به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، رييسجمهور در جريان سفر دو روزه خود به ترکيه ضمن حضور در اجلاس سران اکو با تعدادي از مقامات شرکت کننده در اين اجلاس گفتوگو خواهد کرد.
سازمان همکاري اقتصادي(اکو) در ابتدا با مشارکت سه کشور ايران، ترکيه و پاکستان بر اساس معاهده ازمير و با هدف اعتلاي سطح زندگي اقتصادي مردم منطقه در 1984 تاسيس گرديد. کشورهاي افغانستان، تاجيکستان، آذربايجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقيزستان در 1992 به اين سازمان ملحق شدند. از جمله اهداف ديگر سازمان گسترش تجارت درون منطقهاي و فرا منطقهاي و همچنين تلاش در جهت ادغام تجارت کشورهاي منطقه با تجارت جهاني است. اداره امور اکو در وزارت امور خارجه به منظور ارتقاي سطح همکاريها بين کشورهاي عضو شکل گرفت. در اين رابطه اداره اکو با وزارتخانهها و سازمانهاي داخلي و خارجي مرتبط همکاري ميکند. در واقع اين اداره مسووليت هماهنگي بين نهادهاي داخلي با دبيرخانه و طرفهاي ذي ربط در ساير کشورهاي عضو را بر عهده دارد.
نشست سران اکو هر دو سال يکبار جهت اتخاذ رهنمودهاي کلي برگزار ميگردد و شوراي وزيران که بالاترين رکن تصميمگيري و سياستگذاري اين سازمان است، سالي يکبار تشکيل جلسه ميدهد. شوراي نمايندگان دائم بازوي اجرايي شوراي وزيران است و هر ماه در سطح سفرا در تهران تشکيل جلسه ميدهد. شوراي برنامه ريزي منطقهاي سالي يکبار در سطح روساي سازمانهاي برنامه ريزي کشورهاي عضو تشکيل جلسه ميدهد و وظايفي از قبيل تدوين برنامههاي عملي براي تحقق اهداف سازمان، بررسي برنامههاي گذشته و پيشنهاد تشکيل نهادهاي منطقهاي را به عهده دارد.
مقر دبيرخانه اکو، در تهران است. دبيرخانه مسوول هماهنگي و نظارت بر اجراي فعاليتهاي اکو و کمک به برگزاري نشستها را بر عهده دارد. دبيرخانه متشکل از دبيرکل، معاونين، مديران و کارکنان است. شوراي وزيران از ميان نامزدهاي انتخاب شده از سوي کشورهاي عضو دبيرکل را براي مدت سه سال غير قابل تمديد انتخاب مينمايد. دبيرکل بالاترين مقام اجرايي سازمان ميباشد.