به گزارش مشرق به نقل از فارس، اسفنديار رحيم مشايي شب گذشته در مراسم اختتاميه جشنواره طنز و تبسم که در سالن اجلاس سران برگزار شد گفت: بسيار خرسندم که امروز در اين محفل ارزشمند و صميمي که با محور شادماني تشکيل شده حضور پيدا کردهام و خوشحالم که دوباره همکارانم در راديو را در اين محفل ملاقات ميکنم بدون اغراق هميشه حس راديويي بودن را در خودم سراغ دارم آن زمان که راديو بودم دوستان ميگفتند کسانيکه خاک راديو را خوردهاند نميتوانند از آن بيرون بيايند و من شهادت ميدهم که بيرون آمدن از مکتب راديو کار دشواري است.
وي افزود: راديو رسانه پرنفوذ و بسيار ارزشمندي است که از ويژگيهاي آن بسار ميشود سخن گفت: فکر مي کنم آن ارتباط معنايي که راديو برقرار ميکند ساير رسانهها قدرتش را ندارند. و صورت خيال آن فوقالعاده ارزشمند است امروز در اين جايگاه به دنبال اين هستيم که يکي از ظرفيتهاي بزرگ رسانهاي کشور را قدر بشناسيم و واقعيت آن را مورد تأکيد قرار دهيم.
مشايي اظهار داشت: طنز يک ظرفيت بسيار بزرگ است که در رسانه به محوريترين شکل ميتواند پيام خود را منتقل کند از لحاظ رواني وقتي شما قرار است با کسي صحبت کنيد طبيعي است وقتي او سرحالتر است بايد به او مراجعه کنيد درخواست از کسي که مشکل دارد، عصبي است، تحت فشار و غمگين است منطقي به نظر نميرسد اما وقتي چهره کسي شاد و با تبسم است زمان برقراري و ارتباط و خواستن است اين منطق حالات انساني است و همه آن را تجربه کردهايم و در همه انسانها وجود دارد از گذشته تاکنون و پيشبيني ميشود در آينده نيز چنين باشد.
رئيس دفتر رئيس جمهور در ادامه سخنان خود در جمع هنرمندان عرصه طنز عنوان داشت: رسانهها کارشان انتقال پيام و ارتباط بين آحاد يک ملت است، رسانهها مسئوليت ايجاد اتحاد در يک ملت را بر عهده دارند.
رسانه کارش تميز دادن کار خوب و بد از يکديگر است و بايد فرصت بدهد که نواقص برطرف شوند و اجازه ندهد که يک روند غلط ادامه پيدا کند و بايد از جريان بالنده و رونده مثبت حمايت کند بايد فضايي را فراهم کند که آن کسانيکه در راه خدمت به مردم هستند بزرگ شمرده شوند آن کسانيکه در راه يک ملت خدمت ميکنند را به مردم معرفي کند و افشا کند که چه کساني هم مانع رشد مملکت هستند.
وي تصريح کرد: گاهي برنامهها خيلي خشک، بيروح و در قالبهاي کم اثري عرضه ميشود و گاهي هم در قالب زيبا، جذاب و طناز ارائه ميشود شما اگر بخواهيد کالايي در بازار بخريد فقط کالاي شما را نگاه نمي کنند و بستهبندي آن هم مهم است در اقتصاد بخش مهمي نحوه ارائه توليد است و ظاهر و قيافهاش مهم است حتي غذايي که جلوي شما ميگذارند جداي از طعم صورت آن را ميبينيد گاهي چهره و صورت گونهاي است که شما شايد به سمت آن نرويد.
مشايي با بيان اينکه کسي که خود را آراسته نکند در جامعه قدرت انتقال پيام ندارد گفت: چرا يک انسان مؤمن حق ندارد ناراحتيهاي خود را در جامعه به ديگران عرضه کند؟ تکليف ديني داريم که در برخورد با مردم مشکلات خود را پنهان و با خوشرويي با مردم ارتباط برقرار کنيم کسانيکه با افسردگي در جامعه حضور پيدا ميکنند از انرژي جامعه ميکاهند تکليف انسان اين است که چهره گشاده اي در برخورد با مردم داشته باشد که صفت بهشتيان است کسانيکه ميخواهند به بهشت بروند بايد اين تمرين را بکنند.
وي ادامه داد: يک پيام مهم اگر بد بستهبندي شود کماثر ميشود طنز نيز يک بستهبندي براي ارائه يک حقيقت است ميخواهيد مسئولان کشور را آگاه و بيدار کنيد از طنز استفاده کنيد، طنز است که تيز و برنده است اما درد ندارد من شهادت ميدهم که منزلت کساني که در صدا و سيما حضور دارند و با مردم گفتوگو ميکنند بسيار بالاست همه انسانها مشکل دارند و جامعه ما تا جامعه موعود که غم و رنج و درد رخت بر خواهد بست اينطور است جامعه درگير است مشکلات روحي، اقتصادي، غرض و ... وجود دارد بروز دادن اسوههاي دروني امر طبيعي است و جريان خود بخودي است که منجر به سبک شدن يک انسان ميشود. حال اگر کسي بخواهد هر روز پشت ميکروفن بيايد يا در تلويزيون حاضر شود و بخواهد حالات خود را مخفي کنيد کار سختي است اگر تهيه کننده راديو يا کارگردان شاد نباشد موسيقي شاد گوش نميکند اما او به خاطر مردم اين کار را ميکند هنرمندان نيز افرادي مثل بقيه جامعه هستند و حتي گرفتاريهايشان بيشتر از بقيه است اما چون عاشقانه کار ميکنند و خيلي اهل حساب و کتاب نيستند برخي از آنها بعد از سالها داراي مشکلات مادي بسيار هستند.
رئيس دفتر رئيس جمهور با بيان اينکه انتخاب لحن شاد کار بسيار سختي است اظهار داشت: همکاران ما در صدا و سيما در طول ساليان دراز اين کار سخت را انجام ميدهند اگر کسي بيماري سختي فرزندش داشته باشد حاضر نيست جلوي کسي بنشيند و حالش را ندارد اما کسي که در صدا و سيما کار ميکند اين حق را براي خود قائل نيست که مشکلش را اعلام کند بايد مشکلاتش را فراموش کند و با مردم از عشق و شادماني حرف بزند نميدانم چه تعريفي از عبادت وجود دارد اگر عبادتي بالاتر از خدمت به خلق نباشد چه عبادتي ميتواند غصههاي يک خلق را کم کند و فرصت شکوفايي را فراهم کند.
وي ادامه داد: انسان رشد و بالغ حتما شادمان است بعضي وقتها بعضي از برداشتهاي ناصحيحي به نام دين است و من تکليف دارم آن را بيان کنم مثلا عبوس چه ربطي به جدي دارد آدم جدي يعني فرصتساز و عبوس بودن يعني فرصت سوز و جنس آن متفاوت است دين از ما دعوت به شادماني و نشاط کرده است عقل چه ميگويد؟ کدام عقل است که غم و غصه را به شادماني و نشاط ترجيح ميدهد؟ نه دين بر غصه تأکيد دارد و نه عقل غم با غصه فرق دارد اگر ما در دينمان غم داريم اين غم تاريخي دارد غم ما از جنس اعتراض است و يک سياست استراتژيک و بخاطر درد بيعدالتي است که در جامعه وجود دارد بين افقهاي متعالي و آنچه که در جامعه وجود دارد فاصله است بايد هم نسبت به وجود فقر در جامعه غمگين باشيم مادام که کساني هستند که از فقر ضجر ميکشند ما حق شادماني نداريم مکتب ما مکتب انسان، خدا و شادماني است بطور طبيعي اگر شما با کسي دوست هستيد که هر بار يک خبر بد به شما بدهد و حال آدم را بگيرد ديگر کسي حاضر نيست با او مواجه شود و به او فکر کند اما وقتي شما فردي را ميبينيد که ديدن او مترادف با ادبيات و چهره خوش است معلوم است که هميشه مشتاق ملاقات با او هستيد اول صورت ماسک اثر بخش است، خنده لبخند از ارزشهاي انساني است خداوند از خوشنودي قلب مؤمن خشنود است و هر کسي قلبي را خشنود کند کاري ملکوتي انجام داده است.
وي در پايان گفتههاي خود ضمن سپاسگذاري از کسانيکه در صدا و سيما کار ميکنند گفت: از همه عزيزان که ساليان سال است مردم را مي خندانند و غم را از دل مردم پاک ميکنند و تبسم و شادي را به مردم ميدهند و امکان رشد و تعالي در ملت ايران فراهم ميکنند تشکر ميکنم ملت ايران ملت بزرگي است و از ويژگيهاي آن شادي است ملتي که امروز بيشتر از هر وقت ديگري به شادي نيازمند است.
رئيس دفتر رئيس جمهور گفت: رسانه بايد فضايي فراهم کند که کساني که در راه خدمت به مردم هستند بزرگ شمرده شوند و افشا کند که چه کساني مانع رشد مملکت هستند.