به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سرگرد مختارینسب با بیان اینکه کاربران اینترنتی میتوانند با رعایت نکات هشداری توسط پلیس فتا، لپتاب خود را هنگام سرقت ردیابی کنند، گفت: با توجه به گسترش استفاده از لپتاب، سارقان نیز روی این موضوع سرمایهگذاری کرده و برنامهریزی لازم در خصوص سرقت آن انجام دادهاند.
رییس پلیس فتای قزوین ادامهداد: به همین منظور تمامی استفادهکنندگان از لپتابها، باید دقت لازم در خصوص حفاظت از آن و اطلاعات موجود در آن را داشت.
مختارینسب افزود: اگر لپتاب شهروندان طعمه سرقت شد یا این که آنان از به سرقت رفتن آن در هراسند باید یک نرمافزار یا ابزار امنیت لپتاب خریداری کنند.
وی افزود: در همین راستا نرمافزارها و ابزارهایی وجود دارد که محل یک لپتاب دزدیده شده را به مالکان اطلاع میدهد و این نرمافزارها امکاناتی از قبیل ردیابی مکان فیزیکی و امکاناتی از قبیل از کار انداختن یک لپتاب سرقت شده، حذفکردن اطلاعات و مانند آن را انجام میدهد.
رییس پلیس فتای استان قزوین از مالکان لپتاپ ها خواست اطلاعات خود را رمزنگاری کنند چراکه رمز نگاری میتواند یک لایه حفاظتی جدید برای آنان ایجاد کند
به گفته وی، با استفاده از سیستم عامل ویندوز ،امکان رمزنگاری کردن فایلها و فولدرها وجود دارد و حتی اگر فردی بتواند به یک فایل مهم دسترسی پیدا کند، امکان مشاهده اطلاعات آن را نخواهد داشت.
مختارینسب استفاده از محافظ صفحه را شیوه دیگری برشمرد و گفت: این محافظها از مشاهده صفحه نمایش آنان توسط دیگران جلوگیری میکند و در مواقعی که افراد در سفر بود یا مجبور به کار در محیطهای شلوغ هستند این ابزارها برایشان مفید خواهد بود.
رییس پلیس فتای استان قزوین ادامهداد: دارندگان رایانههای همراه باید شماره سریال، آدرس مک و مشخصات فنی لپتاب خود را در جایی امن یاداشت و نگهداری کنند چرا که برخی از مالباختگان شماره سریال، مک آدرس ومشخصات فنی لپتاب خود را ندارند و به این ترتیب از پیگیری سرقت لپتاب خود منصرف میشوند.
وی گرفتن بکآپ (backup ) از فایلهای موجود در کامپیوتر به منظورپیشگیری برای از دست دادن اطلاعات را به کاربران پیشنهاد کرد و افزود: این افراد باید از اطلاعات مهم موجود روی کامپیوتر، خود بک آپ گرفته و آنان را در یک مکان جداگانه ذخیره کنند چراکه در چنین مواردی نه تنها آنان قادر به دستیابی اطلاعات خواهند بود ، بلکه در صورت سرقت کامپیوتر ، امکان بررسی این موضوع که چه اطلاعاتی در معرض تهدید است نیز وجود خواهد داشت.
وی افزود: همچنین رعایت این نکات به کاربران کمک میکند تا از لپتاب خود در مقابل سارقان محافظت کنند.
رییس پلیس فتای استان قزوین از دارندگان رایانههای همراه خواست لپتابهای خود را در خودرو رها نکنند و از یک رمز قوی برای لپتاب استفاده کنند و نام و شماره تماس خود را نیز روی آن بچسبانند.
وی از کاربران خواست در صورتی که کامپیوتر آنان سرقت شد و نکات لازم را رعایت کردهاند باید در اسرع وقت موضوع را به اطلاع نزدیکترین حوزه انتظامی برسانند تا مراحل و اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.
به گفته وی، همچنین در صورتی که روی کامپیوتر، اطلاعات حساس سازمانی یا اطلاعات مربوط به مشتریان وجود داشته است، باید موضوع سرقت به اطلاع افراد مسئول در سازمان برسد تا آنان نیز سریع اقدامات لازم را انجام دهند.
رییس پلیس فتای قزوین افزود: در خرید لپتابهای نو و کارکرده به معتبربودن فروشگاه و فروشندگان نیز باید توجه شود چراکه ممکن است لپتاب خریداری شده سرقتی باشد.
وی با اشاره به مجازاتهای در نظر گرفته شده در قانون برای سارقان و خریداران اجناس مسروقه، گفت: بر اساس قانون، مجازات خرید کالای سرقتی شش ماه تا یکسال حبس است.
رییس پلیس فتای استان قزوین ضمن تشریح مجازاتهای مربوط به خریداران اقلام مسروقه درباره ردیابی لپتابهای مسروقه نیز توصیههایی را ارائه کرد.