به گزارش مشرق به نقل از تسنیم، محمد سعیدیکیا یکی از کاندیداهای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی در سخنانی گفت: زمان جنگ امام خمینی(ره) خطاب به مسئولین گفتند که جنگ بالاخره یک روز تمام میشود و وظیفه اصلی اداره کشور بر عهده دانشگاههاست.
وی ادامه داشت: کشور ایران خانه همه ماست و ما و آئین و دین ما نیز اسلام است که اسلام صیانت از خانواده را بسیار سفارش کرده است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من در 4 دوره در وزارتخانه و نیز در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مسئولیتهایی را نیز داشته ام. نزدیک 20 سال با دولتها کار کردهام و با این تجربهها مطمئنم که کشور را بهتر میشود اداره کرد و من با اتکا به همین تجربهها وارد عرصه انتخابات شدهام.
سعیدی کیا در ادامه افزود: تجربه به من ثابت کرده که با حس عزت، حکمت و مصلحت میتوان با دنیا رابطه خوبی برقرار کرد و تعامل مناسبی داشت.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که یک رئیس جمهور با این مشخصات میتواند رئیس جمهور خوبی و پیرو ولایت فقیه باشم.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: جامعه مانند یک موجود زنده است. زمانی در کشور توسعه اقتصادی اصل بود و بعدها توسعه سیاسی اصل قرار گرفت. جامعه هم خوراک فکری و هم خوراک مادی را در کنار هم نیاز دارد. همه مسائل در کشور باید جاری باشد.
سعیدی کیا اظهار داشت: دو مشکل اصلی در کشور وجود دارد که ما در همه مشکلات شاهد سوءمدیریت هستیم. این موضوع باعث خدشهدار شدن اعتماد مردم و مسئولین شده است.
وی در ادامه افزود: مشکلات اصلی اقتصادی کشور ما کمبود سرمایهگذاری، تورم و کنترل در قیمت ارز و تغییرات ناگهانی آن و نیز افت تولید و در نتیجه کاهش میزان اشتغال است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من همه این مشکلات را قابل اصلاح میدانم. راه حل این موضوع را در بخش اقتصادی، اعتماد به مردم و صداقت میدانم. امروز سرمایهگذار اعتماد ندارد و نمیداند که در آینده براساس وضع قوانین با او چطور برخورد میشود.
سعیدکیا اضافه کرد: در همه اقتصادهای دنیا وقتی که پول نفت در جامعه تزریق شود و مصرفی باشد، تورم ایجاد میکند. اقتصادهای دنیا که با تورم مواجه بودند نقدینگی را کنترل کردند و تولید را نیز در راستای آن رونق دادند. اما ما مرتبا در حال تزریق نقدینگی به جامعه هستیم.
وی در ادامه سخنانش و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص اظهار نظرهای حبیبالله عسگراولادی و فتنه 88 گفت: در سال 88 در انتخابات یک حماسه بزرگ آفریده شد و حداکثر افراد که واجد شرایط بودند در انتخابات شرکت کردند که این افراد نزدیک به 40 میلیون نفر میرسد.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: حدود 15 میلیون رای در انتخابات سال 88 به کسی اختصاص داده شد که رئیس جمهور نبود. در سال 88 برنده اصلی انتخابات مردم بودند که این نشان دهنده آزادی انتخابات در جمهوری اسلامی است.
سعیدیکیا در ادامه تصریح کرد: پس از انتخابات 88 هم برنده و هم بازنده کارهایی را انجام دادند که زمینهسازی برای فتنه که بستر آن از قبل آماده شده بود اتفاق افتاد و کاندیدای بازنده درگیر فتنه شد.
وی در ادامه افزود: وقتی که در کار در کشور سخت شد مردم احساس خطر کردند. ولی مقام معظم رهبری اوضاع را به درستی هدایت کردند. همه مردم به درخواستهای رهبری لبیک گفتند که البته نباید در این زمینه خطکشی انجام شود و کار مثبت خوبی در انتخابات 88 برای نظام انجام شد.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: در سال 88 حماسه بزرگی توسط مردم خلق شد که باید مراقب باشیم تا این حماسه زیر سوال نرود.
سعیدی کیا در ادامه به موضوع بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: هنوز کسی در باره بانکداری اسلامی جواب سریع و روشنی به افکار عمومی جامعه نداده است. به عنوان مثال در کشور ژاپن سود بانکی منفی شده است، زیرا در آنجا پول بانکها به تولید تزریق میشود. قانون بانکداری اسلامی درست نوشته شده اما خوب اجرا نمیشود.
وی تصریح کرد: بانکها امروز با مشکلات زیادی مواجهند. اساس در بانکداری باید اینگونه باشد که ربا در آن وجود نداشته باشد. امروز بانکها 27 درصد سود از متقاضیان تسهیلات دریافت میکنند. در حال حاضر اوراق مشارکت با سود 20 درصد به نحو مطلوبی توسط سرمایهگذاران خریداری نمیشود زیرا آنها معتقدند که بانکها سود بیشتری به تسهیلات پرداخت میکنند و این موضوع تورمزا است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: مشکل اصلی اقتصاد کشور ما تولید است و من معتقدم که اگر تولید ساماندهی شود هم اشتغال و هم تورم ساماندهی خواهد شد که برای مهار آن باید جلوی تزریق نقدینگی به کشور را بگیریم.
سعیدیکیا تاکید کرد: حدود دو سال و نیم است که دولت به مردم یارانه میدهد و این موضوع به منزله تزریق نقدینگی به جامعه است. در بحث هدفمندی یارانهها مطابق قانون عمل نشد و سهم تولید در قالب نقدینگی به مردم پرداخت شد.
وی در همین زمینه اظهار داشت: نقدینگی امروز کشور حدود 4 هزار میلیارد تومان است که این میزان باید توسط دولتهای بعدی مهار شود. در غیر این صورت اتفاق خوبی برای اقتصاد کشور در آینده نمیتوان متصور بود.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: من معتقدم که وظایف دولت در بخش اقتصاد، سیاست، حمایت و هدایت است. باید به بخش خصوصی اهمیت داده شود. هر کسی بگوید در مدت 2 سال میتواند اقتصاد را کنترل و نقدینگی را مهار کند، حرف بیهودهای زده است.
سعیدیکیا در ادامه سخنانش به نوسانات بازار ارزی که طی ماههای اخیر اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: در نوسانات قیمتی که طی ماههای اخیر در کشور ایجاد شد نوع مدیریت در کنار تحریمها تاثیرگذار بود.
وی تاکید کرد: من معتقدم که باید دهکهای اول و دوم جامعه که توانایی کار و فعالیت ندارند یارانه نقدی پرداخت شود. نباید یارانه نقدی را قطع کرد اما باید شکل اجرای آن را تغییر داد.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم در ادامه افزود: دغدغه اصلی امروز مردم معیشت و سلامت است. میتوانیم یارانه را در قالب بیمه همه مردم با پرداختهای به موقع و نظارت دقیق ساماندهی کنیم.
سعیدیکیا تصریح کرد: ما در کشور بطور مرتب قوانین تدوین میکنیم ولی من معتقدم که باید به سمت پیش رویم که قوانین تثبیت شود. باید به مردم و سرمایهگذاران با وضع قوانین تثبیت شده اطمینان سرمایهگذاری دهیم. باید نقدینگی جامعه را به سمت تولید سوق دهیم.
وی ادامه داد: مسئله نفت یک اشکال ساختاری در اقتصاد کشور ایجاد کرده است که رهبر انقلاب هم همواره نسبت به حل آن تاکید دارند. تزریق مستقیم پول نفت به خزانه کمکی به شکوفایی اقتصادی کشور نکرده و به تولید منجر نمیشود.
رئیس اسبق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه اظهار داشت: یکی از اشکالات کشور ما ضعف نظارتی در همه زمینههاست. اگر 20 درصد درآمدهای نفتی که به صندوق توسعه ملی واریز میشود با مدیریت و نظارت صحیح همراه باشد، موجب شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی در کشور خواهد شد.
سعیدی کیا اضافه کرد: در کشور ما ظرفیتهای زیادی برای مهار تورم و ایجاد اشتغال و تولید در کشور وجود دارد که باید از ظرفیتهای آن به نحو احسن استفاده شود.
وی در ادامه با انتقاد از واریز عیدانه در شب عید امسال به مردم گفت: پولی که شب عید به حساب مردم واریز شد از محل صندوق توسعه ملی بود که البته من معتقدم درست نبود، اما حتما چارهای نیز نبوده است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: همه افرادی که متناسب با توانمندیهایشان میتوانند مسئولیتهایی را برعهده بگیرند، عضو دولت انقلاب اسلامی محسوب میشوند. من در دولت آینده در صورت تصدی ریاست جمهوری از همه نیروهایی که وفادار به نظام هستند و توانایی خدمت به مردم را دارند استفاده خواهم کرد. تعهد و تخصص در افراد قابل تفکیک نیست.
سعیدیکیا در ادامه سخنانش به موضوع مذاکره با آمریکا و نیز پرونده هستهای ایران اشاره کرد و گفت: بعضی از مسائل سیاستهای کلی نظام بوده که فقط در اختیار رهبری است. مذاکره با آمریکا هم جزو سیاستهای کلی نظام محسوب میشود. اما یک رئیس جمهور همراه رهبری میتواند در حل مسائل کمک کند، نه اینکه تقابل ایجاد کند.
وی در همین زمینه ادامه داد: البته ممکن است که رئیس جمهوری ولایی نظری داشته باشد و با رهبری در خصوص مسائل مختلف بحثهایی انجام دهد. اما باید در انتها بپذیرد که سخنان رهبری فصلالخطاب است.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم تاکید کرد: ما در موضوع هستهای مطابق قانون عمل میکنیم و تاکنون نیز به تعهدات انپیتی پایبند بودهایم. ما باید بر سر مواضع هستهای خود محکم بایستیم که این مسئله یک دیپلماسی قوی میخواهد که بتوانیم با منطق حرف خود را بزنیم. البته نمیگویم که تیم هستهای قوی نیست.
سعیدیکیا تصریح کرد: من اعتقاد ندارم که اگر رابطهمان با آمریکا خوب شود، همه مشکلات حل میشد. رابطه سیاسی خوب وقتی پایدار میشود که با رابطه اقتصادی خوب همراه باشد.
وی ادامه داد: وقتی که خط لوله صلح پاکستان به نتیجه میرسد، به طور قطع این کشور منافع ملی خود را به مصلحت دیده و در مقابل شیعهکشی در این کشور بیتفاوت نخواهد بود که این موضوع یکی از مواردی است که ثابت میکند همه چیز در مذاکره با آمریکا خلاصه نمیشود.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه یادآور شد: اساس پایهگذاری اتحادیه اروپا این بوده است که آمریکا میداندار اقتصادی دنیا نشود که ما باید از این فرصت استفاده کنیم. بسیاری از کشورهای عضو این اتحادیه آماده همکاری در همه زمینهها با جمهوری اسلامی هستند.
سعیدیکیا اظهار داشت: ما باید رابطه اقتصادی و سیاسی خود را با کشورها در بهترین شرایط قرار دهیم. البته ظرفیتهای آن در کشور وجود دارد.
وی افزود: در همه دولتها همواره برنامههایی براساس آمال و آرزوها نوشته شده است. البته معتقدم که برنامهها باید با خیز 20 درصدی نوشته شود که بتوانیم گامهای اساسی در رسیدن به اهداف برداریم.
رئیس پیشین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: در همه حوزهها باید اصل را بر مشارکت قرار دهیم و در تصویرسازیها مردم را مشارکت دهیم. این کار باعث میشود تا تصمیمات درستی گرفته شود و چون با مشارکت جمعی همراه است البته اجرا نیز میشود.
سعیدیکیا تصریح کرد: به عنوان مثال باید برای انتخاب وزیر ورزش از اهل ورزش این کار را انجام داد تا امور بهتر و با شرایط مساعدی پیش رود.
وی در بخش دیگری از سخنانش نسبت به انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی که توسط دولت انجام شد انتقاد کرد و افزود: انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی توسط دولت را دارای ایراد و اشکال میدانم. اگر اشکالی در ساختار این سازمان بود باید برطرف میشد. وقتی برخوردهای اینچنینی نظیر تعطیلی خانه سینما نیز اتفاق میافتد بیاحترامی به افراد است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت در فرهنگ کشور در دو نقطه مسئولیت دارد که ورزش و آموزش است. آموزش و پرورش یکی از حساسترین وزارتخانههاست که باید به آن توجه ویژهای شود.
سعیدیکیا تصریح کرد: 5 دستگاه در کشور هستند که 80 درصد بودجه را به خود ا ختصاص میدهند که یکی از آنها وزارت آموزش و پرورش است که با این وضعیت فرهنگیان نباید مشکلاتی داشته باشند.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید تحت نظارت قوی دولت کار کند. مقررات سختگیرانهای در دولت وجود دارد که نمیگذارد خلاقیت رشد کند.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم ادامه داد: هر جا که ارز دو نرخی باشد فسادآور است. البته ممکن است در کوتاهمدت ارز دو نرخی شود، اما باید دو نرخی شدن ارز در کوتاه مدت انجام شود.
سعیدیکیا اضافه کرد: من معرفی اعضای کابینه برای کاندیداها را بیتدبیری میدانم. افرادی که آماده همکاری با کاندیداها برای تیمها هستند باید مورد بررسی قرار گیرد. من معتقدم که معاون اول، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مهمترین افراد در کابینه هستند که باید در انتخاب آنها دقت شود.
وی تصریح کرد: یکی از کارهایی که میتوان انجام داد این است که رئیس جمهور به وزرا بگوید که هر شش ماه یک بار با تمام تیم اقتصادی خود در آن وزارتخانه جهت بررسی کارها حضور مییابد که اگر این موضوع 8 بار در دولت انجام شود تاثیر بسزایی در پیشبرد امور خواهد داشت.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: بهترین افراد با بالاترین حقوق و دستمزد باید در دستگاههای نظارتی فعالیت کنند. من قائل به ایجاد یک دستگاه نظارتی جدید نیستم.
سعیدیکیا در ادامه سخنانش به ساخت مسکن مهر اشاره کرد و افزود: مسکن مهر یکی از کارهای بسیار خوبی است که زمان من شروع شده و به طور قطع آن را ادامه خواهم داد.
وی در ادامه گفت: یکی از اشکالات کشور دعواهایی است که بین دولت و مجلس پیش میآید. البته میتوان با مدیریت صحیح از بروز آن جلوگیری کرد.
رئیس پیشین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: باید بهترین خانهها در مسکن مهر ساخته شود. دولت باید امکانات خودش را فقط صرف ساخت زیرساختها و شهرسازی کند. مسکن مهر حتما باید ادامه یابد.
سعیدیکیا خاطرنشان کرد: اصل 44 قانون اساسی دارای بستر امنی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی با نظارت قوی برای رونق تولید و کسب و کار است. مدیریت بخش خصوصی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی در ادامه سخنانش به بحث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: من سهام عدالت را خصوصیسازی نمیدانم. سهام عدالت مانند یارانه است و فقط تبلیغ نقدینگی صورت گرفته است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من معتقدم با وضع قوانین صحیح باید هر سال 4 تا 5 درصد به میزان منابع صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت اضافه شود.
سعیدیکیا همچنین اظهار داشت: به هیچ وجه نمیشود نسبت به موفقیت دولتها در گذشته پاسخ شفافی ارائه کرد. زیرا این پاسخها به طور قطع جهتگیریهای حزبی خواهد داشت. من معتقدم پایه همه توسعهها در کشور توسعه اجتماعی است و توسعه اجتماعی منجر به ارتقای اخلاقمداری در همه ارکان میشود.
وی اضافه کرد: من معتقدم که اگر به مردم اعتماد کنید مردم قطعا در اجرای امور با دولت همکاری خواهند کرد. البته این به شرط این است که روند فعالیتها برای مردم توضیح داده شده و با آنها صادق باشیم.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: من به دلیل اینکه همواره استقلال مدیریتی خود را حفظ کردهام در همه دولتها به جز در دولت اول حضور داشتهام زیرا معتقدم که استقلال مدیریتی خود را حفظ کردم.
وی ادامه داشت: کشور ایران خانه همه ماست و ما و آئین و دین ما نیز اسلام است که اسلام صیانت از خانواده را بسیار سفارش کرده است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من در 4 دوره در وزارتخانه و نیز در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مسئولیتهایی را نیز داشته ام. نزدیک 20 سال با دولتها کار کردهام و با این تجربهها مطمئنم که کشور را بهتر میشود اداره کرد و من با اتکا به همین تجربهها وارد عرصه انتخابات شدهام.
سعیدی کیا در ادامه افزود: تجربه به من ثابت کرده که با حس عزت، حکمت و مصلحت میتوان با دنیا رابطه خوبی برقرار کرد و تعامل مناسبی داشت.
وی ادامه داد: من فکر میکنم که یک رئیس جمهور با این مشخصات میتواند رئیس جمهور خوبی و پیرو ولایت فقیه باشم.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: جامعه مانند یک موجود زنده است. زمانی در کشور توسعه اقتصادی اصل بود و بعدها توسعه سیاسی اصل قرار گرفت. جامعه هم خوراک فکری و هم خوراک مادی را در کنار هم نیاز دارد. همه مسائل در کشور باید جاری باشد.
سعیدی کیا اظهار داشت: دو مشکل اصلی در کشور وجود دارد که ما در همه مشکلات شاهد سوءمدیریت هستیم. این موضوع باعث خدشهدار شدن اعتماد مردم و مسئولین شده است.
وی در ادامه افزود: مشکلات اصلی اقتصادی کشور ما کمبود سرمایهگذاری، تورم و کنترل در قیمت ارز و تغییرات ناگهانی آن و نیز افت تولید و در نتیجه کاهش میزان اشتغال است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: من همه این مشکلات را قابل اصلاح میدانم. راه حل این موضوع را در بخش اقتصادی، اعتماد به مردم و صداقت میدانم. امروز سرمایهگذار اعتماد ندارد و نمیداند که در آینده براساس وضع قوانین با او چطور برخورد میشود.
سعیدکیا اضافه کرد: در همه اقتصادهای دنیا وقتی که پول نفت در جامعه تزریق شود و مصرفی باشد، تورم ایجاد میکند. اقتصادهای دنیا که با تورم مواجه بودند نقدینگی را کنترل کردند و تولید را نیز در راستای آن رونق دادند. اما ما مرتبا در حال تزریق نقدینگی به جامعه هستیم.
وی در ادامه سخنانش و در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در خصوص اظهار نظرهای حبیبالله عسگراولادی و فتنه 88 گفت: در سال 88 در انتخابات یک حماسه بزرگ آفریده شد و حداکثر افراد که واجد شرایط بودند در انتخابات شرکت کردند که این افراد نزدیک به 40 میلیون نفر میرسد.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: حدود 15 میلیون رای در انتخابات سال 88 به کسی اختصاص داده شد که رئیس جمهور نبود. در سال 88 برنده اصلی انتخابات مردم بودند که این نشان دهنده آزادی انتخابات در جمهوری اسلامی است.
سعیدیکیا در ادامه تصریح کرد: پس از انتخابات 88 هم برنده و هم بازنده کارهایی را انجام دادند که زمینهسازی برای فتنه که بستر آن از قبل آماده شده بود اتفاق افتاد و کاندیدای بازنده درگیر فتنه شد.
وی در ادامه افزود: وقتی که در کار در کشور سخت شد مردم احساس خطر کردند. ولی مقام معظم رهبری اوضاع را به درستی هدایت کردند. همه مردم به درخواستهای رهبری لبیک گفتند که البته نباید در این زمینه خطکشی انجام شود و کار مثبت خوبی در انتخابات 88 برای نظام انجام شد.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه گفت: در سال 88 حماسه بزرگی توسط مردم خلق شد که باید مراقب باشیم تا این حماسه زیر سوال نرود.
سعیدی کیا در ادامه به موضوع بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: هنوز کسی در باره بانکداری اسلامی جواب سریع و روشنی به افکار عمومی جامعه نداده است. به عنوان مثال در کشور ژاپن سود بانکی منفی شده است، زیرا در آنجا پول بانکها به تولید تزریق میشود. قانون بانکداری اسلامی درست نوشته شده اما خوب اجرا نمیشود.
وی تصریح کرد: بانکها امروز با مشکلات زیادی مواجهند. اساس در بانکداری باید اینگونه باشد که ربا در آن وجود نداشته باشد. امروز بانکها 27 درصد سود از متقاضیان تسهیلات دریافت میکنند. در حال حاضر اوراق مشارکت با سود 20 درصد به نحو مطلوبی توسط سرمایهگذاران خریداری نمیشود زیرا آنها معتقدند که بانکها سود بیشتری به تسهیلات پرداخت میکنند و این موضوع تورمزا است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: مشکل اصلی اقتصاد کشور ما تولید است و من معتقدم که اگر تولید ساماندهی شود هم اشتغال و هم تورم ساماندهی خواهد شد که برای مهار آن باید جلوی تزریق نقدینگی به کشور را بگیریم.
سعیدیکیا تاکید کرد: حدود دو سال و نیم است که دولت به مردم یارانه میدهد و این موضوع به منزله تزریق نقدینگی به جامعه است. در بحث هدفمندی یارانهها مطابق قانون عمل نشد و سهم تولید در قالب نقدینگی به مردم پرداخت شد.
وی در همین زمینه اظهار داشت: نقدینگی امروز کشور حدود 4 هزار میلیارد تومان است که این میزان باید توسط دولتهای بعدی مهار شود. در غیر این صورت اتفاق خوبی برای اقتصاد کشور در آینده نمیتوان متصور بود.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: من معتقدم که وظایف دولت در بخش اقتصاد، سیاست، حمایت و هدایت است. باید به بخش خصوصی اهمیت داده شود. هر کسی بگوید در مدت 2 سال میتواند اقتصاد را کنترل و نقدینگی را مهار کند، حرف بیهودهای زده است.
سعیدیکیا در ادامه سخنانش به نوسانات بازار ارزی که طی ماههای اخیر اتفاق افتاد اشاره کرد و گفت: در نوسانات قیمتی که طی ماههای اخیر در کشور ایجاد شد نوع مدیریت در کنار تحریمها تاثیرگذار بود.
وی تاکید کرد: من معتقدم که باید دهکهای اول و دوم جامعه که توانایی کار و فعالیت ندارند یارانه نقدی پرداخت شود. نباید یارانه نقدی را قطع کرد اما باید شکل اجرای آن را تغییر داد.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم در ادامه افزود: دغدغه اصلی امروز مردم معیشت و سلامت است. میتوانیم یارانه را در قالب بیمه همه مردم با پرداختهای به موقع و نظارت دقیق ساماندهی کنیم.
سعیدیکیا تصریح کرد: ما در کشور بطور مرتب قوانین تدوین میکنیم ولی من معتقدم که باید به سمت پیش رویم که قوانین تثبیت شود. باید به مردم و سرمایهگذاران با وضع قوانین تثبیت شده اطمینان سرمایهگذاری دهیم. باید نقدینگی جامعه را به سمت تولید سوق دهیم.
وی ادامه داد: مسئله نفت یک اشکال ساختاری در اقتصاد کشور ایجاد کرده است که رهبر انقلاب هم همواره نسبت به حل آن تاکید دارند. تزریق مستقیم پول نفت به خزانه کمکی به شکوفایی اقتصادی کشور نکرده و به تولید منجر نمیشود.
رئیس اسبق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه اظهار داشت: یکی از اشکالات کشور ما ضعف نظارتی در همه زمینههاست. اگر 20 درصد درآمدهای نفتی که به صندوق توسعه ملی واریز میشود با مدیریت و نظارت صحیح همراه باشد، موجب شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی در کشور خواهد شد.
سعیدی کیا اضافه کرد: در کشور ما ظرفیتهای زیادی برای مهار تورم و ایجاد اشتغال و تولید در کشور وجود دارد که باید از ظرفیتهای آن به نحو احسن استفاده شود.
وی در ادامه با انتقاد از واریز عیدانه در شب عید امسال به مردم گفت: پولی که شب عید به حساب مردم واریز شد از محل صندوق توسعه ملی بود که البته من معتقدم درست نبود، اما حتما چارهای نیز نبوده است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: همه افرادی که متناسب با توانمندیهایشان میتوانند مسئولیتهایی را برعهده بگیرند، عضو دولت انقلاب اسلامی محسوب میشوند. من در دولت آینده در صورت تصدی ریاست جمهوری از همه نیروهایی که وفادار به نظام هستند و توانایی خدمت به مردم را دارند استفاده خواهم کرد. تعهد و تخصص در افراد قابل تفکیک نیست.
سعیدیکیا در ادامه سخنانش به موضوع مذاکره با آمریکا و نیز پرونده هستهای ایران اشاره کرد و گفت: بعضی از مسائل سیاستهای کلی نظام بوده که فقط در اختیار رهبری است. مذاکره با آمریکا هم جزو سیاستهای کلی نظام محسوب میشود. اما یک رئیس جمهور همراه رهبری میتواند در حل مسائل کمک کند، نه اینکه تقابل ایجاد کند.
وی در همین زمینه ادامه داد: البته ممکن است که رئیس جمهوری ولایی نظری داشته باشد و با رهبری در خصوص مسائل مختلف بحثهایی انجام دهد. اما باید در انتها بپذیرد که سخنان رهبری فصلالخطاب است.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم تاکید کرد: ما در موضوع هستهای مطابق قانون عمل میکنیم و تاکنون نیز به تعهدات انپیتی پایبند بودهایم. ما باید بر سر مواضع هستهای خود محکم بایستیم که این مسئله یک دیپلماسی قوی میخواهد که بتوانیم با منطق حرف خود را بزنیم. البته نمیگویم که تیم هستهای قوی نیست.
سعیدیکیا تصریح کرد: من اعتقاد ندارم که اگر رابطهمان با آمریکا خوب شود، همه مشکلات حل میشد. رابطه سیاسی خوب وقتی پایدار میشود که با رابطه اقتصادی خوب همراه باشد.
وی ادامه داد: وقتی که خط لوله صلح پاکستان به نتیجه میرسد، به طور قطع این کشور منافع ملی خود را به مصلحت دیده و در مقابل شیعهکشی در این کشور بیتفاوت نخواهد بود که این موضوع یکی از مواردی است که ثابت میکند همه چیز در مذاکره با آمریکا خلاصه نمیشود.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه یادآور شد: اساس پایهگذاری اتحادیه اروپا این بوده است که آمریکا میداندار اقتصادی دنیا نشود که ما باید از این فرصت استفاده کنیم. بسیاری از کشورهای عضو این اتحادیه آماده همکاری در همه زمینهها با جمهوری اسلامی هستند.
سعیدیکیا اظهار داشت: ما باید رابطه اقتصادی و سیاسی خود را با کشورها در بهترین شرایط قرار دهیم. البته ظرفیتهای آن در کشور وجود دارد.
وی افزود: در همه دولتها همواره برنامههایی براساس آمال و آرزوها نوشته شده است. البته معتقدم که برنامهها باید با خیز 20 درصدی نوشته شود که بتوانیم گامهای اساسی در رسیدن به اهداف برداریم.
رئیس پیشین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکید کرد: در همه حوزهها باید اصل را بر مشارکت قرار دهیم و در تصویرسازیها مردم را مشارکت دهیم. این کار باعث میشود تا تصمیمات درستی گرفته شود و چون با مشارکت جمعی همراه است البته اجرا نیز میشود.
سعیدیکیا تصریح کرد: به عنوان مثال باید برای انتخاب وزیر ورزش از اهل ورزش این کار را انجام داد تا امور بهتر و با شرایط مساعدی پیش رود.
وی در بخش دیگری از سخنانش نسبت به انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی که توسط دولت انجام شد انتقاد کرد و افزود: انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی توسط دولت را دارای ایراد و اشکال میدانم. اگر اشکالی در ساختار این سازمان بود باید برطرف میشد. وقتی برخوردهای اینچنینی نظیر تعطیلی خانه سینما نیز اتفاق میافتد بیاحترامی به افراد است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: دولت در فرهنگ کشور در دو نقطه مسئولیت دارد که ورزش و آموزش است. آموزش و پرورش یکی از حساسترین وزارتخانههاست که باید به آن توجه ویژهای شود.
سعیدیکیا تصریح کرد: 5 دستگاه در کشور هستند که 80 درصد بودجه را به خود ا ختصاص میدهند که یکی از آنها وزارت آموزش و پرورش است که با این وضعیت فرهنگیان نباید مشکلاتی داشته باشند.
وی تاکید کرد: بخش خصوصی باید تحت نظارت قوی دولت کار کند. مقررات سختگیرانهای در دولت وجود دارد که نمیگذارد خلاقیت رشد کند.
وزیر راه و شهرسازی دولت نهم ادامه داد: هر جا که ارز دو نرخی باشد فسادآور است. البته ممکن است در کوتاهمدت ارز دو نرخی شود، اما باید دو نرخی شدن ارز در کوتاه مدت انجام شود.
سعیدیکیا اضافه کرد: من معرفی اعضای کابینه برای کاندیداها را بیتدبیری میدانم. افرادی که آماده همکاری با کاندیداها برای تیمها هستند باید مورد بررسی قرار گیرد. من معتقدم که معاون اول، وزیر اقتصاد، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی مهمترین افراد در کابینه هستند که باید در انتخاب آنها دقت شود.
وی تصریح کرد: یکی از کارهایی که میتوان انجام داد این است که رئیس جمهور به وزرا بگوید که هر شش ماه یک بار با تمام تیم اقتصادی خود در آن وزارتخانه جهت بررسی کارها حضور مییابد که اگر این موضوع 8 بار در دولت انجام شود تاثیر بسزایی در پیشبرد امور خواهد داشت.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: بهترین افراد با بالاترین حقوق و دستمزد باید در دستگاههای نظارتی فعالیت کنند. من قائل به ایجاد یک دستگاه نظارتی جدید نیستم.
سعیدیکیا در ادامه سخنانش به ساخت مسکن مهر اشاره کرد و افزود: مسکن مهر یکی از کارهای بسیار خوبی است که زمان من شروع شده و به طور قطع آن را ادامه خواهم داد.
وی در ادامه گفت: یکی از اشکالات کشور دعواهایی است که بین دولت و مجلس پیش میآید. البته میتوان با مدیریت صحیح از بروز آن جلوگیری کرد.
رئیس پیشین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تصریح کرد: باید بهترین خانهها در مسکن مهر ساخته شود. دولت باید امکانات خودش را فقط صرف ساخت زیرساختها و شهرسازی کند. مسکن مهر حتما باید ادامه یابد.
سعیدیکیا خاطرنشان کرد: اصل 44 قانون اساسی دارای بستر امنی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی با نظارت قوی برای رونق تولید و کسب و کار است. مدیریت بخش خصوصی از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی در ادامه سخنانش به بحث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: من سهام عدالت را خصوصیسازی نمیدانم. سهام عدالت مانند یارانه است و فقط تبلیغ نقدینگی صورت گرفته است.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من معتقدم با وضع قوانین صحیح باید هر سال 4 تا 5 درصد به میزان منابع صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت اضافه شود.
سعیدیکیا همچنین اظهار داشت: به هیچ وجه نمیشود نسبت به موفقیت دولتها در گذشته پاسخ شفافی ارائه کرد. زیرا این پاسخها به طور قطع جهتگیریهای حزبی خواهد داشت. من معتقدم پایه همه توسعهها در کشور توسعه اجتماعی است و توسعه اجتماعی منجر به ارتقای اخلاقمداری در همه ارکان میشود.
وی اضافه کرد: من معتقدم که اگر به مردم اعتماد کنید مردم قطعا در اجرای امور با دولت همکاری خواهند کرد. البته این به شرط این است که روند فعالیتها برای مردم توضیح داده شده و با آنها صادق باشیم.
کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان خاطرنشان کرد: من به دلیل اینکه همواره استقلال مدیریتی خود را حفظ کردهام در همه دولتها به جز در دولت اول حضور داشتهام زیرا معتقدم که استقلال مدیریتی خود را حفظ کردم.