هيلاري كلينتون در اين ويدئو گفته است: بياييد به خاطر آوريم كه كساني كه هم اكنون با آنها در حال جنگ هستيم (شبكه القاعده) همان كساني هستند كه ۲۰ سال پيش به آنها كمك مالي كرديم.
وزير خارجه سابق ايالات متحده، انگيزه اين كمك را مقابله با چالش اتحاد جماهير شوروي در افغانستان ذكر و تصريح كرد كه آمريكا از اين طريق مي خواست اجازه ندهد كه روس ها كنترل آسياي مركزي را به دست گيرند.
وي همچنين تصريح كرد كه نه تنها ريگان، رئيس جمهور اسبق جمهوري خواه آمريكا بلكه كنگره تحت تسلط دموكرات ها نيز از اين اقدام حمايت مي كردند.
هيلاري كلينتون در اين سخنان همچنين به معامله با سازمان اطلاعات پاكستان (ISI) و عربستان سعودي در اين خصوص خبر داد. در اين راستا ايالات متحده با كمك سعودي ها و برخي عناصر پاكستاني بر روي برداشت تندروانه سلفي از اسلام سرمايه گذاري كرده است تا بتواند اتحاد شوروي را در افغانستان شكست دهد.
القاعده و ساير گروه هاي تروريستي كه دست كم تا برهه اي از زمان تحت حمايت ايالات متحده بوده اند، براي بسياري از كشورهاي منطقه ناامني ايجاد كرده و به خاطر تندروي هايي كه در موضوعات مختلف سياسي، اجتماعي و فرهنگي دارند به عاملي براي تبليغات اسلام هراسانه دشمنان اسلام تبديل شده اند.
القاعده نه تنها به عاملي براي تبليغات اسلام هراسانه غرب تبديل شده بلكه واشنگتن به بهانه همين تندروي ها و حمله مشكوك اين گروه به برج هاي دوقلو در آمريكا در سال ۲۰۰۱ به دو كشورهاي اسلامي افغانستان وعراق حمله كرد.
اگرچه كلينتون اعتراف مي كند كه آمريكا در گذشته با القاعده همكاري داشته و اين گروه را حمايت اطلاعاتي و مالي كرده است اما گزارش رسانه هاي بين المللي حاكي از آن است كه هنوز هم القاعده تحت سيطره دستگاه هاي اطلاعاتي غرب از جمله سيا قرار دارد.
تداوم داشتن ارتباط سيا با القاعده موضوعي نيست كه فقط در رسانه ها مطرح شده باشد و اعتراف هاي عبدالمالك ريگي رهبر گروهك تروريستي جندالشيطان از شاخه هاي تندرو القاعده در ايران در كنار اعترافات مقامات ارشد غربي به حمايت از القاعده عليه دولت قانوني سوريه به خوبي حاكي از آن است كه هنوز هم اين گروهك در چارچوب اهداف جهان سلطه فعاليت مي كند.
به اعتراف دستگاه هاي اطلاعاتي و مقامات غربي، اكثريت مخالفان مسلح سوري را اعضاي القاعده از كشورهاي مختلف تشكيل مي دهند كه با حمايت غرب و برخي كشورهاي عربي در سوريه فعاليت مي كنند.