به گزارش مشرق به نقل از فارس، طی یک هفته گذشته قیمت انواع مرکبات در بازار دو برابر افزایش یافته و قیمت سایر میوهها نیز افزایش زیادی داشته است. پیش از این ستاد کنترل تنظیم بازار مصوب کرده بود با ذخیرهسازی 100هزار تن میوه در کشور و توزیع تدریجی آن در ایام عید قیمت در بازار متعادل شود. مصوب شده بود هر کیلوگرم پرتقال 1500 و سیب 1600تومان در بازار عرضه شود.
در سطح شهر تهران یک کیلوگرم پرتقال 3200تومان، سیب2500تومان، کیوی 2500تومان، موز 5500تومان، عرضه میشود.
همچنین قیمت گوجهفرنگی نیز به کیلویی 4500تومان رسیده است.
گزارشها حاکی است قیمت میوه در شهرهای کشور نیز افزایش قابل ملاحظهای داشته است بر اساس این گزارش در سطح شهر اردبیل قیمت پرتقال تامسون 3000تومان، سیب قرمز 2000تومان، لیموشرین 2000تومان، گوجهفرنگی 5000تومان و موز 5500تومان و کیوی 3000تومان به فروش میرسد. در این میان قیمت انواع سبزی نیز رشد چشمگیری داشته است، در سطح شهر اردبیل قیمت یک کیلو کاهو 3500تومان، کلم 2000تومان ، خیار 3500تومان و سبزی خوردنی نیز کیلویی 2000تومان به فروش میرسد.
به نظر میرسد در تعطیلی ایام نوروز نظارت بر قیمت محصولات نیز تعطیل شده است، یکی از فروشندگان میوه گفت: یک کیلوگرم کاهو را 900تومان از میادین ترهبار خریداری میکند و به قیمت 3500تومان به مردم میفروشد.
همچنین بر اساس فاکتور ارائه شده قیمت یک کیلوگرم سیر خریداری شده از میدان ترهبار 6500تومان بود که به قیمت 10000تومان توسط این فروشنده به فروش میرفت.
پیش از این سازمان تعزیرات تأکید کرده بود که در ایام عید به قیمت میوههای عرضه شده در بازار نظارت جدی خواهد داشت تا با نرخ مصوب به فروش رود اما در این میان عدم نظارت بر توزیع کافی میوهها نیز دلیل دیگری بر افزایش قیمت بوده است.
علی حاجفتحعلی دبیر اتحادیه بارفروشان در خصوص دلیل افزایش قیمت میوه در بازار گفت: توزیع میوهها از سردخانههای کشور به بازار طی چند روز گذشته تعطیل بوده است و به همین دلیل عرضه در بازار کمتر شده و قیمت بالا رفته است.
حاج فتحعلی در خصوص دلیل تعطیلی توزیع میوه گفت: به هر حال کارگران سردخانهها در ایام عید تمایل دارند در کنار خانوادههایشان باشند و به این دلیل توزیع در طی چند روز گذشته متوقف شده بود اما از فردا توزیع دوباره میوه آغاز خواهد شد اما عامل سومی نیز برای دلیل افزایش قیمت میوه به ویژه مرکبات متصور است و آن فسادپذیری این میوهها به دلیل آبدار بودن آن است. پیش از این کارشناسان هشدار داده بودند که به دلیل آبدار بودن مرکبات امسال که حتی وزن آنها در برخی موارد بیش از 1.3کیلوگرم بود احتمال فساد آنها را بیشتر میکند.
آنها گفته بودند در یک ماه مانده به ایام عید مرکبات انبار شده در سردخانهها بالاجبار باید به بازار بیایند اما امکان نگهداری آن بعد از عید نخواهد بود و به همین دلیل قیمت مرکبات در چند روز مانده به عید پایینتر اما بعد از عید بالاتر خواهد رفت.
به هر حال سریال تکراری تعطیلی نظارت بر بازار همچنان ادامه دارد و به رغم اینکه در سال جاری از مزیت نسبی زیادی نسبت به سالهای گذشته در تولید میوه برخوردار هستیم تا جایی که واردات میوه برخلاف سالهای گذشته وجود نداشت اما این حلاوت و شیرینی در غیاب نظارت بر قیمتها و توزیع باز هم به کام مردم تلخ شد اما امیدواریم با آغاز به کار ادارات مأموران تعزیراتی و متولیات توزیع به فکر مردم باشند.