کد خبر 20437
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۴

مدير خانه عکاسان ايران اظهار کرد: تمام تلاش ما جشنواره فيلم و عکس موبايلي اين است که از علاقه مردم به عکاسي با موبايل، خروجي مثبتي بگيريم؛ به همين دليل ما تصميم به برگزاري دوره دوم مسابقه گرفتيم.

به گزارش مشرق به نقل از حوزه هنري، رسول اوليازاده درباره شکل‌گيري جشنواره فيلم و عکس موبايلي گفت: با توجه به قيمت نازلي که سيم کارت‌هاي تلفن همراه در چند سال اخير پيدا کرده‌اند، هر فردي در هر سن و سال و موقعيتي مي‌تواند از تلفن همراه استفاده کند، به علاوه گوشي‌هاي تلفن همراه نيز با پيشرفت تکنولوژي داراي امکانات ويژه‌اي مانند اتصال به اينترنت، دوربين عکاسي و فيلم برداري شده‌اند و اين موضوع موجب شده است که مردم به استفاده از اين ابزارها علاقه‌مند شوند. ابزارهايي که در صورت استفاده نادرست مي‌تواند براي ساير مردم مزاحمت‌ ايجاد کند.

وي ادامه داد: به همين دليل و براي ايجاد يک جهت مثبت در استفاده از امکانات تلفن همراه دوره قبل جشنواره فيلم و عکس موبايلي به پيشنهاد غلامرضا قاسمي دهشالي؛ رئيس حوزه هنري گيلان و با مشارکت خانه عکاسان ايران و معاونت آموزش و پژوهش حوزه هنري برگزار شد.

مدير خانه عکاسان ايران افزود: ما در اين جشنواره تنها جنبه هنري کار را مد نظر نداشتيم و آسيب‌شناسي تلفن همراه و امکانات آن نيز براي ما از اهميت ويژه برخوردار بود. براي رسيدن به اين موضوع ما بخشي را با عنوان همايش چالش‌ها و کارکردهاي فرهنگي موبايل در کنار جشنواره قرار داديم تا علاقه‌مندان مقالات خود را در اين زمينه براي ما ارسال کنند.

اوليا زاده همچنين با اشاره به اين نکته که ما جهت‌گيري مثبت در برخورد با استفاده از تلفن همراه را به جاي نهي بهره‌گيري از آن انتخاب کرديم، گفت: تلاش ما اين است که افراد کارکردهاي مفيد گوشي تلفن همراه و به ويژه استفاده از دوربين آن را بشناسند و به همين دليل اين مسابقه را در پنج شاخه براي علاقه‌مندان سراسر کشور برگزار کرديم. در دوره نخست پنج هزار اثر از سراسر کشور به دبيرخانه جشنواره رسيد که رقم قابل توجهي است و نشاان از علاقه مردم به عکاسي با دوربين تلفن همراه دارد. استقبال از دوره دوم نيز تا کنون بسيار خوب بوده و به همين دليل مهلت ارسال آثار براي شرکت همه علاقه‌مندان تا آخر دي‎ماه تمديد شد.

رسول اوليازاده با اشاره اينکه عکاس و عکس‌بردار با هم تفاوت دارند درباره تفاوت آثار اين جشنواره با آثار حرفه‌اي رشته عکاسي گفت: برگزاري چنين جشنواره‌اي نبايد اين شبهه را در شرکت کنندگان ايجاد کند که عکاسي کاري ساده است که با يک گوشي تلفن همراه نيز مي‌توان آن را انجام داد. تفاوت عکاس با عکس‌بردار مانند تفاوت خوشنويس با خوش خط است. از طرف ديگر هر چه قدر هم که يک عکاس ماهر باشد نمي‌تواند با گوشي تلفن همراه عکس خلاقانه بيندازد زيرا با گوشي تلفن همراه تنها مي‌توان تصوير را ثبت کرد.

وي ادامه داد: از سوي ديگر نبايد اين تفکر وجود داشته باشد که عکاسي کار آساني است، وقتي در همين جشنواره از پنج هزار عکس رسيده تنها 50 عکس انتخاب مي‌شود، بايد فهميد که سطح آثار در چه حدي است و هرکسي نمي‌تواند در جشنواره شرکت کرده و جايزه بگيرد. با اينکه اکنون شيمي عکاسي و چاپ عکس تقريبا از رشته عکاسي حذف شده است، اما اين موضوع به هيچ هنوان به معناي آسان‌تر شدن عکاسي نيست بلکه عکاسي که با دوربين ديحيتال کار مي‌کند به دليل همين سرعت موجود در ارائه اثر، بيشتر روي کارش وسواس و دقت دارد.

اوليازاده درباره بخش همايش چالش‌ها و کارکردهاي فرهنگي موبايل نيز گفت: اين مقالات و پژوهش‌ها بايد طوري هماهنگ شود که بايدها و نبايدهاي موجود در عکاسي با موبايل را مطرح کرده و در اين زمينه فرهنگ‌سازي کند. مردم بايد بدانند که اجازه ندارند با دوربين تلفن همراهشان به زندگي خصوصي و لحظات شخصي زندگي ديگران سرک بکشند.

مدير خانه عکتاسان ايران در خاتمه سخنان خود با اشاره به اينکه جشنواره دستاوردهاي مثبت بسياري تا کنون داشته است گفت: جشنواره سال به سال بهتر مي‌شود و هربار براي خود ما نيز نکاتي به صورت کشف و شهود روشن شده و افق‌هاي روشن‌تري در زمينه عکاسي با موبايل پديدار مي‌شود.

دومين جشنواره فيلم و عکس موبايلي همراهان و همايش چالش‌ها و کارکردهاي فرهنگي موبايل از سوي واحد هنرهاي تصويري حوزه هنري گيلان و با مشارکت خانه عکاسان ايران برگزار مي‌شود. علاقه مندان مي توانند جهت کسب اطلاع بيشتر به سايت حوزه هنري گيلان به نشاني: www.artguiln.ir مراجعه کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس