"تریتا پارسی" تحلیلگر امور ایران و رئیس شورای ملی ایرانی آمریکایی اعتراف کرد که تحریم‌ها تأثیری متضاد با آنچه غرب می‌خواسته برجا گذاشته و موضع تهران را سرسختانه‌تر کرده است.

به گزارش مشرق به نقل از ديپلماسي ايراني، شبکه خبري بلومبرگ ادعا کرد: از نظر جامعه بین‌المللی، ایران به دنبال مصالحه معنادار نیست اما از دیدگاه ایران نیز آمریکا و متحدانش به دنبال دیکته کردن شرایط خود به ایران هستند و از به رسمیت شناختن حقوق ایران سرباز می زنند. این در حالی است که شیرین‌تر کردن مشوق هایی که آمریکا و متحدان به ایران ارائه می‌دهد، می‌تواند شانس توافق با تهران را افزایش دهد. مقامات تهران می گویند خواستار لغو  تحریم ها هستند اما نه لغو تحریم هایی که تا کنون غرب به آنها اشاره کرده است. تهران می گوید در مقابل لغو تحریم تجارت طلا، حاضر نیز عملیات غنی سازی 20 درصدی را لغو کند، بلکه در مقابل چنین همکاری باید تحریم ها در بخش نفت و بانکداری لغو شوند.

به نوشته اين شبکه، تریتا پارسی، تحلیلگر امور ایران و رئیس شورای ملی ایرانی آمریکایی می گوید، بین آنچه دو طرف درخواست می‌کنند و آنچه که روی میز می گذارند، توازن برقرار نیست. از سوی دیگر، تحریم‌ها نیز تأثیری متضاد با آنچه غرب می‌خواسته برجا گذاشته و موضع تهران را سرسختانه‌تر کرده است.

بر اساس اين گزارش، منتقدان استراتژی کنونی اوباما در قبال ایران می گویند، یکی از نقاط ضعف استراتژی دوسویه آمریکا این است که به تهران نشان می دهد آمریکا نه به دنبال توافق، بلکه به دنبال تغییر رژیم در ایران است.

به گزارش بلومبرگ، "ولی‌رضا نصر" از دانشگاه جان هاپکینز و مشاور سابق وزارت امور خارجه آمریکا می گوید تنها راه شکستن بن بست جاری، جدی بودن در مورد دیپلماسی است که روندی دشوار به شمار می رود و می تواند سال ها به طول بیانجامد.

نصر می گوید که آمریکا باید در راهی جدی برای مذاکره با ایران قدم بگذارد که شامل لغو تحریم ها و ارائه مجوز غنی سازی 5 درصدی به ایران است. او تأکید دارد در صورتی که آمریکا به واقع جدی باشد، همه می‌دانند که چارچوب توافق چگونه خواهد بود.

بنا بر اعلام اين رسانه آمريکايي، در حالی که تحریم‌های آمریکا و اروپا، اقتصاد ایران را تحت تاثیر پیامدهای منفی خود قرار داده و درآمد نفتی را کاهش داده است، این مجازات ها هنوز نتوانسته جمهوری اسلامی را برای صرفنظر کردن از برنامه های هسته ای مجاب کند.

همزمان با تاثیرگذاری تحریم ها، بحران بر سر برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی، ریسک اقدام نظامی را به دنبال داشته است. بیش از 12 دیپلمات غربی و تحلیلگر در مصاحبه هایی که اخیر انجام داده اند بر اهمیت اقدامات اعتمادساز و توافق گام به گام تاکید کرده اند.

توماس پیکرینگ، مشاور سابق وزارت امور خارجه آمریکا در امور سیاسی و سفیر سابق آمریکا درسازمان ملل، می‌گوید در مورد مذاکرات آلماتی و حصول توافق چندان خوش بین نیست. با این وجود وی امیدوار است توافقی دست کم بر سر زمان و مکان مذاکرات بعدی انجام شود.

وی همانند شماری از مقامات سابق و کنونی آمریکایی و اروپایی بر این باور است که مانع بنیادین بر سر راه توافق، بی اعتمادی دوجانبه است.

پیکرینگ که برای دهه ها در سیاست ایران آمریکا دخیل بوده است، می گوید: از نظر ما تردید های جدی در مورد ماهیت برنامه های هسته ای ایران وجود دارد. در مقابل ایران نیز در مورد اینکه ما سیاست تغییر رژیم را دنبال خواهیم کرد، به شدت دچار تردید است.

مایکل سینگ، مقام سابق کاخ سفید در امور خاورمیانه و سیاست ایران، تأکید دارد که تحریم ها پیامدهای محسوسی بر اقتصاد ایران داشته اند اما نتوانسته اند محاسبه های هسته ای جمهوری اسلامی را تغییر دهند. به گفته وی از سوی دیگر ایرانیان انتخابات ریاست جمهوری را پیش رو دارند و اکنون این مسأله از بیشترین اولویت برخوردار است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس