کد خبر 210432
تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی ایران با تاکید بر لزوم تدوین برنامه‌ای جامع و تهیه سند راهبردی که بتوان جهت حرکت در مسیر علمی شدن ورزش به عنوان یک برنامه بالادستی از آن الگو برداری کرد، گفت: داشتن چنین برنامه‌ای موجب تسریع دستیابی به اهداف به خصوص در بخش بانوان و میزان موفقیت‌های آنها می‌شود.

به گزارش مشرق، نازنین راسخ که مدرس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) هم هست در گفتگو با مهر با تاکید بر اینکه یکی از مسائل مورد توجه در جامعه امروز توجه به علمی شدن ورزش است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری هم نسبت به این مسئله تاکید زیاد دارند. اما واقعیت این است زمانی می‌توان به سمت علمی شدن ورزش حرکت کرد که دانشگاه‌ها، مراکز علمی و مراکز اجرایی یکدیگر را باور داشته و همسو با هم حرکت کنند.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی یک بال برای علمی شدن ورزش هستند و مراکز اجرایی بال دیگر آن که باید همسو با هم حرکت کنند، ادامه داد: یکی از کارهای اساسی برای این حرکت همسو  تدوین برنامه‌ای جامع و تهیه سند راهبردی است تا به عنوان یک برنامه بالادستی از آن الگو برداری شود. در این صورت روند دستیابی به اهداف تسریع داده می‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی تاکید کرد: اگر در راستای علمی شد ورزش دانشگاه‌ها، مراکز علمی و مراکز اجرایی به تنهایی کار کنند حرکت موازی انجام می‌دهند و موازی کاری هم به نتیجه نمی‌رسد. بنابراین بهتر است یک برنامه واحد بالادستی وجود داشته باشد تا این مراکز بتوانند با الگو برداری از آن همسو با هم حرکت کنند.

راسخ با اشاره به کلنگ زنی دانشگاه تربیت بدنی و اینکه این دانشگاه زیر نظر وزارت ورزش و جوانان و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شکل خواهد گرفت، یادآور شد: برنامه‌ای که ورزش ایران نیازمند شکل گیری آن برای الگوبرداری است، باید با همکاری این دور وزارت خانه تدوین شود. داشتن چنین برنامه‌ای باعث کاهش موازی کاری می‌شود.

مدرس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ورزش بانوان اشاره کرد و گفت: نیمی از جمعیت ما را بانوان تشکیل می‌دهند در حالیکه ورزش بانوان کم است طوریکه طبق آمار مردها 8/6 درصد بیشتر از زنان به ورزش می‌پردازند.

وی به مسائل تاثیرگذار در میزان گرایش زنان ایرانی به ورزش اشاره کرد و اظهار داشت: مسائل فرهنگی یکی از تاثیرگذارترین مسائل است. به هر حال یک دختر پس از رسیدن به سن بلوغ به راحتی پسرها و با امنیت نمی‌تواند در خیابان ورزش کند و مثلا دوچرخه سواری کند. از طرفی ساعت فعالیت باشگاه‌های ورزشی صبح‌ها به بانوان اختصاص داده شده است در حالیکه درصد زیادی از بانوان شاغلند و صبح‌ها درگیر امور اداری. در این میان مسائل اقتصادی هم در گرایش کمتر بانوان به ورزش تاثیرگذار بوده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی به نتیجه گیری بانوان ورزشکار ایران در بازی‌های آسیایی 2010 اشاره کرد و خاطرنشان کرد: با وجودیکه گرایش کمتر بانوان نسبت به مردها برای ورزش کردن و از طرفی محدودیت‌هایی که برای آنها وجود دارد در این بازی‌ها بانوان عملکرد خیلی موفقی داشتند و حتی در رشته ووشو صاحب مدال طلا شدند. این در حالی است که آن زمان برنامه جامعی تدوین نشده بود.

این کارشناس تاکید کرد: این مسئله نشان می‌دهد که بانوان ورزشکار ایران هم پتانسیل‌های لازم برای ورزش و نتیجه گیری در آن را دارند. بنابراین اگر برنامه جامع مورد نظر تدوین شود و دانشگاه‌ها، مراکز علمی و مراکز اجرایی همکاری لازم را با هم داشته باشند میزان موفقیت زنان بیشتر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس