به گزارش مشرق به نقل از فارس، علي لاريجاني در نشست خبري امروز خود در پاسخ به سؤالي درباره روند بررسي لايحه برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: لايحه برنامه پنجم جزء اسناد مهم اجرايي کشور است که خيز پنجساله براي تحقق چشمانداز است.
وي همچنين در پاسخ به سؤالي در خصوص زمان ارائه لايحه بودجه سال 90 کشور به مجلس گفت: طبق آئيننامه بودجه بايد 15 آذر به مجلس ارائه شود تا نمايندگان بررسيهاي لازم را آغاز کنند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سؤالي در خصوص جايگاه فرهنگ در لايحه برنامه پنجم، اظهار داشت: فصل اول لايحه برنامه پنجم به امور فرهنگي اختصاص داشت که اين نشان دهنده اين است که مسئولان جمهوري اسلامي به امور فرهنگي اهميت ميدهند و فرهنگ براي آنها حاشيهاي نيست.
لاريجاني افزود: در برنامه پنجم توسعه مجلس تلاش کرد تا به امور فرهنگي اهميت بيشتري بدهد بر همين اساس مجلس تلاش کرد تا مسائل فرهنگي در لايحه برنامه پنجم مورد اهميت قرار بگيرد.
وي ادامه داد: مجلس در لايحه برنامه پنجم حتي براي مساجد نيز امور فرهنگي را ترسيم کرد و اين مسئله بسيار مهم است؛ اما آنچه که نبايد فراموش شود اين است که بخش فرهنگي ما احتياج به برنامههاي ساختاري مهمي دارد.
رئيس مجلس در پاسخ به سؤال خبرنگاري که پرسيد چرا او در همايش نظام سلامت اداري گفت که اميدي به مبارزه با مفاسد اقتصادي ندارد، تصريح کرد: اين جمله محصول تکنيکهاي کاري خبرنگاران بود؛ در اين همايش هواي سالن بسيار گرم بود و من به آنها گفتم شما که ميخواهيد با دانه درشتها برخورد کنيد، ابتدا هواي اين سالن را تميز کنيد.
وي افزود: ما بايد سازوکار مشخصي را براي مبارزه با مفاسد داشته باشيم و براي اين کار به اجراي قانون و مقابله با فساد توجه کنيم؛ مسئله فساد در همه کشورها وجود دارد اما در نگاه جمهوري اسلامي ايران با توجه به اهميت نظام به سلامت کشور بايد اين مسئله اهميت بيشتري داشته باشد.
لاريجاني اضافه کرد: سؤال اين است که چرا در کشور پرونده فساد 150 ميليارد توماني به وجود ميآيد و اين مسئله بسيار خطرناک است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه استراتژي ما در برخورد با مسائل مفاسد اقتصادي نبايد جنبه تنبيهي داشته باشد، گفت: بايد جنبه بازدارندگي را اجرايي کنيم؛ البته من خوشحال هستم که رياست محترم قوه قضائيه به اين مسئله اهميت ميدهد.
وي ادامه داد: اگر کسي در کشور احساس کند که ميتواند به حقوق مردم تجاوز کند، اين مسئله خطرناک است و مقابله با اين گونه مباحث از کارهاي اصولي نظام جمهوري اسلامي است.
لاريجاني در پاسخ به سؤالي در خصوص ادعاي اخير سايت ويکي ليکس در خصوص فعاليت صلحآميز هستهاي کشورمان گفت: در خصوص سايت ويکي ليکس ابهامات متنوعي وجود دارد اما مهم اين است که آمريکا بايد نسبت به انتشار اسناد از طريق اين سايت پاسخگو باشد و مشخص کند سفرايي که به کشورهاي ديگر ميفرستد، با هدف ديپلماسي است يا هدف ديگر.
وي همچنين خاطرنشان کرد که ديپلماسي آمريکا از جنس جاسوسي است و مطالب منتشر شده در سايت ويکي ليکس حاوي مطالب غلط و درست و در واقع معجوني از موضوعات مختلف است.
رئيس قوه مقننه با اشاره به فعاليت برنامه صلحآميز کشورمان، اظهار داشت: مسائل هستهاي جمهوري اسلامي ايران کاملا روشن است اما برخي کشورها دنبال ماجراجويي هستند و دلايل ديگري را مطرح ميکنند؛ هر زمان که آژانس تلاش کرد مسائل را حل و فصل کند؛ اين کشورها مسائل جديدي را مطرح کردند.
وي افزود: وقتي که آقاي اردوغان و رئيس جمهور برزيل طبق گفته آنها وارد مذاکره شدند اين کشورها مطالب ديگري را مطرح کردند که با اهدف تخريبي بيان شده است.
لاريجاني در پاسخ به سؤالي در خصوص مذاکرات تهران با 1+5 گفت: استراتژي جمهوري اسلامي ايران در مذاکرات کاملا مشخص است؛ اما طرف مقابل چندين بار رفتاري کرده که اعتماد ما را خدشهدار کرده است.
وي در پاسخ به اين سؤال که نقاط مشترک مذاکرات تهران با 1+5 به چه مسائلي مربوط خواهد شد، گفت: مسئله خلع سلاح يک موضوع مهم است اگر کشورهاي غربي ميگويند که در خصوص ايران نگراني دارند اين نگراني عام است چرا که ما سلاح هستهاي را حرام ميدانيم و آنها بايد نگراني ما را برطرف کنند.
رئيس مجلس در خصوص زمان آزادسازي قيمتها گفت: مجلس يک پروسهاي را براي آزادسازي قيمتها تعيين کرده بود و بر همين اساس نيز دولت عمل خواهد کرد اما آزاد کردن قيمتها نياز به مقدماتي داشت و امروز دولت اعلام ميکند آماده اجراي قانون است.