از آنجا که سابقه آقای احمدی نژاد در جريان مناظره های انتخاباتی پيشیين نيز نشان می دهد، اتاق فکر وی برای پيروزی در انتخابات از هر موقعیتی استفاده خواهند نمود تا طيف عموم و توده مردم را با خود همراه سازد. با کنار هم گذاردن اين رويه سابق، حواشی اخير و متن ارائه شده در اين مراسم، به نظر می رسد تکنيک های پيشين گروه منسوب به وی همچنان باقی است.

به گزارش مشرق، دکتر احمدی نژاد که پيش تر نشان داده بود از استعداد ذاتی در برقراری ارتباط با مخاطب عامه و توده مردم برخوردار است، در سخنرانی 22 بهمن امسال به وضوح کارکشته تر شدن خود در اين زمينه را در مواجهه با چالش های داخلی و خارجی به نمايش گذاشت.

 رئيس جمهور، پس از تبريک مرسوم فرا رسيدن سال روز پيروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، به تبيين ايدئولوژی خاص خود در زمينه آفرينش و انسان پرداخت و تلاش نمود با جملاتی که ممکن است برخی را به استشمام رنگ و بوی شبه اومانيستی وادار کند، انسان و انقلاب را به هم پيوند دهد: («انقلاب متعلق به انسان و برای انسان‌ها بوده است...»).

اين سخنان آغازين در باب انقلاب اسلامی و انسان با بررسی بدبينانه به کارگيری واژه های انقلاب به جای انقلاب اسلامی در طول سخنرانی (از مجموع حدود 58 مرتبه اشاره به انقلاب، 9 مورد انقلاب اسلامی و 47 مورد انقلاب)، ممکن است اين شائبه را برای برخی پديد آورد که واژه مدنظر رئيس جمهور، «انقلاب انسانی» است. همان گونه که پيشتر واژه «بيداری انسانی» را به جای «بيداری اسلامی» از ايشان شنيده بوديم.



پس از ارائه مبحث انقلاب و تببين جايگاه مردم در کشور که البته اصرار بر استفاده بيش از حد از واژگان ملت(حدود 83 مرتبه) و مردم (حدود 28 مرتبه)، می تواند برای برخی از مخاطبان يادآور سخنرانی های کلاسيک با رويکرد پوپوليستی باشد، که عمده استفاده از واژه ملت در نيمه نخست سخنرانی و اکثر استفاده از واژه مردم در نيمه انتهايي سخنرانی می باشد، رئيس جمهور به ارائه گزارشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و دولت خويش پرداخت.

ايشان در ابتدای گزارش وضعيت جمعيت و فروش نفت دو دوره پيش از انقلاب و وضع کنونی البته در شرايط عادی را با ميزان رفاه و ثروت مردم مقايسه نمود که در نوع خود بيان گر تلاش و کوشش همه خدمت گذاران نظام مقدس جمهوری اسلامی از ابتدا تا کنون بود که به خوبی توسط احمدی نژاد تبيين شد.




در ادامه، دکتر احمدی نژاد با ارائه برخی از آمار و ارقام، به مقايسه عملکرد دولت های خود، دولت های پيش از خود و دوران پيش از انقلاب اسلامی پرداخت. اين دسته بندی سه گانه و ارائه اطلاعات، با فرض صحيح بودن آمار، برتری مطلق عملکرد دولت های آقای احمدی نژاد نسبت به ديگر دولت ها و تمام دولت های پيش از انقلاب اسلامی را نشان می داد. به اين ترتيب سير گفتمان رئيس جمهور به نقطه اوج خود و برجسته سازی گزينشی برخی از آمار پيشرفت های حاصل شده در دولت وی رسيده که هدف گذاری صورت گرفته در تأثير بر مخاطبان را کم کم عيان می کند.

در اواسط اين بحث، سرفصل جداگانه ای برای پرتاب ماهواره به مدار 36 هزار کیلومتری باز شد که با توجه به ارزش تازگی خبر نقش به سزايي در خارق العاده بودن عملکرد دولت ايفا می کند و در ادامه بخش های قابل توجه ديگری از دستاوردهای کشور در حوزه های مختلف متذکر می شود که هر کدام از ديگری غرورآفرين تر و مايه فخر مخاطب می باشد. در اين ميان سير طراحی شده برای اقناع و اغوای مخاطب در هاله ای از تصور خارق العادگی دولت، گاهی هم به بلندای قله های بالاتر نيز اشاره می شود و علت عدم صعود هم رفتار ديگران عنوان می شود تا هيچ شک و شبهه ای برای مخاطب باقی نماند: «اگر برخی از بداخلاقی‌ها نبود، امسال از مرز 75 میلیارد عبور می‌کردیم...»

در انتهای اين بخش از سخنان رئيس جمهور به موضوع هسته ای شدن ايران می پردازد و اذعان می دارد که دشمنان به اين بهانه می خواهند جلوی پيشرفت های ديگر را هم بگيرند.

 اشاره مستقيم به موضع اخير مقام معظم رهبری در مورد درخواست مذاکره امريکا، اولين ورود مستقيم به خواست و نظر رهبری است که رئيس جمهور منطق خود را از تغيير نظرش درباره مذاکره با امريکا به نظر رهبری عطف می زند.

رئيس جمهور در بخش تازه سخنان خود مجددا به اغراق در مورد عملکرد دولت خويش روی آورد و به صورت تلويحی عملکرد دولت خود را به نسبت ديگر دولت ها شگفت انگيز توصيف کرد و آن را به عظمت ملت ايران پيوند زد. از آنجا به طور طبيعی رئيس جمهور منتخب مردم، نماينده مردم محسوب می شود، آقای احمدی نژاد در بيش از 35 مرتبه ای که از واژه «ملت ايران» استفاده نمود، نزديک به 24 مرتبه آن را به جای خود به کار برد تا تأکيد مجددی داشته باشد بر اين گزاره که آن کس که با رأی مستقيم اکثريت مردم ايران انتخاب شده است، خود اوست و در ميان سران قوای ديگر، وی مستحق ترين فرد برای صحبت به نمايندگی از سوی مردم ايران است.

اسم گذاری بر خود رئيس جمهور در بخش حساس سخنرانی اش با اين جمله تجلی پيدا نمود که :«با ملت ایران می‌شود کارهای بزرگ انجام داد و قله‌های بلند را فتح کرد"، افزود: ملت عزیز، من خادم همه ملت هستم و دوستدار همه ملت و فدایی ملت هستم چون از خود ملت هستم و ارباب‌زاده نیستم یعنی از خانواده معمولی و رعیت‌زاده هستم پس می‌توانم به سادگی و راحتی با شما سخن بگویم.»

وی با اين تکنيک درصدد برآمد تا ضمن نمايندگی از آحاد مردم و فاصله گرفتن از طيف مسئولينی از کشور که از خانواده های شناخته شده و فرهيخته جامعه هستند، مقدمه را جهت جملات بعدی خود فراهم آورد و سوء استفاده از قدرت و جايگاه خدمت را در مناصب حکومتی مذموم بداند.


 
فراوانی برخی واژگان مورد استفاده در متن

رییس‌جمهور با بیان اینکه "انقلاب برای بر هم زدن تبارگرایی و دایره بسته قدرت و مدیریت و باز کردن راه برای فرزندان پراستعداد ملت و باز گرداندن حکومت به ملت و کشور است"، گفت: همه باید مراقب باشیم و با کوچک‌ترین نشانه‌های بازگشت به دوران قبل از انقلاب قاطعانه برخورد کنیم.

وی با بیان اینکه "انقلاب متعلق به متن مردم است و به هیچ حزب،‌ گروه و طایفه‌ای به طور خاص و ویژه تعلق ندارد".

در اينجای سخنرانی تقريبا وی تمام آنچه را که می خواست در مورد حاشيه های استيضاح وزير کار در مجلس با مردم در ميان بگذارد، مطرح کرد و آن چه را که در چند فراز بعد سخنانش اعلام کرد که قصد ندارد، کام مردم را تلخ نمايد و به خاطر رهبری از گفتن آن در زمان کنونی منصرف است، را جهت بزرگ نمايي اطلاعات در اختيارش استفاده کرد، به طوری که مخاطب با کنار هم گذاشتن پازل های مطرح شده توسط وی، هم سوء استفاده کنندگان از مناصب و طوايفشان را بشناسد و هم بداخلاقی خود را در موضوع نمايش فيلم مخفيانه در صحن علنی توجيه کند.

فراز های انتهايي متن سخنرانی رئيس جمهور طوری تنظيم شده بود که در راستای یک فعاليت رسانه ای تمام و کمال پس از طی فراز و نشیب هایی مبتنی بر آماده سازی مخاطب برای دريافت پيام های بسته بندی شده در لایه های مختلف، به یکی از مهمترین اهداف سخنرانی اش بپردازد و آن هم -انتخابات- است.

وی با تأکيد بر لزوم شرکت همه سليقه ها در انتخابات و ايجاد پيوندی ميان اين مبحث با لزوم اصل آزادی، به نوعی با آن دسته از گروههايي که بر طبل «انتخابات آزاد» می کوبند، همراهی نمود تا بتواند بازهم تعدادی از آرای آنان را به سمت گروه مطلوب خود جذب کند.

لزوم وجود مديريتی مهدوی نما بر جهان نيز به معنای نياز امروز جامعه جهانی، ايدئولوژی حاکم بر گروه مطلوب وی را معرفی می کند که در انتهای بحث خويش تبيين می شود.

نطق انتخاباتی رئيس جمهور نيز تکرار سه مرتبه ای شعار گروه منسوب به وی و آقای مشايي است که عنوان شد: زنده باد بهار(3) که در کنار ديگر شعارهای اين طيف نظير بهار می آيد و ... نشانگر عزم جدی رئيس جمهور برای ورود به عرصه رقابتی انتخابات است. از آنجا که شعار ذکر شده به هيچ عنوان مناسبت روشنی با ظاهر مابقی متن صحبت ايشان نداشت، بی ترديد با واکنشهايي مختلفی روبه رو خواهد شد که خود بر تبليغ و همه گير شدن آن می افزايد.


نمونه عبارات به کار رفته در متن سخنرانی راجع به بهار

رديف  -  نمونه عبارت
1-   خداوند بهار را وعده داده است...
2 -   کسی که بهار حقیقی را با زودن جهل و خرافه و تبعیض و با شاخ گل‌های عشق و پرستش به بشر تقدیم خواهد کرد...
3 -   بیاید همه با هم به استقبال بهار برویم...
4 -   زنده باد بهار، زنده باد بهار، زنده باد بهار.

به نظر می رسد با وجود اينکه بسياری از دستاوردهای دولت آقای دکتر احمدی نژاد غير قابل انکار می باشد، لکن متن اين سخنرانی بيشتر در پی ايجاد يک حرکت شيب دار به سمت مسائل انتخاباتی است که در خلال آن به صحبت های بعدی نيز وعده داده شد.

در طول سخنرانی، ايشان حدود 14 مرتبه از افعال آينده استفاده نمودند که حدود 9 مرتبه آنان در بخش انتهايي و مسائل حاشیه ای و مرتبط با انتخابات بود.

از آنجا که سابقه آقای دکتر احمدی نژاد در جريان مناظره های انتخاباتی پيشیين نيز نشان می دهد، اتاق فکر ايشان برای پيروزی در انتخابات از هر موقعیتی استفاده خواهند نمود تا طيف عموم و توده مردم را با خود همراه سازد. با کنار هم گذاردن اين رويه سابق، حواشی اخير و متن ارائه شده در اين مراسم، به نظر می رسد تکنيک های پيشين گروه منسوب به وی همچنان باقی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 58
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 9
  • حیدر ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    اصلاحات تمام شد تئوریسین های اصلاحات هم دست به دامن غرب شدند و رفتند...... بزودی انشاءالله دار و دسته بهار و کورش و ایرانیت و رابطه با مردم اسراییل و نقد مدیریت انبیاء و مشاءالدوله! هم به همنوعان خود در بیرون از مرزها ملحق میشن! کجاش را دیگه نمیدونم شاید اهرام مصر یا تل آویو یا مجالس مختلط ترکیه یا.........
  • مسعود ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    كوروش و ايرانيت چه ربطي به رابطه با مردم اسراييل داره افرادي براي موجه نمايش دادن چهره خود از اين عنوان ها استفاده مي كنند والا كوروش شخصيتي قراني و قابل احترام است
  • ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    شما از ایران بدت میاد می تونی بری.
  • مهدی ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    اگر احمدی نزاد پوپولیست و عوام فریب بود بنزین و سایر سوخت ها را با قیمت ارزان به مردم میداد و به فکر حل مشکل از اساس نبود و این همه مشکل برای خودش بوجود نمی اورد.
  • یوسف ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    احسنت ...
  • یوسف ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    فهمت باعث شده اینقدر دقیق نظر بدی....احسنت..
  • ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    به نظرم مچ گیری و زیر زربین بردن سخنان هرکس و با سوئظن نگاه کردن بسیار بد است این به سایت شما لطمه می زند
  • یعقوب ۱۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    حرفت باطله...
  • یعقوب ۱۷:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    عالی گفتی..
  • یعقوب ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    درود بر تو...
  • ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    مشرق گند بزنن به نوع نگارشت یاد گزارشای بی بی سی افتادم که فقط قبلنا اینقدر تابلو نبوده گزارشات الان خیلی تابلو شده
  • ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    به خون شهیدان و یاران و قسم به جانبازی سربداران قسم به راه حسین، جان فدا می کنیم به سید علی اقتدا می کنیم
  • ۱۸:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    مقایسه پیشرفت و وضعیت کشور با 40 سال پیش اوج بی انصافی است .مگر در طول این 40 سال فقط ایران پیشرفت کرده آیا چین ژاپن کره ترکیه و... هیچ پیشرفتی نداشته اند.
  • میم شین ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    رفتارش واقعا زننده بود .حد سخنرانی 22 بهمن رو تا حد یه سخنرانی حزبی و یک تریبون انتخاباتی اورد پائین.مخصوصا با گفتن زنده باد بهار که هر چقدر هم خوشبین باشی به هیچ وجه نمیشه به انقلاب و 22 بهمن ربطش داد.
  • ۱۹:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    خوارج هم به اندازه تو نفهم نبودن
  • ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    بابا با مراااااااااااام
  • ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    فکر کنم کمی زیاده روی کردید.
  • علي ۲۰:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    اگرتاريخ رابداني وكمي دقت كنيدربط داره آقامسعود
  • ارادتمند امام حسین ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    مشرق . تحلیلت آدم رو یاد رسانه های غربی میندازه . البته اگر بی طرفانه تحلیل کنی اشکالی ندارد اما مشخص است سنگ یکی دیگه رو به سینه میزنی
  • ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    احمدی نژادیها برنده اند مطمئن باشید
  • nader ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    دم احمدی نژاد گرم که پت خیلی هارو این روزها ریخته تو آب..... زنده باد بهار زنده باد بهار زنده باد بهار
  • ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    ایشان بحث مهندسی انتخابات را مطرح کرد یعنی تکرار حرف روزنامه های معاند و خارجی نظیر بی بی سی که حرف یکی از علما را ناقص تیتر زده بود و القای منفی می کرد
  • ۲۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    از شادی توهم نمیری
  • ۲۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    یقین داشته باشید کاندیدای مورد حمایت دولت، پیروز انتخابات است. حال این شخص مشایی باشد یا الهام و یا ...
  • عقل سلیم ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    اما علیرغم این منفی نگری هائی که مشرق دارد ، مردم ایران با این سخنان ، بیشتر رئیس جمهورشان را قبول دارند چه بعضی ها را خوش بیاید و چه نه ، چون آنها سر خود را توی برف کرده اند و انتخابات آینده نشان می دهد حق با احمدی نژاد بوده است یا خیر
  • ساءل ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    واقعا تا این حد احتیاج به آنالیز صحبتهای رییس جمهور بود که نشستید کلمه کلمه شمردید؟ در شرایط فعلی اینطور دامن زدن به مسایل گاها تخیلی به صلاحه؟ آیا روسای جمهور قبلی و حتی سخنان حضرت آقا اینطور تحلیل شده؟ استدعا دارم این مطلب که شبیه بهانه گیریهای بنی اسراییلیه بردارید.در سخنان حضرت آقا هم برخی کلمات عطف بقرینه حذف میشه.مگه آقا درباره جریان انحرافی نفرمودن بمسایل اصلی ببردازید.
  • ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۴
    0 0
    + اینکه مثل دولت های سابق هدفمندی را اجرا نمیکرد تا چپ و راست بر علیه اش باشن و با هاشون لابی میکرد کاری هم به اسرائیل و امریکا و انگلیس نداشت میرفت دنبال حزب بازی و سیاسی کاری + دهها کار بزرگ موندگار دیگه همه را بیخیال مبشد تا همه باهاش خوب باشن البته بجز مردم !
  • ۰۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    یکی به این بگه فهمیدن یعنی چی اول
  • مهدی ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    دوران طایفه بازی و قومیت گرایی هم به سر اومد...
  • ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    تحلیل چرت و وقت تلف کن.
  • حامد ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    زاویه حرکت احمدی نژاد با آقا از همان جریان انتصاب مشایی به معاون اولی به خوبی اشکار شد............ اما نکته آخر اینکه وی فراموش نموده برکت اقدامات دوره نهم ایشان در تبعیت از اسلام و ولایت فقیه و عدم سیاسی کاری بود و اکنون با فاصله گرفتن از یان موارد دیگر توفیقی در یان راستا نخواهد داشت و عملا دوره احمدی نژاد به پایان رسیده و فرصت او تمام است و خداوند امانت خود را به دییگری خواهد سپرد که البته 100 % او هاشمی و اصلاح طلبان نخواهند بود
  • هادی ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    سلام بر شما با وجود این که فکر می کنم به سخنرانی آقای احمدی نژاد کمی با سوء ظن پرداخته شده ولی با بسیاری از نکات بالا موافقم و این که گفته شد ایشان پوپولیستند (مردم گرا) از این بابت است که ایشان رهبری و خدا احساس می کنم برایشان دیگه مهم نیست فقط در این فکرند که مردم را خوشحال کنند و جملاتی بگویند که مردم خوششان بیاید مثل ماجرای افشاهای دوره انتخابات ایشان که البته برخی از اینها حق بود وبرخی دیگر اثبات نشده بود و نباید می گفتند و یا همین اتفاقات اخیر مجلس که فیلم منتر شده هیچ ربطی به مشکلات مردم نداره از جمله مشکلات اقتصادی ولی عوام با شنیدن این جملات و متاسفانه بدون تحقیقات خیال می کنند همه دارند دزدی می کنند و آقای احمدی نژاد بی تقصیر است و می خواهد اصلاح گری کند از این باب بازهم مردم عوام علاقشان به ایشان بیشتر میشه.
  • صداقت ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    زنده باد بهار همه حرفهاش درسته
  • ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    خک برس شما که این احمدی بیچاره با این همه زحمت نام یاد و خاطره شهدا امام رهبر بسیجی را زنده کرد ولی این حرف ها را بر علیه او می زنید
  • نادر ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    خیلی بدبخت و بیچاره و در مانده و بی مطلبی شدی ( مشرق ) که چنین نقدی های بی محتوایی شدی .!
  • ایرانی ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    باید قبول کرد دولت خوبی بود ولی حیف که مگس های گرد شیرینی در 4سال دوم زیاد شد
  • ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    زنده باد بهار آخر میشه مثل شعارهای جنبش سبز!
  • درونکلایی ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    جالب نیست، بی منطقی است که از کلمات سوء برداشت بد نماییم ،کلمه زنده باد بهار بوی بد می دهد اما کلمات دیگر غیر قابل قبول است.
  • دانیال ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    همین وقتی که واسه نوشتن این مطلب گذاشتی میرفتی تو کوچه قدم می زدی بهتر بود .
  • لعیا ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    زنده وپاینده باد اسلام ناب محمدی ومرگ بر اسلام آمریکایی این شعار امت اسلامی ومردم مسلمان ایران بوده و هست وگرنه هرچه هست وهستند عرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند این در طول تاریخ اثبات شده و چه اندکند عبرت گرفتگان
  • ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    اسفدیار خانی دیگه؟ حتما نادر هم اسم مستعارته؟
  • ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    اگر مقدار آماری را که خود دولت ومجلس می دهند نگاه می کردی بعد می فهمیدی که عوام فریب هست یا نه
  • ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    جای شکرش باقی است که با زمان ساسانیان واشکانیان وقاجار و.... مقایسه نمی کنند وبه همین 40 ساله اخیر اکتفا می کنند ومنت می گذارند
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    خواب ببینید
  • ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    رعاتی ادب در همه جا خوب است وتبعیت در حرف زدن از احمدی نژاد ....
  • جلال ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    چون غرض آمد هنر پوشیده شد صد حجاب از دل بسوی دیده شد؟
  • محمد آقا ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۵
    0 0
    مرگ بر ضد ولایت فقیه
  • ۰۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    نخبه !!! مگه چین و ژاپن و ترکیه تحریم بودن ؟ مگه 8 سال جنگ داشتن ؟ مگه بجز چین بقیه نوکر امریکا نیستن ؟؟ مگه ............... اصلا مگه توخوابی ؟؟
  • ۰۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    ]چه حرفای بی منطقی زدی حیدر معلومه خیلی عوامی
  • داداش کایکو ۰۳:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    تا دو سال پیش اگه میگفتن کاندیدای مورد حمایت احمدی نژاد مشاییه و ممکنه به خاطر حمایت احمدی نژاد ازش رای بیارهٰ یه خرده نگران میشدیم. ولی الآن مطمئن باشین که هرکس که احمدی نژاد ازش حمایت کنه میبازه! آخه با این همه گند زدن...
  • سجاد ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    مسعود جان برو مطالعه خودت رو بیشتر کن .کی گفته که کوروش شخصیتی قرآنیه.ما فقط ایرانی را قبول داریم که همراهش اسلام باشه. ایران بدون دین یعنی همونی که بالا نوشتن. در ضمن باستانگرایی (حرف از کوروش و هخامنشی) و این ات اشغالا نوعی فراماسونریه
  • محمد حسن ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    آقا هادی! ببخشید ولی نظرت خیلی بیخوده و پوپولیست بودن کجاش یعنی خوشحال کردن مردم!!؟؟ با این تقسیم بندی یعنی رهبری و خدا یک طرف هستند و مردم یک طرف؟ یعنی بخوایم خدا و رهبری خوشحال بشن باید مردم رو ناراحت کنیم؟ پس امام و امت چه ارتباطی با هم دارن؟ همین برداشتهاست که ملت رو به ولایت فقیه بدبین می کنه
  • ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    شما سنت قد نمیده اوایل انقلاب شعار مردم بود در بهار ازادی جای شهدا خالی سرود بهاران خجسته باد را که شنیدی؟؟؟
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    نه، نیست. نشونه اش هم این همه + است که گرفته!
  • علی ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    با عرض سلام و خسته نباشید به همه... من قبلا هم در این سایت کامنت گذاشته ام ولی به هر دلیل ان پخش نشده است. به نظر من نقد ها و مقالات گرچه گاهی قوی بوده ولی نتیجه گیری ها خیلی سنتی و دور از تحلیل اکادمیک بوده است. از نوع کامنت هی افراد نیز به نظر میرسد سطح مطالعه ی افراد کافی برای کامنت دادن نیست. پیشنهاد میکنم کتاب های تاریخی-فلسفی بیشتر مورد مطالعه قرار بگیرد. در مورد مباحث جامعه شناسی نیز کتاب های فوکو می تواند مفید واقع شود.
  • میلاد ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    زنده باد پاییز زنده باد ایران والسلام.
  • ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۲۶
    0 0
    تنها کسی تو انتخابات پيروزه که پيرو آقا باشه .همين و بس
  • منتظر المهدی ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۱
    0 0
    این مشرق چی از جون دولت می خواد!؟ فکر نمیکنی تو تحلیلات زیاده روی میکنی!؟ دولت مطیع رهبر است ورهبر سمبل اسلام .لطفاً دیگر از« زنده باد بهار» در کامنت های خوداستفاده نکنید (این اصطلاح تنها برای ظهور ولی عصر بوده است .) مشایی هیچ سهمی در ریاست جمهوری آینده ندارد.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس