گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه که در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز
روزنامههای کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
* * *
اعضاي دولت هاشمي در ستاد انتخاباتي حسن روحاني
شماري از اعضاي دولت هاشمي در ستاد انتخاباتي حسن روحاني گرد هم آمده اند.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، حسن روحاني كه پيش از اين از نامزدي خود خبر داده قرار است در پايان اين هفته رسما اين موضوع را اعلام كند. به گزارش تسنيم رياست ستاد انتخاباتي حسن روحاني بر عهده محمدرضا نعمت زاده است. وي وزير صنايع و معادن دولت هاي اول و دوم هاشمي رفسنجاني بوده است.
اكبر تركان قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتي روحاني است. وي در دولت اول هاشمي به عنوان وزير دفاع و در دولت دوم به عنوان وزير راه و ترابري مشغول به كار بود. تركان در بين سال هاي 80 تا 88 نيز معاون وزير نفت بوده است.
محمدباقر نوبخت نيز سخنگوي ستاد مردمي انتخابات روحاني است. وي دبيركل حزب «اعتدال و توسعه» و معاون «پژوهش هاي اقتصادي» مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام است كه در سال 84 از هاشمي حمايت مي كرد.
بابك دربيگي مسئول روابط عمومي ستاد انتخاباتي روحاني است. وي پيش تر مديرمسئول سايت خبري آفتاب بوده است.محمد سلطاني فر نيز رياست كميته تبليغات و رسانه ستاد انتخاباتي حسن روحاني را بر عهده دارد. سلطاني فر مدير گروه مطالعات رسانه اي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام و مديرمسئول روزنامه «صبح اقتصاد» است.
تركان در مصاحبه با يكي از روزنامه ها و در پاسخ به اين سؤال كه آيا فكر مي كنيد كه آقاي هاشمي در انتخابات رياست جمهوري حضور پيدا مي كند؟ اظهار داشت: خير، آقاي هاشمي براساس ارزيابي ما در انتخابات حضور پيدا نمي كنند و به عقيده من نزديكترين فرد به آقاي هاشمي، فكر و عقلانيت و مشي ايشان كه طرفداران هاشمي قبولش دارند، دكتر روحاني است.
وي مي افزايد: ما طرفداران و دوستداران آقاي هاشمي هستيم و جزء اعضاي كابينه ايشان بوديم و هنوز هم هاشمي را بهترين گزينه براي اداره كشور مي دانيم، ولي ايشان براي حضور در انتخابات در صحنه حاضر نمي شود و چون نزديكترين شخص از لحاظ فكري به هاشمي، آقاي روحاني است، ما دور آقاي روحاني جمع شده ايم.پيش از اين علي عسكري مشاور هاشمي از حسن روحاني به عنوان هاشمي جديد و دوم ياد كرده بود.
روايت مرتاض هندي و سفر مشايي به هند
خبر سفر اسفنديار رحيم مشايي به هند خواسته يا ناخواسته حرف و حديثهاي سفر دو سال پيش وي به اين كشور را در اذهان تداعي ميكند؛ سفري كه حواشي آن بسيار پررنگتر از متن فضاي رسانهاي را تحت تاثير قرار داد.
روزنامه تهران امروز گزارش داد: رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد و كانديداي احتمالي دولت در يازدهمين انتخابات رياستجمهوري در حالي سفر 5 روزه خود را به سه كشورآسيايي آغاز ميكند كه از ابتداي دولت دهم خبرهايي مبني بر سفرهاي مخفيانه وي به هند و ديدارهاي پنهاني با مقامات و مرتاضان هندي همواره بخشي از اخبار غير رسمي را تشكيل ميداد. اين اخبار زماني داغتر شد كه بهرغم حساسيت بالاي مقامات امنيتي كشورمان به سفرهاي پياپي وي به هندوستان، مشايي در سفري كه جنبه كاملا غير رسمي و غيركاري داشت با مسئولان بلند پايه هندي ديدار و مذاكره كرد.
در اين ديدارها مشايي در جريان پيشبيني و آينده نگريهاي مرتاض درخصوص تحولات جهان و بعضا ايران قرار ميگيرد و تاكنون بسياري ازاين ايدهها و پيشبينيها به داخل كشور هم منتقل شده و تلاشهاي مختلفي هم صورت گرفته است تا به نوعي از اين افكار و نقطه نظرات در برنامهها و سياستگذاريها استفاده شود كه با برخي مخالفت و مقاومتهاي گسترده مواجه شد.
البته اين مقام در داخل كشور هم ديدارهاي بسيار منظمي با برخي از چهرهها و افراد عجيب و غريب در مناطق كويري و مرزي ايران انجام داده كه كه گرايشات مشابهي با مرتاض هندي دارند و انتقادات بسياري هم از اين جهت بهوي وارد شد.
سفر گردشگران ایرانی به مصر متوقف شد
دولت مصر در پی اعتراض سلفیهای تندرو سفر گردشگران ایرانی به این کشور را تا نیمه دوم ژوئن، اواخر خرداد 92، به حالت تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی مصری الیوم، وزیر گردشگری مصری گفت تصمیم گرفته است پرواز گردشگران از ایران به این کشور را تا نیمه دومماه ژوئن، اواخر خرداد، متوقف کند.
به گزارش روزنامه وطن امروز، هشام زازو انجام بررسیهای بیشتر درباره توافقات اخیر 2 کشور در این باره را علت این تصمیم بیان کرد و گفت: ما در حال ارزیابی دوباره برنامههای گردشگری خود با ایران هستیم. بر اساس این گزارش، نخستین پرواز گردشگران ایرانی به مصر پس از 33 سال وقفه روز 30 مارس انجام شد که طی آن 45 گردشگر ایرانی از مصر دیدن کردند. این سفر در پی امضای موافقتنامهای درباره تبادل گردشگر بین 2 کشور انجام شد که گروههای تندروی سلفی بشدت در برابر آن واکنش نشان دادهاند.
افزايش محبوبيت پرستيوي نزد مخاطبان جهاني
با وجود اقدامات غرب و آمريكا عليه شبكههاي ماهوارهاي ايران و قطع پخش شبكههايي نظير پرستيوي از ماهواره، تعداد علاقهمندان به اين شبكهها در شبكههاي اجتماعي و فضاهاي سايبري رو به افزايش است. گزارش عملكرد يك ماهه صفحه فيسبوك شبكه پرستيوي گواه اين مدعاست. بنابر اين گزارش، از تاريخ 21 بهمن تا 20 اسفند تعداد علاقهمندان اين شبكه در صفحه فيسبوك 29 هزار و 400 نفر بيشتر شده و به بيش از 272 هزار نفر رسيده است.
روزنامه وطن امروز، در اين مدت تعداد دفعات مشاهده اخبار به طور متوسط براي هر خبر به بيش از 57 هزار بار رسيده و تعداد بازخوردها 133 هزار و 644 مورد گزارش شده است. تعداد علاقهمندي روي اخبار 76 هزار و 895، تعداد نظرات روي اخبار 28 هزار و 374 و تعداد به اشتراكگذاري اخبار در اين مدت 28هزار و 375 عدد ثبت شده است.
علاقهمندان به تفكيك زبان بهترتيب انگليسي آمريكايي با 66 درصد، انگليسي بريتانيايي با 13درصد و اندونزيايي با 7 درصد بيشترين علاقهمندي را داشتهاند. در اين گزارش مردان 18 تا 24 ساله و زنان 25 تا 34 ساله بيشترين سهم بازديد را به ثبت رساندهاند. بر اساس بازخوردهايي كه اين صفحه پرستيوي در اينترنت داشته كشورهاي آسيايي و آفريقايي بيشترين مخاطبان پرستيوي را تشكيل ميدهند.
تاجیک تکلیف خاتمی را مشخص کرد
روزنامه وطن امروز نوشت: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری در دولت اصلاحات حضور محمد خاتمی در یازدهمین دوره انتخابات را منتفی دانست. محمدرضا تاجیک ضمن رد خبر برخی رسانهها درباره کاندیداتوری خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری آتی گفت: تا این لحظه حضور آقای خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری منتفی است و ایشان در انتخابات نامزد نخواهد شد. وی در ادامه با اشاره به فضای سیاسی جامعه برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری عنوان کرد: تحلیل جدی آقای خاتمی عدمحضور در انتخابات است اما من هماکنون از تغییر برنامههای وی مطلع نیستم.
پيغام انتخاباتي شبكه دولتي انگليس براي گروهك ها
شبكه دولتي انگليس دستورالعمل هاي لازم براي گروهك هاي ضدانقلاب در زمينه انتخابات را صادر كرد.
وب سايت بي بي سي در تحليلي با بيان اينكه نظام تلاش مي كند انتخاباتي بدون دردسر برگزار كند، نوشت: ماه هاي قبل از انتخابات كه جريان هاي مختلف حاكميت در رقابتي شديد درگير مي شوند، بهترين فرصت براي مخالفين نظام و جريان هاي اعتراضي است تا تحت نام شركت در انتخابات، مخالفت و اعتراضات خود را نسبت به 34 سال مملكت داري از سوي افرادي كه به نام آزادي و عدالت، ايران را تحت كنترل دارند، به نمايش بگذارند.
کیهان نوشت: بي بي سي در عين حال نوشت: اما علي رغم تمام تلاش هايي كه براي به چالش كشيدن رژيم از سوي نيروهاي مخالف به كار گرفته خواهد شد، بايد اين واقعيت را پذيرفت كه امكانات نظام در تمام زمينه ها از جميع امكانات نيروهاي مخالف بيشتر است و به اين لحاظ تاكتيك و استراتژي مخالفين بايد طوري تنظيم شود كه حاكميت به همان ميزان و بلكه به طور تصاعدي در روزها و ماه هاي بعد از پايان انتخابات هم، به چالش كشيده شود(!)
بي بي سي اذعان كرد: در حال حاضر، اگرچه بهانه اصلي مخالفت ها با جمهوري اسلامي، پرونده هسته اي است، ولي ساده انديشي خواهد بود اگر پنداشته شود كه در صورت رسيدن به توافقي به منظور حل اين مشكل، بدون عقب نشيني آشكار حاكميت از مواضعي كه در دهه گذشته آنها را دنبال كرده، تمام مشكلات ديگر حل شود.
بخشنامه جديد درباره صادرات و واردات سوخت هسته اي
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس نامه چندي پيش سازمان انرژي اتمي به دستگاه هاي مرتبط با امر صادرات و واردات کالا، مقرر شده کليه مجوزهاي موردنياز براي ترخيص، صادرات و واردات مواد هسته اي، سوخت هسته اي تازه و مصرف شده و نمونه هاي آزمايشگاهي حاوي مواد هسته اي در تمامي مبادي ورودي و خروجي کشور، تنها با امضاي مديرکل دفتر امور پادمان هسته اي اين سازمان و با مهر برجسته معتبر محسوب شود.
تحليل درباره كانديداتوري هاشمي
بر اساس گزارش روزنامه تهران امروز، حجتالاسلام حسين ابراهيمي عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز در گفتوگو با فارس با اشاره به برخي اخبار ضد و نقيض درباره كانديداتوري آيتالله هاشمي رفسنجاني در انتخابات آتي رياستجمهوري، گفت: آنچه تاكنون درباره آقاي هاشمي قطعي به نظر ميرسد عدم كانديداتوري ايشان در انتخابات است.
وي با بيان اينكه «هاشمي رفسنجاني حال و انگيزه رياستجمهوري را ندارد»، افزود: رياستجمهوري افراد پرتحرك و جوان را ميطلبد نه افراد مسن.ابراهيمي تاكيد كرد: جريان فتنه و اصلاحات ميخواهد مجددا هاشمي را قرباني مطامع خود كند و از وي به عنوان ابزار سياسي استفاده كنند اما انتظار اين است كه آقاي هاشمي چنين اجازهاي به اصلاحطلبان ندهند.
تعاريف اسلامگرايي در روزنامههاي حامي دولت!
تهران امروز نوشت: روزنامه شهروند به مدير مسئولي عبدالرضا داوري و وابسته به حلقه انحرافي در يادداشت روز گذشته خود دوران اسلامگرايي را خاتمه يافته دانست. شهروند در ستون يادداشت خود در مطلبي با عنوان تفاوت اسلام با اسلاميسم به قلم جباري به بيان مطالبي از جمله مفهوم اسلامگرايي و اومانيسم پرداخته است.
در اين روزنامه آورده شده است كه «دوران اسلامگرايي به مثابه يك ايدئولوژي به پايان رسيده و عصر ايمان مبتني بر گفتوگو آغاز شده است،گفتوگويي توام با خضوع و خشوع. گفتوگويي كه در آن نه بهدنبال تحميل عقيده خويش بر ديگري بل بهدنبال كشف افقهاي ناشناخته در ساحت ديگري است» در بخشي از اين يادداشت آمده است كه «اسلامگرايي با تاكيد بر افتراق بين اديان و نحل و ملل مختلف راه را براي خشونت و تخاصم ميگشايد.»
سامانه پیامکی باهنر و حجتالاسلام ابوترابی
بر اساس گزارش روزنامه آرمان روابط عمومی، سامانه پیامکی ارتباط مردمی باهنر و حجتالاسلام ابوترابی از نامزدهای ثبتنام برای کاندیداتوری انتخابات دوره یازدهم ریاستجمهوری راهاندازی شد. بر پایه این خبر، حامیان حجتالاسلام ابوترابی با ارسال پیامک به سامانه پیامکی 10000018 و حامیان محمدرضا باهنر با ارسال پیامک به 300073814 میتوانند با این دو نامزد انتخابات آتی ریاستجمهوری ارتباط مستقیم داشته باشند. باهنر و ابوترابی از اعضای ائتلاف 5گانه هستند که به گفته خودشان قرار است درنهایت 4 نامزد از بین متکی، باهنر، آلاسحاق، پورمحمدی و ابوترابی به نفع نامزد نهایی این ائتلاف انصراف بدهند.
کمک عجيب دولت به ۱۵۰خانواده در معرض خطر
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس پيشنهاد يک مسئول ارشد دولتي و ابلاغ معاون اول رئيس جمهور، معاونت برنامه ريزي رياست جمهوري موظف شده مبلغ ۳۰۰ميليون تومان به وزارت کشور اختصاص دهد تا به عنوان کمک بلاعوض دولت به ۱۵۰خانواده ساکن شهر رويدر استان هرمزگان به هر خانوار ۲ميليون تومان پرداخت شود. در ابلاغيه رحيمي، علت اين موضوع اين گونه عنوان شده که اين خانواده ها در معرض خطر ريزش کوه و سقوط صخره هاي سنگي قرار دارند.
سایت پویش مردمی دعوت از غلامحسین الهام
آرمان روابط عمومی نوشت: سایت پویش مردمی دعوت از الهام به آدرس راهاندازی شد. این سایت که توسط جمعی از جوانان دوستدار دکتر الهام راهاندازی شده از علاقهمندان به کاندیداتوری سخنگوی دولت برای امضای الکترونیکی دعوت بهعمل آورده است. در این سایت خطاب به الهام آمده است: نیک میدانیم که هیچ تمایلی به کاندیداتوری در انتخابات آتی را ندارید، اما عدم حضور شما منجر به شکاف و ازهمگسستگی در بین نیروهای مومن و عدالتخواه در انتخابات ریاستجمهوری آینده میباشد و بسیاری را آزردهخاطر میکند. تخریبهایی که علیه جنابعالی روزبهروز بیشتر میشود، حاکی از ترس این جریانات منحرف از عدالتخواهی از حضور شما در انتخابات آتی میباشد.
اهدای گل به حافظ منافع مصر در ایران
آرمان روابط عمومی نوشت: در واکنش به حمله سلفیها به منزل حافظ منافع ایران در قاهره مراسم اهدای گل به حافظ منافع مصر امروز در تهران برگزار میشود. نمایندگان تشکلهای دانشجویی و مردمی اعلام کردند امروز در مراسمی پس از اقامه نماز وحدت ظهر و عصر در مقابل دفتر حافظ منافع مصر در تهران، دسته گلی را به نشانه اتحاد بین ملتهای ایران و مصر و وحدت مذاهب اسلامی به این دفتر اهدا خواهند کرد.
اتحادیه بینالمللی امت واحده در بیانیه مشترکی با جنبش عدالتخواه دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان اعلام کرد این تجمع ساعت 13 با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی و در واکنش به حمله تعداد معدودی از سلفیهای مصر و سوریهای آواره مخالف نظام اسد به منزل حافظ منافع ایران در قاهره صورت میگیرد.
شکایت 20 نماینده به کمیسیون اصل 90
آرمان روابط عمومی نوشت: رئیس کمیسیون اصل 90 با تایید خبر شکایت 20 نفر از نمایندگان مجلس از بنیاد شهید، علت این شکایت را مطالبات معوق ایثارگران و تخلفات مالی عنوان کرد. ایسنا نوشت: علی پورمختار گفت: نمایندگان شکایتکننده به کمیسیون اصل 90 معتقدند بنیاد شهید در ایفای حقوق خانوادههای شهدا و ایثارگران و بازنشستگان این بنیاد تعلل کرده و مطالبات آنان را پرداخت نمیکند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ، کمتوجهی مدیران بنیاد شهید به دوره درمان ایثارگران و خانوادههای آنان را از دیگر محورهای شکایت 20 نماینده مجلس برشمرد. وی مسائل مالی بنیاد شهید را از دیگر محورهای شکایت نمایندگان عنوان کرد و افزود: تخلفات مالی و وضعیت بانک دی از دیگر مواردی است که نمایندگان شاکی خواهان رسیدگی به آنها هستند.
آيا صداي اسرائيل هم يك جناح است؟!
عضو فراكسيون مشاركت در مجلس ششم ادعا كرد منافع كشور در سياست خارجي و در مذاكرات، فداي منافع سياسي يك جناح شده است.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، احمد شيرزاد در مصاحبه با سايت اميد گفت: در عرصه سياست خارجي مشكل اساسي داريم. وي به مسئله مذاكره با آمريكا اشاره و تصريح كرد: مشكل مذاكره با آمريكا اين است كه اين مسئله اساساً به جاي اينكه يك مسئله سياسي تلقي شود، به يك مسئله عقيدتي تبديل شده است و در واقع سنجش اينكه آيا با آمريكا مذاكره كنيم و يا نكنيم از يك كار كارشناسي سياسي به يك مسئله عقيدتي تبديل شده است.
وي ادامه داد: اصل مسئله مذاكره با هر كشور و دولت خارجي در كليت يك مسئله كاملاً سياسي است و اصلاً كاري به ارزش ها و عقيده هاي ملت ها ندارد. مشكل اين است كه منافع سياسي كشور فداي منافع سياسي يك جناح شده است.
شيرزاد چهره بدنام مجلس ششم (83-1379) بود كه اظهاراتش حتي مورد اعتراض رئيس مجلس وقت (كروبي) قرار گرفت كه تصريح مي كرد شيرزاد عيناً حرف هاي راديو اسرائيل را تكرار مي كند. وي همسو با تبليغات گروهك تروريستي منافقين و رژيم صهيونيستي از پشت تريبون مجلس مدعي شده بود ايران درباره فعاليت هاي اتمي خود 19 سال به دنيا دروغ گفته و اكنون دم خروس بيرون افتاده است!
10 سال پس از اين اظهارات اكنون معلوم شده كه طرف دروغگو كيست و چه كساني آماده بودند كشور را به آمريكا و ديگران بفروشند. به دليل اظهاراتي از نوع اظهارات شيرزاد و نامه هاي ننگين برخي مشاركتي هاي مجلس ششم بود كه مقامات اروپايي و آمريكايي مانند بوش اعلام كردند از اصلاح طلبان در ايران حمايت مي كنند و انتخابات مجلس هفتم را بدون حضور آنها مشروع نمي دانند. طرف مذاكره كننده غربي 9-8 سال پيش پاي ميز مذاكره به هيئت ايراني گفته بود كه شما بايد كوتاه بياييد و موضع ما را بپذيريد چرا كه نمايندگان مجلس مخالف شما و همسو با ما موضع مي گيرند.
اين نكته نيز گفتني است كه برخي اعضاي فراكسيون مشاركت نظير رجب مزروعي، علي اكبر موسوي خوئيني و فاطمه حقيقت جو پس از فرار از كشور در كشورهاي اروپايي و آمريكايي پناهندگي گرفتند تا معلوم شود برخي اختلافات اساسي يك دهه گذشته نه جناحي و سياسي بلكه تقابل منافع ملي با جريان هاي قائل به كشور و انقلاب و مردم است.
آغاز سفرهاي خارجي مشايي
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: اسفنديار رحيممشايي که رياست دبيرخانه جنبش عدم تعهد را بر عهده دارد و در اين روزها، کانديداتوري او از سوي دولت در انتخابات قطعي بهنظر ميآيد، با وجود لغو سفر خود به سه کشور اروپايي، قصد دارد امروز به سه کشورآسيايي سفر کند. از هند، اندونزي و سريلانکا به عنوان مقصد مشايي نام برده شده و يک هيات سياسي و رسانهاي کانديداي دولت را در اين سفرهاي خارجي همراهي ميکند.
بهدليل برنامههاي فشردهاي که براي مشايي در ماههاي منتهي به انتخابات در نظر گرفته شده، مديرکل پيشين تشريفات رياستجمهوري براي برنامهريزي سفرها و برنامههاي انتخاباتي وي با مشايي همکاري دارد. مشايي قصد داشت تا تور خارجي خود را با سفر به سه کشور اروپايي و ديدار با مقامهاي اروپايي و ايرانيان مقيم اروپا آغاز کند اما برخي توصيهها به وي و مشکلات برنامهريزي اين سفرها، سبب شد تا تور اروپايي مشايي لغو شود.
* * *
اعضاي دولت هاشمي در ستاد انتخاباتي حسن روحاني
شماري از اعضاي دولت هاشمي در ستاد انتخاباتي حسن روحاني گرد هم آمده اند.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، حسن روحاني كه پيش از اين از نامزدي خود خبر داده قرار است در پايان اين هفته رسما اين موضوع را اعلام كند. به گزارش تسنيم رياست ستاد انتخاباتي حسن روحاني بر عهده محمدرضا نعمت زاده است. وي وزير صنايع و معادن دولت هاي اول و دوم هاشمي رفسنجاني بوده است.
اكبر تركان قائم مقام و معاون ستاد انتخاباتي روحاني است. وي در دولت اول هاشمي به عنوان وزير دفاع و در دولت دوم به عنوان وزير راه و ترابري مشغول به كار بود. تركان در بين سال هاي 80 تا 88 نيز معاون وزير نفت بوده است.
محمدباقر نوبخت نيز سخنگوي ستاد مردمي انتخابات روحاني است. وي دبيركل حزب «اعتدال و توسعه» و معاون «پژوهش هاي اقتصادي» مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام است كه در سال 84 از هاشمي حمايت مي كرد.
بابك دربيگي مسئول روابط عمومي ستاد انتخاباتي روحاني است. وي پيش تر مديرمسئول سايت خبري آفتاب بوده است.محمد سلطاني فر نيز رياست كميته تبليغات و رسانه ستاد انتخاباتي حسن روحاني را بر عهده دارد. سلطاني فر مدير گروه مطالعات رسانه اي مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت نظام و مديرمسئول روزنامه «صبح اقتصاد» است.
تركان در مصاحبه با يكي از روزنامه ها و در پاسخ به اين سؤال كه آيا فكر مي كنيد كه آقاي هاشمي در انتخابات رياست جمهوري حضور پيدا مي كند؟ اظهار داشت: خير، آقاي هاشمي براساس ارزيابي ما در انتخابات حضور پيدا نمي كنند و به عقيده من نزديكترين فرد به آقاي هاشمي، فكر و عقلانيت و مشي ايشان كه طرفداران هاشمي قبولش دارند، دكتر روحاني است.
وي مي افزايد: ما طرفداران و دوستداران آقاي هاشمي هستيم و جزء اعضاي كابينه ايشان بوديم و هنوز هم هاشمي را بهترين گزينه براي اداره كشور مي دانيم، ولي ايشان براي حضور در انتخابات در صحنه حاضر نمي شود و چون نزديكترين شخص از لحاظ فكري به هاشمي، آقاي روحاني است، ما دور آقاي روحاني جمع شده ايم.پيش از اين علي عسكري مشاور هاشمي از حسن روحاني به عنوان هاشمي جديد و دوم ياد كرده بود.
روايت مرتاض هندي و سفر مشايي به هند
خبر سفر اسفنديار رحيم مشايي به هند خواسته يا ناخواسته حرف و حديثهاي سفر دو سال پيش وي به اين كشور را در اذهان تداعي ميكند؛ سفري كه حواشي آن بسيار پررنگتر از متن فضاي رسانهاي را تحت تاثير قرار داد.
روزنامه تهران امروز گزارش داد: رئيس دبيرخانه جنبش عدم تعهد و كانديداي احتمالي دولت در يازدهمين انتخابات رياستجمهوري در حالي سفر 5 روزه خود را به سه كشورآسيايي آغاز ميكند كه از ابتداي دولت دهم خبرهايي مبني بر سفرهاي مخفيانه وي به هند و ديدارهاي پنهاني با مقامات و مرتاضان هندي همواره بخشي از اخبار غير رسمي را تشكيل ميداد. اين اخبار زماني داغتر شد كه بهرغم حساسيت بالاي مقامات امنيتي كشورمان به سفرهاي پياپي وي به هندوستان، مشايي در سفري كه جنبه كاملا غير رسمي و غيركاري داشت با مسئولان بلند پايه هندي ديدار و مذاكره كرد.
در اين ديدارها مشايي در جريان پيشبيني و آينده نگريهاي مرتاض درخصوص تحولات جهان و بعضا ايران قرار ميگيرد و تاكنون بسياري ازاين ايدهها و پيشبينيها به داخل كشور هم منتقل شده و تلاشهاي مختلفي هم صورت گرفته است تا به نوعي از اين افكار و نقطه نظرات در برنامهها و سياستگذاريها استفاده شود كه با برخي مخالفت و مقاومتهاي گسترده مواجه شد.
البته اين مقام در داخل كشور هم ديدارهاي بسيار منظمي با برخي از چهرهها و افراد عجيب و غريب در مناطق كويري و مرزي ايران انجام داده كه كه گرايشات مشابهي با مرتاض هندي دارند و انتقادات بسياري هم از اين جهت بهوي وارد شد.
سفر گردشگران ایرانی به مصر متوقف شد
دولت مصر در پی اعتراض سلفیهای تندرو سفر گردشگران ایرانی به این کشور را تا نیمه دوم ژوئن، اواخر خرداد 92، به حالت تعلیق درآورد. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی مصری الیوم، وزیر گردشگری مصری گفت تصمیم گرفته است پرواز گردشگران از ایران به این کشور را تا نیمه دومماه ژوئن، اواخر خرداد، متوقف کند.
به گزارش روزنامه وطن امروز، هشام زازو انجام بررسیهای بیشتر درباره توافقات اخیر 2 کشور در این باره را علت این تصمیم بیان کرد و گفت: ما در حال ارزیابی دوباره برنامههای گردشگری خود با ایران هستیم. بر اساس این گزارش، نخستین پرواز گردشگران ایرانی به مصر پس از 33 سال وقفه روز 30 مارس انجام شد که طی آن 45 گردشگر ایرانی از مصر دیدن کردند. این سفر در پی امضای موافقتنامهای درباره تبادل گردشگر بین 2 کشور انجام شد که گروههای تندروی سلفی بشدت در برابر آن واکنش نشان دادهاند.
افزايش محبوبيت پرستيوي نزد مخاطبان جهاني
با وجود اقدامات غرب و آمريكا عليه شبكههاي ماهوارهاي ايران و قطع پخش شبكههايي نظير پرستيوي از ماهواره، تعداد علاقهمندان به اين شبكهها در شبكههاي اجتماعي و فضاهاي سايبري رو به افزايش است. گزارش عملكرد يك ماهه صفحه فيسبوك شبكه پرستيوي گواه اين مدعاست. بنابر اين گزارش، از تاريخ 21 بهمن تا 20 اسفند تعداد علاقهمندان اين شبكه در صفحه فيسبوك 29 هزار و 400 نفر بيشتر شده و به بيش از 272 هزار نفر رسيده است.
روزنامه وطن امروز، در اين مدت تعداد دفعات مشاهده اخبار به طور متوسط براي هر خبر به بيش از 57 هزار بار رسيده و تعداد بازخوردها 133 هزار و 644 مورد گزارش شده است. تعداد علاقهمندي روي اخبار 76 هزار و 895، تعداد نظرات روي اخبار 28 هزار و 374 و تعداد به اشتراكگذاري اخبار در اين مدت 28هزار و 375 عدد ثبت شده است.
علاقهمندان به تفكيك زبان بهترتيب انگليسي آمريكايي با 66 درصد، انگليسي بريتانيايي با 13درصد و اندونزيايي با 7 درصد بيشترين علاقهمندي را داشتهاند. در اين گزارش مردان 18 تا 24 ساله و زنان 25 تا 34 ساله بيشترين سهم بازديد را به ثبت رساندهاند. بر اساس بازخوردهايي كه اين صفحه پرستيوي در اينترنت داشته كشورهاي آسيايي و آفريقايي بيشترين مخاطبان پرستيوي را تشكيل ميدهند.
تاجیک تکلیف خاتمی را مشخص کرد
روزنامه وطن امروز نوشت: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری در دولت اصلاحات حضور محمد خاتمی در یازدهمین دوره انتخابات را منتفی دانست. محمدرضا تاجیک ضمن رد خبر برخی رسانهها درباره کاندیداتوری خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری آتی گفت: تا این لحظه حضور آقای خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری منتفی است و ایشان در انتخابات نامزد نخواهد شد. وی در ادامه با اشاره به فضای سیاسی جامعه برای حضور اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری عنوان کرد: تحلیل جدی آقای خاتمی عدمحضور در انتخابات است اما من هماکنون از تغییر برنامههای وی مطلع نیستم.
پيغام انتخاباتي شبكه دولتي انگليس براي گروهك ها
شبكه دولتي انگليس دستورالعمل هاي لازم براي گروهك هاي ضدانقلاب در زمينه انتخابات را صادر كرد.
وب سايت بي بي سي در تحليلي با بيان اينكه نظام تلاش مي كند انتخاباتي بدون دردسر برگزار كند، نوشت: ماه هاي قبل از انتخابات كه جريان هاي مختلف حاكميت در رقابتي شديد درگير مي شوند، بهترين فرصت براي مخالفين نظام و جريان هاي اعتراضي است تا تحت نام شركت در انتخابات، مخالفت و اعتراضات خود را نسبت به 34 سال مملكت داري از سوي افرادي كه به نام آزادي و عدالت، ايران را تحت كنترل دارند، به نمايش بگذارند.
کیهان نوشت: بي بي سي در عين حال نوشت: اما علي رغم تمام تلاش هايي كه براي به چالش كشيدن رژيم از سوي نيروهاي مخالف به كار گرفته خواهد شد، بايد اين واقعيت را پذيرفت كه امكانات نظام در تمام زمينه ها از جميع امكانات نيروهاي مخالف بيشتر است و به اين لحاظ تاكتيك و استراتژي مخالفين بايد طوري تنظيم شود كه حاكميت به همان ميزان و بلكه به طور تصاعدي در روزها و ماه هاي بعد از پايان انتخابات هم، به چالش كشيده شود(!)
بي بي سي اذعان كرد: در حال حاضر، اگرچه بهانه اصلي مخالفت ها با جمهوري اسلامي، پرونده هسته اي است، ولي ساده انديشي خواهد بود اگر پنداشته شود كه در صورت رسيدن به توافقي به منظور حل اين مشكل، بدون عقب نشيني آشكار حاكميت از مواضعي كه در دهه گذشته آنها را دنبال كرده، تمام مشكلات ديگر حل شود.
بخشنامه جديد درباره صادرات و واردات سوخت هسته اي
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس نامه چندي پيش سازمان انرژي اتمي به دستگاه هاي مرتبط با امر صادرات و واردات کالا، مقرر شده کليه مجوزهاي موردنياز براي ترخيص، صادرات و واردات مواد هسته اي، سوخت هسته اي تازه و مصرف شده و نمونه هاي آزمايشگاهي حاوي مواد هسته اي در تمامي مبادي ورودي و خروجي کشور، تنها با امضاي مديرکل دفتر امور پادمان هسته اي اين سازمان و با مهر برجسته معتبر محسوب شود.
تحليل درباره كانديداتوري هاشمي
بر اساس گزارش روزنامه تهران امروز، حجتالاسلام حسين ابراهيمي عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز در گفتوگو با فارس با اشاره به برخي اخبار ضد و نقيض درباره كانديداتوري آيتالله هاشمي رفسنجاني در انتخابات آتي رياستجمهوري، گفت: آنچه تاكنون درباره آقاي هاشمي قطعي به نظر ميرسد عدم كانديداتوري ايشان در انتخابات است.
وي با بيان اينكه «هاشمي رفسنجاني حال و انگيزه رياستجمهوري را ندارد»، افزود: رياستجمهوري افراد پرتحرك و جوان را ميطلبد نه افراد مسن.ابراهيمي تاكيد كرد: جريان فتنه و اصلاحات ميخواهد مجددا هاشمي را قرباني مطامع خود كند و از وي به عنوان ابزار سياسي استفاده كنند اما انتظار اين است كه آقاي هاشمي چنين اجازهاي به اصلاحطلبان ندهند.
تعاريف اسلامگرايي در روزنامههاي حامي دولت!
تهران امروز نوشت: روزنامه شهروند به مدير مسئولي عبدالرضا داوري و وابسته به حلقه انحرافي در يادداشت روز گذشته خود دوران اسلامگرايي را خاتمه يافته دانست. شهروند در ستون يادداشت خود در مطلبي با عنوان تفاوت اسلام با اسلاميسم به قلم جباري به بيان مطالبي از جمله مفهوم اسلامگرايي و اومانيسم پرداخته است.
در اين روزنامه آورده شده است كه «دوران اسلامگرايي به مثابه يك ايدئولوژي به پايان رسيده و عصر ايمان مبتني بر گفتوگو آغاز شده است،گفتوگويي توام با خضوع و خشوع. گفتوگويي كه در آن نه بهدنبال تحميل عقيده خويش بر ديگري بل بهدنبال كشف افقهاي ناشناخته در ساحت ديگري است» در بخشي از اين يادداشت آمده است كه «اسلامگرايي با تاكيد بر افتراق بين اديان و نحل و ملل مختلف راه را براي خشونت و تخاصم ميگشايد.»
سامانه پیامکی باهنر و حجتالاسلام ابوترابی
بر اساس گزارش روزنامه آرمان روابط عمومی، سامانه پیامکی ارتباط مردمی باهنر و حجتالاسلام ابوترابی از نامزدهای ثبتنام برای کاندیداتوری انتخابات دوره یازدهم ریاستجمهوری راهاندازی شد. بر پایه این خبر، حامیان حجتالاسلام ابوترابی با ارسال پیامک به سامانه پیامکی 10000018 و حامیان محمدرضا باهنر با ارسال پیامک به 300073814 میتوانند با این دو نامزد انتخابات آتی ریاستجمهوری ارتباط مستقیم داشته باشند. باهنر و ابوترابی از اعضای ائتلاف 5گانه هستند که به گفته خودشان قرار است درنهایت 4 نامزد از بین متکی، باهنر، آلاسحاق، پورمحمدی و ابوترابی به نفع نامزد نهایی این ائتلاف انصراف بدهند.
کمک عجيب دولت به ۱۵۰خانواده در معرض خطر
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس پيشنهاد يک مسئول ارشد دولتي و ابلاغ معاون اول رئيس جمهور، معاونت برنامه ريزي رياست جمهوري موظف شده مبلغ ۳۰۰ميليون تومان به وزارت کشور اختصاص دهد تا به عنوان کمک بلاعوض دولت به ۱۵۰خانواده ساکن شهر رويدر استان هرمزگان به هر خانوار ۲ميليون تومان پرداخت شود. در ابلاغيه رحيمي، علت اين موضوع اين گونه عنوان شده که اين خانواده ها در معرض خطر ريزش کوه و سقوط صخره هاي سنگي قرار دارند.
سایت پویش مردمی دعوت از غلامحسین الهام
آرمان روابط عمومی نوشت: سایت پویش مردمی دعوت از الهام به آدرس راهاندازی شد. این سایت که توسط جمعی از جوانان دوستدار دکتر الهام راهاندازی شده از علاقهمندان به کاندیداتوری سخنگوی دولت برای امضای الکترونیکی دعوت بهعمل آورده است. در این سایت خطاب به الهام آمده است: نیک میدانیم که هیچ تمایلی به کاندیداتوری در انتخابات آتی را ندارید، اما عدم حضور شما منجر به شکاف و ازهمگسستگی در بین نیروهای مومن و عدالتخواه در انتخابات ریاستجمهوری آینده میباشد و بسیاری را آزردهخاطر میکند. تخریبهایی که علیه جنابعالی روزبهروز بیشتر میشود، حاکی از ترس این جریانات منحرف از عدالتخواهی از حضور شما در انتخابات آتی میباشد.
اهدای گل به حافظ منافع مصر در ایران
آرمان روابط عمومی نوشت: در واکنش به حمله سلفیها به منزل حافظ منافع ایران در قاهره مراسم اهدای گل به حافظ منافع مصر امروز در تهران برگزار میشود. نمایندگان تشکلهای دانشجویی و مردمی اعلام کردند امروز در مراسمی پس از اقامه نماز وحدت ظهر و عصر در مقابل دفتر حافظ منافع مصر در تهران، دسته گلی را به نشانه اتحاد بین ملتهای ایران و مصر و وحدت مذاهب اسلامی به این دفتر اهدا خواهند کرد.
اتحادیه بینالمللی امت واحده در بیانیه مشترکی با جنبش عدالتخواه دانشجویی و جامعه اسلامی دانشجویان اعلام کرد این تجمع ساعت 13 با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی و در واکنش به حمله تعداد معدودی از سلفیهای مصر و سوریهای آواره مخالف نظام اسد به منزل حافظ منافع ایران در قاهره صورت میگیرد.
شکایت 20 نماینده به کمیسیون اصل 90
آرمان روابط عمومی نوشت: رئیس کمیسیون اصل 90 با تایید خبر شکایت 20 نفر از نمایندگان مجلس از بنیاد شهید، علت این شکایت را مطالبات معوق ایثارگران و تخلفات مالی عنوان کرد. ایسنا نوشت: علی پورمختار گفت: نمایندگان شکایتکننده به کمیسیون اصل 90 معتقدند بنیاد شهید در ایفای حقوق خانوادههای شهدا و ایثارگران و بازنشستگان این بنیاد تعلل کرده و مطالبات آنان را پرداخت نمیکند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ، کمتوجهی مدیران بنیاد شهید به دوره درمان ایثارگران و خانوادههای آنان را از دیگر محورهای شکایت 20 نماینده مجلس برشمرد. وی مسائل مالی بنیاد شهید را از دیگر محورهای شکایت نمایندگان عنوان کرد و افزود: تخلفات مالی و وضعیت بانک دی از دیگر مواردی است که نمایندگان شاکی خواهان رسیدگی به آنها هستند.
آيا صداي اسرائيل هم يك جناح است؟!
عضو فراكسيون مشاركت در مجلس ششم ادعا كرد منافع كشور در سياست خارجي و در مذاكرات، فداي منافع سياسي يك جناح شده است.
بر اساس گزارش روزنامه کیهان، احمد شيرزاد در مصاحبه با سايت اميد گفت: در عرصه سياست خارجي مشكل اساسي داريم. وي به مسئله مذاكره با آمريكا اشاره و تصريح كرد: مشكل مذاكره با آمريكا اين است كه اين مسئله اساساً به جاي اينكه يك مسئله سياسي تلقي شود، به يك مسئله عقيدتي تبديل شده است و در واقع سنجش اينكه آيا با آمريكا مذاكره كنيم و يا نكنيم از يك كار كارشناسي سياسي به يك مسئله عقيدتي تبديل شده است.
وي ادامه داد: اصل مسئله مذاكره با هر كشور و دولت خارجي در كليت يك مسئله كاملاً سياسي است و اصلاً كاري به ارزش ها و عقيده هاي ملت ها ندارد. مشكل اين است كه منافع سياسي كشور فداي منافع سياسي يك جناح شده است.
شيرزاد چهره بدنام مجلس ششم (83-1379) بود كه اظهاراتش حتي مورد اعتراض رئيس مجلس وقت (كروبي) قرار گرفت كه تصريح مي كرد شيرزاد عيناً حرف هاي راديو اسرائيل را تكرار مي كند. وي همسو با تبليغات گروهك تروريستي منافقين و رژيم صهيونيستي از پشت تريبون مجلس مدعي شده بود ايران درباره فعاليت هاي اتمي خود 19 سال به دنيا دروغ گفته و اكنون دم خروس بيرون افتاده است!
10 سال پس از اين اظهارات اكنون معلوم شده كه طرف دروغگو كيست و چه كساني آماده بودند كشور را به آمريكا و ديگران بفروشند. به دليل اظهاراتي از نوع اظهارات شيرزاد و نامه هاي ننگين برخي مشاركتي هاي مجلس ششم بود كه مقامات اروپايي و آمريكايي مانند بوش اعلام كردند از اصلاح طلبان در ايران حمايت مي كنند و انتخابات مجلس هفتم را بدون حضور آنها مشروع نمي دانند. طرف مذاكره كننده غربي 9-8 سال پيش پاي ميز مذاكره به هيئت ايراني گفته بود كه شما بايد كوتاه بياييد و موضع ما را بپذيريد چرا كه نمايندگان مجلس مخالف شما و همسو با ما موضع مي گيرند.
اين نكته نيز گفتني است كه برخي اعضاي فراكسيون مشاركت نظير رجب مزروعي، علي اكبر موسوي خوئيني و فاطمه حقيقت جو پس از فرار از كشور در كشورهاي اروپايي و آمريكايي پناهندگي گرفتند تا معلوم شود برخي اختلافات اساسي يك دهه گذشته نه جناحي و سياسي بلكه تقابل منافع ملي با جريان هاي قائل به كشور و انقلاب و مردم است.
آغاز سفرهاي خارجي مشايي
روزنامه آرمان روابط عمومی نوشت: اسفنديار رحيممشايي که رياست دبيرخانه جنبش عدم تعهد را بر عهده دارد و در اين روزها، کانديداتوري او از سوي دولت در انتخابات قطعي بهنظر ميآيد، با وجود لغو سفر خود به سه کشور اروپايي، قصد دارد امروز به سه کشورآسيايي سفر کند. از هند، اندونزي و سريلانکا به عنوان مقصد مشايي نام برده شده و يک هيات سياسي و رسانهاي کانديداي دولت را در اين سفرهاي خارجي همراهي ميکند.
بهدليل برنامههاي فشردهاي که براي مشايي در ماههاي منتهي به انتخابات در نظر گرفته شده، مديرکل پيشين تشريفات رياستجمهوري براي برنامهريزي سفرها و برنامههاي انتخاباتي وي با مشايي همکاري دارد. مشايي قصد داشت تا تور خارجي خود را با سفر به سه کشور اروپايي و ديدار با مقامهاي اروپايي و ايرانيان مقيم اروپا آغاز کند اما برخي توصيهها به وي و مشکلات برنامهريزي اين سفرها، سبب شد تا تور اروپايي مشايي لغو شود.