به گزارش مشرق به نقل از فارس، مصطفی کواکبیان با حضور در برنامههای مختلف در مشهد دیدگاههای انتخاباتی خود را مطرح کرد.
وی در همایش سراسری اتحادیه اسلامی دانشجویان کشور که در محل دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در تمام مراحل زندگی باید براساس منویات مقام معظم رهبری حرکت کنیم.
کواکبیان با بیان اینکه مخالف تعطیلی زودرس دانشگاهها از حیث انتخابات است، گفت: باید شور و نشاط انتخاباتی در جامعه به ویژه در دانشگاهها حاکم باشد و از اینرو با تعطیلی زودرس دانشگاهها پیش از انتخابات مخالفم.
وی تصریح کرد: با نام دولت اخلاق پای کار آمدهام چرا که در مکتب نبوی و علوی آموختهایم هدف از حاکمیت ایجاد معنویت در جامع بوده و معنویت نیز سرچشمه اخلاق و فضائل انسانی است.
کواکبیان ریشه حوادث فتنه 88 را ضعف اخلاق توصیف کرد و ادامه داد: نباید با آبروی دیگران بازی کرده، کینهتوزی کرد و به واسطه نااخلاقیها و بداخلاقیها سبب بروز فتنه در جامعه شد.
دبیرکل حزب مردمسالاری داستان یکشنبه سیاه مجلس را نمونه بارزی از ضعف اخلاقی دانست و یادآور شد: اگر اخلاق در جامعه حاکم باشد سران سه قوه همانند جزایر منفک عمل نمیکنند و اخلاقمداری شکل ویژهای در جامعه به خود میگیرد؛ رئیس جمهور باید مروج اخلاق باشد.
وی دولت اخلاق را براساس آسیبشناسی در کشور دانست و افزود: اقتصاد پیشرفته، خدمت بیشائبه، لغو تحریم بینالمللی، اصلاحات همه جانبه و قانونمداری مقتدرانه از ضعفهای موجود در کشور بوده که با رفع آنها میتوان اخلاق را در جامعه حاکم کرد.
کواکبیان تأکید کرد: 60 سال سازمان برنامه و بودجه فعال بوده و آیا درست است که در نخستین روزهای ریاست جمهوری این سازمان به راحتی منحل شده و این در نوع خود نشاندهنده بیتدبیری است.
وی با اشاره به اینکه افزایش نقدینگی سبب تورم میشود، گفت: باید نقدینگی را در جامعه کم کرد تا از تورم جلوگیری شود.
کواکبیان هدفمندی یارانهها را گامی در مسیر افزایش نقدینگی دانست و اذعان کرد: هدفمندی یارانهها برنامهای در قالب توسعه توانمندی و قدرت اقتصاد بوده اما امروز شاهدیم که نتیجهای جز افزایش نقدینگی و فرهنگ مصرفگرایی نداشته؛ باید کارت اعتباری را جایگزین هدفمندی یارانهها کرد.
دبیرکل حزب مردمسالاری یکی از ضعفهای دولت دهم را توجه نکردن به بازار ارز و کنترل آن دانست و تأکید کرد: در هشت سال جنگ دفاع مقدس ارز 108 تومان بوده در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی 400 تومان و در زمان خاتمی 800 تومان و در پایان دولت احمدینژاد باید به طور طبیعی ارز به 1500 تومان برسد که امروز شاهد رشد دو برابری آن هستیم.
کواکبیان تصریح کرد: این افزایش بیرویه نرخ ارز نامعقول بوده و نشان از بیتدبیری و سوءمدیریت در حوزه اقتصاد است.
وی با اشاره به اینکه هزینه زیادی صرف تبلیغات نمیکند، گفت: بزرگترین هزینه تبلیغاتیام سخنرانی است و اعتقادی به تبلیغات عکس و پوستر ندارم.
دبیرکل حزب مردمسالاری با ابراز نارضایتی از هزینههای هنگفت برای تبلیغات انتخاباتی گفت: در جریان انتخابات سال 88 تقلب آرا نداشتیم بلکه به شکل زیادی تخلف را شاهد بودیم.
کواکبیان یادآور شد: تخلف به ویژه در حوزه مالی و اقتصاد ریشه در توجه نکردن به قانونمداری بوده و همین مسئله باعث بروز اختلاس 3 هزار میلیاردی در جامعه میشود.
دبیرکل حزب مردمسالاری تأکید کرد: هزینه تبلیغاتیام کاملاً شخصی بوده و تبلیغات انتخاباتی دروغین و میلیونی را جریان پوپولیسم و آفت خطرناک و جدی در جامعه میدانم.
کواکبیان با تاکید بر تقویت سیستم نظارت مردمی در کشور اظهار داشت: باید مردم، مطبوعات، احزاب، مجموعه رسانهها و تشکلهای دانشجویی به راحتی بتوانند بر دستگاههای اجرایی در کشور نظارت کنند به گونهای که کوچکترین و ضعیفترین فرد در جامعه بتواند به رئیسجمهور تذکر دهد.
وی با بیان اینکه اصل هشتم قانون اساسی یعنی امر به معروف و نهی از منکر در کشور مغفول مانده است افزود: باید ضمن تقویت دستگاههای نظارتی سیستم نظارت مردمی نیز در کشور تقویت شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری خاطرنشان کرد: متاسفانه در دولت نهم و دهم شاهد بودیم که رئیس دولت به گونهای از تخلفات و اختلاس مالی سه هزار میلیاردی حمایت کرد؛ این در حالی است که در زمان هاشمیرفسنجانی وقتی فاضل خداداد مطرح شد رئیس دولت از وی حمایت نکرد و حتی در همان زمان خداداد به اعدام رسید؛ بنابراین نه در دولت هاشمی رفسنجانی و نه در دولت خاتمی رئیس دولت از اختلاس کننده و تخلفکننده حمایت نکرده است.
وی تصریح کرد: یکی از اولویتهای بنده در دولت یازدهم تحولات ساختاری و اداری است؛ متاسفانه امروز اگر در ادارهای پارتی و آشنا نداشته باشید بطور حتم کار شما پیش نمیرود مگر اینکه زیرمیزی دهید.
وی در ادامه با اشاره به نقاط مثبت و منفی دولت احمدی نژاد گفت: به عنوان یکی از نقاط مثبت دولت احمدینژاد میتوان به پشتکار و تلاشهای وافر وی اشاره کرد البته باید توجه داشت اگر کسی که تلاش زیادی میکند در جاده نباشد هرچه بیشتر برود سرعت گرفته و از مبدا اصلی فاصله میگیرد بنابراین چون انتخابهای وی صحیح نبوده امروز نیز شاهدیم که ثمرهای برای کشور نداشته است.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری متذکر شد: در دولت خاتمی نیز نجابت و برخورد اخلاقی وی و تعاملات در عرصه بینالمللی از نقاط مثبت وی بود و در دولت هاشمی رفسنجانی هم از تعامل بین کشورهای مختلف در درون کشور میتوان به عنوان نقاط مثبت نام برد.
کواکبیان یادآور شد: در کابینه بنده قطعا نه تنها از جبهه اصلاحات بلکه افرادی از جبهه پیروان خط امام و رهبری و اصولگرایان نیز حضور خواهند داشت؛ به هر حال باید به بیانات مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری در مشهد مقدس توجه کنیم که فرمودند رئیسجمهور آینده باید ویژگیهای مثبت امروز منهای نقاط ضعف را داشته باشد؛ این سخنان بدان معناست که قطعا نقطهضعفهایی وجود دارد.
وی در ادامه با تاکید بر موازیکاری در حوزه مسائل فرهنگی در کشور اذعان داشت: بزرگترین معضل فرهنگی امروز کشور این است که 70 موسسه در این حوزه تصمیمگیری میکنند در حالی که باید برای مسائل فرهنگی تعریف دقیقی داشته باشیم و نباید جدا از اقتصاد و سیاست به آن نگاه کنیم؛ تمام مسئله فرهنگ بدحجابی نیست.
وی با بیان اینکه باید در حوزه مسائل فرهنگی پراکندگیها و موازیکاریها حذف شود تاکید کرد: بنده معتقدم که اگر یکپارچهسازی در حوزه مسائل فرهنگی انجام شود بسیاری از مشکلات فرهنگی حل خواهد شد.
*نخستین نفر از اصلاحطلبان بودم که نسبت به حوادث سال 88 موضعگیری کردم
دبیرکل حزب مردمسالاری در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث سال 88 خاطرنشان کرد: بنده اولین نفری از اصلاحطلبان بودم که در بحث فتنه 88 موضعگیری کردم چرا که معتقدم باید بین اعتراض قانونی و جریان براندازی تفکیک قائل شد و تا امروز نیز همین خط را ادامه دادم.
وی افزود: البته برخی اقدامات دولت از جمله سخنرانی آقای الهام به عنوان عضو شورای نگهبان در میتینگهای انتخاباتی احمدینژاد هم درست نبود و بعدها نیز ما نسبت به اینگونه رفتارها اعتراض کردیم.
کواکبیان با بیان اینکه اصولگرایان با دوپینگ سیاسی احمدینژاد را روی کار آوردند، افزود: ما نمیگوییم که مردم به خاطر سیبزمینی رای دادند اما قطعا اینگونه حرکتهای احمدینژاد در زمان انتخابات تاثیر خود را گذاشته است؛ امروز هم اصولگرایان میبینیم که خود از برخی حمایتها پشیمان هستند.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری اظهار کرد: تمام عواقب هشت سال گذشته و تمام هزینهها بر دوش اصولگرایان نیز هست البته در عین حال احمدینژاد میگوید اصولگرایان نقشی در رای آوردن وی نداشتهاند.
وی مذاکرات هستهای به جایی نخواهد رسید البته این بدان معنی نیست که نباید ادامه یابد، در صورت انتخاب به عنوان رئیس دولت یازدهم پس از شش ماه تحریمها را به سمت لغو شدن پیش میبرم.
وی افزود: دو نظریه در بحث هستهای وجود دارد، اول آن که فقط به تنشزدایی بپردازیم و کاری به آرمانهای انقلاب نداشته باشیم و دیگر آن که فقط به آرمانهای انقلاب بپردازیم و تنشزدایی را از دستور کار خارج کنیم.
* «فقطها» باید برداشته شود؛ میتوان هم تنشزدا بود و هم به آرمانهای انقلاب پایبند
دبیرکل حزب مردم سالاری تصریح کرد: باید این «فقطها» را برداریم چرا که میتوان هم تنشزدا بود و هم به آرمانهای انقلاب پایبند بود؛ این کار، فن، علم و تخصص میخواهد که آقایان در این باره بسیار ضعیف عمل کردهاند.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل اصلی ما در روابط خارجی، خصومتورزی آمریکا با ایران است، تنشزدایی یک نظریه و استکبارستیزی نظریه دیگری است، چنانچه بخواهیم این خصومتورزی کاهش یابد باید با بهرهگیری از فن و کار کارشناسی این دو را با یکدیگر همراه کنیم.
وی گفت: مذاکرات باید بر مبنای «برد برد» باشد و برای تحقق این امر باید بر سر مسائل فرعی ملایمتر رفتار شود و حتی بر سر برخی مسائل کوتاه بیایم اما این عمل شامل مسائل حیاتی نمیشود.
وی تأکید کرد: میتوان متناسب با منافع و عزت ملی، مصلحت و نظر مقام معظم رهبری برای برقراری ارتباط با آمریکا برنامهریزی کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه اصولگرایان باید بپذیرند که احمدینژاد در سال 84 با یک دوپینگ سیاسی روی کار آمد، ادامه داد: اصولگرایان هزینه کار خود را میپردازند چرا که آنان شخص احمدینژاد را روی کار آوردند.
* ضعف دولت نهم و دهم قانون ناپذیری است
دبیرکل حزب مردم سالاری مهمترین ضعف دولت نهم و دهم را قانون ناپذیری دانست و گفت: این را قبول ندارم که احمدینژاد از پول بیتالمال برای خود برمیدارد، اما تخلف به ویژه در حوزه مالی و اقتصاد ریشه در توجه نکردن به قانونمداری داشته و همین مسئله باعث بروز اختلاس 3 هزار میلیاردی در جامعه میشود.
وی با اشاره به هزینههای تبلیغاتی خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تبلیغات زیادی ندارم و بیشتر منابع مالی توسط حزب مردم سالاری تامین میشود.
کواکبیان شعار انتخاباتی خود را «دولت اخلاق» اعلام و اظهار کرد: در مکتب نبوی و علوی هدف از تشکیل حاکمیت افزایش معنویت و فضائل اخلاقی است.
وی ریشه حوادث فتنه 88 را ضعف اخلاق توصیف کرد و افزود: نباید با آبروی دیگران بازی کرد و به واسطه بد اخلاقیها سبب بروز فتنه در جامعه شد.
دبیرکل حزب مردم سالاری با اشاره به حوادث رخ داده در فتنه سال 88 گفت: بنده اولین اصلاحطلبی بودم که نسبت به حوادث پس از انتخابات موضع گرفتم چرا که معتقد بودم باید بین اعتراض قانونی و جریان برانداز تفکیک قائل شد.
کواکبیان در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور تصریح کرد: دولت نتوانست در ماههای اخیر بازار ارز را کنترل کند و دلیل این امر هم این بود که میخواست با دستور کار خود را پیش ببرد.
وی افزود: در پایان دولت میرحسین موسوی ارز 180 تومان و در پایان دولت خاتمی 800 تومان بود و به طور طبیعی در پایان دوره احمدینژاد ارز باید 1600 تومان عرضه میشد نه اینکه قیمت ارز به 3600 تومان برسد.
نماینده سابق سمنان در مجلس ادامه داد: در دولت تخلفهای مالی فراوانی شده است و علت این تخلفات عدم توجه به قانون است و همین امر موجب بروز اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی شد؛ اگر مردم، مطبوعات، احزاب و سیستمهای نظارتی را دخیل بدانیم و آنها را تقویت نماییم، این تخلفات عظیم رخ نمیدهد.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری در مورد نقاط قوت و ضعف دولت حاضر بیان کرد: از جمله نقاط مثبت در دولت احمدینژاد پشتکار و تلاش بسیار است اما لازم به توجه است که پشتکار زمانی که ثمرهای نداشته باشد بیفایده است و بزرگترین ضعف دولت جاری قانونناپذیری است.
* «وسیعالمشرب» بودن یکی از ضعفهای دولت هاشمی بود
وی همچنین با بیان اینکه در دولت خاتمی نیز نجابت و فعالیت در عرصه بینالمللی وجود داشت اما ضعف آن انجام فعالیتهای افراطی بود، درباره دولت هاشمی گفت: در زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی، وسیعالمشرب بودن از جمله نقاط ضعف بود زیرا نمیتوان با همه بود، کمی برخورد لازم است.
کواکبیان همچنین در رابطه با مباحث فرهنگی جامعه تصریح کرد: فرهنگ جدا از سیاست، اقتصاد و جامعه نیست بلکه اینها توامان با هم هستند اما اینکه در کشور 70 موسسه برای فعالیتهای فرهنگی وجود دارد اشتباه است، زیرا باید یک تعریف در این زمینه وجود داشته باشد و یکپارچهسازی شود، البته در مورد سندهای بالادستی سیاستهای فرهنگی مشکلی وجود ندارد و منبع قانونی فراوان است، اما دستگاههای اجرایی در رابطه با اجرایی کردن قوانین کوتاهی میکنند.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به برنامههای خود در صورت انتخاب شدن اشاره و تصریح کرد: تمام تلاش خود را جهت جلوگیری از افزایش نقدینگی در جامعه و کنترل یارانهها انجام میدهم، زیرا افزایش نقدینگی سبب افزایش تورم میشود، البته پیشرفت اقتصادی زمانبر است اما باید شروع شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه رئیس جمهور باید مروج اخلاق باشد، به داستان یکشنبه سیاه مجلس اشاره و تصریح کرد: یکشنبه سیاه یک نمونه از ضعف اخلاقی است، اگر اخلاق در جامعه حاکم باشد سران سه قوه همانند جزایر منفک عمل نمیکنند و اخلاقمداری شکل ویژهای در جامعه به خود میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی حکومت ایجاد معنویت در جامعه است، یادآور شد: رئیس جمهور طبق سوگندی که یاد میکند باید پایبند اخلاق باشد تا به این ترتیب رفتار اخلاقی در جامعه گسترش یابد.
وی در همایش سراسری اتحادیه اسلامی دانشجویان کشور که در محل دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در تمام مراحل زندگی باید براساس منویات مقام معظم رهبری حرکت کنیم.
کواکبیان با بیان اینکه مخالف تعطیلی زودرس دانشگاهها از حیث انتخابات است، گفت: باید شور و نشاط انتخاباتی در جامعه به ویژه در دانشگاهها حاکم باشد و از اینرو با تعطیلی زودرس دانشگاهها پیش از انتخابات مخالفم.
وی تصریح کرد: با نام دولت اخلاق پای کار آمدهام چرا که در مکتب نبوی و علوی آموختهایم هدف از حاکمیت ایجاد معنویت در جامع بوده و معنویت نیز سرچشمه اخلاق و فضائل انسانی است.
کواکبیان ریشه حوادث فتنه 88 را ضعف اخلاق توصیف کرد و ادامه داد: نباید با آبروی دیگران بازی کرده، کینهتوزی کرد و به واسطه نااخلاقیها و بداخلاقیها سبب بروز فتنه در جامعه شد.
دبیرکل حزب مردمسالاری داستان یکشنبه سیاه مجلس را نمونه بارزی از ضعف اخلاقی دانست و یادآور شد: اگر اخلاق در جامعه حاکم باشد سران سه قوه همانند جزایر منفک عمل نمیکنند و اخلاقمداری شکل ویژهای در جامعه به خود میگیرد؛ رئیس جمهور باید مروج اخلاق باشد.
وی دولت اخلاق را براساس آسیبشناسی در کشور دانست و افزود: اقتصاد پیشرفته، خدمت بیشائبه، لغو تحریم بینالمللی، اصلاحات همه جانبه و قانونمداری مقتدرانه از ضعفهای موجود در کشور بوده که با رفع آنها میتوان اخلاق را در جامعه حاکم کرد.
کواکبیان تأکید کرد: 60 سال سازمان برنامه و بودجه فعال بوده و آیا درست است که در نخستین روزهای ریاست جمهوری این سازمان به راحتی منحل شده و این در نوع خود نشاندهنده بیتدبیری است.
وی با اشاره به اینکه افزایش نقدینگی سبب تورم میشود، گفت: باید نقدینگی را در جامعه کم کرد تا از تورم جلوگیری شود.
کواکبیان هدفمندی یارانهها را گامی در مسیر افزایش نقدینگی دانست و اذعان کرد: هدفمندی یارانهها برنامهای در قالب توسعه توانمندی و قدرت اقتصاد بوده اما امروز شاهدیم که نتیجهای جز افزایش نقدینگی و فرهنگ مصرفگرایی نداشته؛ باید کارت اعتباری را جایگزین هدفمندی یارانهها کرد.
دبیرکل حزب مردمسالاری یکی از ضعفهای دولت دهم را توجه نکردن به بازار ارز و کنترل آن دانست و تأکید کرد: در هشت سال جنگ دفاع مقدس ارز 108 تومان بوده در زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی 400 تومان و در زمان خاتمی 800 تومان و در پایان دولت احمدینژاد باید به طور طبیعی ارز به 1500 تومان برسد که امروز شاهد رشد دو برابری آن هستیم.
کواکبیان تصریح کرد: این افزایش بیرویه نرخ ارز نامعقول بوده و نشان از بیتدبیری و سوءمدیریت در حوزه اقتصاد است.
وی با اشاره به اینکه هزینه زیادی صرف تبلیغات نمیکند، گفت: بزرگترین هزینه تبلیغاتیام سخنرانی است و اعتقادی به تبلیغات عکس و پوستر ندارم.
دبیرکل حزب مردمسالاری با ابراز نارضایتی از هزینههای هنگفت برای تبلیغات انتخاباتی گفت: در جریان انتخابات سال 88 تقلب آرا نداشتیم بلکه به شکل زیادی تخلف را شاهد بودیم.
کواکبیان یادآور شد: تخلف به ویژه در حوزه مالی و اقتصاد ریشه در توجه نکردن به قانونمداری بوده و همین مسئله باعث بروز اختلاس 3 هزار میلیاردی در جامعه میشود.
دبیرکل حزب مردمسالاری تأکید کرد: هزینه تبلیغاتیام کاملاً شخصی بوده و تبلیغات انتخاباتی دروغین و میلیونی را جریان پوپولیسم و آفت خطرناک و جدی در جامعه میدانم.
کواکبیان با تاکید بر تقویت سیستم نظارت مردمی در کشور اظهار داشت: باید مردم، مطبوعات، احزاب، مجموعه رسانهها و تشکلهای دانشجویی به راحتی بتوانند بر دستگاههای اجرایی در کشور نظارت کنند به گونهای که کوچکترین و ضعیفترین فرد در جامعه بتواند به رئیسجمهور تذکر دهد.
وی با بیان اینکه اصل هشتم قانون اساسی یعنی امر به معروف و نهی از منکر در کشور مغفول مانده است افزود: باید ضمن تقویت دستگاههای نظارتی سیستم نظارت مردمی نیز در کشور تقویت شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری خاطرنشان کرد: متاسفانه در دولت نهم و دهم شاهد بودیم که رئیس دولت به گونهای از تخلفات و اختلاس مالی سه هزار میلیاردی حمایت کرد؛ این در حالی است که در زمان هاشمیرفسنجانی وقتی فاضل خداداد مطرح شد رئیس دولت از وی حمایت نکرد و حتی در همان زمان خداداد به اعدام رسید؛ بنابراین نه در دولت هاشمی رفسنجانی و نه در دولت خاتمی رئیس دولت از اختلاس کننده و تخلفکننده حمایت نکرده است.
وی تصریح کرد: یکی از اولویتهای بنده در دولت یازدهم تحولات ساختاری و اداری است؛ متاسفانه امروز اگر در ادارهای پارتی و آشنا نداشته باشید بطور حتم کار شما پیش نمیرود مگر اینکه زیرمیزی دهید.
وی در ادامه با اشاره به نقاط مثبت و منفی دولت احمدی نژاد گفت: به عنوان یکی از نقاط مثبت دولت احمدینژاد میتوان به پشتکار و تلاشهای وافر وی اشاره کرد البته باید توجه داشت اگر کسی که تلاش زیادی میکند در جاده نباشد هرچه بیشتر برود سرعت گرفته و از مبدا اصلی فاصله میگیرد بنابراین چون انتخابهای وی صحیح نبوده امروز نیز شاهدیم که ثمرهای برای کشور نداشته است.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری متذکر شد: در دولت خاتمی نیز نجابت و برخورد اخلاقی وی و تعاملات در عرصه بینالمللی از نقاط مثبت وی بود و در دولت هاشمی رفسنجانی هم از تعامل بین کشورهای مختلف در درون کشور میتوان به عنوان نقاط مثبت نام برد.
کواکبیان یادآور شد: در کابینه بنده قطعا نه تنها از جبهه اصلاحات بلکه افرادی از جبهه پیروان خط امام و رهبری و اصولگرایان نیز حضور خواهند داشت؛ به هر حال باید به بیانات مقام معظم رهبری در ابتدای سال جاری در مشهد مقدس توجه کنیم که فرمودند رئیسجمهور آینده باید ویژگیهای مثبت امروز منهای نقاط ضعف را داشته باشد؛ این سخنان بدان معناست که قطعا نقطهضعفهایی وجود دارد.
وی در ادامه با تاکید بر موازیکاری در حوزه مسائل فرهنگی در کشور اذعان داشت: بزرگترین معضل فرهنگی امروز کشور این است که 70 موسسه در این حوزه تصمیمگیری میکنند در حالی که باید برای مسائل فرهنگی تعریف دقیقی داشته باشیم و نباید جدا از اقتصاد و سیاست به آن نگاه کنیم؛ تمام مسئله فرهنگ بدحجابی نیست.
وی با بیان اینکه باید در حوزه مسائل فرهنگی پراکندگیها و موازیکاریها حذف شود تاکید کرد: بنده معتقدم که اگر یکپارچهسازی در حوزه مسائل فرهنگی انجام شود بسیاری از مشکلات فرهنگی حل خواهد شد.
*نخستین نفر از اصلاحطلبان بودم که نسبت به حوادث سال 88 موضعگیری کردم
دبیرکل حزب مردمسالاری در ادامه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث سال 88 خاطرنشان کرد: بنده اولین نفری از اصلاحطلبان بودم که در بحث فتنه 88 موضعگیری کردم چرا که معتقدم باید بین اعتراض قانونی و جریان براندازی تفکیک قائل شد و تا امروز نیز همین خط را ادامه دادم.
وی افزود: البته برخی اقدامات دولت از جمله سخنرانی آقای الهام به عنوان عضو شورای نگهبان در میتینگهای انتخاباتی احمدینژاد هم درست نبود و بعدها نیز ما نسبت به اینگونه رفتارها اعتراض کردیم.
کواکبیان با بیان اینکه اصولگرایان با دوپینگ سیاسی احمدینژاد را روی کار آوردند، افزود: ما نمیگوییم که مردم به خاطر سیبزمینی رای دادند اما قطعا اینگونه حرکتهای احمدینژاد در زمان انتخابات تاثیر خود را گذاشته است؛ امروز هم اصولگرایان میبینیم که خود از برخی حمایتها پشیمان هستند.
کاندیدای انتخابات یازدهم ریاست جمهوری اظهار کرد: تمام عواقب هشت سال گذشته و تمام هزینهها بر دوش اصولگرایان نیز هست البته در عین حال احمدینژاد میگوید اصولگرایان نقشی در رای آوردن وی نداشتهاند.
وی مذاکرات هستهای به جایی نخواهد رسید البته این بدان معنی نیست که نباید ادامه یابد، در صورت انتخاب به عنوان رئیس دولت یازدهم پس از شش ماه تحریمها را به سمت لغو شدن پیش میبرم.
وی افزود: دو نظریه در بحث هستهای وجود دارد، اول آن که فقط به تنشزدایی بپردازیم و کاری به آرمانهای انقلاب نداشته باشیم و دیگر آن که فقط به آرمانهای انقلاب بپردازیم و تنشزدایی را از دستور کار خارج کنیم.
* «فقطها» باید برداشته شود؛ میتوان هم تنشزدا بود و هم به آرمانهای انقلاب پایبند
دبیرکل حزب مردم سالاری تصریح کرد: باید این «فقطها» را برداریم چرا که میتوان هم تنشزدا بود و هم به آرمانهای انقلاب پایبند بود؛ این کار، فن، علم و تخصص میخواهد که آقایان در این باره بسیار ضعیف عمل کردهاند.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری گفت: مشکل اصلی ما در روابط خارجی، خصومتورزی آمریکا با ایران است، تنشزدایی یک نظریه و استکبارستیزی نظریه دیگری است، چنانچه بخواهیم این خصومتورزی کاهش یابد باید با بهرهگیری از فن و کار کارشناسی این دو را با یکدیگر همراه کنیم.
وی گفت: مذاکرات باید بر مبنای «برد برد» باشد و برای تحقق این امر باید بر سر مسائل فرعی ملایمتر رفتار شود و حتی بر سر برخی مسائل کوتاه بیایم اما این عمل شامل مسائل حیاتی نمیشود.
وی تأکید کرد: میتوان متناسب با منافع و عزت ملی، مصلحت و نظر مقام معظم رهبری برای برقراری ارتباط با آمریکا برنامهریزی کرد.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه اصولگرایان باید بپذیرند که احمدینژاد در سال 84 با یک دوپینگ سیاسی روی کار آمد، ادامه داد: اصولگرایان هزینه کار خود را میپردازند چرا که آنان شخص احمدینژاد را روی کار آوردند.
* ضعف دولت نهم و دهم قانون ناپذیری است
دبیرکل حزب مردم سالاری مهمترین ضعف دولت نهم و دهم را قانون ناپذیری دانست و گفت: این را قبول ندارم که احمدینژاد از پول بیتالمال برای خود برمیدارد، اما تخلف به ویژه در حوزه مالی و اقتصاد ریشه در توجه نکردن به قانونمداری داشته و همین مسئله باعث بروز اختلاس 3 هزار میلیاردی در جامعه میشود.
وی با اشاره به هزینههای تبلیغاتی خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: تبلیغات زیادی ندارم و بیشتر منابع مالی توسط حزب مردم سالاری تامین میشود.
کواکبیان شعار انتخاباتی خود را «دولت اخلاق» اعلام و اظهار کرد: در مکتب نبوی و علوی هدف از تشکیل حاکمیت افزایش معنویت و فضائل اخلاقی است.
وی ریشه حوادث فتنه 88 را ضعف اخلاق توصیف کرد و افزود: نباید با آبروی دیگران بازی کرد و به واسطه بد اخلاقیها سبب بروز فتنه در جامعه شد.
دبیرکل حزب مردم سالاری با اشاره به حوادث رخ داده در فتنه سال 88 گفت: بنده اولین اصلاحطلبی بودم که نسبت به حوادث پس از انتخابات موضع گرفتم چرا که معتقد بودم باید بین اعتراض قانونی و جریان برانداز تفکیک قائل شد.
کواکبیان در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور تصریح کرد: دولت نتوانست در ماههای اخیر بازار ارز را کنترل کند و دلیل این امر هم این بود که میخواست با دستور کار خود را پیش ببرد.
وی افزود: در پایان دولت میرحسین موسوی ارز 180 تومان و در پایان دولت خاتمی 800 تومان بود و به طور طبیعی در پایان دوره احمدینژاد ارز باید 1600 تومان عرضه میشد نه اینکه قیمت ارز به 3600 تومان برسد.
نماینده سابق سمنان در مجلس ادامه داد: در دولت تخلفهای مالی فراوانی شده است و علت این تخلفات عدم توجه به قانون است و همین امر موجب بروز اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی شد؛ اگر مردم، مطبوعات، احزاب و سیستمهای نظارتی را دخیل بدانیم و آنها را تقویت نماییم، این تخلفات عظیم رخ نمیدهد.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری در مورد نقاط قوت و ضعف دولت حاضر بیان کرد: از جمله نقاط مثبت در دولت احمدینژاد پشتکار و تلاش بسیار است اما لازم به توجه است که پشتکار زمانی که ثمرهای نداشته باشد بیفایده است و بزرگترین ضعف دولت جاری قانونناپذیری است.
* «وسیعالمشرب» بودن یکی از ضعفهای دولت هاشمی بود
وی همچنین با بیان اینکه در دولت خاتمی نیز نجابت و فعالیت در عرصه بینالمللی وجود داشت اما ضعف آن انجام فعالیتهای افراطی بود، درباره دولت هاشمی گفت: در زمان دولت آقای هاشمی رفسنجانی، وسیعالمشرب بودن از جمله نقاط ضعف بود زیرا نمیتوان با همه بود، کمی برخورد لازم است.
کواکبیان همچنین در رابطه با مباحث فرهنگی جامعه تصریح کرد: فرهنگ جدا از سیاست، اقتصاد و جامعه نیست بلکه اینها توامان با هم هستند اما اینکه در کشور 70 موسسه برای فعالیتهای فرهنگی وجود دارد اشتباه است، زیرا باید یک تعریف در این زمینه وجود داشته باشد و یکپارچهسازی شود، البته در مورد سندهای بالادستی سیاستهای فرهنگی مشکلی وجود ندارد و منبع قانونی فراوان است، اما دستگاههای اجرایی در رابطه با اجرایی کردن قوانین کوتاهی میکنند.
کاندیدای احتمالی دور یازدهم انتخابات ریاست جمهوری در ادامه به برنامههای خود در صورت انتخاب شدن اشاره و تصریح کرد: تمام تلاش خود را جهت جلوگیری از افزایش نقدینگی در جامعه و کنترل یارانهها انجام میدهم، زیرا افزایش نقدینگی سبب افزایش تورم میشود، البته پیشرفت اقتصادی زمانبر است اما باید شروع شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری با بیان اینکه رئیس جمهور باید مروج اخلاق باشد، به داستان یکشنبه سیاه مجلس اشاره و تصریح کرد: یکشنبه سیاه یک نمونه از ضعف اخلاقی است، اگر اخلاق در جامعه حاکم باشد سران سه قوه همانند جزایر منفک عمل نمیکنند و اخلاقمداری شکل ویژهای در جامعه به خود میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی حکومت ایجاد معنویت در جامعه است، یادآور شد: رئیس جمهور طبق سوگندی که یاد میکند باید پایبند اخلاق باشد تا به این ترتیب رفتار اخلاقی در جامعه گسترش یابد.