کد خبر 210778
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۶

یک کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: اگر من انگیزه دارم که به عرصه رقابت انتخاباتی وارد شوم این است که می‌خواهم ورق را برگردانم، باید کاری کنیم؛ بر اساس روش‌های اسلامی و اصول اسلامی.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، صادق واعظ‌ زاده در همایش ملی خلیج‌فارس در شیراز، افزود: ایران تئوری مقاومت یا بازدارندگی هسته‌یی که در جهان مطرح است را تغییر داد و عملا به جهان اثبات کرد که می‌توان بدون داشتن تسلیحات هسته‌یی، قدرت بازدارندگی داشت.

وی با اشاره به پیشینه تاریخی مردم ایران، استعمارستیزی و مقابله با هرگونه استثمار از گذشته‌ تاریخ تاکنون را یادآور شد و خاطرنشان کرد: ما یک سیاست موفق در عرصه بین‌المللی پیش گرفته‌ایم که منحصر به فرد است و ملت ایران آن را به جهان معرفی کرد.

وی ادامه داد: در جهان نظریه‌ای وجود دارد که اگر کشوری دارای توان هسته‌یی و تسلیحات هسته‌یی بود کشور مجاور آن می‌تواند با هدف داشتن قدرت بازدارندگی به آن امکان هسته‌یی دست یابد و دشمنان ما نیز بر اساس این تئوری باور نمی‌کنند که ما نه نیازی به سلاح هسته‌یی داریم و نه به آن فکر می‌کنیم. این تردید در کشورهای صنعتی و غربی باعث شده هرچه می‌گوییم به دنبال سلاح هسته‌یی نیستیم، تاکید کنند که حتما کاسه‌ای زیر نیم کاسه است.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من برخلاف برخی دوستان و سیاستمداران داخل که ایران را در خطر تهاجم نظامی می‌پندارند و هر از گاهی دل مردم را خالی کرده و از احتمال تهاجم سخن می‌گویند، اعتقاد دارم قدرت بازدارندگی ایران به توانمندی این کشور باز می‌گردد و با همین قدرت بازدارندگی، هیچ کشور عاقلی حتی به اندیشه‌اش تجاوز را راه هم نمی‌دهد.

وی ادامه داد:‌ البته اگر بنیه‌های کشور ضعیف شود، اگر در عرصه اقتصاد، فرهنگ، سیاست و سایر مبانی دچار ضعف شویم شاید دشمنان به فکر تجاوز نظامی هم بیفتند اما امروز آن‌چه در دستور کارشان قرار دارد تهاجم فرهنگی است، تهاجم اقتصادی است، تهاجم سیاسی است البته نباید ساده‌اندیش هم بود و کشور را باید همواره در برابر هرگونه اقدام نظامی احمقانه‌ای نیز آماده نگه داشت.

وی تاکید کرد: نقطه ضعف ایران امروز مسائل اقتصادی است و نقطه قوت‌مان علم، فناوری و دانشگاه و نیروی متخصص است. اگر نقطه ضعف‌مان بیشتر شود و به حد بحران برسد احتمال تهاجم هم زیاد می‌شود. ما باید دانشگاه را که نقطه قوت است تقویت کنیم. باید مشکلات دانشگاه را برطرف کرد و به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکتی مستمر را آغاز کرد و تا نقطه قوت ادامه داد.

واعظ‌زاده دستاوردهای علمی ایران را زبانزد جهانیان دانست و گفت: باور کنید من به عنوان یک فرد علمی می‌گویم که ایران از نظر دانشمندان جهان در عرصه علمی دستاوردهای فراوانی داشته و از نرم جهانی هم بالاتر رفته است.

وی با اشاره به روحیه علم‌جویی ایرانیان، گفت: این روحیه زمانی که اسلام به ایران آمد با اعتقادات دینی آمیخته و تقویت شد. این همان سخن پیامبر(ص) است که اگر علم در ثریا هم باشد ایرانیان به آن دست می‌یابند اما شرط دارد و آن این است که فضای آزاداندیشی، مناظره‌های آزاد، نقد و فضای سخن گفتن مطلوب در دانشگاه ایجاد شود، این سیاست نظام است؛ نقد در چارچوب مصالح. مصالح نظام فضای وسیعی را ایجاد کرده است؛ لذا آن‌قدر فضا باز است که اصول نظام با نقد خدشه‌دار نشود. باید بلندنظر بود، آنان که بلندنظر نیستند هر نقدی را موجب خدشه‌دار شدن نظام می‌دانند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در سال‌های پس از انقلاب دولت‌ها کمتر در جایگاه واقعی خود قرار داشتند. دولت یک بازیگر بوده در کنار سایر بازیگران. وقتی دولت یک کشور رقیب مردم باشد مطمئنا دولت برنده می‌شود. دولت نباید مانند بنگاه اقتصادی وارد تجارت، معامله و سود و زیان شود و ما پس از انقلاب این موضوع را کم و بیش داشته‌ایم.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: من به دولتی که مقتدر بر کرسی عظمت بنشیند، انصاف و عدالت را برقرار کند اعتقاد راسخی دارم اما این غالبا وجود نداشته است. دولت شرکت تولیدی تشکیل می‌دهد، اتومبیل می‌سازد و بعد می‌خواهد قیمت را تعیین کند آن هم به نفع مردم، آیا امکان‌پذیر است؟ دولت باید از کف صحنه اقتصاد به جایگاه رفیع خود باز گردد.

وی گفت: به دولت ضعیف معتقد نیستم. بعضی‌ها می‌گویند دولت باید کوچک شود، کوچک شدن دولت به معنای ضعیف شدن آن نیست. در کشوری که این همه منابع بالفعل هنوز وجود دارد این همه نیروی انسانی متخصص هنوز مشغول به کار نشده‌اند باید دولت قوی باشد تا بتواند مردم را ثروتمند کند و از محل مالیات‌ها به کسب درآمد بیندیشد.

وی افزود: دولت باید از مناقشات سیاسی فاصله بگیرد. اگر دولتی پای اصلی مناقشات سیاسی باشد نه به پیشرفت می‌رسد و نه می‌تواند اقتصاد را رشد دهد. دولت آینده اگر از جناح‌ها و گروه‌های سیاسی باشد که یک پای دعوای سیاسی و مناقشات هستند ادامه تجربه گذشته است، مناقشات دارد انفجاری می‌شود. دعوا و جنجال سیاسی یکی از نمادهای دموکراسی است اما اگر دولت محور این مناقشات و دعواها بود پیشرفت حاصل نمی‌شود.

واعظ‌زاده تاکید کرد: رییس‌جمهور باید دید سیاسی، علمی و حکمت داشته باشد.

یک دانشجو پرسید: در حالی که قانون برگزاری اعتراض‌های آرام را پیش‌بینی کرده، چرا در جامعه ما اعتراض به هیچ مشکلی دیده نمی‌شود؟

واعظ‌ زاده پاسخ داد: قانون اساسی تجمع‌ها و راهپیمایی‌ها را مجاز می‌داند، تجمع‌هایی که شاید اعتراضی هم باشد اما کلمه اعتراض یا تجمع اعتراضی در قانون نیامده است؛ اگرچه برگزاری راهپیمایی و تجمع در چارچوب قانون آزاد است و گمان نمی‌کنم مشکلی ایجاد کند. ما در این زمینه احتیاج به دو چیز داریم؛ اول تجربه سیاسی و دوم گسترش دید مسوولان. مردم ما غروری دارند که گمان می‌کنند همه چیز را می‌دانند، ما نیازمند تجربه بیشتر در عرصه دموکراسی هستیم، از طرفی گمان می‌کنیم که هر اعتراضی شد بنیان‌های نظام را نشانه رفته است. حوادث بعد از انتخابات 88 هم ناشی از همین تفکر بود. امروز اگر دانشجویان یا بازاریان اعتراض کنند یا بخشی از بازار به دلیل اعتراض به مشکلات اقتصادی تعطیل شود گمان می‌کنیم حرکتی کوبنده شکل گرفته، ما بیش از این‌که به قانون احتیاج داشته باشیم نیازمند تجربه دموکراسی هستیم، اگرچه شفافیت قانون هم نیاز است.

دانشجوی دیگری درباره رابطه با آمریکا پرسیده که وی گفت: رابطه ما با آمریکا برقرار بود، آن‌ها رابطه را قطع کردند. قطع رابطه با آمریکا جزء اصول انقلاب نیست، اگر کسانی فکر می‌کنند که تا ابد باید قطع باشد درست نیست اما سیاست بسیار پیچیده است و قطع رابطه می‌تواند دفعی و آنی باشد، اما برقرار کردن آن نیازمند زمینه‌هایی است. برای ایجاد ارتباط باید آمریکا ابتدا از فاز تخاصمی خارج شود زیرا قطع رابطه به معنای ورود به فاز تخاصمی است.

وی تصریح کرد: البته توجه داشته باشید که با برقراری رابطه با آمریکا تمام مشکلات حل نمی‌شود. روسیه هم با آمریکا ارتباطی دوستانه و نزدیک دارد اما آمریکا می‌خواست انتخابات ریاست‌جمهوری آن را زیر سوال ببرد. نباید ساده‌اندیش بود اما دشمن‌تراشی هم نباید کرد. این‌که رهبری می‌فرمایند حکمت را حاکم کنیم همین جاست. ما باید حکمت را بر عزت و مصلحت حاکم کنیم. باید عقل و تدبیر و حکمت بر کشور حاکم باشد تا هزینه بی‌خودی ندهیم،‌ دستان‌مان را هم بالا نگیریم.

دانشجویی پرسید: شما چرا از گذشته تاکنون هیچ بسته فرهنگی ارائه نداده‌اید؟ هیچ سخنرانی در جمع دانشجویان نداشتید؟ هیچ رویکردی را ارائه نکردید؟ الان که زمان انتخابات است به میان دانشجویان آمدید؟!

واعظ زاده پاسخ داد: من حتی اگر داغ‌ترین حرف‌های سیاسی را بزنم هیچ رسانه‌ای آن را تیتر نمی‌کند. من دنبال جریان سیاسی مستقل هستم. علت این‌که تاکنون هم به دنبال تریبون‌های عمومی و مطرح کردن مسائل نبودم این بود که به دنبال دستورالعمل سیاسی برای این جریان‌سازی بودم اما امروز احساس می‌کنم این امکان وجود دارد.

وی تصریح کرد: البته اگر صحبت‌های من در شورای انقلاب فرهنگی همان بخش صحبت‌های من منتشر شود شما متوجه می‌شوید که این حرف‌ها را در گذشته هم گفته‌ام، این اندیشه‌ها در من در دوران نوجوانی وجود داشته است. من در زمان گزینش دانشجوی دکتری این مسائل را عنوان کردم. در زمان مطرح شدن بحث ایجاد کرسی آزاداندیشی در دانشگاه این‌ها را مطرح کردم.

یک دانشجوی دیگر پرسید: چه تضمینی وجود دارد که بعد از انتخاب شدن از رهبری فاصله نگیرید؟

این کاندیدای احتمالی انتخابابات ریاست جمهوری گفت: رابطه من با رهبری به گونه‌ای است که من به او معتقد هستم. اعتقاد دارم که وقتی ایشان می‌گوید آزاداندیشی، نظر قلبی و ذاتی خودشان است، دل‌شان می‌خواهد دانشجو به دلیل نبود فضای گفتمان بغض نکند، احساس نکند که نمی‌تواند حرفی مخالف بزند، اما عاشق نظام هم باشد. اعتقاد دارم رهبری هیچ‌گاه اپوزیسیون دولت نبوده‌اند ولو این‌که بعضی از سیاست‌های بعضی از دولت‌ها را قبول نداشتند. اعتقاد دارم هر دولتی که با رهبری زاویه گرفت موفق نخواهد شد. رهبری فردی فرهیخته، روشنفکر و دانشمند است. در زمان تدریس بیش از آن‌که طلبه حوزه پای صحبت‌های ایشان بنشیند دانشجویان دانشگاه در مباحث درسی ایشان حضور داشتند.

وی تصریح کرد: اگر من انگیزه دارم که به عرصه رقابت انتخاباتی وارد شوم این است که می‌خواهم ورق را برگردانم، باید کاری کنیم؛ بر اساس روش‌های اسلامی و اصول اسلامی.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس