درگذشت ناگهانى حجت‏ الاسلام والمسلمين غفورى معاون محترم سياسى و اجتماعى شوراى سياست‏گذارى ائمه جمعه سراسر كشور باعث تأثر و تأسف بسيارى از دلسوزان انقلاب كه ايشان را از نزديك مى ‏شناختند، شد.

به گزارش مشرق، اين روحانى مبارز كه از خانواده محترم شهدا بود و از مبارزان و مجاهدان جبهه ‏هاى نبرد حق عليه باطل، در عرصه سياسى و اجتماعى نيز انجام وظيفه می‏ كرد و اميد است كه شتافتن ناگهانى او به لقاء حضرت حق، با حشر او با اولياء معصومينش همراه باشد. متن حاضر اداى دينى به اين شخصيت بزرگوار و معرفى كوتاهى از ايشان است، آنچنان كه ما شناختيم.
 
مقدمه: حجت الاسلام و المسلمين غفورى متولد 1341 در روستاى تيدجان از توابع خوانسار بود. او از خانواده‏اى مذهبى برخاسته بود كه در همان دوران نوجوانى خود به حركت مبارزه ملت ايران به رهبرى امام راحل، با نظام شاهنشاهى پيوست و پس از انقلاب نيز در عرصه‏ هاى مختلف در پيروى از امام خمينى(ره) صدق نيت و خلوص خويش را نشان داده بود. برادر ايشان در جبهه‏ هاى نبرد حق عليه باطل به شهادت رسيده بود و او نيز كه همواره آرزوى همراهى با شهدا را داشت از پر كردن جاى خالى برادر در ميدان نبرد دورى نكرد و همين در ميدان و حاضر بودن، باعث شده است كه ايشان بيش از كل دوران جنگ تحميلى يعنى بيش از 8 سال سابقه رزمندگى داشته باشد. چرا كه پيش از جنگ و در غائله ‏هاى جدايى‏ طلبى و آشوب‏ هاى قبل از آغاز جنگ تحميلى نيز ايشان در ميدان بودند و براى نظام اسلامى و ولايت فقيه همچون سربازى مخلص عمل می كردند.

 ميدان جهاد و جنگ تحميلى، ايشان را با روحانيت بيشتر آشنا كرد و اشتياق حوزوى شدن را در ايشان برافروخت و از اين رو به حوزه آيت الله مجتهدى وارد شدند و سالهاى جهاد و پس از آن را با تحصيل علوم دينى همراه كردند. پس از پايان جنگ تحميلى ايشان تحصيل علوم حوزوى را با تحصيلات دانشگاهى همراه كردند و كارشناسى ارشد رشته علوم ارتباطات را كسب نمودند. اين روحانى خستگى‏ ناپذير تحصيل علوم دينى و دانشگاهى را تا پايان عمر با بركت خويش ادامه دادند و از اين رو در هنگام از دنيا رفتن دانشجوى دكترى علوم ارتباطات و مشغول به تحصيل درس خارج حوزه و از شاگردان درس خارج رهبر معظم انقلاب اسلامى بودند.

   سوابق و شرح برخى از خدمات:
 از ويژگى‏هاى بارز حجت‏الاسلام والمسلمين غفورى خستگى‏ ناپذيرى و تلاش وافر ايشان بود. همين امر باعث شده است كه در عمر كوتاه اما با بركت خويش خدمات فروانى در عرصه‏ هاى مختلف داشته باشند و با نهادهاى مختلفى در نظام جمهورى اسلامى ايران همكارى و همراهى داشته باشند. در هر يك از اين مسؤوليت‏ها و خدمات نيز ايشان تلاش فراوانى مى‏ كردند تا خدوم و خدمتگذار باشند و بتوانند بهترين اثرى را كه از ايشان بر مى‏آيد ايجاد كنند. آنچه در پى مى‏آيد صرفاً بخشى از خدمات ايشان است كه ما از آن اطلاع يافته‏ ايم:
 - شركت در جبهه‏ هاى دفاع مقدس در طول 8 سال جنگ و حتى قبل از آن‏
 - خدمت در معاونت دانشجويى دانشگاه علامه طباطبايى و تلاش براى خدمت به دانشجويان‏
 - مشاركت و همكارى با نهاد نمايندگى ولى فقيه در دانشگاه‏ هاى مختلف خصوصاً دانشگاه علامه طباطبايى‏
 - تلاش براى خدمت در عرصه دانشگاهى پس از اخذ مدرك كارشناسى ارشد و تدريس در رشته علوم ارتباطات در دانشگاه‏هاى مختلف‏
 - همكارى گسترده با مركز رسيدگى به امور مساجد
 - همكارى با ارتش جمهورى اسلامى ايران و نهاد نمايندگى ولى فقيه در ارتش جمهورى اسلامى در عرصه‏هاى مختلف‏
 - همكارى با دانشكده افسرى امام على عليه السلام و برعهده گرفتن مسؤوليت‏ هايى در دانشكده ارتش‏
 - همكارى با شوراى محترم نگهبان و دفاتر استانى اين شورا
 - بر عهده گرفتن مسؤوليت بازرسى‏هاى ويژه شوراى نگهبان در انتخابات‏هاى مختلف خصوصاً در انتخابات مجلس ششم‏
 - همكارى با شوراى سياست‏گذارى ائمه جمعه و برعهده گرفتن معاونت سياسى و اجتماعى اين شورا طى سالهاى 1386 تا زمان رحلت ايشان.
 - همكارى با قوه قضائيه در دوره‏هاى مختلف و در عرصه‏هاى مختلف (خصوصاً در بازرسى‏هاى خاص)
 - همكارى با دادگاه ويژه روحانيت و تلاش‏هاى مستمر و سطح عالى ايشان در بهبود عملكرد اين نهاد مقدس‏
 - امامت جماعت در مساجد متعددى در تهران و شهرك قدس و خصوصاً پايه‏گذارى و تلاش براى ساخت مسجد حضرت ولى عصر(عج) در شهرك محلاتى كه ايشان از كلنگ زنى تا نهايى‏ سازى كار مسجد را پى‏گيرى كردند و در نهايت نيز صبح روز رحلتشان نماز جماعت صبح را به روال معمول در اين مسجد خواندند و دعاى ندبه را نيز اقامه كردند.
 - همكارى با شوراى فرهنگى بيت رهبرى و دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامى.
 - همكارى با مجلس شوراى اسلامى خصوصاً در برخى از طرح‏هاى خاص تحقيق و تفحص از نهادهاى مختلف‏
 - همكارى با صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران و تهيه برخى از گزارش ‏هاى نظارتى.
 - همكارى با شوراى هماهنگى تبليغات اسلامى.
 - همكارى با شوراى هماهنگى نيروهاى انقلاب اسلامى در دوره‏هاى مختلف فعاليت اين شورا در انتخابات‏هاى متعدد.
 - تلاش در عرصه رسانه و كوشش ايشان براى نزديك كردن اين عرصه به آرمانهاى نظام اسلامى.

   برخى ويژگى‏هاى شخصيتى:
 اما آنچه علاوه بر همه اين خدمات از حجت‏ الاسلام والمسلمين غفورى مردى زنده دل و دوست ‏داشتنى ساخته بود خصوصيات و ويژگى‏هاى شخصيتى ايشان بود. ايشان علاوه بر خصوصيات بارز دينى كه از همه روحانيت آگاه و متعهد انتظار مى ‏رود داراى برخى از ويژگى ‏هاى خاص بود كه هم‏ صحبتى و همراهى با ايشان را جذاب مى‏كرد. در ادامه به برخى از اين خصوصيات اشاره مى‏ شود.

 - اخلاص. اخلاص از ويژگى‏هاى بارز ايشان بود. حركت و تلاش مخلصانه و براى خدا امرى است كه شناخت آن سخت است اما رايحه روح‏ب خش و جان ‏افزاى آن را مى‏توان در وجود انسان‏هايى اين چنين پاك احساس كرد.
 - سخت‏ كوشى. از ديگر خصوصيات بارز ايشان سخت‏كوشى و كار مداوم بود. نگاهى به فهرست بلندبالاى خدمات ايشان در طول عمر نسبتاً كوتاهشان، شاهدى بر اين ماجراست.
 - بى‏ توقعى. بسيارى از اطرافيان و افرادى كه ايشان را مى‏ شناختند حتى در طول حيات ايشان بارها و بارها چنين مى‏گفتند كه ما تا به حال از ايشان گلايه‏اى در مورد وضعيت شخصى خودشان نشنيده ‏ايم، اين كه چيزى براى خود بخواهد و يا توقعى از كسى داشته باشد.
 - بى ‏پيرايگى. از مهم‏ترين خصوصيات شخصيتى و ويژگى‏هاى آن مرحوم سادگى در رفتار و اعمال و دفتر ايشان بود. مرحوم غفورى چنان ساده و بى‏ پيرايه مى ‏زيست و رفتار مى‏ كرد كه در اولين برخورد كسى تصور نمى‏ كرد كه ايشان مسؤوليت‏هاى مختلفى داشته و دارد. تكيه كلام ايشان در اين زمينه اين بود كه «من روستايى هستم، اگر امام خمينى انقلاب نكرده بود ما هنوز روستايمان بوديم.» او اين روحيه سادگى و بى ‏پيرايگى را در همه كارهاى خويش همراه قرار داده بود و از اين رو گرفتار زرق و برق عناوين و جايگاه ‏ها نبود.
 - زيركى و شناخت جريان‏هاى مختلف سياسى. در عين سادگى و بى ‏پيرايه عمل كردن، ايشان به هيچ وجه شخص ساده‏ لوحى نبود بلكه به لحاظ سياسى انسانى كاملا آگاه و آشناى با جريان‏هاى سياسى مختلف بود و در عرصه‏ هاى مختلف سياست، داراى تحليل و خبر بود. به حدى كه يكى از مطلعين اخبار كشور محسوب مى‏ شد.
 - ساده ‏زيستى. حجت‏ الاسلام غفورى ساده ‏زيست بود. در لباس و محل زندگى و رفتار و... اين درس اسلامى را به جد اجرا مى ‏كرد.
 - صراحت. از خصوصيات كمياب در جامعه ما كه ايشان به لطف خدا از آن برخوردار بود صراحت و رك‏گويى ايشان بود. در جلسات مختلف در حضور مسؤولان مختلف كشور و حتى در جمع‏هاى عمومى و در حضور همگان صريح و حق‏گو بود. اين صراحت ايشان در كنار ديگر خصوصياتى كه ذكر شد، ايشان را شخصيتى بارز و قابل توجه مى‏ساخت كه بسيارى از جريان‏هاى ناسالم سياسى او را تحمل نمى‏ كردند و به دشمنى با او مى‏ پرداختند.
 - صداقت. در كوران زير و بالا شدن جريان‏هاى سياسى صداقت از ويژگى‏ هاى بارز ايشان بود. به نحوى كه بسيارى از همراهان ايشان گواهى مى‏ دهند كه در طول سالها فعاليت سياسى هرگز دروغى و خلاف واقعى از ايشان نشنيدند.
 - حركت بر مدار ولايت فقيه. از ديگر خصوصيات بارز ايشان اين بود كه بيانات امام و رهبرى را مانند يك منشور مقدس عمل سياسى مورد مداقه و بررسى قرار مى ‏داد. بيانات را مورد دقت‏ هاى مكرر قرار مى ‏داد و با علامت‏گذارى و نوشتن و شرح و بسط آن‏ها تلاش مى‏ كرد كه مدار حركت خويش را بر اساس بيانات رهبر معظم انقلاب قرار دهد.
 وسواس ايشان در دقت در نقل قول از رهبرى و تلاش ايشان براى فهم هرچه دقيق‏ تر بيانات امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامى از خصوصياتى است كه كسانى كه ايشان را مى‏ شناختند از ياد نخواهند برد.
 روحش شاد و راهش پر روهرو باد - ان‏شاء الله‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • امیر لیلاز ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
    0 0
    ایشان را در جلسات امورات مسجد ولیعصر(عج)شهرک محلاتی ملاقات میکردم.گزارش بالا حقیقتا در مورد ایشان صدق میکرد.علی الخصوص ولایتی بودنشان.خدایش بیامرزد
  • میرزا ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
    0 0
    ایشان سالهای قبل امام جماعت مسجد علی بن ابی طالب محله اتابک در جنوب تهران بودند و مردم و نمازگزاران مسجد خاطرات خوبی از ایشان دارند. خداوند اجر جزیل به ایشان عطا و با شهدا مهشورشان کند.
  • ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
    0 0
    حقا فرد شریفی بود. بارها دیدم که پنچری ماشینش را خودش می گرفت و واقعاً جزیی از مردم بود. خدایش بیامرزد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس