مجله سینمایی مشرق - اخبار منتشر می شوند. هر روز و ساعت و لحظه ای که می گذرد خبری از یک گوشه جهان به نقاط دیگر مخابره می شود و با پیشرفت روزافزون فناوری های ارتباطی، سرعت مخابره این اخبار نیز بیشتر می شود. اما برخی خبرها آنقدر داغ هستند که بعد از انتشارشان تا مدت ها سر زبان ها می مانند و به این زودی ها از یاد نمی روند.
تصمیم گرفتیم تا در سال جدید نگاهی داشته باشیم به مهمترین اخبار فرهنگی منتشر شده کشور از فروردین تا اسفند سال هزار و سیصد و نود و یک که غیر از اهالی فرهنگ به گوش مردم عادی هم رسیده بود. وقایع و اتفاقاتی که برخی از آنها هنوز پرونده شان مختومه نشده و احتمالا در سال جدید هم اخباری در مورد آنها منتشر خواهد شد.
/// فروردین نود و یک
فروردین سال قبل دو فیلم خصوصی (محمد حسین فرح بخش) و گشت ارشاد (سعید سهیلی) در روزهای آغاز نمایش با حواشی متععدی روبرو شدند و در پی اعتراض ها و در نخستین گام، سینماهای شهر مشهد نماش این دو فیلم را متوقف کردند. در ادامه چند شهر دیگر نیز این دو فیلم را از پرده پایین کشیدند تا این که سازمان سینمایی روز 5 فروردین ضمن انتقاد از این کار اعلام کرد: "هر گونه تغییر و جابجایی تنها باید با هماهنگی این نهاد صورت بگیرد و این گونه نیست با تصمیم شخصی کسی بتوان اکران فیلمی را متوقف کرد."
مدتی بعد حوزه هنری هم نمایش این فیلم ها را در تمام سالن های نمایش زیرمجموعه خود متوقف کرد. این تصمیمی بود که شهرداری هم اتخاذ کرد و بدین ترتیب نمایش این دو فیلم در سینماهای زیر نظر شهرداری هم ممنوع شد و نهایتا کار به جایی رسیدکه تا قبل از پایان تعطیلات نوروزی دو فیلم دیگر جایگزین خصوصی و گشت ارشاد شدند.
نارنجی پوش و بوسیدن روی ماه دو فیلمی بودند که پیش از این در نوبت اکران های نوروزی قرار داشتند و بعد از مشکلات پیش آمده برای دو فیلم قبلی شانس نمایش ویژه عید را پیدا کردند. شورای صنفی نمایش به شرطی این تصمیم را گرفت که حوزه هنری و شهرداری که خودسرانه تصمیم بر لغو نمایش این فیلم ها گرفته بودند، خسارت عوامل سازنده را پرداخت کنند.
وزیر ارشاد روز شانزده فروردین در ارتباط با خواشی پیش آمده برای این فیلم ها گفت: "به نظر می رسد در مورد این دو فیلم مقداری اغراق شده و با توجه به صحبت هایی که مطرح شد، برداشت های نادرستی به وجود آمد. این گونه نیست که بگویم اینها مشکلی نداشتند ولی یکباره در مورد آنها سرو صدا و مبالغه صورت گرفت."
/// اردیبهشت نود و یک
ماجرای پایین کشیدن دو فیلم از اکران، ادامه دار شد و پانزده فیلم سینمایی از سوی حوزه هنری در لیست تحریم قرار گرفتند. محمد حسینی وزیر ارشاد در این باره گفت: "در مورد فیلم های سینمایی همیشه اختلاف نظر وجود دارد. عده موافق و عده ای مخالف هستند. از گذشته چنین بوده است. نظر افراد با هم متفاوت است و مسلما ما نمی توانیم افراد را مجبور کنیم که نظرشان عینا مانند شورای اکران یا شورای صدور پروانه نمایش باشد. کشور ما کشور آزادی است که در آن چند صدایی وجود دارد و افراد در بحث های مختلف در صدا و سیما و نشریات نظرشان را مطرح می کنند."
این پایان ماجرا نبود. عده ای از طیف انصار حزب الله در اعتراض به اکران نوروزی فیلم خصوصی اعتراض و تحصن کردند و خواستار رسیدگی مسئولان شدند. جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی در جلسه شورای عالی سینما در واکنش به اعتراض و تحصن انصار حزب الله نسبت به اکران دو فیلم خصوصی و گشت ارشاد گفت: "گروه انصار حزب الله که تجمع کردند، حزب اللهی ترین فیلمنامه شان را را بیاورند ما نخوانده به آنها مجوز می دهیم تا به همه یاد بدهند فیلم حزب اللهی یعنی چه. اما اگر ناتوان هستند اجازه بدهند اهالی سینما کارشان را بکنند. اگر کسی دغدغه و نگرانی دارد می تواند با ما مشارکت کند و نظر بدهد. ما حمایت می کنیم."
///خرداد نود و یک
اواخر بهار سال گذشته اتفاقات مهمی در عرصه فرهنگی رخ داد. شورای عالی سینما به ریاست احمدی نژاد با حضور اعضای این شورا تشکیل جلسه داد. در این جلسه درباره مشکلات مالیاتی تهیه کنندگان و دفتر های فیلمسازی بحث و بررسی و مقرر شد مرجع تشخیص اشخاص ثالث که از پرداخت مالیات معاف نیستند سازمان سینمایی باشد و همچنین فیلم سینمایی نیز به عنوان محصولی که از معافیت مالیاتی برخوردار است مد نظر قرار بگیرد. اعطای وام 50 میلیونی مسکن به هنرمندان و همچنین اختصاص مسکن مهر از واحدهای پردیس و پرند از دیگر موضوعات این جلسه بود که به تصویب رسید.
جنجال فرهنگی بعدی مربوط بود به خانه سینما که از چندی پیش با حواشی متعددی خبر ساز شدو طی حکمی از سوی وزارت ارشاد تمام فعالیت های آن به حالت تعلیق در آمد. خرداد ماه سال قبل دیوان عدالت اداری در پی شکایت "خانه سنیما" از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رای قطعی به نقض حکم وزارت ارشاد درباره انحلال خانه سینما داد. البته دبیر هیات رسیدی به امور فرنگی وزارت ارشاد هرگونه فعالیت خانه سینما را همچنان خلاف قانون و ضوابط اعلام کرد. هیات مدیره خانه سینما به رغم اعلام حکم هیات رسیدگی مبنی بر تعطیلی دائم خانه سینما روز هشتم خرداد تشکیل جلسه دادند. فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره گفت: "رای هنوز به ما ابلاغ نشده و هر موقع ابلاغ شد، مطابق آیین نامه که رای اخیر بر اساس آن صادر شده است، ما ظرف 20 روز طبق همان آیین نامه می توانیم شکایتمان را به مقام وزیر ارشاد ببریم و نهایتا اگر ایشان هم این رای را تایید کرد، ما می توانیم به ویان عدالت اداری شکایت کنیم."
درگیری قضایی میان خانه سینما و ارشاد بالا گرفت به طوری که در نهایت نماینده وزارت ارشاد با همراهی نیروی انتظامی به محل "خانه سینما" آمد و این محل را پلمپ کرد.
و آخرین موضوع داغ خرداد ماه پخش جام ملت های اروپا از سینماهای کشور بود. هم زمان با آغاز این مسابقات، علیرضا سجادپور درباره نمایش مسابقات فوتبال یورو 2012 در سنیما گفت: "اقدامات لازم برای نمایش بازی ها در سینماها آغاز شده و به نظر نمی رسد مشکلی باشد."
اما احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی با این طرح مخالفت کرد و با بیان این که در گذشته مشکلاتی در پخش سینمایی بازی های فوتبال رخ داده است گفت: "برای پیش گیری از عوارض اخلاقی، تحقیقاتی درباره پخش فوتبال در سراسر کشور انجام داده و متوجه شدیم که هنگامی که زنان و مردان با یکدیگر به تماشای فوتبال می پردازند، وضعیت مناسبی به وجود نخواهد آمد. فوتبال بازی هیجانی است و فرد در هنگام تماشای این بازی حواسش جمع نیست. این در شان زنان نیست که با آقایان به تماشای فوتبال بنشینند و از این بابت باید از نیروی انتظامی تشکر کنند."
///تیر نود و یک
تابستان سال گذشته فریدون جیرانی در پی مشکلاتی با مدیران سیما رسما از برنامه سینمایی "هفت" خداحافظی کرد تا محمد گربرلو سکان این برنامه را در دست بگیرد. جیرانی دلیل کناره گیری را آغاز سریال جدیدش و سفر به خارج از کشور عنوان کرد. بعد از آن تیم سازنده "هفت" در نامه ای خطاب به معاونت سیما، خواستار شدند که از ساختار و لوگوی برنامه قبلی در سری جدید استفاده نشود. اما جیرانی نامه ای به گبرلو نوشت و گفت: آقای گبرلو از نظر من استفاده از اسم "هفت"، تیتراژ و دکور آن هیچ اشکالی ندارد. به شما و همه کسانی که به عنوان تهیه کننده جدید برنامه به من زنگ زدند این موضوع را گفتم. از نظر ذهنی پرونده هفت برای من بسته شده است."
تیر ماه 91 قرارداد تولید پروژه سینمایی لاله میان مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و اسدالله نیک نژاد تنظیم شد. علیرضا سجادپور مدیر کل اداره نظارت و ارشیابی وزارت ارشاد موافقت ضمنی با تولید و صدور پروانه ساخت برای این فیلم خبر داد. هم زمان با این اظهارات سجاد پور، اخباری مبنی بر حضور علیرضا سبط احمدی در مقام تهیه کننده منتشر شد. لاله در ابتدا قرار بود زیر نظر فارابی شروع به کار کند اما اتفاقاتی رخ داد که این همکاری میسر نشد.
لاله با بودجه ای 5 میلیاردی به زندگی یکی از زنان اتومبیلران ایرانی می پردازد.
///مرداد نود و یک
حاشیه ها و جنجال های "لاله" در مرداد ماه به اوج خود رسید. بسیاری از سینماگران درباره ضرورت ساخت چنین فیلمی آن هم توسط کسی که در ایران هیچ سابقه درخشانی ندارد، پرسش هایی مطرح کردند. اما جمال شورجه عضو شورای عالی سینما در دفاع از ساخت فیلم لاله گفت: "هم اسد الله نیک نژاد و هم فیلم لاله قربانی جریان های سیاسی شدند. ضمن این که رسانه ها هم به این جریان دامن زده اند. واقعا 5 میلیارد تومان برای یک پروژه ملی رقم قابل توجهی نیست."
از طرف دیگر جواد شمقدری هم با دفاع همه جانبه از ساخت این فیلم گفت: وقتی تصمیم می گیرید وارد عرصه بین المللی شوید یک صفر جلوی بودجه تان می آید. این دفاع پای کمیسیون فرهنگی مجلس را هم به ماجرا باز کرد و شمقدری مجبور شد برای پاره ای توضیحات به مجلس برود.
علی مطهری یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس استدلال های شمقدری را برای کمیسیون قابل قبول ندانست و گفت: "فعلا کارگروه هنر و رسانه در حال بررسی خلاصه فیلمنامه هستند اما برای نتیجه گیری همه جانبه باید نسخه کامل فیلمنامه به دست ما برسد."
/// شهریور نود و یک
سید علی طاهری سخنگوی کمیسیون فرهنگی با اشاره به انتقادهای اعضای کمیسیون فرهنگی در مورد لاله گفت: در جلساتی که در کمیسیون برگزار شد، اشکالاتی به این فیلم وارد بود که آنها را به گوش دوستان فیلمساز رساندیم و اگر آنها این مشکلات را بر طرف کنند، نظر کمیسیون تامین خواهد شد."
وزیر اشاد نیز دراین باره گفت: "دوستان سینمایی بر خلاف روال مرسوم فیلم نامه را برای مشاهده به کمیسیون فرهنگی مجلس دادند که این کار در گذشته انجام نمی شد. به هر حال ما از این دقت و نظارت استقبال می کنیم اما نباید مانع فعالیت ها شد چرا که بین مراجع مقننه و اجرایی تفکیک وجود دارد."
گشت ارشاد که در ابتدای سال با اعتراض های متعدد به روی پرده رفت شهریور ماه پایش به شبکه نمایش خانگی باز شد. البته باز هم با جنجال آفرینی. نسخه ارسال شده به شبکه نمایش خانگی ضمیمه هایی داشت که برای بسیاری پرسش برانگیز بود. مهمترین آنها سکانس های حذف شده فیلم بود که از خود فیلم به پیوست منتقل شد. همچنین تصویر هایی از سعید سهیلی در جبهه و مقایسه ای میان وضعیت اکران قلاده های طلا از نظر تبلیغ و تعداد سینماها صورت گرفته بود. این موارد تخلف گروه سازنده شناخته شد و پس از در جریان قرار گرفتن مجلس و اظهار نارضایتی شمقدری از این تخلف، روز هجده شهریور دستور جمع آوری این فیلم از شبکه نمایش خانگی صادر شد.
سعید سهیلی هم در واکنشی با اظهار نارضایتی از تکرار اتفاقی که در زمان اکران فیلم هم رخ داده بود، گفت: " در حالی که من برای نمایش دو فیلم قرارداد بسته بودم، اما پخش کننده با تمام قوا و نیرو به عنوان جمع کننده فیلم از سطح شهر عمل کرد و از این جهت برای او کاملا متاسفم."
/// مهر نود و یک
وزیر فرهنگ و ارشاد سلامی در مهر ماه سال قبل، درباره تفاهم نامه خانه سینما با رئیس جمهور نکاتی را مطرح کرد. سید محمد حسینی گفت: "بحثی که از قبل مطرح بوده این است که اساس نامه خانه سینما با کمک خود سینماگران اصلاح شود و با هر نگاه و نگرشی که دارند کمک کنند تا اساسنامه قانونی تدوین شود."
پس از طی مراحل اولیه پروانه ساخت فیلم لاله صادر شد. نائیب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با رد برخی اخبار مبنی بر ساخته شدن لاله گفت: "هیچ تغییری در رویکرد کمیسیون فرهنگی مجلس در این زمینه ایجاد نشده و مجلس برای منتفی شدن این پروژه ایستادگی می کند." این در حالی است که چند روز قبل شمقدری خبر از جلب رضایت مجلسی ها داده بود.
و اما دروغ بزرگ سال! پاییز سال گذشته عکس های تکان دهنده ای از ابوالفضل پور عرب ستاره دهه 1370 سینما در دنیای رسانه منتشر شد که نشان میداد وی به لحاظ جسمی در وضعیت نابسامانی به سر می برد. چندی بعد مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی کاملا صریح و بی پرده خبر فوت این بازیگر را اعلام کرد. طی مدت کوتاهی این خبر تکذیب شد و پوریا گور عرب دراین باره گفت: "پدرم اکنون با سرطان خوش خیم دست و پنجه نرم می کند و در حال حاضر در دوران نقاهت به سر می برد. این در شرایطی است که خبر فوت ایشان را منتشر می کنند و اهالی رسانه به جای این که حرمت بازیگران را نگه دارند به آنها توهین می کنند."
///آبان نود و یک
مجید مجیدی در سکوت خبری فیلمی را در مورد زندگی "حضرت محمد (ص)" تولید می کند. لوکیشن اصلی این فیلم شهرک سینمایی نور در جاده قم بوده که عوامل سازنده فضای گسترده ای از این محیط را به شکل روستاها و شهرهای مکه و مدینه در زمان زندگی پیامبر اکرم در اوردند. هفدهم آبان ماه سال گذشته رهبر معظم انقلاب برای بازدید از این پروژه به محل فیلمبرداری رفتند و از نزدیک از مرحال مختلف ساخت عظیم ترین پروژه ایرانی اسلامی بازدید کردند.
محمد (ص) در حالی به نیمه راه تولید رسیده که
سه سال زمان صرف مراحل تحقیق و نگارش فیلمنامه آن شده است، حدود یکسال تیم
تحقیق با همکاری دانشمندان، مورخان، علما و سیرهشناسان جهان اسلام در
کشورهای ایران، مراکش، تونس، لبنان، عراق و الجزایر به جمعآوری منابع
شیعه و اهل سنت پرداختند و دو سال هم صرف نگارش فیلمنامه این اثر سینمایی
شده که مجیدی و کامبوزیا پرتوی با همکاری حمید امجد آن را در 200 سکانس
نوشتهاند.
خبر استعفای دسته جمعی عوامل لاله خبری تعجب برانگیز بود که بر روی خروجی رسانه ها قرار گرفت. این افراد شامل تهیه کننده، طراح صحنه و لباس، برنامه ریز، مدیر تولید، مدیر تدارکات، مدیر فیلم برداری و... بودندکه همزمان و در یک روز از همکاری با گران ترین پروژه سینمایی کشور استعفا دادند. وزیر ارشاد در این باره گفت" این جنجال و هیاهو در مورد پروژه ای است که در آغاز راه است. ما کارهای متنوعی را در عرصه ساخت فیلم های خوب و فاخر داریم از جمله این که فیلم نامه فیلم 22 روز در حال آماده شدن است. فیلم نامه فیلم شیخ احمد قمی نیز در حال آماده شدن است. البته اعتبارات آن هنوز تامین نشده است."
"یک خانواد محترم" عنوان فیلمی بود که تمام اهالی رسانه در مورد توهین آمیز بودن آن اتفاق نظر داشتند. اثری که توسط سیما فیلم ساخته شد و در یک جشنواره سینمایی عربی به اکران درآمد. محمد حسینی وزیر ارشاد در اینباره گفت: "این فیلم در واقع یک سیاه نمایی علیه جمهوری اسلامی ایران بود که پروانه ساخت هم نداشت واکران هم نمی شود. مام مخالف بودیم که یک خانواده محترم در جشنواره امارات شرکت کند. اما بدون اطلاع ما مجوز شرکت در آن جشنواره را دریافت کرد."
نکته جالب در مورد این فیلم آن بود که تا مدتی هیچ کس مسئولیت ساخت آن را گردن نمی گرفت و هر مدیری در هر سمتی خودش را بی اطلاع از ساخت آن نشان میداد! مثلا سید علیرضا سجاد پور در صحبت هایش گفته بود: "وزارت ارشاد هیچ نقشی در ساخت یک خانواده محترم نداشته است." جواد شمقدری نیز از جمله کسانی بود که پای خودش را از این قائله بیرون کشید و گفت: " آنها بدون گرفتن مجوز وزارت ارشاد فیلمشان را به جشنواره فجر فرستادند و این از نظر ما تخلف محسوب می شود." حتی اهالی سیما فیلم که این فیلم مستقیما تحت نظارت آنها تولید شده بود در ابتدا از اظهار نظر خودداری می کردند.
///آذر نود و یک
انصار حزب الله در آستانه اکران فیلم "من مادر هستم" اعتراض و تحصن کردند و با مخرب نامیدن فیلم جیرانی طی یک بیانیه خواستار توقف اکران آن شدند. فریدون جیرانی و غلامرضا موسوی به عنوان تهیه کننده و کارگردان فیلم در جواب این گروه نوشتند: "فیلم من مادر هستم نه در مورد خیانت است، نه در مورد زنا، و نه نمایش فحشاست. این فیلم فقط یک نوع سبک زندگی را به چالش می کشد."
در فاصله چند روز بعد از این اعتراض، تجمع نسبتا بزرگی در مقابل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علیه فیلم "من مادر هستم" شکل گرفت. انصار حزب الله بنرها و تابلوهایی در دست داشتند که روی آنها نوشت بود: "تا اصلاح سینما از پا نمی نشینیم"، "خانواده شهدا شرمنده ایم"، "سینمای اسلامی جای مشروب نیست" و...این در حالی بود که 150 سینماگر نیز در حمایت از این فیلم به میدان بهارستان آمدند که در میان آنها افرادی چون حبیب کاوش، فرهاد اصلانی، علی سرتیپی، محمد حسین فرح بخش، سید ضیا هاشمی و... حضور داشتند.
وزیر ارشاد در جریان این اعتراضات گفت: "از نقد استقبال می کنیم. به شرطی که در یک محیط منطقی بحث شود. و فضا به سمتی برود که خود تهیه کننده و کارگردان پاسخگو باشند. البته ما هم وظیفه نظارتی خود را انجام می دهیم."
با تمام فراز و نشیب های پیش آمده برای من مادر هستم، این فیلم توانست در گیشه به فروش میلیاردی برسد و جنجال ها به جای ضربه زدن به فیلم باعث دیده شدن آن شد!
فریبرز عرب نیا سال گذشته برای بازی در فیلم مختارنامه به چهره سرشناسی برای مردم تبدیل شد. این بازیگر از طرف عوامل سازنده فیلم "چ" درمورد شهید چمران، برای بازی در نقش آن شهید انتخاب شد. آخرین ساخته ابراهیم حاتمی کیا در حالی کلید خورد که از همان روزهای ابتدایی عده ای از اختلاف میان کارگردان و بازیگر نقش اول خبر دادند. این اختلاف به جایی رسید که عرب نیا سکانس نهایی فیلم را نیمه کاره رها کرد و برای همیشه این گروه را ترک کرد. حاتمی کیا نیز ناچرا یک نابازیگر را برای اخرین سکانس گریم گریم کرد و جلوی دوربین فرستاد تا فیلمش را به اتمام برساند. عرب نیا در این مورد گفته بود: "پس از پایان مدت قراردادم به دوستان در مورد تمدید قرار داد تذکر دادم اما آقای حاتمی کیا گفته بود که بدون عرب نیا هم میتواند سکانس آخر را بگیرد. من هم ترجیح دادم که نیایم."
///دی نود و یک
درگیری ها میان سینماگران، شواری صنفی نمایش و سازمان سینمایی ادامه داشت. در ابتدای زمستان سال قبل و در شرایطی که سینما آزادی موفق به دریافت حواله نمایش بسیاری از فیلم ها نمی شد، وزیر ارشاد از مسئولان سینمایی درخواست کرد که به این سینما هم حواله اکران بدهند. در پی نظر مساعد وزیر ارشاد، شورای صنفی نمایش نامه ای را به سید محمد حسینی نوشت و تاکید دوباره کرد که فعلا به این سالن سینمایی حواله اکران نمی دهیم. در بخش هایی از این نامه آمده بود: " آقای وزیر شما بهتر از هر کس میدانید که شورای صنفی مشروعیت خود را از چهار صنف بزرگ سینمایی می گیرد. بنابراین ملاحضه می فرمایید که اعضای شورای صنفی بدون جلب نظر آحاد صنف خود نمی توانند تصمیمات مهم بگیرند."
با گذشت تقریبا یک سال از تعطیلی خانه سینما جمال شورجه، ابوالقاسم طالبی و عباس بابویه به عنوان مسئولان اصلاح اساس نامه این ارگان انتخاب شدند. همچنین خانه سینما جمال خندان کوچکی(وکیل دادگستری)، فرهاد توحیدی ( رئیس هیت مدیره) و ابراهیم مختاری (عضو هیئت مدیره) را به عنوان سه نفر نماینده خود معرفی کرد تا پرونده این سازمان وارد فاز جدیدی شود.
هجدهم دی ماه پرویز پرستویی به خاطر فعالیتهای انسان دوستانه اش در جریان زلزله آذربایجان اولین "تندیس مهر" حقوق بشر ایران را دریافت کرد وگفت: "ما فقط وظیفه نداریم جلوی دوربین برویم و بازی کنیم. بلکه وظایف اجتماعی هم بر گردنمان هست و باید به بهترین شکل آنها را انجام دهیم." چند روز بعد حاج ناصر افشاری جانباز 70درصد با بدرقه پرویز پرستویی از مهر 91 پیگیر اعزامش برای درمان به خارج از کشور بود و در نهایت 30 دی با هزینه شخصی وی را راهی فرانکفورد کرد تا تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
/// بهمن نود و یک
به رسم هر سال می توان جشنواره فیلم فجر را مهم ترین اتفاق هنری بهمن ماه دانست. مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر 11 بهمن در تالار وحدت تهران و با حضور هنرمندان و سینماگران زیادی برگزار شد. جواد شمقدری در مراسم افتتاحیه گفت: "اختلاف ها میان اصناف سینمایی به خاطر عدم آگاهی کامل به ماهیت سینماست امدواریم این مشکلات پایان بپذیرد." وزیر هرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جریان این مراسم گفت: "امسال فیلم های خوب و قابل دفاعی داریم و کمتر در آنها به مسائل دردسر ساز پرداخته شده است."
دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر محمدرضا عباسیان بود و بلیت امسال فیلم ها با قیمت 11 هزار تومان عرضه شد. از جمله فیلم های شاخص جشنواره فجر 91 می توان به هیچ کجا هیچ کس، جیب بر خیابان جنوبی، سر به مهر، رسوایی، قائده تصادف، روز روشن، برلین منفی هفت، حوض نقاشی، استرداد، به خاطر پونه، هیس دخترها فریاد نمی زنند و ...
استرداد بهترین فیلم جشنواره، حمید فرخ نژاد به عنوان بهترین بازیگر مرد و هانیه توسلی به عنوان بهترین بازیگر زن، سیمرغ های اصلی را به خانه بردند.
///اسفند نود و یک
مسعود فراستی چند ماه پس از کناره گیری فریدون جیرانی از برنامه هفت اعلام کرد که او هم قصد رفتن دارد. وی دراین باره گفت: "در حاشیه جشنواره فجر، مجری برنامه اعلام کرد که میخواهیم نقد نرم برویم. من هم گفتم بروید! من نیستم." بسیاری معتقدند نحوه اجرای گبرلو در برنامه هفت از اجرای جیرانی ضعیف تر است.
شهر موشهای 2 کلید خورد. با این که چندی قبل مرضیه برومند اعلام کرده بود خبر ساخت این فیلم شایعه است اما اوایل اسفند ماه این خبر به صورت رسمی اعلام شد و احتمال زیاد در سال 92 به روی پرده خواهد رفت. در این فیلم سینمایی منیژه حکت و علی سرتیپی در کسوت تهیه کننده برومند را همراهی می کنند. بودجه شهر موش ها حدود 3 میلیارد تخمین زده شده و از ان به عنوان یک پروزه فاخر نام برده می شود.
و بلاخره لیست اکران های نوروزی مشخص شد. بعد از حواشی و کش و قوس های فراوان 5 فیلم برای اکران نوروزی انتخاب شدند. رسوایی، تهران 1500، قائده تصادف، رژیم طلایی و حوض نقاشی آثاری بودند که برای تعطیلات عید در سینماهای کل کشور اکران شدند.
کد خبر 206028
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۴
- ۷ نظر
- چاپ