کد خبر 20262
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۳

5 طرح به ثمر رسيده راديو دارو در قالب طرح کلان ملي توليد راديو داروها صبح امروز با حضور رئيس‌جمهور رونمايي و معرفي شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، ترکيبات حاوي راديو ايزوتوپ‌ها که به صورت تزريقي، خوراکي و يا استنشاقي هستند و در زمينه‌هاي تشخيص، پيشگيري يا درمان کاربرد دارند راديو دارو مي‌نامند که امروزه عمدتا در بيماران سرطاني، تشخيص‌هاي طبي و کاهش درد بيماران مورد استفاده است و قبلا با هزينه بسيار زياد از خارج از کشور وارد مي‌شد.

راديو دارو دارويي است که در ساختار شيميايي آن از نوکلئيدهاي پرتوزا استفاده شده است و براي تشخيص و درمان بيماري‌هاي انسان به کار مي‌رود.

حدود 95درصد راديوداروهاي پزشکي براي اهداف تشخيصي به کار مي‌برد در حالي که تنها 5 درصد آنها براي اهداف درماني به کار برده مي‌شود.

راديوداروها سالانه به بيش از 800 هزار بيمار در 120 مرکز پزشکي هسته‌اي کشور تجويز مي‌شوند. از آنجا که راديوداروها در مقياس نانوگرم مورد استفاده قرار مي‌گيرند بنابراين داراي کمترين خواص فارماکولوژيک هستند.

با توجه به تصويب طرح ملي توليد راديوداروها و تعهد پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌اي مبني بر تهيه و توليد راديوداروهاي جديد 15 طرح راديودارو تصويب شد. از بين پروژه‌هاي مصوب 5 راديوداروي اولويت دار وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي بر اساس نياز کشور با طي مراحل تصويب قرارداد و با ابلاغ آن وارد مراحل تحقيقاتي شده و به دليل اهميت و نياز مبرم کشور زودتر از برنامه‌ريزي پيش‌بيني شده توليد و آزمايش‌هاي باليني مربوطه را به پايان رسانيد و هم اکنون اين 5 دارو آماده بهره‌برداري هستند.

داروي متايودوسنبنزيل گوانيدويد- 131 با نام تجاري MIBJ درماني، داروي متايودوسنبنزيل با نام تجاري MIBJ تشخيصي، داروي رنيم 186- اتي برونات، پپتي دي - يو بيکويسيدين- تي‌سي و راديو داروي پپتي بومبزين- تي‌سي امروز رونمايي شدند.

براساس اين گزارش مهمترين دستاوردهاي اين طرح بومي کردن توليد راديوداروهاي نياز کشور،‌ ارتقاي سلامت جامعه، صرفه‌جويي ارزي، مبارزه با تحريمات و ايجاد انگيزه و خودباوري در نيروهاي جوان و خلاق است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس