دعواي 450 يورويي دو دستگاه مشهور، لاریجانی و قالیباف ائتلاف می‌کنند؟، تلاش بانک مرکزي براي حذف يک وظيفه مهم از دوش خود و توزیع کارت هدیه شائبه انتخاباتی داشت از جمله مطالب و خبرهای ویژه ای هستند که روزنامه های امروز کشور به آنها پرداخته اند.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه که در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

* * *

روزنامه آرمان روابط عمومی: پدر 15 روز دیگر ...؟

روزنامه آرمان روابط عمومی که مدت هاست صفحه اول روزنامه خود را به خانواده هاشمی رفسنجانی و بالاخص کاندیداتوری هاشمی در انتخابات 92 اختصاص داده است امروز مهمترین عنوان روزنامه خود را به تصمیم هاشمی برای کاندیداتوری تا 15 روز آینده اختصاص داد.

آرمان روابط عمومی نوشت: محسن هاشمی راه پدر را می‌پیماید. او هم از پدر آموخته باید آنچه آموخته را برای ملت و مردم کشورش هزینه کند، همانطور که آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی در هیچ برهه‌ای که کشور به حضور او نیاز داشت گام به عقب ننهاد و خود و توانمندی‌هایش را به مردم عرضه کرد. حالا محسن هاشمی پس از 20 سال فعالیت در حوزه شهری در اندیشه استفاده از تجربیاتش در نهادی دیگر است و خوب می‌داند حضورش در شورای شهر می‌تواند برای اعتلای فرهنگ زندگی شهرنشینی موثر و مفید باشد. محسن هاشمی پیش از ثبت‌نام، مشاور شهردار تهران و عضو هیات مدیره شرکت بهره برداری مترو بود که از این سمت استعفا داد و مورد پذیرش شهردار تهران قرار گرفت. محسن هاشمی پس از ثبت نام به اظهاراتی در جمع خبرنگاران پرداخت که تنها مربوط به ثبت نام در شورای شهر نبود و او در مورد تصمیم پدرش یعنی آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری هم صحبت کرد و گفت ایشان در مدت 15 روز باقی مانده تصمیم خواهد گرفت که بیاید یا نیاید.

اصلاح طلبان مبتلا به خيالبافي شده اند

به گزارش کیهان، «دعوت خاتمي به نامزدي فقط يك دلخوشي مقطعي و مبتني بر يك فضاي تخيلي است.»
اين مطلب را دويچه وله از قول «رضا-ح» از روزنامه نگاران زنجيره اي خارج نشين منتشر كرد. اين روزنامه نگار فراري مي گويد: در مورد كانديداتوري تحت فشار آقاي خاتمي، دو سابقه وجود دارد. اول سال 1380 كه او تحت فشار اطرافيان، با چشمان گريان پذيرفت كه كانديدا شود و يكي سال 1387 كه پيش از آمدن آقاي موسوي، اين فشارها كارساز شد و آقاي خاتمي كانديداتوري را پذيرفت. با اين وجود، اكنون فشار اطرافيان خاتمي تعيين كننده مسئله نيست، مسئله اصلي شرايط مد نظر حاكميت است كه تفاوت جدي با سال هاي 84 و 87 دارد و كفه ترازو را به سوي نيامدن خاتمي سنگين كرده است.

وي اضافه كرد: در مورد اهداف اصلاح طلبان، با يك سبد درخواست و آرزو مواجه هستيم. گروهي با اميد وارد كردن يك تلنگر به بدنه اصلاح طلب و جوشش دوباره در اين مسير هستند، گروهي ديگر، فرصت را براي احياي اصلاح طلبان و بازگشت به قدرت مناسب مي بينند و برخي عقيده دارند كه اين عرصه، بستري است براي نشان دادن قدرت اصلاح طلبان و فشار بيشتر بر حاكميت. ولي مسئله مهم تر اين است كه جريان اصلاحات و جنبش سبز چه برنامه اي براي بهره گيري از اين موج احتمالي دارد. اكنون برنامه مشخصي به چشم نمي خورد و فقط با يك دلخوشي مقطعي مواجه هستيم.

وي همچنين گفته است بازگشت اصلاح طلبان در كوتاه مدت به حاكميت ممكن نيست. مسئله اصلي اين است كه حاكميت به اصلاح طلبان اعتماد ندارد. در ماه هاي اخير بسيار شنيده ايم كه گفته اند خاتمي شرايطي براي بازگشت به قدرت گذاشته و حتي برخي الان مي گويند چون آن شرايط حاصل نشده، پس نبايد بيايد.

در همين نامه زندانيان اصلاح طلبان هم ديديم كه نوشته بودند آقاي خاتمي بي خيال شرط آزادي ما شود. با احترام به نظرات اين دوستان بايد گفت اين يك فضاي تخيلي است، بحث اصلي شرايط خاتمي نيست، نظام براي خاتمي شرط گذشته است. اول بايد اين شرايط مد نظر نظام تأمين شود، بعد بحث بازگشت به صحنه سياسي و حضور در انتخابات مطرح شود. به نظرم اين درك واقعي تري از فضا هست كه چهره هايي چون حسين مرعشي از اصلاح طلبان يا مرتضي نبوي از اصولگرايان هم به آن اشاره كردند.

اين همكار نشريات زنجيره اي مي افزايد: آقاي خامنه اي در ديدار با سه اصلاح طلب يعني جهانگيري، موسوي لاري و انصاري كه دو نفرشان هم مانند آقاي خاتمي عضو مجمع روحانيون مبارز هستند، به صراحت گفته كه بايد ضدانقلاب را از خودتان دور كنيد. در واقع خواستار اين است كه آقاي خاتمي مرزبندي صريح داشته باشد با جنبش سبز، به نوعي خطايش در انتخابات 88 را بپذيرد تا به دامن نظام برگردد.

حضور جليلي در انتخابات جدي‌ شد

روزنامه اعتماد نوشت: منابع نزديك به جليلي از جدي‌تر شدن حضور وي در انتخابات رياست‌جمهوري و فعال شدن ستادهاي انتخاباتي وي خبر مي‌دهند. به گزارش مهر، يك منبع آگاه نزديك به سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي از جدي شدن حضور وي در انتخابات رياست‌جمهوري سال 92 خبر داد. اين منبع آگاه همچنين از فعال شدن ستاد‌هاي مردمي جليلي در آستانه انتخابات رياست‌جمهوري خبر داد. اخبار به دست آمده از منابع آگاه حاكي از اين است كه با دعوت‌هاي مكرري كه از سوي نخبگان مردمي و دانشجويان از جليلي شده است قرار است وي طي روز‌هاي آينده نظر نهايي خود را درباره حضور در انتخابات اعلام كند.


تايم: انقلاب‌هاي خاورميانه، ميدان جنگ ايران با ایالات متحده آمريكا
 
به گزارش روزنامه وطن امروز، يك مجله آمريكايي مواضع آمريكا در قبال تحولات خاورميانه را متناقض توصيف كرد. هفته‌نامه تايم با اشاره به ادعاي آمريكا مبني بر حمايت از تغييرخواهي و انقلاب‌هاي منطقه خاورميانه نوشت: موضوعي كه اين مساله را متناقض و پيچيده مي‌كند، اين است كه اوباما مخالفتي با سركوب فريادهاي دموكراسي‌خواهان در يمن و بحرين ندارد.

 تايم افزود: آمريكا از اعراب حاكم بر اين كشورها حمايت مي‌كند و تصورش اين است كه ايران جنبش‌هاي مردمي را در كشورهاي منطقه تقويت مي‌كند. تايم تصريح كرد: انقلاب در كشورهاي عربي كه از سال 2011 آغاز شده ميدان جنگ نيابتي ايران با آمريكاست. اين نبرد همچنان ادامه خواهد داشت.

دعواي 450 يورويي دو دستگاه مشهور

خراسان نوشت: بر اساس پرونده شکايتي که هم اکنون توسط دو دستگاه اجرايي مشهور در حال پيگيري است، هر يک از طرفين، ديگري را متهم به هزينه کرد نادرست مبلغ 450 يورو بابت رزرو هتل در يکي از کشورهاي همسايه به منظور پيگيري يک پرونده اداري مي کنند. بر اساس محتويات اين پرونده، کارشناس مذکور در زمان مقرر به کشور مذکور مسافرت نکرده و همين موضوع باعث شده مبلغ فوق توسط هتل ضبط شود. دستگاه ديگر نيز مدعي است برنامه ريزي اين سفر نادرست بوده و آنها از ابتدا مخالفت خود را اعلام کرده بودند.

لاریجانی و قالیباف ائتلاف می‌کنند؟

آرمان روابط عمومی نوشت:  علی لاریجانی، رئیس مجلس علامت‌های متناقضی را در انتخابات 92 ارسال می‌کند. سراج 24 نوشت؛ دکتر علی لاریجانی برای انتخابات 92 با ارسال سیگنال‌های متناقض باعث ناراحتی دوستان مجلسی خود شده است . بنا بر این گزارش از سویی اعضای مهم ستاد قالیباف با اعلام اینکه از طریق کاظم جلالی با لاریجانی در ارتباط بوده و قرار است که لاریجانی اعضای فراکسیون رهروان ولایت را با حدود 150 رای بسوی آنها هدیت کند؛خبر از ائتلاف پنهان لاریجانی با قالیباف را می‌دهند. بعضی از روسای کمیسیون‌ها از ابراز تمایل شخص لاریجانی برای کاندیداتوری خبر می‌دهند.

تلاش بانک مرکزي براي حذف يک وظيفه مهم از دوش خود

خراسان نوشت: در حالي که بر اساس آيين نامه اجرايي ماده 80 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه، بانک مرکزي موظف است سقف کل تسهيلات هر يک از موسسات عامل براي پرداخت تسهيلات جهت اجراي طرح هاي اشتغالزايي را در ابتداي هر سال و با رعايت بسته سياستي ـ نظارتي نظام بانکي مصوب شوراي پول و اعتبار ابلاغ کند، مسئولان بانک مرکزي در نامه اي به اعضاي ارشد دولت از آنها خواسته اند اين بخش از آيين نامه مذکور حذف شود.

خاتمی: از شکست هاشمی درس گرفتم

به گزارش وطن امروز، در جمع‌بندی‌های ‌صورت گرفته توسط چند مرکز مطالعاتی، احتمال کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی نزدیک به صفر است. یکی از استدلال‌های محمد خاتمی برای عدم کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری این است که می‌گوید: «من تجربه شکست هاشمی رفسنجانی را در انتخابات سال 84 دیده‌ام. مردم ایران به فردی که 2 دوره رئیس‌جمهور بوده و بار سوم می‌خواهد به قدرت برگردد به درست یا غلط قدرت‌طلب و فرصت‌طلب می‌گویند.»

 به گزارش جهان، در همین حال، تیم مشاوره خاتمی متن نامه‌ای را تنظیم کرده‌اند که در آن دلایل نیامدن خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری بیان شده است. تاکنون چندین بار متن این نامه تغییر کرده است. برخی مخالف معرفی گزینه حداقلی از سوی خاتمی هستند و برخی دیگر معتقدند اعلام قهر یا شرط گذاشتن برای نظام اوضاع اصلاح‌طلبان را بدتر از آنچه هست خواهد کرد.

با این حال، در روزهای اخیر اسحاق جهانگیری دیدارها و مذاکرات فشرده‌ای با هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی داشته است و گفته می‌شود با حمایت‌هایی که این دو چهره از جهانگیری داشته‌اند و همچنین نظر مثبت اکثر اعضای مجمع روحانیون و کارگزاران نسبت به جهانگیری، وی بزودی به عنوان کاندیدای نهایی اصلاح‌طلبان معرفی خواهد شد.

از سوی دیگر اما مشرق نوشت: موسوی خوئینی‌ها در تحلیلی معتقد است: «تشویق اصلاح‌طلبان به حضور در انتخابات بازی هاشمی رفسنجانی برای نابودی جریان اصلاحات است. خوئینی‌ها به صراحت می‌گوید هاشمی با نابودی جریان اصلاحات می‌خواهد یکه‌تاز میدان سیاست شود».

توزیع کارت هدیه شائبه انتخاباتی داشت

آرمان روابط عمومی نوشت:  مجتبی ذوالنور، مشاور ویژه نماینده ولی‌فقیه در سپاه معتقد است اصل برگزاری همایش دولتی‌ها در ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی و دادن کارت هدیه 50 هزار تومانی به همه حاضران در همایش غیرمجاز و دارای شائبه سوءاستفاده‌های انتخاباتی از امکانات دولت و کشور برای جریان انحرافی است.

 ایلنا نوشت؛ پس از برگزاری همایش جریان دولت در ورزشگاه یکصدهزار نفری آزادی با عنوان تجلیل از خادمین تسهیلات سفرهای نوروزی که بسیاری از شخصیت‌های سیاسی آن را میتینگ بزرگ تبلیغاتی دولت برای حمایت از کاندیدای موردنظر محمود احمدی‌نژاد می‌دانستند و در جریان بازگشت اتوبوس‌های حامل حاضران در ورزشگاه‌های آزادی به استان‌های مختلف کشور یک کارت هدیه 50 هزار تومانی به همه حاضران در ورزشگاه آزادی داده شد.

خاتمي؛ وجه المصالحه اموات سياسي خواهد شد؟

بر اساس گزارش کیهان، در حالي كه خاتمي ادعا مي كند نگران نظام و انقلاب است، شماري از وابستگان گروهك ها و عناصر فراري ضمن نامه اي از وي براي نامزدي انتخابات دعوت كردند.امضاكنندگان با بيان اينكه حامي فتنه سبز هستند، نوشته اند: امضاكنندگان اين نامه اميدوارند جنابعالي كه در چهار سال سخت گذشته، دوشادوش خواسته ها و رنج هاي حاميان جنبش سبز مانده ايد، با اعلام نامزدي خود در انتخابات آتي، به تداوم دموكراتيزاسيون ياري رسانيد.

در ميان اسامي امضاكنندگان نام بابك اميرخسروي (از اعضاي مركزيت حزب توده و از چپ هاي آمريكايي)، عبدالعلي بازرگان (عضو گروهك نهضت آزادي)، حسن يوسفي اشكوري و شمار ديگري از اعضاي گروهك هاي نهضت آزادي و ملي-مذهبي ديده مي شود.

خاتمي به عنوان رئيس شوراي مركزي مجمع روحانيون هرگز توضيح نداده كه كدام سنخيت باعث تجانس و همراهي وي با گروهك هاي قسم خورده ضدانقلاب شده است؟ براساس برخي قرائن اين گروهك ها با قطعي دانستن رد صلاحيت خاتمي، درصددند كه وي را براي نوعي انتحار سياسي به عرصه فرستاده و پيشمرگ اهداف خود كنند. آنها پيش از اين و به نوعي ديگر همين معامله را با بني صدر كردند تا جايي كه او مجبور شد با لباس زنانه از كشور بگريزد و به مجموعه اموات سياسي خارج كشور الحاق شود.

دعوت کنندگان خاتمي را براي دردسرسازي مي خواهند

کیهان نوشت: «دعوت كنندگان خاتمي به نامزدي انتخابات مي دانند كه او رئيس جمهور نمي شود و او را براي دردسرسازي مي خواهند».اين مطلب را امين بزرگيان از همكاران خارج نشين نشريات زنجيره اي مورد تأكيد قرار داد و نوشت: آمدن خاتمي حتي بين زندانيان سياسي نيز شكاف انداخته است. به نامه هاي دعوت نگاه كنيد كه اسامي خيلي از زندانيان در پاي آن نيست.

به گزارش نداي سبز وي مي افزايد: جواد اطاعت از مشاوران خاتمي در انتخابات پيش رو گفته است «درباره سلامت انتخابات ما نبايد پيشداوري بدبينانه كنيم». اين جمله نمايندگي مي كند تمام آن چيزي كه تحت عنوان اصلاح طلبي فرمال و صوري مي توان نام نهاد. لازمه هر نوع مشاركت اثباتي در انتخابات پيش رو توانايي فوق العاده در فراموشي انتخابات قبلي و رخدادهاي آن است. بدون فراموشي انتخابات قبلي نمي توان در انتخابات بعدي مشاركت اثباتي داشت. برخي به اين بهانه كه فرصت انتخابات فرصت خوبي براي سياست است، مي خواهند سر خاطرات و روياهاي ما گول بمالند.

وي در ادامه با بيان اينكه خاتمي را براي دردسرسازي دعوت مي كنند، مي نويسد: «او را دعوت مي كنند تا كانديدا شود و دردسر ايجاد كند.دردسري نه برخاسته از تأييد صلاحيت و رئيس جمهور شدنش كه دردسري برخاسته از رد صلاحيت و با رئيس جمهور نشدنش. گويا همه مي دانند او رئيس جمهور نمي شود.

اين بار خاتمي از جنبه سلبي اش قرار است دردسر شود و نه جنبه ايجابي اش (دوم خرداد). مي توان در وضعيت جديد و از موضعي به مراتب راديكال تر از تحريم، او را به كانديداتوري دعوت كرد؛ نوعي ديالكتيك منفي.»

برخلاف اين تلقي رد صلاحيت خاتمي كمترين هزينه و دردسري براي جمهوري اسلامي ندارد اما جالب است كه مدعيان جنبش سبز و شرط گذاري هاي آن چناني براي توجيه عقب نشيني خود به توجيهات سستي از اين دست استناد مي كنند.

يادآور مي شود اخيراً چند تن از فتنه گران بازداشتي از خاتمي براي نامزدي انتخابات دعوت كرده بودند اما اغلب بازداشت شدگان فتنه سبز حاضر به همراهي با اين دعوت نشده اند.

در همين حال حسن شريعتمداري از اعضاي گروهك منحله حزب خلق مسلمان كه در آلمان به سر مي برد در مصاحبه با راديو فرانسه اظهار داشت تحركات اصلاح طلبان و خاتمي مجالي براي موفقيت نخواهد داشت.

وي تصريح كرد: نه آقاي خاتمي اهل اين ميدان است و نه چنان نظم و انضباطي درون اصلاح طلبان وجود دارد و اين روزها هم براي چنين كاري دير شده و من فكر نمي كنم آنها فرصتي براي اقدام داشته باشند. خاتمي حتي مانند گذشته امكان مانور ندارد. آنها مغضوب نظام هستند و بازداشت عده اي از فعالان نيز باعث تشتت بيشتر شده است.
 
دليل انتخاباتي نشدن ميتينگ آزادي

روزنامه تهران امروز نوشت: احمد خورشيدي آزاد دبير كل جمعيت خدمت‌گزاران انقلاب و پدر داماد احمدي‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار پارسينه، به دليل عدم استفاده انتخاباتي از همايش اشاره كرد و گفت: به نظربنده دليل عدم استفاده انتخاباتي از همايش 100 هزار نفري به خاطر انتقادات گسترده نبود بلكه به دليل اين بود كه دولت نتوانست جمعيت مدنظر را جمع كند.

 اگر دولت مي‌خواست جواب مثبتي به انتقادات مطرح شده بدهد اين همايش را برگزار نمي‌كرد اما به‌رغم همه انتقاداتي كه شد اين همايش را برگزار كردند ولي نتوانستند به هدفشان برسند و چون ديدند كه نتوانستند جمعيت مد نظر را جمع كنند و اقبال چنداني ندارند از اهداف‌شان گذر كردند.

واكنش به افتتاح بيمارستان نيمه كاره

تهران امروز نوشت: شمس‌الله بهمني نماينده مردم رامهرمز و رامشير در مجلس، به فارس گفت: بيمارستان دوم و نيمه تمام اين شهرستان كه قرار است در سفر رئيس‌جمهور به خوزستان مورد افتتاح قرار گيرد غير‌اصولي است و بايد پس از تكميل و تجهيز افتتاح شود.وي افزود: با توجه به اينكه تاكنون 18 سال از آغاز ساخت اين پروژه گذشته، بي‌انصافي است كه هم‌اكنون بدون هيچ‌گونه امكاناتي مورد افتتاح صوري قرار گيرد.

وي خاطرنشان كرد: در صورت افتتاح صوري اين بيمارستان متاسفانه اين پروژه از رديف بودجه‌اي خارج خواهد شد و همچنان پس از 18 سال آرزوي مردم در تكميل و تجهيز آن برآورده نخواهد شد.براي اين بيمارستان هنوز پرسنل و تخصص‌هاي مورد نياز نيز استخدام نشده است.

ادامه رسيدگي به پرونده فساد 3 هزار ميلياردي

به گزارش تهران امروز، ناصر سراج، قاضي پرونده فساد 3 هزار ميلياردي گفت: هنوز دادگاه ۴۶ نفر از متهمان بانك صادرات كه در پرونده فساد ۳‌هزار ميلياردي نقش داشتند برگزار نشده است.وي افزود: هنوز نوبت به رسيدگي به اتهامات اين افراد فرا نرسيده است.پيش از اين دادستان عمومي و انقلاب تهران عباس جعفري دولت آبادي در حاشيه مراسم توديع و معارفه سرپرست دادسراي ناحيه يك شميران عنوان كرده بود كه براي 46 نفر از كارمندان و مديران بانك صادرات كيفرخواست صادر شده است.

دولت آبادي عنوان كرده بود اتهام اين افراد نقش داشتن در وقوع پرونده فساد 3 هزار ميليارد توماني بوده است كه پس از رسيدگي به پرونده از سوي بازپرس براي اين افراد قرار مجرميت صادر شده و سپس پرونده با كيفرخواست به دادگاه ارسال شده است.

تفاهم روي نفر دوم اصلاحات سخت است

روزنامه اعتماد نوشت: مسعود پزشكيان درباره چگونگي حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات رياست‌جمهوري افزود: اگر شرايط براي حضور اصلاح‌طلبان فراهم شود، كانديداي حداكثري، مناسب‌ترين گزينه براي آنهاست و سخت است روي گزينه ديگري تفاهم كنند. نماينده اصلاح‌طلب مجلس نهم گفت: اگر من مسووليتي داشتم، بخشي از جوانان را به خارج كشور مي‌فرستادم كه علم بياموزند؛ پول خرج آنها مي‌كردم كه باسواد شوند و علم جديد ياد بگيرند، بالاخره حداقل 50 درصد اين جوانان به كشور باز خواهند گشت و مفيد خواهند بود، ببينيد چين هم همين كار را كرد كه الان به اينجا رسيده است، ما براي پيشرفت نياز به علم داريم، كار غير علمي جواب نمي‌دهد. وي در پاسخ به اين پرسش كه «اگر جاي آقاي احمدي‌نژاد بوديد، چه مي‌كرديد؟» پاسخ داد: من اگر جاي ايشان بودم به زيرساخت‌ها بيشتر توجه مي‌كردم و مثلا دو مشكل آب و راه را حل مي‌كردم، وقتي راه و وسايط نقليه عمومي در سراسر كشور مشكلي نداشته باشد، دولت اگر بنزين را گران هم بكند مشكلي پيش نخواهد آمد. بايد به نحوي مديريت صورت بگيرد كه اگر از من ماليات اتوبان و راه بگيرند ناراضي نباشم و با كمال ميل بدهم، چون بدانم براي سهولت كار خودم است، حالا شما ببينيد با 750 ميليارد دلار پول نفت چه كردند؟ كدام طرح زيربنايي به سرانجام رسيد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۱
    0 0
    اگر جلیلی کاندیدا شود و رای نیاورد آیا مثل قبل می تواند بدون شائبه عدم نمایندگی از طرف مردم ایران در مذاکرات شرکت کند؟ یا این که زمان تعویض او نیز رسیده است و رای نیاوردنش در انتخابات از این منظر مهم نیست؟
  • ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
    0 0
    هرآنکس که در سرای من درآید نانش دهید آبش دهید از کیشش مپرسید.. هرآنکس که در درگاه خدا به جانی ارزد صد البته در خان ابوالحسن به نانی ارزد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس