اختیار دولت است،باید منتظر بمانیم که آیا باز هم برخی مسئولین در دولت ، عدم توفیق در توزیع عادلانه تسهیلات بانک‌ها را به نهادی دیگری و یا ارسال یک پیامک از یک خبرگزاری ربط می دهند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سیّدعلی ذوالفقاری ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    0 0
    کلاً به آمارها بسنده نکنید. آمارها منبع موثقی نیستند. لآاقل تا الآن نبوده اند.
  • ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    0 0
    ایت الله سید محمد خامنه ای :هر یک از مردم ایران می‌توانند در وجدان خود برای این کارها نامی بگذارند و یا مثلاً‌ قضاوت کنند شخصی که با داشتن مناصب عالی در کشور و ادعای خدمت به انقلاب و پیروی از امام و همدلی با مقام عالی رهبری، همراه کسانی می شود که آتش فتنه برپا می‌کنند، علیه انقلاب و نظام و اسلام و ولایت فقیه و رهبری شعار می‌دهند، به حضرت سیدالشهداء اهانت می‌کنند، در صف نماز جمعه آن را مسخره می‌کنند، مسجد آتش می‌زنند، شعار به نفع اسرائیل و آمریکا می‌دهند و جوانان حزب‌اللهی را می‌کشند و اموال عمومی را تخریب می‌کنند؛ شایسته چه عنوانی است؟ و آیا می‌شود به شخص او یا هر کس را که او برای نامزدی مقام ریاست جمهوری پیشنهاد می‌کند اعتماد کرد و رأی داد؟ و آیا مقامات عالیه روحانی حوزه‌ها و شهرها که حامی اسلام و مدافع اسلام و ذاکر مصایب امام حسین (علیه السلام) هستند با نامزدی و انتخاب چنین کسی موافقت خواهند داشت؟ و آیا مدافعان خون هزاران شهید پاک و جانبازان و آزادگان از چنین کسی حمایت خواهند کرد؟
  • یه غریبه ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    0 0
    ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!
  • ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    0 0
    ایت الله سید محمد خامنه ای : یکی دیگر از سفسطه‌های مطرح کنندگان نامزدی آقای هاشمی -علاوه بر افاضات پیشین- طرح دو اصل جدید ولی بی‌محتوا و بدون معنای خارجی است. یعنی پیشنهاد «راهکار عبور از وضع کنونی با دو اقدام اساسی: یکی همدلی داخلی، دوم همزیستی جهانی.» «وضع کنونی» در بهترین تفسیر می‌تواند ناظر به امور اقتصادی باشد ولی در پشت سر آن معنای دیگری هست که شعار فتنه 88 بود یعنی مبارزه با دیکتاتوری و تبدیل نظام ولایت به جامعه مدنی! و مقصود از «راهکار» اثبات این موضوع است که ملت دچار بحران پیچیده و لاینحلی است و اکثریتی در جامعه ناهمدل و متخاصم وجود دارد و برای برون‌رفت از این «بحران» که مقام اعلای کشور و مسئولین هم قادر به حل آن نیستند، ایشان آماده حل مشکلات است با این فرض که «مقبولیت عامه» دارد و می‌تواند به محض احراز ریاست جمهوری، در کشور همدلی ایجاد کند
  • ۰۵:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۵
    0 0
    باید همه سالها رو از 80 یا 84 می نوشتید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس