اخیرا در منطقه 20 شهرداری تهران پروژه های ساختمانی زیادی در حال ساخت و ساز هستند که ظاهرا در مجوز دادن به آنها تنها نکته ای که به آن توجه نمی شود سلامتی مردم است .

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق ، اخیرا در منطقه 20 شهرداری تهران ، جنب بزرگراه آزادگان مجتمع های مسکونی در حال ساخت است که نحوه مجوز دادن به این ساختمان ها با توجه به اینکه در حریم دکل ها و برق های فشار قوی هستند در ابهام است .

بر اساس این گزارش همانطور که در عکس های زیر مشاهده می کنید این مجتمع ها دقیقا  در مجاورت دکل های برق فشار قوی قرار دارند که چگونگی مجوز احداث این ساختمان ها جای بررسی های بسیاری توسط نهادهای نظارتی دارد .



از قوانین و مقررات ساخت و ساز در حریم بیشتر خواهیم گفت و اما نکته مهم در این ساخت و سازها عدم رعایت ابتدایی ترین الگوهای شهرسازی است که شما در این بیابان سابق فقط مجتمع مسکونی می بینید و در گزارش میدانی خبرنگار ما مردمان ساکن در این مجتمع ها از تخریب خیابان های اطراف مجتمع و عدم آسفالت مناسب و همچنین کمبود امکانات رفاهی مانند پارک ، مراکز خرید ، فضای سبز ، نبودن مسجد و .... برای آینده فرزندانشان اظهار نگرانی می کردند و می گفتند اگر یکی از خیابان های بالای شهر مانند بلوار قدس این منطقه بود مطمئن باشید که شهرداری آن منطقه باید به خیلی ها پاسخ می داد و اما این بلوار دو سال است که در بلاتکلیفی به سر می برد و خرابی و ترافیک آن مشکلات بسیاری را برای ساکنان رقم زده است و ......



اما موضوع اصلی این گزارش ؛ساخت وساز در حریم خطوط فشار قوی برق است که زندگی در حریم این دکل‌ها می‌تواند برای افراد ساکن بسیار خطرناک باشد .

بر اساس این گزارش ؛در دنیا بحثی وجود دارد به نام EMF یا بهداشت میدان‌های الکترومغناطیسی که به این مسئله می‌پردازد.

قوی‌ترین این میدان‌ها به خطوط فشارقوی مربوط می‌شود، به همین دلیل برای این تاسیسات و تجهیزات (پست‌ها و دکل‌های فشار قوی) قوانین خاص، و حدود لازم تحت عنوان فاصله‌ها و حریم‌های بهداشتی تعریف شده که ضرورت دارد کسی از این فاصله‌ها به این تاسیسات نزدیک‌تر نشود. دونوع حریم درجه یک و دو داریم ولی حداقل حریم سه متر فاصله از این تجهیزات است.



برخی از ساکنان یکی از شهرهای فرانسه که در مجاورت این دکل‌ها زندگی می‌کنند، اظهارداشته اند که درطول شب خواب‌های مغشوش می‌بینند یا از استرس و حالت‌های عصبی که به آن دچارند، رنج می‌برند. کسی دلیل آن را نمی‌داند ولی این مشکلات وجود دارند.

شهردار این شهر اعلام کرده است که تمامی افرادی که خانه‌شان در کنار یک دکل 400هزار ولتی واقع شده بوده، خانه‌های خود را ترک کرده‌اند.براساس یک بررسی پزشکی زندگی در حداقل300 متری یک دکل برق می‌تواند سالم باشد و عوارض خاصی برای افراد نخواهد داشت.

بررسی که روی 2868 نفر از ساکنینی که در 300 متری این دکل‌ها زندگی می‌کردند و 976 نفری که در این منطقه ساکن نشده‌اند نشان می‌دهد که 15.8 درصد از ساکنینی که در فاصله کمتر از 300 متر زندگی می‌کردند در وضعیت بسیار عصبی هستند و 7.9 درصد از افراد نیز که در همین منطقه قرار دارند، مشکل خاصی را نداشته اند.



اما با توجه به تحلیل های فوق،ببینیم که قوانین و مقرارت شهرسازی و تعیین حریم  در این رابطه چه می گوید :

حریم خطوط انتقال نیروی برق

حریم خطوط هوایی فشارقوی نیروی برق در خارج از محدوده شهرها براساس مصوبه هیأت وزیران،نسبت به ولتاژ به دو درجه تقسیم و به شرح زیر تعیین میشود:

الف) حریم درجه یک خطوط هوایی نیروی برق، ولتاژ 1000 تا 20000ولت، برابر با 3 متر در هر طرف مسیر خط بوده و حد خارجی حریم درجه دو در هر طرف به فاصله 5متر از محور خط است.

ب) حریم درجه یک خطوط هوایی نیروی برق و ردیف ولتاژ 33000 ولت برابر 5 متر در هر طرف مسیر خط بوده و حدخارجی حریم درجه دو در هر طرف 15 متر از محور خط هاست.

پ) حریم درجه یک خطوط هوایی نیروی برق ردیف ولتاژ 63000 ولت برابر 13 متر در هر طرف مسیر خط بوده و حد خارجی حریم درجه دو در هر طرف به فاصله 20 متر از محور خط است.

ت) حریم درجه یک خطوط هوایی نیروی برق، ولتاژ 132000 ولت برابر 15 متر در هر طرف مسیر خط بوده و حد خارجی حریم درجه دو در هر طرف به فاصله 30 متر از محور خط است.

ث) حریم درجه یک خطوط هوایی نیروی برق، ردیف ولتاژ 230000 ولت برابر 17 متر در هر طرف مسیر خط بوده و حد خارجی حریم درجه دو در هر طرف به فاصله 40 متر از محور خط است.

ج) حریم درجه یک و خطوط هوایی و نیروی برق، ولتاژ 450000 ولت، برابر 20 متر در هر طرف مسیر خط بوده و حد خارجی حریم دو در هر طرف به فاصله 50 متر از محور خط است.

چ) حریم درجه یک خطوط هوایی ردیف ولتاژ 750 هزار ولت برابر 25 متر در هرطرف بوده و حد خارجی حریم درجه دو در هر طرف به فاصله 60 متر ازمحور خط است.

در مسیر و حریم های درجه یک، اقدام به هرگونه عملیات ساختمانی و ایجاد تأسیسات مسکونی و دامداری یا باغ و درختکاری و انبارداری تا هر ارتفاع ممنوع است و فقط ایجاد زراعت فصلی و سطحی و حفرچاه و قنات و راه سازی و شبکه آبیاری، مشروط بر اینکه ایجاد خسارت برای تأسیسات خطوط انتقال نگردد، با رعایت اصول حفاظتی و اجازه کتبی بلامانع است.

حریم درجه دو، فقط ایجاد تأسیسات ساختمانی اعم از مسکونی، صنعتی و مخازن سوخت تا هر ارتفاع ممنوع باشد حریم کابلهای زیرزمینی که در معابر و راهها گذاشته میشود، در هر طرف 5/0متر از محور کابل و تا ارتفاع 2 متر از سطح زمین خواهد بود و در مواردی که کابل با سایر تأسیسات از قبیل لوله کشی آب و فاضلاب و کابل تلفن و نظایر آن تقاطع نماید ، استانداردهای متداول شبکه های انتقال و توزیع نیروی برق باید رعایت شود.

با توجه به قوانین مربوطه امیدواریم شهرداری منطقه 20 پاسخ قانع کننده ای به این تخلف آشکار از قوانین داشته باشد و لازم بذکر است که ساخت و ساز همچنان با قوت هر چه تمام در این محدوده در حال انجام است .





نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • یک برقی ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۳
    0 0
    همونطورکه گفتین این حریما درجه یک هستند متاسفانه اکثر شهرداریها به این موارد توجه ندارند
  • ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۳
    0 0
    فكر كردي براي چي شهرداري با استقلال ري مخالف بود؟
  • ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۳
    0 0
    شهرداری فقط به فکر درامده نه سلامتیه مردم
  • بنده خدا ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    اپارتمانهاي به اين بزگي محال است بدون پروانه و مجوز ساخته شده باشد بايد شهرداريها دقت كنند در هنگام صدور پروانه ساخت
  • بابك ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    يكي از عكسها تابلو هستش مال استانهاي شمالي كشور ميباشد . شيرواني و نوع سنگ و همچنين يونوليتهاي جايگزين تيرچه بلوك مختص استان گيلان و مازندران ميباشد /.
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    جان من؟ آیا واقعا نحوه مجوز دادن در ابهام است؟ اوه اوه!
  • رضا ۱۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    زندگی در مجاورت کابلهای برق فشار قوی باعث افسردگی و بیماریهای عصبی می شود و خطر سرطان خون به خصوص در کودکان و سرطان دستگاه عصبی و مغز را افزایش می دهد. مقالات زیادی در این زمینه وجود دارد. در ایران هم دو مطالعه در تبریز و تهران روی سرطان خون کودکان و زندگی در مجاورت این کابلها انجام شده که نشان می دهند حداقل دو و نیم برابر خطر سرطان در مجاورت کابل افزایش می یابد. امدواریم مسئولین توجه ویژه ای به سلامت در سیاستگذاری های همه حیطه ها داشته باشند.
  • ahmad ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۴
    0 0
    با سلام و تشکر بابت گزارشتان خطوطی که در تصویر امده مربوط به خطوط 230 کیلوولت استو باید حداقل حریم درجه یک رعایت گردد
  • حسن ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    نه داداش خواب دیدی. یه سر بیا دولت آباد ابتدای بلوار قدس تصدیق میکنی عکسهای بالا رو.
  • سجاد ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۱/۰۵
    0 0
    کجای تهرانه که هوا اینقدر تمیزه؟؟؟؟؟؟
  • مهدی ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    0 0
    با سلام و تشکر من شیراز زندگی میکنم و از یک محل بشدت نگرانم که در نزدیکیه نیروگاه گازی برق مردم در اونجا ساکنن که میشه گفت در فاصله 50 متری هستند و دکل برق 230کیلوولت از روی خانه ها عبور کرده و حتی صدای وز وز کردن دکل هم میشه شنید چون ترانس افزاینده گذاشتن به بزرگیه 2کانتینر اینو هم بگم که قبلا این دکل برق 3سال پیش اصلا نبود!!!! که تو بلوار مدرس و خیابان کلانتری و ازادگان این خطوط عبور کرده
  • مهدی ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۸
    0 0
    اقا اینا که خوبه خونه ما سوهانک تهران روبروی کمیته امداد فاصله پنجره پذیرایی ما تا کابل دکل همش 7متر شهرداری دلش برا مردم نسوخته فقط پول رو میشناسه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس