گفته می شود که قرار است نیروهای آمریکایی تا سال 2014 خاک افغانستان را ترک کنند. اما زمانی که همه این نظامیان به خانه برگردند باز افغانستان با روند فعلی اقتصاد و فرهنگ در این کشور و دخالت آمریکایی ها در آن؛ خالی از فرهنگ آمریکایی نیست و شاید دیگر در آن مقطع اثری هم از فرهنگ اصیل افغانیان نمانده باشد.
بر اساس گزارشی که اخیراً نشریه آمریکایی واشنگتن پست منتشر کرده است، امروز اقتصاد افغانستان بصورت کامل در اختیار آمریکایی و کشورهای اروپایی است.
کشوری که به بهشت معادن خاورمیانه مشهور است هم اکنون به بازار مصرف کالاهای آمریکایی بدل شده است.
آمریکایی ها وقتی افغانستان را اشغال کردند قول کشت جایگزین (به جای مزارع خشخاش) را در این کشور به مردم جنگ زده دادند و از اقتصادی سخن گفتند که بر پایه توانایی های افغانستان رونق می گیرد!
اما امروز تولید مواد مخدر در افغانستان به بیش از 10 برابر قبل از حمله آمریکایی
تبلیغات کنسرت های رپ و خوردنیهای کوکاکولا
و مکدونالد در این کشور بیداد می کند. مغازه ها مملو است از اجناس
آمریکایی و مردم مسلمان افغان باید کالاهایی خود را از بازاری بخرند که نام
آن "جورج بوش" است.
افزایش کشت خشخاش در افغانستان پس از اشغال
به گزارش واشنگتن پست، مردم افغانستان در اوضاع کنونی فقیرند اما حریص تر برای خریدن خوراکی های خوشمزه آمریکایی، لوازم بهداشتی، بازی های رایانه ای و هزاران جنس دیگر که تا قبل از اشغال این کشور ندیده بودند.
این یک فروشگاه در افغانستان است. پر از کالاهای آمریکایی
به گزارش جهان، رسانه های آمریکایی تلاش بسیاری می کنند که افغانستان را در حال پیشرفت نشان دهند. اما آنچه که تعبیر به پیشرفت می شود در واقع جامعه مصرف زده ای است که رنگ و لعاب غربی گرفته است.
بر اساس تصاویر و مطالب منتشر شده در گزارش در واشنگتن پست، عده ای از مردم افغانستان، در حال حاضر مثل آمریکایی ها لباس می پوشند. مثل آمریکایی ها غذا می خورند و سعی می کنند به سربازان متجاوز نشان دهند که امروزی شده اند ، درس ها را خوب فراگرفته اند و می توانند روی پای خود بایستند.
به گزارش "واشنگتن پست" یک شهروند افغان در مصاحبه با این روزنامه می گوید: ما میخواهیم کشورمان را خودمان اداره کنیم. ما امروز کار نداریم. پول نداریم چه کاری را انجام دهیم اگر آمریکایی ها از افغانستان بروند".
واشنگتن پست در عین اشاره به این اعتراض شهروند افغان از این می نویسد که بازاری در مرکز شهر کابل قرار دارد که نام خود را از "جورج بوش" گرفته است.
واشنگتن پست در این زمینه می نویسد: این بازار به لطف حضور نیروهای آمریکایی هشت سالی می شود که پر رونق است.
شاخص GDP نشان دهنده بی ثباتی اقتصادی در افغانستان است.
تمام این شبیخون اقتصادی و فرهنگی در حالی است که بعد از دوازده سال حضور نیروهای فرامنطقه ای، همچنان القاعده یعنی دلیل اصلی اشغال افغانستان، در این کشور پابرجاست و آنچه بیش از همه بر تغییر آن تأکید می شود اوضاع اقتصادی و فرهنگی مردم جنگ زده افغانستان و افکار آشفته آنهاست.
هم اکنون تبلیغات کنسرت های رپ و خوردنیهای کوکاکولا و مک دونالد در این کشور بیداد می کند. مغازه ها مملو است از اجناس آمریکایی و مردم مسلمان افغان باید کالاهایی خود را از بازاری بخرند که نام آن "جورج بوش" است.