به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، محسن خلیلی دانشیار فیزیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، مطالعهای تجربی با هدف بررسی خواص گیاه وج(Acorus calamus L) به عنوان یکی از گیاهان شاخص طب سنتی برای تقویت حافظه انجام داده است.
کاهش سطح حافظه و یادگیری طی گذشت زمان در اثر عوامل مختلف به خصوص پیری مغز تاثیر بسزایی در روند زندگی انسان دارد از طرف دیگر کمبود و یا نبود مکانیسمهای پیشگیری و درمان، مطالعه بر روی این بیماری را اهمیت بیشتری بخشیده است.
برای این پژوهش موشهای صحرایی نر به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تحت درمان تقسیم شدند. در گروه درمان گیاه وج به دو شکل خوراکی(پودر گیاه مخلوط شده با غذای استاندارد موش با نسبت 25/6 درصد) به مدت دو هفته و تزریقی در سه دوز 25، 50 و 100 میلیگرم بر کیلوگرم به شکل داخل صفاقی مورد استفاده قرار گرفت. موشهای گروههای مختلف وارد آزمونهای یادگیری با ماز Yشکل و جعبه شاتل جهت بررسی رفتار اجتنابی غیر فعال شدند و دادههای آنها ثبت شد.
یافتهها بیانگر این مطلب است که تاخیر حین عبور از ماز و جعبه شاتل در گروههای خوراکی و تزریقی با دوز 100 میلیگرم بر کیلوگرم تفاوت معنیداری نسبت به گروه کنترل نشان میدهد. همچنین میزان بروز رفتار تناوبی در گروه درمان خوراکی نسبت به گروه کنترل افزایش معنیداری پیدا کرد.
به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف خوراکی و تزریقی با دوز بالا گیاه وج قادر است میزان یادآوری اطلاعات را افزایش دهد.
مصرف خوراکی و تزریقی داخل صفاقی عصاره گیاه وج بر میزان حافظه و افزایش یادآوری اطلاعات در موشهای صحرایی نر موثر است.