قطر به تازگی با اشاره آمریکا مبلغ 3 میلیارد دلار کمک مالی بصورت خرید سهام در اختیار مصر قرار داد که این امر دولت مرسی را به دادن امتیاز متقابلی به قطر مجبور ساخت. با اینکه جنایات حسنی مبارک علیه مردم مصر در طول 30 سال گذشته کاملاً آشکار بوده اما حسنی مبارک به ابزاری برای چانه زنی های سیاسی و مالی میان دولت مرسی وسایر کشورهای منطقه و نیزآمریکا تبدیل شده است.
حسنی مبارک از12آوریل 2011 تاکنون در زندان موقت بسر می برد اما به تازگی دولت جدید مصر پس از دریافت کمک 3 میلیارد دلاری از قطر بطور ناگهانی موضع خود را نسبت به مبارک تغییر داد. آزادی ناگهانی حسنی مبارک نارضایتی هایی از سوی خانواده قربانیان حوادث میدان التحریر قاهره به دنبال داشت که این امر به بروز خشونت میان نیروهای دولتی و مردم مصر منجر شد.
با این حال، دولت مرسی اعلام کرد: اتهامهای فساد مالی علیه مبارک و دو فرزند وی علاء و جمال همچنان به قوت خود باقی است اما بنظر نمی رسد که دولت مرسی اقدامی جدی علیه دیکتاتور سابق مصر بعمل آورد. حسنی مبارک در طول 2 سال گذشته با اعزام برخی از نزدیکان خود به آمریکا، عربستان و قطر از این کشورها خواست تا برای آزادی وی تلاش کنند.
سفر اخیر جان کری وزیرخارجه آمریکا به مصر و دیدار وی با رئیس جمهوری و مقامهای بلندپایه مصری در آزادی حسنی مبارک بی تأثیر نبود. از سوی دیگر، اخوان المسلمین مصر که اکنون در رأس قدرت قرار دارند تلاش می کنند تا از وجود حسنی مبارک برای گرفتن یک سلسله امتیازات مالی و سیاسی از کشورهای منطقه و جهان استفاده کنند. عربستان که روابط گسترده ای با دیکتاتور سابق مصر داشت در طول 2 سال گذشته همواره دولت مصر را برای آزادی حسنی مبارک تحت فشار قرار می داد.
پس از سرنگونی حسنی مبارک، رژیم آل سعود با دادن کمک 5 میلیارد دلاری به دولت مرسی تلاش کرد تا سطح روابط خود را با دولت جدید مصر حفظ کند. این عوامل نشان می دهد که دولت اخوان المسلمین مصر بر خلاف شعارهای گذشته خود تلاش می کند تا روابط خود را با همه کشورهای عرب، آمریکا و غرب حفظ کند. بنابراین این جنبش در چارچوب سیاستهای خود برای دریافت کمک مالی از کشورهای عرب منطقه سعی خواهد کرد که پرونده دادگاه حسنی مبارک را همچنان باز نگه دارد.