گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
روزنامه دولت: مشایی بر خلاف پیش بینی ها عمل کرد/ مراجع برای ورود به چنین میادینی دقت کنند!
روزنامه دولتی ایران امروز در صفحه اول خود با درج عکس اسفندیار رحیم مشایی نوشت: عصر روز پنجشنبه اسفندیار رحیم مشایی بر خلاف تمام پیش بینی هایی که درباره حضور او در جشن استادیوم آزادی می شد به قطعه هنرمندان رفت و بر سر خاک عسل بدیعی حاضر شد.
روزنامه ایران همچنین در خصوص برگزاری همایش روز پنجشنبه در ورزشگاه آزادی نوشت: آنچه از ایجاد حاشیه سازی پیرامون همایش روز پنجشنبه قابل عبرت و توجه ویژه است آن که رسانه های ضد دولتی در موارد مختلف با تحریک احساسات و عواطف برخی دلسوزان باعث می شوند آنان وارد میدان هایی شوند که ابعاد و مختصات دقیق و مشخص ندارد.
در ادامه امده است: در این میان باید تاکید کرد جایگاه مرجعیت ایجاب می کند حضرات آیات مراجع بیش از سایرین در ورود به چنین میادینی دقت و وسواس به خرج دهند. هرچند غالبا این گونه بوده و به حمد الله قاطبه مراجع عظام از دقت نظر بالایی در این خصوص برخوردارند، اما باید یاد آور شد که احتمالا پس از این و با نزدیک شدن به ایام انتخابات، طراحی سناریوهای اینچنینی علیه دولت شدت وحدت خواهد گرفت و این فضا ایجاب می کند دلسوزان دقت نظر ویژه ای داشته و هدف شیطنت های رسانه ای و روانی قرار نگیرند.
در ادامه این مطلب آمده است: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نشان فرهنگی از سوی مسئولین «وایمار» به جانشین رئیس جمهور اهدا کردند.
سناتورها آمريكا را سيبل مي كنند؟!
79 نماينده دموكرات و جمهوري خواه سناي آمريكا به دنبال تصويب طرحي هستند كه دولت آمريكا را ملزم مي كند در صورت حمله اسرائيل به ايران، از نظر سياسي، اقتصادي و نظامي كنار اين كشور قرار گيرد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، در شصت و پنجمين سالگرد اشغال فلسطين، كميته روابط خارجي مجلس سناي آمريكا طرحي تهيه كرده كه براساس آن اگر اسرائيل مجبور شود براي دفاع از خود دست به عمليات نظامي عليه ايران بزند، آمريكا موظف است از لحاظ سياسي، اقتصادي و نظامي به اسرائيل كمك كند.
به گزارش دويچه وله به نقل از جروزالم پست روبرت مندنز رئيس كميته روابط خارجي سناي آمريكا و سناتور ليندزي گراهام از حاميان اين طرح هستند كه توسط يك گروه 79 نفره از هر دو حزب جمهوريخواه و دموكرات تهيه شده است.
كميته روابط خارجي سنا در پيامي رسمي اعلام كرده: «اين كميته پيامي روشن و فوق العاده مهم براي همبستگي با اسرائيل عليه برنامه تهديدآميز اتمي ايران كه اسرائيل، آمريكا و امنيت جهاني را به خطر مي اندازد، ارسال كرده است.»
يادآور مي شود اسرائيل در دنيا به عنوان سگ زنجيري آمريكا تلقي مي شود و جمهوري اسلامي پيش از اين اعلام كرده بود كه خبط و خطاي كذايي رژيم صهيونيستي را پاي آمريكا مي نويسد و تلافي مي كند. اكنون طرح مورد نظر سناتورها، به موضع ايران سنديت مي بخشد. امضاي متقابل آن اين خواهد بود كه ايران تلافي حماقت رژيم صهيونيستي را بر سر نيروها و پايگاه هاي آمريكا در منطقه درمي آورد.
در واقع سناي آمريكا در صورت تصويب چنان طرحي سند رسمي دست جمهوري اسلامي و مراجع بين المللي مي دهد كه واشنگتن مسئول رسمي تمام اقدامات رژيم صهيونيستي است و طبعا بايد هزينه هاي گزاف آن را نيز به جان بخرد؛ با اين فرض مثلا در صورت تكرار جنگ لبنان يا غزه، نيروها و مراكز آمريكايي نيز آماج حملات نيروهاي مقاومت در جهان خواهند بود.
علت شرکت نکردن 'آقای میم' در جشن آزادی
کیهان در ستون گفت و شنود نوشت: گفت: در مراسم روز پنج شنبه استاديوم آزادي، آقاي ميم شركت نكرده بود.
گفتم: كلك مرغابي زده بودند. اول وانمود كردند كه قرار است شركت كند تا شركت كردن او تبديل به خبر شود و اسم طرف مطرح شود ولي بعدا شركت نكرد تا شركت نكردنش خبري شود!
گفت: احتمالا از فردا مي گويند؛ حالا ديديد كه مراسم به خاطر معرفي او نبود؟! و از اين طريق سعي مي كنند باز هم نام طرف را خبرساز كنند.
گفتم: چه عرض كنم؟! راننده اتوبوس به مسافري كه بدون بليط سوار شده بود گفت؛ لطفا بليط! و طرف گفت؛ من ايستگاه قبلي سوار شده بودم. راننده گفت؛ مرد حسابي! ما اصلا ايستگاه قبلي نگه نداشته بوديم و يارو با قيافه حق به جانب گفت؛ فلان فلان شده چرا نگه نداشتي؟ من مي خواستم سوار شوم!
یک قاجار کاندیدای شورای شهر شد
به گزارش آرمان روابط عمومی، مرد63 سالهای که میگوید از نسل قاجار است و در تمامی انتخابات بعد از انقلاب ثبتنام کرده و همیشه هم از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده است، نامزد انتخابات شورای شهر پایتخت شد. ایرنا نوشت؛ کریما... عبدی، پیرمرد63 ساله خوزستانی با حضور در فرمانداری تهران درمورد شانس پیروزیش در انتخابات به خبرنگاران گفت: من نیازی به تبلیغات ندارم.
خانواده مادری من از نسل قاجارها هستند. خانوادهای بزرگ و ریشهدار که اگر آنها به من رای بدهند، حتما در انتخابات پیروز خواهم شد! وی با بیان اینکه در تمام دورههای انتخابات ریاستجمهوری و شوراها ثبتنام کرده، اظهار کرد: در انتخابات ریاستجمهوری سال 84 و همینطور در انتخابات دوره هفتم و هشتم مجلس نیز از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدم.
دموكراسي خواهي خنده دار آل سعود!
همكار مشترك راديو فردا و راديو فرانسه مي گويد ايران و عراق براي ارسال محموله نظامي به سوريه توافق كرده اند كه بغداد از هواپيماهاي خالي از محموله بازرسي كند.
روزنامه کیهان نوشت: پيش از اين آمريكا با طرح اين مسئله كه احتمال دارد ايران از طريق عراق به سوريه سلاح بفرستد، خواستار بازرسي هواپيماهاي ايراني در بغداد شده بود. اين موضع گيري غلط انداز و اغواگرانه براي زوم كردن افكار عمومي روي ايران در حالي است كه سوريه به واسطه كمك هاي كلان رژيم هايي نظير آمريكا، انگليس، فرانسه، عربستان، قطر و... به تروريست ها و گروه هاي مسلح وارداتي تبديل به زرادخانه بزرگ تسليحات و مهمات شده است.
با اين وصف حتي اگر ايران اقدام به ارسال سلاح به سوريه نيز مي كرد، نمي توانست مورد انتقاد آمريكا واقع شود ضمن آن كه ارسال سلاح براي دولت يك كشور اقدامي كاملاً قانوني است ولي ارسال سلاح براي تروريست ها و به منظور مقابله با يك دولت قانوني، فقط در قاب جنايت قابل ارزيابي است.
صرف نظر از اصل اين موضوع كه نوعي فرار به جلو و نعل وارونه است رضا-ت همكار مشترك راديو فرانسه و راديو فردا در تحليلي، خواسته آمريكا از دولت عراق را كه متحد جمهوري اسلامي است به استهزا گرفته و نوشت: دشوار نيست كه ايران پيش از انجام پرواز هواپيماهاي باري خود به مقصد سوريه، بغداد را از نوع محموله آنها مطلع ساخته و از اين راه دست دولت مالكي را براي انجام بازرسي هاي ظاهراً تصادفي باز بگذارد.
به اين ترتيب هم ايران به ادامه ارسال محموله هاي نظامي در بين پروازهاي باري بر فراز عراق قادر گرديده و هم بغداد مي تواند نظارت مورد درخواست آمريكا را در جهت بازرسي از پروازهاي مشكوك هواپيماهاي باري ايران به موقع اجرا بگذارد.
وي مي افزايد: مسير هوايي ايران به سوريه از راه عراق كوتاه ترين خط پرواز از تهران به دمشق است. كشيدن خط لوله گاز طبيعي از ايران به سوريه نيز در همين مسير مستقيم انجام مي شود. با توجه به نزديكي مناسبات تهران با دولت مالكي از يك سو و از سوي ديگر تمايل دولت شيعي عراق براي پيشگيري از روي كارآمدن يك دولت معارض در سوريه، بغداد از تمام توان خود براي قرار گرفتن در كنار جمهوري اسلامي و كمك به رژيم اسد استفاده مي كند.
گفتني است جان كري وزير خارجه آمريكا چندي پيش با سفر به بغداد خواستار جلوگيري از كمك هاي ايران به سوريه شده بود. اين در حالي است كه سوريه از يك ارتش قوي و مسلح به انواع تسليحات برخوردار است و آنچه شكست معارضين تحت حمايت آمريكا، اتحاديه اروپا و اسرائيل و كشورهاي عربستان و قطر را در پي داشته است، اراده مردم سوريه براي مقابله با يك توطئه استكباري و شناخت آنان از ماهيت معارضين و حاميان آنها بوده است. امروزه در ميان مردم سوريه، ادعاي دموكراسي خواهي آل سعود به يك «جوك» تبديل شده كه در ميان مردم، دهان به دهان و با تمسخر نقل مي شود.
تايم: انقلاب هاي خاورميانه ميدان جنگ نيابتي ايران با آمريكاست
روزنامه کیهان نوشت: يك مجله آمريكايي مواضع آمريكا در قبال تحولات خاورميانه را متناقض توصيف كرد.هفته نامه تايم با اشاره به ادعاي آمريكا مبني بر حمايت از تغييرخواهي و انقلاب هاي منطقه خاورميانه نوشت: موضوعي كه اين مسئله را متناقض و پيچيده مي كند، اين است كه اوباما مخالفتي با سركوب فريادهاي دموكراسي خواهان در يمن و بحرين ندارد.
تايم افزود: آمريكا از خلوت ها حاكم بر اين كشورها حمايت مي كند و تصورش بر اين است كه ايران جنبش هاي مردمي را در كشورهاي منطقه تقويت مي كند.تايم تصريح كرد: انقلاب در كشورهاي عربي كه از سال 2011 آغاز شده ميدان جنگ نيابتي ايران با آمريكاست. اين نبرد همچنان ادامه خواهد داشت.
سيانيوز: اصلاح طلبان به دو علت نبايد نامزد معرفي كنند!
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، «اصلاح طلبان در 4 سال اخير با بحران هويت روبرو شده اند. آنها كه همان خط امامي ها و چپ هاي سابق اند از روز اول انقلاب هم در پي جاه و مقام به اين درگاه آمده بودند».سايت گويا نيوز كه رابطه خود با سازمان «سيا» را انكار نمي كند و به همين علت در ميان اپوزيسيون به «سيانيوز» شهرت دارد. با طرح اين سوال كه «اصلاح طلبان مي خواهند چه بكنند»؟
نوشته است «وقتي امروزه از اصلاح طلبان سخن مي گوئيم، دقيقا نمي دانيم منظورمان چيست؟ و از كدام جبهه با كدام هويت حرف مي زنيم» گويانيوز با دعوت از جبهه اصلاحات براي شفاف سازي مواضع و اعلام هويت واقعي خود به سوابق آنها اشاره كرده و با توجه به تغيير مواضع 180 درجه اي آنان طي سه دهه گذشته و همراهي جبهه اصلاحات با اپوزيسيون نظام در جريان انتخابات 88- بخوانيد فتنه آمريكايي اسرائيلي 88- مي پرسد؛ مگر چه اتفاق جديدي افتاده است كه در پي معرفي نامزد براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم هستيد؟!
گويانيوز با تقدير از فعاليت براندازانه اصلاح طلبان كه همراه با ساير گروههاي اپوزيسيون نظام صورت گرفته بود، از آنان مي خواهد كه با معرفي نامزد انتخاباتي، هويت واقعي خود را كه در فتنه 88 آشكار كرده بودند، پنهان نكنند و مي نويسد اكنون سوال افراطيون اصولگرا(!) از اصلاح طلبان اين است كه اگر اصلاح طلب هستيد چرا با اپوزيسيون نظام هم پيمان شده بوديد؟
گويانيوز در ادامه به بحران هويت و سرگرداني اصلاح طلبان پرداخته و بعد از اشاره به چند نمونه كه نشانه شفاف نبودن هويت آنهاست مي نويسد؛«حالا مجموعه اين مشكلات باعث شده است كه اصلاح طلبان نتوانند براي انتخابات رياست جمهوري آينده تصميم بگيرند.
آنها كنار ماندن و به كار مدني قانع شدن را هم، نه مطلوب مي دانند و نه كاري است كه اساسا در آن تجربه اي داشته باشند. گواه اين ادعا هم نقدهايي است كه هر از چند گاهي به دوران اصلاحات وارد مي كنند و مي گويند اي كاش در آن دوران به جاي آن كه تخم اصلاحات را در ساختار سياسي بكاريم در ميان جامعه و مردم مي كاشتيم»!
گويانيوز در پايان به انتقاد از ادعاي اصلاح طلبان درباره محبوبيت خاتمي پرداخته و مي نويسد؛ آن دوران سپري شده و خاتمي در افكار عمومي جايگاه سال 76 خود را از دست داده است و با طرح دوباره اين سوال كه «اصلاح طلبان مي خواهند چه كنند»؟ و مي پرسد؛ «اگر رژيم حتي به اندازه يك دهم آنچه ادعا مي كند به برانداز بودن اصلاح طلبان اعتقاد داشته باشد آيا مي تواند اجازه بدهد كه دوباره آش همان آش و كاسه همان كاسه باشد»؟ و به اصلاح طلبان توصيه مي كند كه به همان موضع «اپوزيسيون نظام» كه در سال 88 داشتند، بازگردند.
ابتکار هاشمی را به خاتمی ترجیح داد
بر اساس گزارش روزنامه وطن امروز، معصومه ابتکار در گفتوگویی از کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی استقبال کرد. وي در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت کاندیداتوری هاشمی اولویت از میان وی و خاتمی برای اصلاحطلبان کدام است، اظهار داشت: آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور بسیار موفقی در دوران خود بود و با درایت و نگاه فراجناحیاش توانست نیروهای مختلف را به کار بگیرد.
وی با بیان اینکه هاشمی رئیسجمهوری فراجناحی بود، گفت: در حال حاضر به شخصیت فراجناحی نیاز داریم که بتواند بدون تنش کشور را در شرایط مطلوبی قرار دهد. ابتکار ادامه داد: با شناختی که از آیتالله هاشمی دارم مطمئنم وی همیشه امیدوار بوده و با نگاهی امیدوارانه در سختترین شرایط، نگاهی به آینده داشته است و ما نیز از سیاستمداران انتظار داریم فراتر از مسائل باندی و جناحی خودشان نگاه کنند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی در پاسخ به اینکه اگر خاتمی بهعنوان کاندیدا وارد عرصه نشود اصلاحطلبان کاندیدای دیگری هم دارند یا خیر گفت: این کاندیدا وجود دارد اما درباره آن در همان زمان صحبت میکنیم.
پشتپرده سر و صدای اعراب درباره زلزله بوشهر
روزنامه وطن امروز نوشت: اگرچه طی روزهای گذشته برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس با ایجاد سر و صدا درباره تبعات زلزله اخیر برای نیروگاه بوشهر، سعی کردهاند این نیروگاه را خطرناک جلوه بدهند ولی کارشناسان فنی عقیده دارند اتفاقا این زلزله باید خیال اعراب را راحت کرده باشد نه اینکه آنها را نگران کند. یک کارشناس در تهران در اینباره گفت: «روی کاغذ مقاومت سازههای بتنی نیروگاه بوشهر 8 ریشتر است.
اما این عددها همیشه دارای ریسک است چرا که ما عملا هیچ وقت نمیتوانیم میزان مقاومت واقعی این سازه و سازههای دیگری از این دست را در شرایط واقعی تولید شده در آزمایشگاه تست کنیم. در هیچ آزمایشگاهی نمیتوان زلزله 8 ریشتری ایجاد کرد. بنابراین همواره ناچار هستیم به عددهای ارائه شده از سوی پیمانکار و تحلیلهای مهندسی اعتماد کنیم».
وی ادامه داد: «اما زلزله هفته گذشته در بوشهر، ما را مطمئن کرد که لااقل درباره نیروگاه بوشهر همه چیز همانطوری است که تحلیلهای مهندسی به ما میگوید. این زلزله یک تجربه نادر برای ما بود که بتوانیم از ایمنی نیروگاه در شرایط «تهدید و تنش واقعی» مطمئن شویم و اکنون این اطمینان نه فقط برای ما بلکه برای آژانس هم ایجاد شده است».
این کارشناس به ایران هستهای گفت: «کشورهای حوزه خلیج فارس باید از زلزله بوشهر خوشحال باشند نه ناراحت، چرا که اکنون روشن شده این نیروگاه کاملا مقاوم است و هیچ تهدیدی تولید نمیکند». با این حال کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، به تازگی با تشکیل نشستی در ریاض درباره ایمنی نیروگاه بوشهر ابراز نگرانی کردند. عبداللطیف
آل زیانی، دبیر کل این شورا گفته است کشورهای حوزه خلیج فارس باید یک طرح مشترک برای مقابله با نشت اتمی از تاسیسات اتمی داشته باشند. وی گفت: «کشورهای عضو شورا پیش از این علیه خطرات نشت اتمی بوشهر و اثرات مضر آن بر محیط زیست هشدار دادهاند و از تهران خواستهاند با پیوستن به کنوانسیون ایمنی هستهای، استانداردهای امنیتی بینالمللی را عملی کند». با این حال کارشناسان عقیده دارند این اظهارات بیش از هر چیز با هدف تولید فشار سیاسی روی ایران به منظور پذیرش کنوانسیون ایمنی هستهای صورت میگیرد.
سرنوشت مبهم يک محموله عظيم احتکار شده
به گزارش خراسان ، بر اساس پيگيري هاي بازرسان يک نهاد نظارتي، علي رغم آنکه يک محموله مواد غذايي احتکاري شامل مقدار قابل توجهي برنج و روغن داخلي و خارجي به ارزش ميلياردها تومان، اواخر سال گذشته در اطراف تهران کشف و مقرر شد اين اقلام پس از راي مراجع قضايي، براي توزيع در بازار تحويل نهادهاي مسئول شود، بررسي ها نشان مي دهد اين حجم عظيم از اقلام مذکور در چرخه توزيع قرار نگرفته و اکنون هيچ نهادي نيز مسئوليت تحويل گرفتن آنها را قبول نمي کند.
واکنش تهران به ادعای توافق با آژانس
آرمان روابط عمومی نوشت: پرس تیوی به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی ایران که از وی به عنوان یک مقام نزدیک به تیم مذاکرهکننده ایرانی، نام برده، گزارش داد که تهران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای برگزاری مذاکرات جدید به هیچ توافقی نرسیده است. در پی اعلام خبر احتمال آغاز مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه آینده میلادی، یک مقام ایرانی این مساله را رد کرد.
بر اساس این گزارش عنوان شده که گفتوگوهایی در این خصوص با آژانس داشتهایم، اما به هیچ نتیجهای نرسیدهایم. گفتنی است برخی رسانههای غربی از جمله آسوشیتدپرس و رویترز به نقل از یک دیپلمات که نامش فاش نشده بود از احتمال از سرگیری مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درماه آینده میلادی خبر داده بودند.
وزير فرهنگ الجزاير:سجده در نماز بزرگترين اهانت به انسان است
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: وزير فرهنگ الجزاير كه خانمي به نام "خليده مسعودي" است ميگويد سجده كردن در نماز بزرگترين اهانت به انسان است، مردم به جاي رفتن به حج پول خود را براي ساختن سينما خرج كنند و تعجب ميكنم كه چرا هتلهاي الجزاير به يك مرد و زن كه با هم ازدواج نكردهاند اطاق مشترك نميدهد. پايگاه خبري "مسلمانان جهان" كه اين مطلب را منتشر كرده، از واكنش شديد مردم الجزاير كه خواستار بركناري اين خانم وزير شدهاند خبر داده است. در اين زمينه، سرمقاله امروز روزنامه را بخوانيد.
تشكيل یک جريان سياسي برای منزوی کردن گروه افراطی در قم
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: جمعي از فعالان فرهنگي و سياسي قم اقدام به تشكيل يك جريان سياسي با خط مشي اعتدالي در اين شهر كردهاند. اين جريان، بعد از آنكه يك گروه افراطي در سخنراني 22 بهمن علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در شبستان حرم حضرت معصومه اخلال كرد، شكل گرفته و در نظر دارد اين گروه افراطي را منزوي نمايد. گفته ميشود ممكن است اين جريان برنامههائي هم براي حضور در انتخابات داشته باشد.
دستگيری تعدادی از كاركنان يك دستگاه نظارت بر واردات در چابهار
بر اساس گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، چند تن از كاركنان يك دستگاه نظارتي در امر واردات كالا در شهرستان چابهار دستگير شدند. يك مقام قضائي در سيستان و بلوچستان طي گفتگوئي اختصاصي با خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي اعلام داشت: اتهام اين افراد مشاركت در قاچاق خودرو، سوءاستفاده از عنوان، اختلاس و ارتشاء ميباشد.
اين مسئول مطلع گفت: متهمين دستگير شده با جعل و دستكاري در اوراق و اسناد رسمي مربوط به واردات خودرو، تعداد قابل توجهي خودروي توليد شده سنوات قبل را بعنوان توليدات جديد وارد كشور كردهاند. وي افزود: در اثر اين اعمال مجرمانه تعداد زيادي خودرو بطور قاچاق به كشور وارد شده است. اين مقام قضائي تاكيد كرد: پرونده درحال انجام تحقيقات ميباشد و با تكميل آن تصميم قانوني اتخاذ خواهد شد.
درخواست ایرانیان برای انتقال حسابها از ترکیه به قبرس
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: که درحالی که برخی بانکهای ترکیه داراییهای ایرانیان در حساب هایشان را مسدود کردهاند، روزنامه حویت چاپ ترکیه از درخواست برخی ایرانیان برای انتقال حسابها به قبرس ترکی خبر دادند. دیپلماسی ایرانی نوشت؛ وزیر اقتصاد قبرس ترکی در گفتوگو با خبر نگاران اعلام کرد، برخی بانکها حسابهای ایرانیان را به دلیل تحریمهای آمریکا مسدود کردهاند و اکنون ایرانیان میخواهند پول خود را به بانکهای قبرس ترکی انتقال دهند.
این درشرایطی است که قبرس ماههاست که با بحران مالی دست و پنجه نرم میکند. البته مخالفتهایی در این زمینه از سوی برخی مقامات وجود دارد. آنها ادعا میکنند اگر پول سیاه به قبرس ترک بیاید، در عین حال میتواند ترکیه را نیز تحت تاثیر قرار دهد چراکه قبرس ترکی حیاطخلوت ترکیه بهشمار میرود. در این صورت ترکیه انگشت اتهام خود را به سوی قبرس نشانه میرود و مقامات قبرس نیز نمیخواهند اینچنین شود.
حضور فعال دلالان عراقي در بازار گندم ايران
خراسان نوشت: بر اساس گزارش يک نهاد مسئول، پس از کاهش قابل توجه ارزش برابري ريال در برابر ارزهاي کشورهاي همسايه، برخي دلالان عراقي حضوري فعال در بازار کشور پيدا کرده و با توجه به اين که نرخ خريد تضميني هر کيلوگرم گندم 650 تومان است، اين دلالان طي هفته هاي گذشته گندم را با قيمت حدود 1000 تومان از برخي کشاورزان خريداري و به عراق صادر مي کنند.
* * *
روزنامه دولت: مشایی بر خلاف پیش بینی ها عمل کرد/ مراجع برای ورود به چنین میادینی دقت کنند!
روزنامه دولتی ایران امروز در صفحه اول خود با درج عکس اسفندیار رحیم مشایی نوشت: عصر روز پنجشنبه اسفندیار رحیم مشایی بر خلاف تمام پیش بینی هایی که درباره حضور او در جشن استادیوم آزادی می شد به قطعه هنرمندان رفت و بر سر خاک عسل بدیعی حاضر شد.
روزنامه ایران همچنین در خصوص برگزاری همایش روز پنجشنبه در ورزشگاه آزادی نوشت: آنچه از ایجاد حاشیه سازی پیرامون همایش روز پنجشنبه قابل عبرت و توجه ویژه است آن که رسانه های ضد دولتی در موارد مختلف با تحریک احساسات و عواطف برخی دلسوزان باعث می شوند آنان وارد میدان هایی شوند که ابعاد و مختصات دقیق و مشخص ندارد.
در ادامه امده است: در این میان باید تاکید کرد جایگاه مرجعیت ایجاب می کند حضرات آیات مراجع بیش از سایرین در ورود به چنین میادینی دقت و وسواس به خرج دهند. هرچند غالبا این گونه بوده و به حمد الله قاطبه مراجع عظام از دقت نظر بالایی در این خصوص برخوردارند، اما باید یاد آور شد که احتمالا پس از این و با نزدیک شدن به ایام انتخابات، طراحی سناریوهای اینچنینی علیه دولت شدت وحدت خواهد گرفت و این فضا ایجاب می کند دلسوزان دقت نظر ویژه ای داشته و هدف شیطنت های رسانه ای و روانی قرار نگیرند.
در ادامه این مطلب آمده است: شورای عالی ایرانیان خارج از کشور نشان فرهنگی از سوی مسئولین «وایمار» به جانشین رئیس جمهور اهدا کردند.
سناتورها آمريكا را سيبل مي كنند؟!
79 نماينده دموكرات و جمهوري خواه سناي آمريكا به دنبال تصويب طرحي هستند كه دولت آمريكا را ملزم مي كند در صورت حمله اسرائيل به ايران، از نظر سياسي، اقتصادي و نظامي كنار اين كشور قرار گيرد.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، در شصت و پنجمين سالگرد اشغال فلسطين، كميته روابط خارجي مجلس سناي آمريكا طرحي تهيه كرده كه براساس آن اگر اسرائيل مجبور شود براي دفاع از خود دست به عمليات نظامي عليه ايران بزند، آمريكا موظف است از لحاظ سياسي، اقتصادي و نظامي به اسرائيل كمك كند.
به گزارش دويچه وله به نقل از جروزالم پست روبرت مندنز رئيس كميته روابط خارجي سناي آمريكا و سناتور ليندزي گراهام از حاميان اين طرح هستند كه توسط يك گروه 79 نفره از هر دو حزب جمهوريخواه و دموكرات تهيه شده است.
كميته روابط خارجي سنا در پيامي رسمي اعلام كرده: «اين كميته پيامي روشن و فوق العاده مهم براي همبستگي با اسرائيل عليه برنامه تهديدآميز اتمي ايران كه اسرائيل، آمريكا و امنيت جهاني را به خطر مي اندازد، ارسال كرده است.»
يادآور مي شود اسرائيل در دنيا به عنوان سگ زنجيري آمريكا تلقي مي شود و جمهوري اسلامي پيش از اين اعلام كرده بود كه خبط و خطاي كذايي رژيم صهيونيستي را پاي آمريكا مي نويسد و تلافي مي كند. اكنون طرح مورد نظر سناتورها، به موضع ايران سنديت مي بخشد. امضاي متقابل آن اين خواهد بود كه ايران تلافي حماقت رژيم صهيونيستي را بر سر نيروها و پايگاه هاي آمريكا در منطقه درمي آورد.
در واقع سناي آمريكا در صورت تصويب چنان طرحي سند رسمي دست جمهوري اسلامي و مراجع بين المللي مي دهد كه واشنگتن مسئول رسمي تمام اقدامات رژيم صهيونيستي است و طبعا بايد هزينه هاي گزاف آن را نيز به جان بخرد؛ با اين فرض مثلا در صورت تكرار جنگ لبنان يا غزه، نيروها و مراكز آمريكايي نيز آماج حملات نيروهاي مقاومت در جهان خواهند بود.
علت شرکت نکردن 'آقای میم' در جشن آزادی
کیهان در ستون گفت و شنود نوشت: گفت: در مراسم روز پنج شنبه استاديوم آزادي، آقاي ميم شركت نكرده بود.
گفتم: كلك مرغابي زده بودند. اول وانمود كردند كه قرار است شركت كند تا شركت كردن او تبديل به خبر شود و اسم طرف مطرح شود ولي بعدا شركت نكرد تا شركت نكردنش خبري شود!
گفت: احتمالا از فردا مي گويند؛ حالا ديديد كه مراسم به خاطر معرفي او نبود؟! و از اين طريق سعي مي كنند باز هم نام طرف را خبرساز كنند.
گفتم: چه عرض كنم؟! راننده اتوبوس به مسافري كه بدون بليط سوار شده بود گفت؛ لطفا بليط! و طرف گفت؛ من ايستگاه قبلي سوار شده بودم. راننده گفت؛ مرد حسابي! ما اصلا ايستگاه قبلي نگه نداشته بوديم و يارو با قيافه حق به جانب گفت؛ فلان فلان شده چرا نگه نداشتي؟ من مي خواستم سوار شوم!
یک قاجار کاندیدای شورای شهر شد
به گزارش آرمان روابط عمومی، مرد63 سالهای که میگوید از نسل قاجار است و در تمامی انتخابات بعد از انقلاب ثبتنام کرده و همیشه هم از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده است، نامزد انتخابات شورای شهر پایتخت شد. ایرنا نوشت؛ کریما... عبدی، پیرمرد63 ساله خوزستانی با حضور در فرمانداری تهران درمورد شانس پیروزیش در انتخابات به خبرنگاران گفت: من نیازی به تبلیغات ندارم.
خانواده مادری من از نسل قاجارها هستند. خانوادهای بزرگ و ریشهدار که اگر آنها به من رای بدهند، حتما در انتخابات پیروز خواهم شد! وی با بیان اینکه در تمام دورههای انتخابات ریاستجمهوری و شوراها ثبتنام کرده، اظهار کرد: در انتخابات ریاستجمهوری سال 84 و همینطور در انتخابات دوره هفتم و هشتم مجلس نیز از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شدم.
دموكراسي خواهي خنده دار آل سعود!
همكار مشترك راديو فردا و راديو فرانسه مي گويد ايران و عراق براي ارسال محموله نظامي به سوريه توافق كرده اند كه بغداد از هواپيماهاي خالي از محموله بازرسي كند.
روزنامه کیهان نوشت: پيش از اين آمريكا با طرح اين مسئله كه احتمال دارد ايران از طريق عراق به سوريه سلاح بفرستد، خواستار بازرسي هواپيماهاي ايراني در بغداد شده بود. اين موضع گيري غلط انداز و اغواگرانه براي زوم كردن افكار عمومي روي ايران در حالي است كه سوريه به واسطه كمك هاي كلان رژيم هايي نظير آمريكا، انگليس، فرانسه، عربستان، قطر و... به تروريست ها و گروه هاي مسلح وارداتي تبديل به زرادخانه بزرگ تسليحات و مهمات شده است.
با اين وصف حتي اگر ايران اقدام به ارسال سلاح به سوريه نيز مي كرد، نمي توانست مورد انتقاد آمريكا واقع شود ضمن آن كه ارسال سلاح براي دولت يك كشور اقدامي كاملاً قانوني است ولي ارسال سلاح براي تروريست ها و به منظور مقابله با يك دولت قانوني، فقط در قاب جنايت قابل ارزيابي است.
صرف نظر از اصل اين موضوع كه نوعي فرار به جلو و نعل وارونه است رضا-ت همكار مشترك راديو فرانسه و راديو فردا در تحليلي، خواسته آمريكا از دولت عراق را كه متحد جمهوري اسلامي است به استهزا گرفته و نوشت: دشوار نيست كه ايران پيش از انجام پرواز هواپيماهاي باري خود به مقصد سوريه، بغداد را از نوع محموله آنها مطلع ساخته و از اين راه دست دولت مالكي را براي انجام بازرسي هاي ظاهراً تصادفي باز بگذارد.
به اين ترتيب هم ايران به ادامه ارسال محموله هاي نظامي در بين پروازهاي باري بر فراز عراق قادر گرديده و هم بغداد مي تواند نظارت مورد درخواست آمريكا را در جهت بازرسي از پروازهاي مشكوك هواپيماهاي باري ايران به موقع اجرا بگذارد.
وي مي افزايد: مسير هوايي ايران به سوريه از راه عراق كوتاه ترين خط پرواز از تهران به دمشق است. كشيدن خط لوله گاز طبيعي از ايران به سوريه نيز در همين مسير مستقيم انجام مي شود. با توجه به نزديكي مناسبات تهران با دولت مالكي از يك سو و از سوي ديگر تمايل دولت شيعي عراق براي پيشگيري از روي كارآمدن يك دولت معارض در سوريه، بغداد از تمام توان خود براي قرار گرفتن در كنار جمهوري اسلامي و كمك به رژيم اسد استفاده مي كند.
گفتني است جان كري وزير خارجه آمريكا چندي پيش با سفر به بغداد خواستار جلوگيري از كمك هاي ايران به سوريه شده بود. اين در حالي است كه سوريه از يك ارتش قوي و مسلح به انواع تسليحات برخوردار است و آنچه شكست معارضين تحت حمايت آمريكا، اتحاديه اروپا و اسرائيل و كشورهاي عربستان و قطر را در پي داشته است، اراده مردم سوريه براي مقابله با يك توطئه استكباري و شناخت آنان از ماهيت معارضين و حاميان آنها بوده است. امروزه در ميان مردم سوريه، ادعاي دموكراسي خواهي آل سعود به يك «جوك» تبديل شده كه در ميان مردم، دهان به دهان و با تمسخر نقل مي شود.
تايم: انقلاب هاي خاورميانه ميدان جنگ نيابتي ايران با آمريكاست
روزنامه کیهان نوشت: يك مجله آمريكايي مواضع آمريكا در قبال تحولات خاورميانه را متناقض توصيف كرد.هفته نامه تايم با اشاره به ادعاي آمريكا مبني بر حمايت از تغييرخواهي و انقلاب هاي منطقه خاورميانه نوشت: موضوعي كه اين مسئله را متناقض و پيچيده مي كند، اين است كه اوباما مخالفتي با سركوب فريادهاي دموكراسي خواهان در يمن و بحرين ندارد.
تايم افزود: آمريكا از خلوت ها حاكم بر اين كشورها حمايت مي كند و تصورش بر اين است كه ايران جنبش هاي مردمي را در كشورهاي منطقه تقويت مي كند.تايم تصريح كرد: انقلاب در كشورهاي عربي كه از سال 2011 آغاز شده ميدان جنگ نيابتي ايران با آمريكاست. اين نبرد همچنان ادامه خواهد داشت.
سيانيوز: اصلاح طلبان به دو علت نبايد نامزد معرفي كنند!
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، «اصلاح طلبان در 4 سال اخير با بحران هويت روبرو شده اند. آنها كه همان خط امامي ها و چپ هاي سابق اند از روز اول انقلاب هم در پي جاه و مقام به اين درگاه آمده بودند».سايت گويا نيوز كه رابطه خود با سازمان «سيا» را انكار نمي كند و به همين علت در ميان اپوزيسيون به «سيانيوز» شهرت دارد. با طرح اين سوال كه «اصلاح طلبان مي خواهند چه بكنند»؟
نوشته است «وقتي امروزه از اصلاح طلبان سخن مي گوئيم، دقيقا نمي دانيم منظورمان چيست؟ و از كدام جبهه با كدام هويت حرف مي زنيم» گويانيوز با دعوت از جبهه اصلاحات براي شفاف سازي مواضع و اعلام هويت واقعي خود به سوابق آنها اشاره كرده و با توجه به تغيير مواضع 180 درجه اي آنان طي سه دهه گذشته و همراهي جبهه اصلاحات با اپوزيسيون نظام در جريان انتخابات 88- بخوانيد فتنه آمريكايي اسرائيلي 88- مي پرسد؛ مگر چه اتفاق جديدي افتاده است كه در پي معرفي نامزد براي انتخابات رياست جمهوري يازدهم هستيد؟!
گويانيوز با تقدير از فعاليت براندازانه اصلاح طلبان كه همراه با ساير گروههاي اپوزيسيون نظام صورت گرفته بود، از آنان مي خواهد كه با معرفي نامزد انتخاباتي، هويت واقعي خود را كه در فتنه 88 آشكار كرده بودند، پنهان نكنند و مي نويسد اكنون سوال افراطيون اصولگرا(!) از اصلاح طلبان اين است كه اگر اصلاح طلب هستيد چرا با اپوزيسيون نظام هم پيمان شده بوديد؟
گويانيوز در ادامه به بحران هويت و سرگرداني اصلاح طلبان پرداخته و بعد از اشاره به چند نمونه كه نشانه شفاف نبودن هويت آنهاست مي نويسد؛«حالا مجموعه اين مشكلات باعث شده است كه اصلاح طلبان نتوانند براي انتخابات رياست جمهوري آينده تصميم بگيرند.
آنها كنار ماندن و به كار مدني قانع شدن را هم، نه مطلوب مي دانند و نه كاري است كه اساسا در آن تجربه اي داشته باشند. گواه اين ادعا هم نقدهايي است كه هر از چند گاهي به دوران اصلاحات وارد مي كنند و مي گويند اي كاش در آن دوران به جاي آن كه تخم اصلاحات را در ساختار سياسي بكاريم در ميان جامعه و مردم مي كاشتيم»!
گويانيوز در پايان به انتقاد از ادعاي اصلاح طلبان درباره محبوبيت خاتمي پرداخته و مي نويسد؛ آن دوران سپري شده و خاتمي در افكار عمومي جايگاه سال 76 خود را از دست داده است و با طرح دوباره اين سوال كه «اصلاح طلبان مي خواهند چه كنند»؟ و مي پرسد؛ «اگر رژيم حتي به اندازه يك دهم آنچه ادعا مي كند به برانداز بودن اصلاح طلبان اعتقاد داشته باشد آيا مي تواند اجازه بدهد كه دوباره آش همان آش و كاسه همان كاسه باشد»؟ و به اصلاح طلبان توصيه مي كند كه به همان موضع «اپوزيسيون نظام» كه در سال 88 داشتند، بازگردند.
ابتکار هاشمی را به خاتمی ترجیح داد
بر اساس گزارش روزنامه وطن امروز، معصومه ابتکار در گفتوگویی از کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی استقبال کرد. وي در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در صورت کاندیداتوری هاشمی اولویت از میان وی و خاتمی برای اصلاحطلبان کدام است، اظهار داشت: آیتالله هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور بسیار موفقی در دوران خود بود و با درایت و نگاه فراجناحیاش توانست نیروهای مختلف را به کار بگیرد.
وی با بیان اینکه هاشمی رئیسجمهوری فراجناحی بود، گفت: در حال حاضر به شخصیت فراجناحی نیاز داریم که بتواند بدون تنش کشور را در شرایط مطلوبی قرار دهد. ابتکار ادامه داد: با شناختی که از آیتالله هاشمی دارم مطمئنم وی همیشه امیدوار بوده و با نگاهی امیدوارانه در سختترین شرایط، نگاهی به آینده داشته است و ما نیز از سیاستمداران انتظار داریم فراتر از مسائل باندی و جناحی خودشان نگاه کنند. به گزارش باشگاه خبرنگاران، وی در پاسخ به اینکه اگر خاتمی بهعنوان کاندیدا وارد عرصه نشود اصلاحطلبان کاندیدای دیگری هم دارند یا خیر گفت: این کاندیدا وجود دارد اما درباره آن در همان زمان صحبت میکنیم.
پشتپرده سر و صدای اعراب درباره زلزله بوشهر
روزنامه وطن امروز نوشت: اگرچه طی روزهای گذشته برخی از کشورهای عربی حاشیه خلیجفارس با ایجاد سر و صدا درباره تبعات زلزله اخیر برای نیروگاه بوشهر، سعی کردهاند این نیروگاه را خطرناک جلوه بدهند ولی کارشناسان فنی عقیده دارند اتفاقا این زلزله باید خیال اعراب را راحت کرده باشد نه اینکه آنها را نگران کند. یک کارشناس در تهران در اینباره گفت: «روی کاغذ مقاومت سازههای بتنی نیروگاه بوشهر 8 ریشتر است.
اما این عددها همیشه دارای ریسک است چرا که ما عملا هیچ وقت نمیتوانیم میزان مقاومت واقعی این سازه و سازههای دیگری از این دست را در شرایط واقعی تولید شده در آزمایشگاه تست کنیم. در هیچ آزمایشگاهی نمیتوان زلزله 8 ریشتری ایجاد کرد. بنابراین همواره ناچار هستیم به عددهای ارائه شده از سوی پیمانکار و تحلیلهای مهندسی اعتماد کنیم».
وی ادامه داد: «اما زلزله هفته گذشته در بوشهر، ما را مطمئن کرد که لااقل درباره نیروگاه بوشهر همه چیز همانطوری است که تحلیلهای مهندسی به ما میگوید. این زلزله یک تجربه نادر برای ما بود که بتوانیم از ایمنی نیروگاه در شرایط «تهدید و تنش واقعی» مطمئن شویم و اکنون این اطمینان نه فقط برای ما بلکه برای آژانس هم ایجاد شده است».
این کارشناس به ایران هستهای گفت: «کشورهای حوزه خلیج فارس باید از زلزله بوشهر خوشحال باشند نه ناراحت، چرا که اکنون روشن شده این نیروگاه کاملا مقاوم است و هیچ تهدیدی تولید نمیکند». با این حال کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، به تازگی با تشکیل نشستی در ریاض درباره ایمنی نیروگاه بوشهر ابراز نگرانی کردند. عبداللطیف
آل زیانی، دبیر کل این شورا گفته است کشورهای حوزه خلیج فارس باید یک طرح مشترک برای مقابله با نشت اتمی از تاسیسات اتمی داشته باشند. وی گفت: «کشورهای عضو شورا پیش از این علیه خطرات نشت اتمی بوشهر و اثرات مضر آن بر محیط زیست هشدار دادهاند و از تهران خواستهاند با پیوستن به کنوانسیون ایمنی هستهای، استانداردهای امنیتی بینالمللی را عملی کند». با این حال کارشناسان عقیده دارند این اظهارات بیش از هر چیز با هدف تولید فشار سیاسی روی ایران به منظور پذیرش کنوانسیون ایمنی هستهای صورت میگیرد.
سرنوشت مبهم يک محموله عظيم احتکار شده
به گزارش خراسان ، بر اساس پيگيري هاي بازرسان يک نهاد نظارتي، علي رغم آنکه يک محموله مواد غذايي احتکاري شامل مقدار قابل توجهي برنج و روغن داخلي و خارجي به ارزش ميلياردها تومان، اواخر سال گذشته در اطراف تهران کشف و مقرر شد اين اقلام پس از راي مراجع قضايي، براي توزيع در بازار تحويل نهادهاي مسئول شود، بررسي ها نشان مي دهد اين حجم عظيم از اقلام مذکور در چرخه توزيع قرار نگرفته و اکنون هيچ نهادي نيز مسئوليت تحويل گرفتن آنها را قبول نمي کند.
واکنش تهران به ادعای توافق با آژانس
آرمان روابط عمومی نوشت: پرس تیوی به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی ایران که از وی به عنوان یک مقام نزدیک به تیم مذاکرهکننده ایرانی، نام برده، گزارش داد که تهران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای برگزاری مذاکرات جدید به هیچ توافقی نرسیده است. در پی اعلام خبر احتمال آغاز مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه آینده میلادی، یک مقام ایرانی این مساله را رد کرد.
بر اساس این گزارش عنوان شده که گفتوگوهایی در این خصوص با آژانس داشتهایم، اما به هیچ نتیجهای نرسیدهایم. گفتنی است برخی رسانههای غربی از جمله آسوشیتدپرس و رویترز به نقل از یک دیپلمات که نامش فاش نشده بود از احتمال از سرگیری مذاکرات ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی درماه آینده میلادی خبر داده بودند.
وزير فرهنگ الجزاير:سجده در نماز بزرگترين اهانت به انسان است
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: وزير فرهنگ الجزاير كه خانمي به نام "خليده مسعودي" است ميگويد سجده كردن در نماز بزرگترين اهانت به انسان است، مردم به جاي رفتن به حج پول خود را براي ساختن سينما خرج كنند و تعجب ميكنم كه چرا هتلهاي الجزاير به يك مرد و زن كه با هم ازدواج نكردهاند اطاق مشترك نميدهد. پايگاه خبري "مسلمانان جهان" كه اين مطلب را منتشر كرده، از واكنش شديد مردم الجزاير كه خواستار بركناري اين خانم وزير شدهاند خبر داده است. در اين زمينه، سرمقاله امروز روزنامه را بخوانيد.
تشكيل یک جريان سياسي برای منزوی کردن گروه افراطی در قم
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: جمعي از فعالان فرهنگي و سياسي قم اقدام به تشكيل يك جريان سياسي با خط مشي اعتدالي در اين شهر كردهاند. اين جريان، بعد از آنكه يك گروه افراطي در سخنراني 22 بهمن علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي در شبستان حرم حضرت معصومه اخلال كرد، شكل گرفته و در نظر دارد اين گروه افراطي را منزوي نمايد. گفته ميشود ممكن است اين جريان برنامههائي هم براي حضور در انتخابات داشته باشد.
دستگيری تعدادی از كاركنان يك دستگاه نظارت بر واردات در چابهار
بر اساس گزارش روزنامه جمهوری اسلامی، چند تن از كاركنان يك دستگاه نظارتي در امر واردات كالا در شهرستان چابهار دستگير شدند. يك مقام قضائي در سيستان و بلوچستان طي گفتگوئي اختصاصي با خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي اعلام داشت: اتهام اين افراد مشاركت در قاچاق خودرو، سوءاستفاده از عنوان، اختلاس و ارتشاء ميباشد.
اين مسئول مطلع گفت: متهمين دستگير شده با جعل و دستكاري در اوراق و اسناد رسمي مربوط به واردات خودرو، تعداد قابل توجهي خودروي توليد شده سنوات قبل را بعنوان توليدات جديد وارد كشور كردهاند. وي افزود: در اثر اين اعمال مجرمانه تعداد زيادي خودرو بطور قاچاق به كشور وارد شده است. اين مقام قضائي تاكيد كرد: پرونده درحال انجام تحقيقات ميباشد و با تكميل آن تصميم قانوني اتخاذ خواهد شد.
درخواست ایرانیان برای انتقال حسابها از ترکیه به قبرس
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: که درحالی که برخی بانکهای ترکیه داراییهای ایرانیان در حساب هایشان را مسدود کردهاند، روزنامه حویت چاپ ترکیه از درخواست برخی ایرانیان برای انتقال حسابها به قبرس ترکی خبر دادند. دیپلماسی ایرانی نوشت؛ وزیر اقتصاد قبرس ترکی در گفتوگو با خبر نگاران اعلام کرد، برخی بانکها حسابهای ایرانیان را به دلیل تحریمهای آمریکا مسدود کردهاند و اکنون ایرانیان میخواهند پول خود را به بانکهای قبرس ترکی انتقال دهند.
این درشرایطی است که قبرس ماههاست که با بحران مالی دست و پنجه نرم میکند. البته مخالفتهایی در این زمینه از سوی برخی مقامات وجود دارد. آنها ادعا میکنند اگر پول سیاه به قبرس ترک بیاید، در عین حال میتواند ترکیه را نیز تحت تاثیر قرار دهد چراکه قبرس ترکی حیاطخلوت ترکیه بهشمار میرود. در این صورت ترکیه انگشت اتهام خود را به سوی قبرس نشانه میرود و مقامات قبرس نیز نمیخواهند اینچنین شود.
حضور فعال دلالان عراقي در بازار گندم ايران
خراسان نوشت: بر اساس گزارش يک نهاد مسئول، پس از کاهش قابل توجه ارزش برابري ريال در برابر ارزهاي کشورهاي همسايه، برخي دلالان عراقي حضوري فعال در بازار کشور پيدا کرده و با توجه به اين که نرخ خريد تضميني هر کيلوگرم گندم 650 تومان است، اين دلالان طي هفته هاي گذشته گندم را با قيمت حدود 1000 تومان از برخي کشاورزان خريداري و به عراق صادر مي کنند.